27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Čunek kontra ČT

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jirka 1.11.2007 8:59

Čunek ukázal cestu

Ať je pravda kde chce, Čunek sdělil národu - ikdyž berete sociální dávky, lze si našetřit "hodně přes milion". Co z toho plyne? Místo vyplácení peněz na sociálních dávkách dát potřebným pouze jídlo, ošacení, ev. za ně uhradit nájem. Ale do ruky ani korunu! To bychom se najednou divili, kolik lidí může (a chce) pracovat! A žádné další sekery do státní kasy by nebyly třeba.

Frank 1.11.2007 8:57

Modrák

Pane Bartoni, vám a všem modrým zlodějům v této zemi nejvíce vadí, jak se tyto informace dostaly na veřejnost. Toto je typické pro bývalý bolševický režim. Zajímavé, že vám nevadilo, jakým způsobem Topolánek nechal zamést předešlé vyšetřování.Naštěstí  existují i lidé, kteří si nenechají všechno líbit. Určitě byl porušen nějaký vnitřní předpis, ale ve jménu vyššího principu mravního ..... . Mají modré straky strach, co unikne příště? Myslíte si, že Dalík s Topolánkem mají klidné spaní? Vadilo vám také, jak se dostal na veřejnost utajovaný spis Kubiceho? Čunek je jen špička ledovce. Topolánek hřímal do mikrofonu "komu to slouží", "kdo to platí"? Když to neví, tak mu poraďte pane Bartoni. Vy, takový zapálený demokrat, to zcela jistě bude vědět, komu slouží, když se přijde na svinstvo.

Xury 1.11.2007 9:15

Re: Modrák

Co kdybyste si pro změnu, přečetl přepisy telefonních rozhovorů mezi Mrázkem a bývalým ředitelem NBÚ Hejlem. Ne, že bych si myslel o politicích současné vládní koalice jen to nejlepší, ale na druhé straně socialisté rozhodně nejsou lepší a pokud jde o situaci v policii, tak si myslím, že ČSSD (a na prvním místě Gross)  se na její politizaci  podílela  dominantní měrou.

Von 1.11.2007 9:50

Re: Re: Modrák

Zdá, se, že by to chtělo nového praotce Čecha, aby nás zavedl někam jinam. Ale KAM?

jirka.s. 1.11.2007 10:49

Re: Re: Re: Modrák

No, pane Von, já mám takové silné podezření, že by si na tu cestu pořídil i jinou tlupu!

karel 1.11.2007 8:48

Modře tendenční autor

Opírá se do způsobu jak věci vylezly na světlo boží, jenomže co když to byla jediná cesta jak proti vůli ODS a všech noshledů na státním zastupitelství, policii atd. zjednat spravedlnost. Můžeme děkovat za odvahu tomu, kdo údaje o Čunkovi vynesl, a zbaví nás alespoň jedné zkorumpované osoby, která dosud rozhoduje o našich životech, ale s vlastní morálkou je velmi na štíru. Neptal bych se na to, jak informace vylezly ven, ale na to, co to máme za systém, který umožňuje lidem jako je čunek nebo gros o nás rozhodovat a dostávat se do vrcholných politických funkcí. A když se špína vyvalí, zametá se pod koberec - to co předvedl topolánek s veseckou a salichovem, to bylo totální pošlapání všech morálních principů, kdyby měl topolánek trochu slušnosti v těle, tak rezignuje..

PetrM 1.11.2007 11:58

Re: Modře tendenční autor

Mluvite, jako byste ten vysetrovaci spis znal nazpamet ;-)

kritik 1.11.2007 8:45

Ubohý názor

Podle myšlení pana Bartoně bychom ještě dnes měli socialismus. Protože demonstrace a cinkání klíči nebylo taky podle zákonů!

Pokud je zřejmé, že oficiální postup vše jen zametá pod koberec, je neoficiální postup jedinou cestou!!

Kdo to pustil ven, správně udělal - a páni Bartoňové, třeste se, ješte se může provalit víc!!

Antonín Hrbek 1.11.2007 8:34

Šlo o policejní spis

ke kterému měli přístup  pánové Salichov a Coufal i paní Vesecká. Museli tedy o publikovaných skutečnostech vědět.

mirek 1.11.2007 8:31

Když mám máslo na hlavě, nehrnu se do politiky.

