6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vládík 3.4.2009 11:32

Re: Ministr pro romy?

Ale váš předřečník (tedy předpřispěvatel) říká totéž.

cipísek 3.4.2009 11:48

Re: Ministr pro romy?

Ano.Ale vysvětlit se to(bohužel) dá dvojím způsobem,tak jsem se to pokusil nějak zpřesnit.Ovšem tu jeho poslední větu opravdu akceptovat nemohu-leda že bych bydlel v jiné městské čtvrti.

King 3.4.2009 12:18

Ale já bych to neviděl tak tragicky-prostě jako v přírodě

-ti kteří se nepřizpůsobí-tak pomalu vymírají-možná se dá dát lepší výraz,ale snaženímmajoritní společnisti by to cíl měl být-neboli-asimilace.Zatím je snaha tento problém udržovat a zveličovat.

cipísek 3.4.2009 14:04

Re: Ale já bych to neviděl tak tragicky-prostě jako v přírodě

Podle mých zkušeností se ti nepřizpůsobiví za dnešních podmínek množí zatím daleko rychleji než ti přizpůsobiví.A nemusím k tomu mít žádný průzkum-stačí, když se večer kouknu z okna. 

Jura Jurax 3.4.2009 11:56

Re: Ministr pro romy?

Ti, kteří přizpůsobiví nejsou, zřejmě vyhynou. Nevyhynou, jsme humánní a chcípnout je nenecháme ... :-/

Historik 3.4.2009 14:42

Re: Ministr pro romy?

Přijdou jiní, kteří tomu vyhynutí vydatně napomohou. A pan Gabal jim připravuje půdu.

cipísek 3.4.2009 14:52

Re: Ministr pro romy?

Bohužel to tak vypadá.A není sám.

karel-smichov 3.4.2009 13:01

Re: Ministr pro romy?

Doporučení pro ty kteří problém  řeší  nesmyslnými radami a  teoriji přestaňte radit a

jděte  tam a ukázat jak se to má dělat , nejen na dva dni delší dobu udělejte přednášku pro tyto lidi ,pokud na ní přijdou, Stále se píše že nemají   vzdělání ,ale na co mají nárok včetně kolik

mají dostat  do vědí všichni !!

magi 3.4.2009 13:35

Re: Ministr pro romy?

přesně tak ! Nejlepší jsou teoretici !!!  Líbí se jim,že cikáni umí zpívat,tančit,bavit se,rozmnožovat....to umí perfektně,ale uniká jim,jak umí lhát a krást,ubližovat starým lidem atd.

janoryna 3.4.2009 11:00

odstranění etnických či jiných konfliktů

je žádoucí. Samozřejmě, nejlepší by to bylo dohodu obou stran. ale k tomu musí být oboustraná vůle, což nikde nevidím. pak zbývá ož jenom silové řešení a to jednu stranu potlačit a přijmout řešení strany vítězné. jinak si myslím, že by menšiny měly respektovat vůli většiny. alespoň při návštěvě ať již cizíhio domu nebo země je všeobecně dobře kvitováno, když příchozí respektuje domácí mravy.

King 3.4.2009 10:59

Společnost se začíná rozdělovat na ty,kteří pracují,platí a fungují

a pak jsou lidé problémoví.Pane Gabale-klidně je převychovávejte-ale dejte alespoň najevo-že si vážíte těch,kteří vás platí ze svých daní.

zajda 3.4.2009 19:24

Re: Společnost se začíná rozdělovat na ty,kteří pracují,platí a fungují

No, z těch mocných to udělal snad jen Ronald reagan. Když začal rušit různé sociální programy, tak mu vyčítali, že nesoucítí s lidmi. Jeho odpověď byla, že on soucítí hlavně s těmi, co jdou každý den do práce, makají, aby uživili sebe, ženu a děti a on, Reagan, jim bere z toho, co si vydělali na správu státu. A protože s nimi soucítí, chce jim sebrat co nejméně..

