6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
bibabu 3.4.2009 9:57

Re: Chceme etnické konflikty a extremismus?

Etnické a rasové konflikty jsou umělé problémy postmodernické pseudo humanistické společností, Ano jedno právo, jedny povinosti, jedná odměna pro všechny .Padni komu padni.  Chtějme vymahatelnost práva pro všechny a problém rasimu se pomalu vytratí..berme cigány jako rovnocené partnera, ne jako jiné, a oni se chytnou, ti kteři né, mají smůlu, nemají potenciál k přežití

Alča 3.4.2009 6:59

Pane Gabale,

 nezlobte se na mě, ale s některými Vašimi výroky nelze souhlasit.

Nárůst extrémismu - ten by jistě mohl být způsoben, ale zánikem ministerstvem vnitra, což se neplánuje. Dosavadní zkušenosti jsou takové, že jak ministryně Stehlíková, tak pan Kocáb zatím těmto tendencím zabránit nedokázali, ba naopak je spíše zviditelnili, což extrémismu dělá dobře..

To, že zatím nefunguje specializovaná vládní agentura je podle mě v pořádku. Možná někdo ve vládě přijde na to, že peníze, které by byly vypláceny zaměstnancům agentury (samozřejmě jako bvykle bez závislosti na dosažených výsledcích) a na její provoz, je lepší rozdělit mezi školy v nejhůře postižených oblastech a to by, spolu se striktním nařízením, že přídavky budou poskytnuty jen těm rodičům, kteří zajistí u dětí pravidelnou školní docházku, přispělo ke zvýšení úrovně problematického obyvatelstva. Navíc by mohli mít učitelé ve třídě méně žáků = lepší přístup k jednotlivcům. Pamatujte si, že položením základů k dlouhodobého řešení této problematiky je vzdělávání dětí. Takže možná kdyby se domluvilo školství a sociální věci, stačilo by to.

Čím více mluvčích a  zastánců bude mít problematické obyvatelstvo, čím více peněz se bude nalévat do  bezedné jámy nesmyslných projektů a agentur, tím více bude tato vrstva obyvatel přesvědčena, že to, co teď dělají a jak se chovají je jedině správné, protože jim to přináší užitek. 

Takže závěrem si vypůjčím jednu vaši větu: doporučuji politikům, kteří vedou jednání o nové vládě, aby k této oblasti přistoupili odpovědně a realisticky!

emil 3.4.2009 7:04

Re: Pane Gabale,

100% souhlas R^R^R^

honzak 3.4.2009 7:11

Re: Pane Gabale,

Vzdělávání Cikánských dětí je důležité, ale není primární. Primárním cílem je SNIŽENÍ počtu Cikánů a to cestou přídavků na dítě (populární 3x a DOST). 

Jinak s bezedností jámy souhlasím na 110%. Možná by se na dno té jámy mohla dát armatura v podobě mražených mrtvol takových krasoduchů jako je gabal, kocáb, uhl nebo intelektuálně zcela nestabilní džamila.

Alča 3.4.2009 9:42

Promiňte, Honzok,

Ale musím Vám oponovat. Pokud se pokusíte o jakékoliv omezení populace zvenku, narazíte. Nebudou přídavky - budou příspěvky. Nebudou příspěvky - budou dotace. Nebudou dotace - budou alespoň refundace. Atd., atd.,.... Tato společnost není schopna odstřihnout se od stávajícího systému sociálních podpor, náhrad a kdovíčeho. Takže hloupí, nevzdělaní cikáni, pro které bude bohem a nejvyšším povolaným jejich alkoholický otec budou dál pokračovat a vynucovat si.

Naopak mám velmi dobrou zkušenost s několika rodinami u nás - středoškolsky vzdělaní, vyučení slušní v rámci možností, toužící vyrovnat se kolegům v práci a co je velmi důležité - VŠICHNI MAJÍ NEJVÍCE DVĚ DĚTI.

No a samozřejmě nezbytností je to, aby se pracovitost, slušnost a vzdělanost  více cenila a vyplatila, než lenost, hulvátství a negramotnost. Ale tohle už je opravdu boj dalších generací, nevěřím, že se tak stane v následujících 20 letech. TOHLE by totiž mělo začít zhora a když se podíváte, co tam dnes máme....Rv

honzak 3.4.2009 9:50

Re: Promiňte, Honzok,

"Pokud se pokusíte o jakékoliv omezení populace zvenku, narazíte." - ANO, o tom to je. Nicméně asistence městské policie při vyplácení dávek (aspoň by měšťáci k něčemu byli) by Cigoše (Cigoš - lumpenCikán) umravnila. Někdo to bude muset udělat a čím dřív, tím líp!

Těm Vašim slušným Cikánům držím palce! I těm asi 4 slušným, které znám já.