Nevím o co se autor článku snaží, snad o pronásledování investigativních novinářů. Je mi úplně jedno jak se k těm informacím dostali.Hlavním smyslem této kauzy je ,že každý ,kdo chce vstoupit do politiky, by měl mít čistý štít. Copak je normální, že někdo bude do svých 40-ti let např. nájemným vrahem, pak ukončí "živnost" a dá se na politiku??! Hodně jsem to nadsadil, ale každá partaj pokud je v parlamentu, by si měla hodně rozmyslet koho hodlá dosazovat na vedoucí posty.Inu ale kolik je tam dalších, kteří mají to máslo na hlavě???

jirka 1.11.2007 8:43

Re: Když mám máslo na hlavě, nehrnu se do politiky.

Vámi obhajovaní novináři jsou hyeny a většinou bez vzdělání a skrupulí.Jednoho takového znám a říká není důležité zda je to pravda ale že článek nadzvedne lidi a v neposlední řadě účelově pomůže tomu kdo více zaplatí.Myslí že se to samé dělá v televizi.

Petr 1.11.2007 8:22

socialni davky

byla to CSSD co prosazovala socialni davky pro vsechny, bez ohledu na prijmy a ted takhle vyskakuje. Ano je to nemoralni, ale ne nezakonne. Stejne nemoralni, jako prispevky na vsechno poslancum, i kdyz uz to jednou placeno maji.

Bořek 1.11.2007 8:31

Re: socialni davky

Máte pravdu.Ale na druhohou stranu,jak posuzovat člověka,který ktitizuje zneužívání sociálních dávek,kdy sám má máslo na hlavě.Jinak souhlasím ,že dávka jsou zneužívané a mělo by se s tím něco udělat.

kritik 1.11.2007 8:47

Petře, kecáte

nešlo o všechny sociální dávky, ale jen o přídavky na děti - a dovozovalo se, že aparát na vyřizování žádostí stojí víc, než vyplacení šmahem všem!!

Chce to věci si  pamatovat, aby nám někdo nevytíral oči!

Ivan 1.11.2007 9:00

Re: socialni davky

Omyl sociální dávky v té základní podobě, v jaké byly v době kdy je Čunek pobíral provozovány, byly navrženy a odsouhlaseny za vlády ODS. Teprve ČSSD, hlavně Škromach, jejich pobírání ztížil.

Alžběta 1.11.2007 8:22

Čunek kontra ČT

Pan Bartoň, to je pane chytrolín, tak osvícený článek je vskutku dílo(Y)! Jen pro doplnění a ujištění pro vás, pane Bartoni. Reportéři mají další i kompromitující listinné důkazy a příležitostně je použijí. Rozvádět teorii vyzrazení bankovního tajemství  je zcela zbytečné. Materiály unikly ze spisu. Je to svinstvo a zaplať Pánbůh za něj. V demokracii by měl být občan o kvalitách politických představitelů podrobně legálně informován. Vlastně by se vůbec nemělo stát, aby člověk s takovýmto morálně-krimilálním profilem měl šanci byť jen do regionální politiky vstoupit! Jestliže se tak neděje a ve prospěch utajení morálních kvalit pana Čunka zasahuje i nejvyšší státní zástupkyně, je únik informací v tomto případě velice záslužným činem. Je cosi shnilého...

J.Havránek 1.11.2007 8:18

Dojmy a pojmy

I v této nejnovější aféře můžeme  jednotlivě  zkoumat vlastní obsah  a rovněž metody jakými se informace dostávají na veřejnost. Nechť jsou  pečlivě prověřeny  úniky z utajovaných spisů, ale nic to nemění na podstatě kauzy, která  představuje Čunka jako  nevěrohodného lháře, který , mimo jiné během necelých tří dnů hned třikrát změní výpověď. Tohle je priorita celého případu. Pokud to pane Bartoši nechápete, je to jen vaše věc

Aleš 1.11.2007 9:19

Re: Dojmy a pojmy

bravo pane Havránku- to je meritum věci- lhaní Čunka a  s tím související jak se člověk s příjmy  umožňujícími soc. dávky - legálně dostane koncem roku 98, to jest  v době, kdy je několik měsíců ve funkci starosty ke 3.5 mil Kč.   A pane Bartoni, tento člověk je řadu měsíců  vice premierem České republik!!

J. Havránek 1.11.2007 10:05

Re: Dojmy a pojmy

Pane, tak jste mě vzrušil, že jsem vám v první moment  ani  nemohl přijít na jméno a  udělal jsem z vás Bartoše.Pardon, ale  také jste   si  jistě  povšiml, že ta vaše  publicistická  služba je jaksi medvědí ...

Mirek 1.11.2007 8:16

Mirek

Pane Bartoň!