Jenda 3.4.2009 10:56

Pane gabal-co kdyby jste šel makat do výroby-mezi lidi-třeba

by jste měl jiné otázky.A že si nevážíte  fungujících lidí,kteří vše platí i když jim třeba nezbyde to životní minimum-to je od vás nechutné.

magi 3.4.2009 10:50

odborník

Gabal viděl cikána jen v televizi,při diskuzi a to byl Ščuka,nebo Giňo. Toho pravýho neviděl ani vycpanýho v muzeu. Lidi jako on,dělají pro prachy vše,aby to nefungovalo. Hlavní je,že z toho mají kapitál. Furt mají v záloze ještě Havla,ten je ten pravej odborník. Že si ten chytrák nevzal aspoń 3 indiány na výchovu,když nemají s Dášou děti. Určitě by z nich vychoval spořádaný občany !!!

cipísek 3.4.2009 11:13

Re: odborník

Zdravím magi.Co je na tom pravdy,že to  v Českém Krumlově teď zase vypadá trochu jinak,než to láskyplně líčil včera v televizi ten vizionář ?Něco se mi o tom tady na diskuzi před časem doneslo,tak bych chtěl mít jasno.

magi 3.4.2009 13:20

Re: odborník

Ahoj krajane ! Pořad o kterým mluvíš jsem neviděl,takže nemohu posloužit. Pokud některej chytrák líčil poměry cikánů s bílejma,jako růžový,tak ten spadl z Marsu. Napiš,o čem byla řeč. Ahoj.

cipísek 3.4.2009 14:14

Re: odborník

Kdepak jsme se takovou dobu ,magi,zašívali? Krátce : To jsi ale přišel o hodně,ti dva žvanilové (Kocáb a Urban) byli opravdu boží.Byl dán příklad měst (panem Urbanem-o něm už tady jiní napsali dost),která díky té "správné politice nemají problém" s Cikány a mezi nimi byl uváděn i Český Krumlov .Jeden čas to možná platilo,ale v poslední době odtud dostávám trochu jiné informace.Takže jsem se obrátil na Tebe.Hezký den !

magi 3.4.2009 14:26

Re: odborník

Ahoj kamaráde ! V Č.Krumlově,to mezi náma a cikánama nikdy nefungovalo. To je výmysl ! Pomatuješ,když před léty hráli film Cikáni jdou do nebe? Někdo tam už tenkrát na ten plakát připsal. Aď jdou třeba do p.d..e,ale aď hlavně táhnou z Krumlova ! Všichni ti chytráci,viděli cikána jen v televizi a jsou to hlavně teoretici !!! Měj se !

cipísek 3.4.2009 15:08

Re: odborník

Tak přesně tohle jsem chtěl vědět (a samozřejmě jsem Tvým názorem jako názorem místního starousedlíka chtěl trochu blíž osvětlit některým lidem tady na diskuzi,jak "výborně informovaní" jsou někteří "profesionálové"jako pan Urban,kteří se nám při podobných příležitostech snaží blbnout hlavy).Ale ta cikánská soukromá hospoda u náměstí je snad výjimka-nebo už ani tam to nefunguje ? Ohledně toho filmu si neodpustím poznámku : u nás se tehdy říkalo,že až na Krumlov spadne atomovka (ne že by to Krumlovákům někdo přál),bude se souběžně natáčet druhý díl......     Hezký víkend !

magi 3.4.2009 18:26

Re: odborník

Do tý cikánský hospody už nechodí ani cizinci. Je tam strašnej bordel a ten majitel,už není v zastupitelstvu,takže si to dovedeš  představit,jak to tam dnes vypadá.  Přeji ti též krasný víkend. Ahoj !

RomanL 3.4.2009 10:43

Co?

Cože? O čem že to je? 8-o

Sunny 3.4.2009 10:28

Dotaz

Rozumím tomu dobře, že ministerstvo pro lidská práva bylo zřízeno kvůli cikánům? Pokud ano, znamená to, že jejich lidská práva jsou nadřazena našim? Tak potom snad nebude na škodu, když se nějakou chvíli bez takového ministerstva obejdeme.

Přeslice 3.4.2009 10:25

Bůh s našími dětmi

Pro děti cigánů je normalní nepracovat, ploti děti a žít přídavků a dávek, májí vzor ve své rodině. Co bude stát dělat za několik pár roků, až ty děti dospějí a kvadraticky narostou ty natažené ruce? Kdo je uživí? Pseudohumanisté utopiské nihilisté, trockisté, Úhlové, Kocábové, Urbanové,, Havlové a jiní evrobšti žlabalové nic nevyřešili. Co bude Eu dělat s tou armádou darmojedů co budou natahovat ruky? Žľampání o nárůstu extremismu je jen další zbytečné tlachání, vžyť každy kdo má rozum ví, že každá  věc pod sluncem má svou příčinu. Postomederní Pseudohumanismu jako světové , evropské hnutí, megomalismus multikultaralismu přináší své jedovaté ovoce, Celou  Evopu čekí obrovskému nebezpečí, jsme na prahu velké katastrofy, mrtvých budou miliony  i nějaké nuly navíc. Bůh ať ochraňuje naše děti.     

Pam 3.4.2009 10:17

Žádná škoda bez Kocába.