Pejsátko 3.4.2009 8:46

Re: Pane Gabale,

R^ Souhlasím. Ale k té dohodě ministerstev školství a sociálních věcí bych přihodila i ministerstvé vnitra, bez toho se to neobejde.

Činnost ministrů Stehlíkové a Kocába (a dalších podobných individuí) způsobila, že extrémisty začali podporovat i běžní občané, kteří mají tu smůlu, že bydlí v nějaké problémové lokalitě nebo poblíž ní. Opravdu si pan Gabal myslí, že se napětí sníží tím, že vezme peníze bezproblémovým občanům a dá je ministerstvu podporujícímu ty problémové, kteří ostatním silně ničí život? 8-o

kentaur 3.4.2009 9:52

Re: Pane Gabale,

Odělit zrno od plev. Dejme šanci těm kteří chtěji žít v civilizované zemi, podle podmínek pro civilizovanou zemi.. Kdybychom měli sibiř, měli bycho je kam vyhosti,,  Lidem hrozí hladomor, je nás moc a To ještě Bursík a zelení piotomci chtěji vyrábět biopaliva z potravinových produktu a podporovat loby zelené ekonomiky. Bóže kam až ten člověk došel, nemá v hlavě sezařeny hodnoty.

Sunny 3.4.2009 10:42

Re: Pane Gabale,

100% souhlasR^ K problematice extremismu jen podotýkám, že jde o důsledek dlouhodobě neřešených problémů a nesmyslné pozitivní diskriminace. Češi nejsou stupidní rasisté, prostě jsou už jen příšerně naštvaní a ztrácejí naději na změnu k lepšímu.

Standa 3.4.2009 6:49

Vytváření

mýtu a nic jiného.

JV 3.4.2009 6:39

Ministerstvo púro lidska prava

Jestli se mylim, prosim, opravte mne. Zadne ministerstvo podobneho nazvu nikdy u nas neexistovalo. Dzamila Stehlikova dostala ministerstvo bez portfeje a media z toho udelala ministerstvo pro mensiny, lidska prava atd. To, ze Kocab se automaticky zacal angazovat v podobne oblasti, a ze si ucelove zvolil mluvci exotickeho vzhledu (nic proti ni!:), svedci jen o jeho stupidite. A to, ze nekdo vola po neruseni neexistujiciho ministerstva, to uz je vrchol stupidity a doklad toho, jak nekteri lide mohou byt krasne masirovani a vyplachovani medii.

cimbal 3.4.2009 7:55

Re: Ministerstvo púro lidska prava

Portfej, z fr. portefeuille znamená obor působnosti ministra. Čili ministr bez působnosti. A s tím ministerstvem máte pravdu, takové neexistuje.

i.h. 3.4.2009 8:24

Portefeuille je

taska na listiny, porter = nosit, feuille = list, i papiru.

cimbal 3.4.2009 8:48

Re: Portefeuille je

Má to více výrazů, zkuste slovník naučný.

honzak 3.4.2009 6:14

Gabale, ty jsi

óbrhýzl a swině! Celý Cikánský "problém" eskaluje jen qůli takovým krasoduchům, jako jsi ty! Budou holt muset "sociálně vyloučení" dodržovat pravidla slušného chování a soužití. Na to bohatě stačí policie a restrikce sociálních dávek, na které si určitá část Cigošů (to jsou ti "nepřizpůsobiví Cikáni)zvykla.

Na krasoduších je, aby vymysleli a ZREALIZOVALI pro slušné Cikány práci. Např. úklid posypového materiálu po zimě či čištění příkopů u silnic. To v pohodě intelektuálně i motoricky zvládnou a NEPOTŘEBUJOU NA TO ŽÁDNÉ MINISTERSTVO. Když můžou dělat  bílí bezdomovci či mentálně postižení (Zahradní Město), proč by nemohli takové práce dělat Cikáni?

Kecama, Gabale, se ještě nikdy nic samo neudělalo, víme?

zk 3.4.2009 7:12

Re: Gabale, ty jsi

R^R^R^

MarBal 3.4.2009 13:58

Kecama se nic nevyresilo, ale

plynove komory problem taky neodstranily ...

