6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Přeslice 3.4.2009 10:10

Re: Nějaká řešení by se našla

Pro děti z romských rodin je normální nepracovat. Normální je plodit děti a žít z příspěvkuků a dávek na ně. Co bude stát dělat s tou armádou děti co brzy dospějí? Co se tady bude muset stát, kdo je uživí!! Kdo jiný než extremiste budou muset tento stav řešit, když to neudělala tato politická garnitura. Tu už nepůjde jen o žabimyší šarvátky, Pseudohumanistická společnost si zadělala a díle zadělává na válku civilizacií, a mrtvých budou miliony třeba i nuly navíc  Nepracovat se pro romy stává archetypem postevení ve společnosti. Právní vědomí zasahuje i majoritní společnost. proč dodržovat právo, když někteří nemusí a ještě jsou zastávání. Všichni vědí jak to je, a nahráháme si lži do kapsy, neutečem před tím, Bůh s našími dětmi.  

Houmr 3.4.2009 8:50

Toto ministersvo

je pouze bydlo pro bydelníky. Jinak naprosto k ničemu.

Honza42 3.4.2009 8:39

A pak že je krize.

Stát má připraveno dalších 100 milionů na rozkradení a ještě to drze přiznává. Takže akorát záleží na tom, z které partaje bude novej ministr pro potlačování lidských práv. Volby se blíží a stranické kasy jsou prázdné.

Lidé jako Gabal pozvolna připravují občanskou válku v Evropě. Akorát o tom ještě neví.

vlasta 3.4.2009 9:03

Re: A pak že je krize.

R^ Gabal dělá Romům medvědí službu. Co je to za sociologa, který nedokáže na problém pohlédnout i z druhé strany, tak, jak ho vidí většinové (zatím) obyvatelstvo?

Papouch 3.4.2009 11:45

Re: A pak že je krize.

A neni on Gabal nahodou Zid? To by vysvetlovalo, ze nedokaze na problem pohlednout ze strany normalnich obyvatel...

cipísek 3.4.2009 12:02

Re: A pak že je krize.

Tak tohle sem,prosím,netahejte.To jste mohl asi na "seznamu",tady to zvykem není.Rv

Richard 3.4.2009 8:27

Pane Gabale

Jak tomu zabránila Stehlíková nebo Kocáb ? Pane gabale,toto ministerstvco je pouze monitorovací oddělení nic víc

Pejsátko 3.4.2009 8:55

Re: Pane Gabale

A ani to monotorování jim moc nejde. :-/

Karel 3.4.2009 7:54

Problém

Problémem, který prakticky vylučuje řešení je, že na objektívně existujícím problému sociálně vyloučených, převáženě romských komunit parazituje široký okruh příživnických NGO, poradců, asistentů a vrcholem je zmiňované ministerstvo. Samozřejmě, s cikány si nikdo neví rady. Vysoký populační růst, v podstatě nikdo neví kdo je a není Rom (Uhlova dikce v této věci je zvláště zábavná), vysoká migrace ze Slovenska, nekontrolovatelná místa pobytu, převážně nezaměstnaná ale i nezaměstnatelná populace, drogy, bující "úžernictví", zhoršený přístup ke vzdělání (poslední ranou vzdělání Romů je zrušení zvláštních škol, protože bez zvláštního přístupu je většina cikáňat nevzdělatelná) a všudypřítomná drobná kriminalita jsou problémy, se kterými se budeme těžko potýkat a určitě je nevyřeší šašci jako Kocáb, Stehlíková, Gabal a podobní krasoduchové. Ale - celý problém je mnohasetmilionový byznys, moc by mě zajímalo jaké prostředky, odkud a z jakým výsledkem spotřeboval Člověk v tísni, různí ti asistenti, poradci, kolik se utratilo na granty s příbuznou tématikou. Na tom problému se prostě živí řada lidí a jejich bytostným zájmem je problém medializovat,"řešit", ale nikdy nevyřešit. Je to vrcholné darebáctví, kde jsou aktivisté z Člověka v tísni, když cikáňata nejsou posílána do školy, když bují drobná (ale zcela viditelná) kriminalita, když narůstají dluhy za to, co ostatní populace prostě musí platit a sociální dávky šly do hracích automatů a na chlast, když sotva dospělé cikánky šlapou a to co si vydělají jim jejich "ochránci" hned seberou. Často vidíme, jak tito aktivisté před kamerou TV (to oni rádi) žvaní o tom, jak je špatné, když se po cikánech v podstatě nechce víc než jen dodržování zákonů, ale ještě jsem neviděl, jak se tito krasoduchové - jinak ovšem zcela nezaměstnatelní - baví s nějakým úžerníkem. Ti by ho hnali!! Takoví parazité nemohou být řešením problému, protože jsou jeho součástí.