A jé, politolog Gabal zase prorokuje...... Tak jen žádný strach, on, "odborník" se ještě asi nikdy nestrefil, takže ani tentokrát to nebude tak horké. A po včerejší diskusi v televizi se naopak bojím, že jestli někdo dělá všechno pro co největší úspěch Dělnické strany a podobného politického odpadu u normálních, pracovitých a řádných občanů, pak jsou to bohužel takoví "užiteční idioti", jako v diskusi se projevili ministr Kocáb a "ochránce" Urban.

cipísek 3.4.2009 10:54

Re: Žádná škoda bez Kocába.

R^A po včerejší diskusi v televizi se naopak bojím, že jestli někdo dělá všechno pro co největší úspěch Dělnické strany a podobného politického odpadu u normálních, pracovitých a řádných občanů, pak jsou to bohužel takoví "užiteční idioti", jako v diskusi se projevili ministr Kocáb a "ochránce" Urban.

Kupodivu jsem si z toho odnesl naprosto stejný dojem.Pokud primátorka Chomutova (které fandím,protože jsem měl "tu čest" po nějakou dobu bydlet v domě s jednou nepřízpůsobivou rodinou) navíc požaduje na Kocábovi konkrétní řešení situace a ten jí předá spisek s obecnými teoretickými bláboly , prokazuje tak napřímo zbytečnost svého ministerstva sám.Navíc mám nepříjemný dojem,že paní Jílková tentokrát moderovala dost mizerně-ale to je zase "jiné kafe",to sem tahat nebudeme.

J.S. 3.4.2009 11:38

Re: Žádná škoda bez Kocába.

Včerejší diskuse vedená pani Jílkovou, odhalila jeden s problémů, za prvé pan Kocáb nevěděl opravdu nic a jen samé ble ble, jeho největší argument byl, že se snažil mávat jakou si tabulkou, která měla určité rodiny spasit. A pan Urban ten byl uplně mimo mísu. Rozesmál mne jejich argument, že problém má jen CHomutov. A co Most, Litvínov, Teplice na tyto lokality pánové jaksi pozapoměli.

cipísek 3.4.2009 11:56

Re: Žádná škoda bez Kocába.

O těch dvou si asi nemusíme po jejich včerejším vystoupení nic říkat.Mně tentokrát spíš vadilo u Jílkové (a vadí mi to občas i u jiných moderátorů),že předala slovo paní primátorce a celkem klidně pak přihlížela tomu, jak ji jak Kocáb tak i ten druhý šamšula ani nenechají domluvit první větu - tohle ať si dělají strejci v parlamentu,ale regulérní diskuze to tedy nebyla ani náhodou.

J.S. 3.4.2009 12:33

Re: Žádná škoda bez Kocába.

Nejsem sice zastáncem ODS ale pani primátorce jsem v duchu tleskal. Mluvila věcně srozumitelně, že i žáček 2 třídy jí zřejmně porozuměl. A ti dva řečníci. Když jim docházeli argumenty tak skákali do řeči. Zde mě také vadilo, že jejich časté extenpore rázně neukončila. Víte mám známého, který celý svůj život poctivě jako řemeslník pracoval. Výdělek no nic moc cca 10 000 Kč čistého on i kdyby se strhal, tak firma mu občas 500 Kč odměny dala. To bylo tak 3x za rok. On i když je sám si nikdy nedovolil nezaplatit nájem a poplatky, vždy říkal a říká to radši nebu jíst. Přesto že žije sám jako dlouhodobý vdovec ve svém bytě a okolí pravidelně pořádek udržuje. A co ho štve, že řada romů toto za hlavu hází a žijou si životem jaký si on nikdy dovolit nemohl.

cipísek 3.4.2009 14:32

Re: Žádná škoda bez Kocába.

Souhlasím s Vámi,Váš známý je naprosto reálný živnostník (OSVČ)současné doby.Víte, i já jsem už dlouho  "samoútočící pes" neboli OSVČ i když se celý život živím spíš hlavou.Nikdo mi nikdy zadarmo nic nedal a ani jsem od nikoho zadarmo nic nečekal ,na všechno si musím vydělat (a konkurence je v našem oboru "jako řemen") , se státem vycházím na rovinu a nikomu nikde nic nedlužím.Proto nechci a nikdy nebudu tolerovat "nepřizpůsobivé" flákače a jejich profesionální zastávače,pro které je to především pohodlná a dlouhodobě výnosná živnost.Tož tak.

MarBal 3.4.2009 13:41

Re: Žádná škoda bez Kocába.

;-(   Z techto diletantskych nazoru jde hruza ....