Pokud by justice vyšetřila kauzy pana Čunka před souden, ať už byl  vinen či nevinen, určitě by se novináři nesnažily tyto doklady zveřejnit. Největším neštěstím v celém případě, byl zásah paní Vesecké. Vše ostatní jsou plody této intervence.

Petr Kohout 1.11.2007 7:41

Je to překvapivé, ale čistě teoreticky je - zavřít všechny, kteří důvěrné údajě

padělali (padělání je pravděpodobnější) či vynášeli na veřejnost. Začít u bankovního úředníka (uředníka finančního úřadu), či (pravděpodobnění) policisty či státního zástupce - držitele Čunkova podezřele trestního spisu a ukončit u televizního redaktora, který vzhledem ke svému povolání musel vědět, že že je spolupachatelem trestného činu.

Na okraj je také třeba zavřít vyšetřující policisty a dozorového státního zástupce, kteří při vyšetřování hrubým způsobem přestoupili své pravomoce. Poté, co se jim totiž podařilo nade vší pochybnost dokázat, že pan Čunek nepřijal v roce 2002 žádný úplatek, překročili mandát senátu a začali vyšetřovat do hlouby a ještě do hloubky, skoro až k výslechům spolužáků ze školky, jestli jim nerozbil bábovičku.

I-Worm 1.11.2007 7:59

Re: Je to překvapivé, ale čistě teoreticky je - zavřít všechny, kteří důvěrné údajě

ano, takto se to řešilo v minulosti. Že bychom se tam vrátili?

kosmas 1.11.2007 8:30

Re: Je to překvapivé, ale čistě teoreticky je - zavřít všechny, kteří důvěrné údajě

Jste cvok, odkdy senát rozhoduje o tom, co policie má a nemá vyšetřovat?

Zdeněk 1.11.2007 8:41

Re: Je to překvapivé, ale čistě teoreticky je - zavřít všechny, kteří důvěrné údajě

Blbost: Není pravda, že se podařilo dokázat že Čunek nepřijal úplatek, ale nepodařilo se dokázat, že ho přijal. A to je velký rozdíl. Ale mě je teď už jedno, jestli úplatek vzal, nebo ne. On totiž svými vlastními vyjádřeními už před touhle poslední kauzou dokázal, že není důvěryhodnou osobou, a nemá v politice co dělat. A když to sám necítí, tak je jen dobře, že vyplavala na povrch další fakta.

hroch 1.11.2007 7:40

Není míru pod olivami

není míru v Čechách! Socialisté obhajují své šibaly, naopak pravice se snaží obhajovat svoje lidi. Dokud nebudou v politice naprosto čistí lidé, bude to nekonečný a marný boj za plané ideály!:-D

I-Worm 1.11.2007 7:58

Re: Není míru pod olivami

I kdyby ten neslýchaný div se někdy uskutečnil (a v politice byli naprosto čistí lidé), dopadlo by to jak v básni Jana Nerudy o té svaté, co dostala na starost věrné ženy...

kdokoli 1.11.2007 8:00

Re: Není míru pod olivami

no jo, ale jak je tam dostat a zajistit, aby se neumazali :-(

honza 1.11.2007 7:27

je na rozdíl od křupana a psychicky nevyrovnaného Valacha Topolánka vcelku jedno, kdo za tím stojí a kdo to platí. Média jsou hlídací pes demokracie - řekl tuším Čapek. Zaplaťpámbu že se tak - aspoň někdy - chovají. A vy - politici - pokud nemáte čisté svědomí - se musíte každou noc budit hrůzou z toho, kdo vaše svinstva vytáhne na světlo boží. Nejste už obyčejní občané, nemáte nárok na utajování čehokoli, jste osoby veřejné a museli jste si toho být vědomi, když jste do toho šli!

honza 1.11.2007 7:42

Re: Mě

apropos - on Topolánek a Čunek jsou z jednoho regionu, kdo ví, co ne sebe navzájem vědí nebo v čem všem spolu jedou. Kuchtová musela jít dost rychle, za něco, co z 90 procent nemohla ani zavinit (a Čunek tehdy v jejím problému jel taky!) a tady pan Čunek je asi z kasty nedotknutelných, aspoň tak soudím dle dosavadních reakcí Topolánka. Aby to nebylo tak, že "spolu kradli, spolu viseli".

Petr Kohout 1.11.2007 7:43

Re: Mě

média jsou lovecký pes toho, kdo si je zaplatí. S ochrannou demokracie neměli od roku 1945 v Čechách a na Moravě vůbec nic společného - Hlas Ameriky i Svobodná Eropa totiž nejsou média, ale prodloužená ruka Spojených Států Amerických. Ty jsou hlídacím psem demokracie.