Proboha lidi, mejte rozum! To zavidite tech 10 nebo 20 000 Kc  patnacticlennym rodinam ?? Republika prisla o miliardy, ktere si odneslo par jedincu, a vy se budete rozcilovat nad tim, ze jsou mezi nami taky lenosi? Myslite si, ze mezi bilymi se takovi nemakacenkove nenajdou??

cipísek 3.4.2009 15:32

Re: Kecama se nic nevyresilo, ale

To si ale musíte napřed vyjasnit s Kocábem a Urbanem - paní primátorka Chomutova totiž včera mluvila výhradně o "nepřizpůsobivých" občanech,aniž by je nějak dál rozlišovala.Zato ti dva popletové to během doby přesměrovali tímhle směrem.Fakt.A ne,že by tady diskutující (alespoň většina) někomu něco záviděli.Jestli jste si všimnul,nikdo tady nenapsal nic proti lidem,kteří se dostali blízko ke dnu jen proto,že ztratili práci a novou nemohou sehnat.Těm by snad nikdo rozumný (pokud se opravdu snaží od toho dna sami odrazit) jakoukoliv podporu nezáviděl.Ale profesionální flákače,kriminálníky a bordeláře už zkrátka kolem sebe nikdo nechce a živit je,to už ani náhodou.A je jedno, jestli jsou bílí,hnědí nebo mají na kokosu anténky.

Jenda 3.4.2009 15:54

Re: Kecama se nic nevyresilo, ale

A v Americe bijou cernochy. To jste pripomenout zapomel.

MLOK 3.4.2009 9:37

Re: Gabale, ty jsi

Bezvýhradný souhlas honzaku!!!R^R^R^R^R^

Sunny 3.4.2009 10:44

Re: Gabale, ty jsi

R^ Naprosto přesnéR^

Fafa 4.4.2009 4:46

Re: Gabale, ty jsi

Honzak rovnou do Strakovky. R^

Otakar 3.4.2009 6:14

Jako obvykle vědomně mimo mísu.

Všichni občané ČR mají mít stejná práva a stejné povinnosti. Práva si obhájí každý většinou sám a povinnosti, to musí konat tvrdě a ihned policie, když se neúplní a ne čumět. Takže když bude konat policie nepotřebujeme extrémisty ani lidská ministeria.

zk 3.4.2009 7:14

Re: Jako obvykle vědomně mimo mísu.

Přesně tak, nepotřebujeme ministerstvo pro práva menšin, Cikáni moc dobře svá práva znají a také je tvrdě vyžadují. Ale povinnosti se z jejich života vytratily a to už velmi dávno. Jsou zvyklí jen natahovat pazoury a hlasitě požadovat dávky...;-€Rv

kevorkian 3.4.2009 5:50

Opak je pravdou.

Samotná existence takového ministerstva zvyšuje mezi-etnické napětí.

Hlavně proto že cílem ministerstva není tlumit toto napětí potlačováním excesů a exemplárním trestáním jejich exponentů, ale naopak jejichzvýhodňování.

Tím se logicky zvyšuje míra nasranosti lidí.

Jerry 3.4.2009 4:43

ministerstvo pro menšinu (vyvolených)

Odložení vzniku specializované agentury a zahájení robustních integračních programů na neurčito nepochybně dále zhorší ... situaci příživníků a Rómů z povolání typu Gabal.

Emilio 3.4.2009 2:05

ministerstvo pro menšiny?

Mám takový dojem,že autorovi nejde ani tak o Ministerstvo pro lidská práva,jako o Ministerstvo pro práva menšin. Jak chránit rómskou menšinu tam či onde,hemží se zde slova gheto,Chánov,Litvínov. Já v tom případě navrhuji zřídit Ministerstvo pro práva většin,které bude menšinám připomínat hlavně jejich povinnosti a většinu chránit před jejich nepřizpůsobivostí,obtěžováním,přiživováním se na výsledcích práce většiny. Proč právě většina z menšiny nepracuje,nikdy nepracovala a pracovat nechce? Proč existují rodiny,kde už tři generace nikdo nepracoval?Autor je buď blábola typu Petra Uhla,nebo lobista mající slíbený dobře placený flek na vyžebrávaném ministerstvu.

Jenda 3.4.2009 1:46

Ehm ... ma autor v pacu misto ministra nebo sefovani te agentury?

Nic jineho nez snadne zivobyti pro par takovychhle kecalu tohle ministerstvo a na nej zavazane tunely neni.

A jestli neco vede k narustu extremismu a etnickeho napeti tak jsou to prave akce techhle superhyperuzasnaku. Pobliticky korektnich.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 3.4.2009 1:37

prejmenovat

Navrhuji prejmenovat na Ministerstvo pro lidská práva a povinnosti. A upravit vsechny zakony tak, aby ke kazdemu pravu byla stanovena nejmene jedna povinnost. Napriklad "Kazdy obcan CR ma pravo na dustojne bydleni, ale ma povinnost radne platit najem a neobtezovat sve okoli nadmernym hlukem, necistotami nebo nevhodnym chovanim."

Jenda 3.4.2009 1:51

Re: prejmenovat

Sel bych dal. Ministerstvo pro lidske povinnosti a prava.

Mas uklizeny pokojicek? Fajn, tak se muzes podivat na vecernicka. Neuklidil sis, televize nebude.

Mas napsany ukoly? Fajn, chces na kasi cokoladu nebo kakao? Nemas? Tak ji dostanes samotnou.