30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Češi, Mnichov, americký radar

Dodnes naříkáme, alespoň ti starší co ještě něco vědí o Mnichovské dohodě, že nás západní spojenci tehdy zradili.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zav 30.1.2007 15:35

Re: Český národ byl vždy národ sluhů a služek!

EU ze nema zadne sve obrane jednotky? Prosimvas radsi se vratte zpet do skolni lavice, cleny EU jsou i jaderne mocnosti Francie a UK.

Roy Boehm 30.1.2007 15:29

Re: Ano základnám

Blahoslavení chudí... Po dvou týdnech debat by i ignorant mohl vědět, že NÁS ten deštník chránit NEBUDE. My budeme ten lokaj, co deštníček přidržuje vrchnosti a sám stojí na dešti. Jasné?!?

Zav 30.1.2007 15:26

Re: Amerika

Mozna to pro Vas a vase videni sveta bude tezky sok, ale cizi armada na nasem uzemi vytaci i lidi, kteri se chteji o sebe a svou zemi postarat sami!

Zav 30.1.2007 15:25

Potiz je jinde

Potiz je v tom, ze jde o umisteni cizi armady na nasem uzemi. Snazim se predstavit si reakci USA na nas pozadavek umisteni systemu Tamara na jejich uzemi s vagnim prislibem, ze informace z tohoto systemu budou chranit i USA a ze tento system bude obsluhovat pouze nekolik set nasich vojaku. Dovolily by USA umisteni predsunute zakladny nasi armady na svem uzemi?

Proc my neco takoveho chceme?

Proc neni tento "destnik" podrizen strukturam NATO? Jsme clenove NATO, nebo budujeme paralelni obranou strukturu pouze s USA?

Roy Boehm 30.1.2007 15:23

Re: Re: Radraru ano! - zadarmo? ne!

Že by se ten dobrý člověk jmenoval George W. Bush? Asi ne, že? Takže minulé zásluhy, dávno mrtvých vůdců, nechte tam, kam patří. V historii. Řekněme, že jsem Váš soused, a že by mi maximálně vyhovovalo, kdybych si doprostřed Vaší zahrady postavil malý, desetimetrový sloup s kamerovým systémem, který bude hlídat můj pozemek. Tuhle jsem Vám pomohl, když Vám nestartovalo Vaše auto, takže byste měl být hrdý, když mi to budete moct oplatit tím, že se vzdáte kousku svojí půdy. Připadá Vám to normální. A jedeme dál. Nebyl jsem to já, ale můj dědeček, který jednou pomohl Vašemu dědovi, když mu stonal kůň. Ještě stále cítíte tu morální povinnost? Jo, a ten sloup bych tam měl, tak nějak, na dobu neurčitou a nic bych Vám za to neplatil. Ono se tam časem možná přidají i další kamery, které budou hlídat pozemky dalších sousedů a tak... A to ještě pořád nepožaduju, abych tam měl volný přístup přes Váš dům a vy tam nesměl ani vkročit!

Buvol 30.1.2007 15:15

Re: Re: Re: Žádnou základnu nepotřebujeme!

Co jim tam dát ten radar?!

Roy Boehm 30.1.2007 15:10

Nesouhlasím s vámi, Kryštofe.

Už mě opravdu unavuje, to nesmyslné dělení, kdo je pro, je pravičák, kdo proti, je bolševik. Co mám volební právo, volím jenom pravici. Ale kdyby si ODS dala do volebního programu, že prosadí cizí vojenskou základnu na našem území, tak ode mě nedostane hlas, i kdyby byla jedinou stranou ve státě. A proto, že zbaběle o základně mlčeli ve volebním programu (ale nejsou v tom sami, basu s nimi drželi všichni), nemají ani ten nejmenší mandát o tom rozhodnout. Proto je Topolánkovou POVINNOSTÍ uspořádat na toto téma referendum!!! A právě proto, že se základnou nesouhlasím, nenechám tuto vládu, podepřenou toliko dvěma odpadlíky ze socdem žumpy, aby dělala co umí. To, co zatím předvedla (např. energetická koncepce, či přístup k US radaru) mě pouze přesvědčilo, že to nestojí za nic!

křovas 30.1.2007 15:09

Amerika

je země mých přátel, a proto souhlasím s umístěním jejich radaru a raket v mé zemi. Navíc to vytáčí komouše a jiný bolševiky, což je samo o sobě pozitivum.

Vinetů 30.1.2007 15:01

Re: Re: Radraru ano! - zadarmo? ne!

Správně promluvil bílý bratrR^

Sayrayt 30.1.2007 14:56

Re: Re: Re: Žádnou základnu nepotřebujeme!

No jestli je budem přezbrojovat stejně jako naši armádu a policii (pistole upádávají od p.delí a samovolně střílí, padáky se neotvírají, obrněné transportéry nedojely k povodni, uvidíme jak Gripeny) tak Sv. Václava asi namístě šlehne a řekne si, že dobu, kdy Česku bylo nejhůř, už asi definitivně pros.ali :-D

Historik 30.1.2007 14:46

Appeaseři ne, ovšem kolaboranti ano

Laval byl popraven a Petain zemřel ve vězení.