Hugo 3.4.2009 8:07

Re: Problém

Pěkně řečeno. Naprostý souhlas !!

fox 3.4.2009 8:23

Re: Problém

Přesné.Vyžadovat tvrdě plnění zákonů ČR.Povinná školní docházka,platit za nájem,popelnice a elektřinu.Pak by se semn tak nehrnuli.

Anka 3.4.2009 10:33

Re: Problém

přesně tak, jenže jak na  TO ?? 

cipísek 3.4.2009 11:25

Re: Problém

V Chomutově to ,zdá se , vědí (jen se jim to zatím těžko aplikuje). 

Jarda B 3.4.2009 8:27

Re: Problém

Popsáno přesně.Pokud sami Romové se nebudou mít zájemo vzdělání svých dětí,nic se nezmění.Od dětí se musí začít.

J.S. 3.4.2009 8:45

Re: Problém

Mám dotaz, je pravdou, že např. lidé na dávkách a to i ti kteří berou dávky např. 15 let a více a pracovat nebudou nikdy pouze velmi chytře na systému parazitují, nemusí platit u lékaře a za pobyt v nemocnici?  " Prý se při ošetření atd. prokáží nějakým formulářem, že v socialní tkzv. pasti jsou. Děkuji za případnou odpověď

Hacker Rudolf 3.4.2009 9:07

Re: Problém

Ano, je to pravda!

J.S. 3.4.2009 11:33

Re: Problém

Díky

MLOK 3.4.2009 9:21

Re: Problém

R^R^R^R^R^

kentaur 3.4.2009 9:34

Re: Problém

podívejte se, vyprávěl mi to jedemn mukl, ještě v době, kdy se v kriminále pracovat muselo. Cikáni v kriminále pracovali, a o tom to je. jsou jak malé dětcka, když se nebojí zlobí. Tvrdost je pro cikány záchrana. Když kočovali, nikdo se o ně nestaral. prodávali koně, producírovali cisrkusácké vystoupení, cigánky vykládaly karty, občas něco dostali, občas ukradli slepici, když nebylo, tak pomřeli, žádné dávky. NOUZE  naučila Dalibora housti.   

Z 3.4.2009 14:32

Re: Problém

R^R^R^R^R^R^R^R^

michal 3.4.2009 7:50

včera v TV

Čekal jsem ledascos, ale to, co předvedli pp. Urban a Kocáb v diskusním TV pořadu Máte slovo, předčilo má očekávání. Nejsem proti nim zaujatý, problém, o kterém byla řeč, je vážný a po desetiletí neřešitelný. Čekal jsem, kdy pí Jílková se zeptá Kocába na jeho návrh řešení. Bohužel, dočkal jsem se jen obecných doporučení postupných users friendly kroků. A v tom je asi zakopaný pes. Obávám se, že jiné než bolestivé řešení neexistuje. Sám Kocáb pokázal na to, že je třeba komplexní spolupráce několika ministerstev a koho ještě, ale nepřipadlo mu blbé totéž chtít od jediné starostky, která jistě nemá na řešení jen nepřizpůsobivé občany. V článku se objevilo slovo nasranost. Ano, míra nasranosti ještě nepřevýšila míru předposranosti. Nedej (anebo dej!?) Bože, aby přesáhla, pak poteče krev a ta není voda.

