27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Čunek kontra ČT

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
clavi 1.11.2007 14:40

buďme realisté

Tak chytráci:

1) trestní spis týkající se Čunka zjevně nebyl utajovaný, nebyl pro to důvod. Šlo o běžný trestní spis, jediná zvláštnost byla osoba obviněného.

2) únik informací ze spisu nemusel být vůbec v rozporu se zákonem, dokonce je pravděpodobné, že v rozporu se zákonem nebyl. Do spisu totiž může nahlížet a činit si z něj výpisky, poznámky, kopie apod. poškozený. Poškozenou ve věci byla paní Urbanová. Ta mohla kopie ze spisu předat dále. Je to její právo.

3) pokud by se spisem takto nakládal policista nebo státní zástupcew, byl by to průšvih. Nepovažuji to ale za příliš pravděpodobné. A to proto, že poškozená ve věci vyjádřila nelibost se zastavením věci (dokonce podala i nesmyslnou ústavní stížnost), bylo v jejím zájmu věc rozvířit.

Mag 1.11.2007 15:06

Re: buďme realisté

Únik informací  o majetkových poměrech odstupujícího vícepremiéra Jiřího Čunka prověřuje Inspekce ministra vnitra. Existuje podezření, že se informace dostaly do médií od policistů. Inspekce teď zkoumá podezření ze dvou trestných činů a to, zda nedošlo ke zneužití pravomoci veřejného činitele a neoprávněného nakládání  s osobními údaji.

NevericiTomas 1.11.2007 15:33

Re: buďme realisté

Hlupce, na Urbanovou se samozrejme vztahuje povinnost zachazet s osobnimi udaji takto ziskanym, tak aby nedoslo k poskozeni toho koho se tykaji. Urabnova samozrejme nic nikam poustet nesmi a jestli to udelala, mela by byt potrestana.

gerontusinza 1.11.2007 16:01

Jo ona vám to bude vytrubovat. Re: Re: buďme realisté

Jinak doporučuji nedělat svinstva a pak se na ně nepřijde ( i když chápu váš privátní názor že vám jsou svinstva povolena).....;-D

mamina 1.11.2007 17:45

Re: Re: buďme realisté

Pan Čunek nebyl poškozen, pouze odhalen. Zveřejněné informace osobně potvrdil.

Jura Jurax 1.11.2007 13:33

Dva otazníky

Každého napadne, že jde o dvě věci. Jedna je, zda Čunek skutečně spáchal, co je mu kladeno za vinu, druhá pak, jakým způsobem se to provalilo. Policie by měla vyšetřovat dvě věci. Neboť účel jistě světí prostředky, ale nezbavuje odpovědnosti za jejich použití. I trestněprávní.

Malý Aston 1.11.2007 14:13

Re: Dva otazníky

To bude ten problém.Napřed Marcelka a její udání,pak šetření pana Čunka od narození a když to není na trestní stíhání,neboť se nic nekonalo nebo je to promlčeno,vhodí se část vyšetřovacího spisu nějakému novináři.Kdo má zájem se sráti do politiky musí s tím počítat.Takže pan Čunek zůstane senátorem a pěkně půjde po krku všem,kteří se podíleli na jeho likvidačním procesu jako politika. A začne to být zajímavé,neboť se bude snažit být očistěn u soudního jednání a to je něco jiného než jedna paní povídala.:-D

strejda 1.11.2007 18:07

Re: Re: Dva otazníky

Vždy se snažil být očištěn u soudu, jen Vesecká mu to znemožnila a on se zapomněl odvolat.

hamar 1.11.2007 13:17

Tak koho si odstřelíme dneska - veřejnoprávní soude (ČT)?

Tak - dílo je dokonáno. Vývoj nové metody odstřelu se povedl a jeho výsledky se mohou využívat. Kdo přijde na řadu dnes? Bude to paní Paroubková? Asi ne - už jsou rozvedeni! Že by to byla jen zástěrka... Nebo Kalousek, ten má másla na hlavě dost na více frontách... Nebo vytáhnem Černého Petra na Bursíka, tam byly nesrovnalosti při restitucích, nebo na Macka, tam zase při privatizaci Knižního velkoobchodu (ale vždyť ten již není ve vrcholové politice ...).

Jura Jurax 1.11.2007 13:35

Re: Tak koho si odstřelíme dneska - veřejnoprávní soude (ČT)?

No, ono je zajímavé, že co vrcholová politická perzóna, to číhající kostlivec v šifonéru. Že by měli takovou smůlu?

miki 1.11.2007 13:52

Re: Tak koho si odstřelíme dneska - veřejnoprávní soude (ČT)?

Je důležité vědět, kdo pouští ven tyto informace, protože to je skutečný vládce v této zemi.

miki 1.11.2007 14:04

Re: Re: Tak koho si odstřelíme dneska - veřejnoprávní soude (ČT)?

nic proti tobě, ale změň si nick

hamar 1.11.2007 16:23

Re: Re: Re: Tak koho si odstřelíme dneska - veřejnoprávní soude (ČT)?

... malá ryba, žádná ryba.

Psí vrah Čumil 1.11.2007 13:11

No - už je odtrúbené...

třetí 1.11.2007 13:00

A je vymalováno.

Pan Čunek ve středu odstoupí z vlády, aby zachoval loalici. Senátorem bude dál. Jó, jó.