Kdo jste ještě neslyšel "zábavu" R. Němce, Cikána jak Brno, tak odkaz dále. Všimněte si, že tam párkrát divákům tuhne usměv ve tváři. A slova Němce o předělávání jsou velmi důležitá.

http://www.ceskavidea.cz/video/na-stojaka-richard-nemec/

karas 3.4.2009 9:58

Re: včera v TV

Díky moc za skvělý tip, až dosud jsem netušil, že něco takového existuje !!;-DR^

Petr Kohout 3.4.2009 7:45

Nevěřím tomu, že ministerstvo, které dříve vedla Džamila Stehlíková a nyní

stoupenec velkých gest pan Kocáb doposud vůbec fungovalo. Čili není zapotřebí.

MLOK 3.4.2009 9:32

Re: Nevěřím tomu, že ministerstvo, které dříve vedla Džamila Stehlíková a nyní

Ministerstvo pro NATAHOVÁNÍ GRAMOFONŮ by bylo daleko potřebnější;-D;-D;-D;-D;-D!

A.S. Pergill 3.4.2009 7:41

S Romy je třeba zacházet naprosto stejně jako s normálními občany

Žádnou pozitivní diskriminaci, za stejnou práci stejnou odměnu, za stejný zločin stejný trest.

Takovýto přístup se spíše prosadí zrušením hnízda bezcenných vyžírků, zvaných džamiloidové, protože ho soudružka Džamila vedla.

A pokud nastanou etnické konflikty, je třeba povolat záložáky a nasadit těžkou vojenskou techniku a nehledět na počty "obětí".

Vítek 3.4.2009 7:40

pracuji mnoho lét v této oblasti

a s politováním musím konstatovat,že tato situace a otázka začíná být neřešitelná a blíží se doba,kdy se poctiví a pracující lidé postaví proti zvůli nepracujících a problémových skupin.Tato situace je způsobena laxním přístupem,nedodržováním zákonů a držením ochranné ruky nad těmito skupinami nepřizpůsobivých lidí.Je hluboce zakořeněna ve starších generacích,které zjistily,že nepracovat se vyplatí.Mnozí politici si na této problematice založili karieru,ale pouze tlachají nesmysly,jak to včera v TV řekla Kocábovi Řábková. Smutné je, že skupina lidí,kterým se to nelíbí a začnou protestovat jsou označeni za extremisty.

Libor.w 3.4.2009 7:36

Pan Gabal by to vzal.

Za ty prachy se někdo potřebný jistě najde.Kocábovi to taky bodlo.

Frank 3.4.2009 7:17

Chceme etnické konflikty a extremismus?

No, jestli je to poslední, co bude nějak fungovat, tak já chci. Co ale rozhodně nechci, jsou pindalové všeho druhu jako je Gabal. Včera jsem se chvíli na jednoho takového pindala, bývalého disidenta, díval. Co tam Urban předváděl byl děs a hrůza. A tento člověk učí na universitě. Arogantní hejsek, který diskutuje s rukama v kapsách a o daném problému ví kulové. Nikdo z nich cikána zblízka nikdy neviděl a jenom hloupě žvaní. Pane Gabale, proč nenavrhujete zřídit ministerstvo pro většiny, aby jim zajistila stejná práva, jaká mají cikáni? Proč se do konfliktních oblastí na měsíc nepřestěhujete a ukážete nám, jak se správně a sousedsky s pakáží žije? To nikdo z vás pindalů neudělá a dobře ví, proč. Je třeba začít s vymáháním práva padni komu padni a zrušením všelijakých agentru a placených mudrlantů, kteří pro věc stejně nic neudělali. 20 let je po převratu a co udělali pro řešení problému žvanilové, jako jste vy?

Jouda 3.4.2009 7:37

Re: Chceme etnické konflikty a extremismus?

R^Je to systém vychytralej:Dejte mi hodně peněz a já to budu trochu mírnit,ale jen pomalu,aby to byl "nekonečnej kšeft".Makat rukama se mi nechce.

kentaur 3.4.2009 9:43

Re: Chceme etnické konflikty a extremismus?

Co jsme chtěli  PRÁVNÍ stát, padni komu padni, smyčec. Jinak jen zbytečné žlampání  a rozeštvávání  lidí, hnojení rasisimu. Právo jen jen jedno, rasismus podněcuji ti, kteří vymysleli různé práva pro různé lidí etnika, rasy. Já žáden problém s rsismem nemám, kdo se provinní, nedoržuje právo, zákon, ať je trestán podle práva. Až to takto bude, žádný rasismus nebude, Tečka