Mell 1.11.2007 12:26

Souhlasím s panem Bartoněm

Je to smutné, pan Čunek byl vydám senátem k prošetření kauzy za dobu, kdy byl v politice. Za naše peníze si jeho odpůrci nechali zjistit vše co se kolem něho šustlo od doby praotce Čecha a teď to zneužívají ve svůj politický prospěch, i když podle zákona na to nemají nárok. Podle všech indicii pan Čunek žádný zákon o přidělování soc. dívek nepřekročil. Vývoj kauzy vypadá  tak, jako by za tím stála organizovaná skupina, který by ráda změnila momentální politickou situaci a umožnila návrat lidem do ztracených pozic. Tato skupina ale může manipulovat jen s lidmi, kteří si to nechají líbit. Znamená to tedy, že naše demokracie je ještě hodně mladá a běžný občan se jako demokrat pořád neumí chovat. Co zbývá panu Čunkovi, svléknout se obrazně do naha a otevřeně říci podrobnosti o všech detailech svého života. Vzniká tady ale  precedent, pak bychom to měli totiž chtít po všech politicích, jinak je to nefér.

kritik 1.11.2007 13:10

Re: Souhlasím s panem Bartoněm

a ještě můžete dodat, že  je to pomsta vsetínských Rómů.

miki 1.11.2007 13:55

Re: Souhlasím s panem Bartoněm

Jsem zvědava, zda se teď budou prošetřovat všechny sociální dávky a stavy na účtech jejich žadatelů. Zákony přece platí pro každého.

miki 1.11.2007 14:07

Re: Re: Souhlasím s panem Bartoněm

nic proti tobě, ale změň si nick

tosek 1.11.2007 14:06

Re: Souhlasím s panem Bartoněm

No ale o to právě jde, každý, kdo vstupuje do politiky by snad měl udělat něco jako "svlečení do naha", aby bylo jasné, co udělal a neudělal. To snad je součástí veřejné kontroly politiků. Nebo snad chcete návrat starých pořádků, kdy směli politikům pouze děkovat, jak moudře vědou naši zemi ke světlým zítřkům a na prvního máje jim zamávat mávátky?

Mell 1.11.2007 14:18

Re: Re: Souhlasím s panem Bartoněm

To bych bral, ale zatím to chtěli jen po panu Čunkovi.

tosek 1.11.2007 14:30

Re: Re: Re: Souhlasím s panem Bartoněm

jasně, souhlas, měli by to udělat všichni

gerontusinza 1.11.2007 15:30

Nikoli Melle, Re: Re: Re: Souhlasím s panem Bartoněm

Jen on se odkryl. Existuje totiž písemný doklad a jeho hra se ztracenou občankou je také mimo mísu. Nelze litovat pitomce co přecenil své síly a postavení. Pryč s ním. Tady aspoň vidíte jaké charaktery nám vládnou....;-D

Mell 1.11.2007 15:59

Re: Nikoli Melle, Re: Re: Re: Souhlasím s panem Bartoněm

zase jeden pošuk, který dává přednost dokonalému zločinu před slušností.

gerontusinza 1.11.2007 16:03

Vy hledáte slušnost u darebáka? Re: Re: Nikoli Melle, Re: Re: Re: Souhlasím s panem Bartoněm

Nestačím se divit, skutečně.....;-D

Michailus 1.11.2007 12:14

Čunek skončil

Může si za to sám. Víc netřeba dodávat.

Mell 1.11.2007 12:28

Re: Čunek skončil

A co ty, také si za to můžeš sám?

Pozorovatel 1.11.2007 11:26

Čunek by měl ve vládě zůstat

Je celkem jasné, že soc. dávky přestal pobírat v minulém století. Dá se předpokládat, že existuje mnohem více lidí, kteří pobírají soc. dávky a přitom mají miliony. Čunek tedy ve vládě zastupuje (ne)malou skupinu lidí, kteří jsou na tom úplně stejně jako on. Navíc může být zářným příkladem pro tyto lidi, že je možné s takovým životem přestat, začít usilovně pracovat a poctivou prací pro ostatní lidi se vypracovat až na ministra. Je jasné, že ostatním politikům, kteří tento přerod nikdy neprodělali, takový člověk vadí a tak se ho snaží zbavit.

Majda 1.11.2007 12:06

Re: Čunek by měl ve vládě zůstat

Proč tedy pan čunek nepřeje sociální dávky naším občanům tmavé pleti. Vetšina z nich bez sociálních dávek by těžko vyžila. Milý pane pozorovatel zřejmě patříte k voličům lidové strany , proto tak obhajujete  ty kteří si přilepšují na úkor nás poctivých. V životě by mě nenapadlo se svým důchodem Kč  7 000,- o nějaké  sociální dávky žádat  a to se mám prosím co ohánět! 

Mell 1.11.2007 12:38

Re: Re: Čunek by měl ve vládě zůstat

Proč pletete jabka a hrušky dohromady? Pokud znám pana Čunka, tak je to člověk s výrazným sociálním cítěním. Co dlouhodobě napadal, je zastaralý a špatný systém soc. dávek, který se velká část soc. nepřízpůsobivých občanů naučila zneužívat. Tato pomoc je pak nevedla k tomu, aby se více snažili uplatnit se na pracovním trhu sami.Nový systém, pokud bude provázán ruku v ruce s větší nabídkou práce, tak by postupně mohl vést tyto občany ke zlepšení jejich životní situace. Pokud ale nebudou chtít spolupracovat, posílat děti do škol, sami se učit pracovním dovednostem atd., tak to fungovat nebude a oni budou jenom nadávat a žít stále dole.