Ja 30.1.2007 14:46

Berme to obchodně

Prosím vemte na vědomí, že předmětný radar má být součásní ochrany USA, s ochranou naší má společného velmi málo. Pokud ho tedy USa chtějí, pak bychom se měli chovat obchodně - co a jak nám za něj dají a za jakých podmínek (technických - která frekvenční pásma budou pro naše použití zakázána, organizačních - jaké zákony, jací policajti budou hlídat okolí). Toť vše. Cokoli navíc (hra na spojenectví, vlastenectví, vytváření strachu z cizí armády) není než blábol na oblbnutí lidí.

Radek J. 30.1.2007 14:40

Re: Re: Žádnou základnu nepotřebujeme!

"Jára Cimrman založil svou hru na myšlence, že má-li nám být blanické vojsko v budoucnu co platné, musí nutně modernizovat !" R^

nepolitik 30.1.2007 14:38

Rozdíl mezi dobou, kdy byl podepsán Mnichovský diktát

a dneškem je v tom, že tehdy byli naši rodiče a prarodiče ještě vlastenci. Ale jsme dnes ještě vlastenci ochotnými položit za svoji vlast život? Podle předcházející diskuse silně pochybuji.

Historik 30.1.2007 14:37

To, že je tady v Česku tolik idiotů, kteří žerou komunistům

z ruky je pro mě 17 let po "sametové revoluci" nemilé překvapení. Před rokem 1989 jsme považovali za idioty tu část Němců, kteří nechtěli rakety Patriot a vyřvávali Lepší rudý nežli mrtvý. Ty Patrioty se pak ukázaly ve válce v zálivu ne tak špatnou (byť nikoliv 100%) ochranou území Saudské Arábie.

jerry 30.1.2007 14:35

S tímhle se dá souhlasit

dobrej příklad. Příznačné také bylo, že appeaseři v Anglii i Francii nikdy před soud postaveni nebyli. Ministr zahraničí lord Halifax , nejbližší Chamberlainův spolupracovník, dokonce dál působil ve vysoké politice.Odpovědnost tito lidé nikdy necítí.

Xaver 30.1.2007 14:31

Autore, dobrý příměr !

A jak tak čtu některé připomínky diskutérů...je ještě lepší a trefný !!!

Vinetů 30.1.2007 14:30

Rudý gentleman znovu promluvit k bílým bratřím

Bílý bratři, vy nebát se náš radar. Obsluhovat ho budou Navajové, a to tópra radista. A kmen Čechů je statečný a dobře svou zem zná! HOWGH!

kakuro 30.1.2007 14:27

Re: Re: Význam vojenský nebo politický?

Jsme malí ale můžem být chytří a alespoň na tom vydělat, jako finančně, když už jsme pořád pod nějakým vlivem, rusů amíků nebo alkoholu.

kakuro 30.1.2007 14:25

Re: Re: Význam vojenský nebo politický?

Takže chápu to dobře že ten sestřelený redioaktivní sajrajt popráší půl evropy ? a jo nejdřív nepřítel bude muset zničit protiraketovou obranu aby na USA dostřelil takže to nejdřív bouchne u nás.

Karel 30.1.2007 14:22

Re: Re: Re: Ano základnám

Jo, potom to bylo zlý, z naší rodiny jeden i seděl v kriminále za to, že neudal kolegu, že chce přes kopečky. Ale říct, že za Říše nám tak moc špatně nebylo, je blbost, z naší rodiny jeden šel na nucený práce a jeden jinaj na nich i umřel. Svým způsobem to tedy za Říše bylo horší. Ale možná, když se jeden jmenuje Adolf, že měl protekci;-)

Arab. 30.1.2007 14:18

Re: Re: Radraru ano! - zadarmo? ne!

Máš pravdu,ale zabedněnci ji nechtějí slyšet a při tom ji každý zná.

kakuro 30.1.2007 14:17

Re: Re: Radraru ano! - zadarmo? ne!

ideologicke pohnutky odmítám, už to tady bylo několikrát a je to nanic.

JL 30.1.2007 14:15

Re: Radraru ano! - zadarmo? ne!

Radaru ANO a ještě je třeba poděkovat. Nechápu Váš názor, i když ze slov Amík, nakvartýrovat, je Váš obecný postoj jasný. Uvědomme si prosím, kdo pomohl při vzniku našeho státu v roce 1918, kdo pomohl ukončit první i druhou světovou válku, kdo nám pomohl zbavit se komunizmu. Vždy to byli ti Amíci, "pletoucí se do věcí, do kterých jim nic není". Teď můžeme udělat naprostou maličkost. Poskytnout kousek nevyúžívané země a nechat zde postavit radarovou stanici, která bude chránit nejen nás, ale všechny demokracie. Měli bychom být hrdí, že po desetiletích apatie, malosti a nečinnosti můžeme něco nabídnout ke společné obraně.

pamětník 30.1.2007 14:10

Re: Re: Význnázoram vojenský nebo politický?

kde berete jistotu, že by USA zasáhlo, kdyby šlo do tuhýho, radar sem radar tam, starý přísloví říká : košile bližší kabátu -  kvůli nějaké minizemi nepůjdou do války a s Ruskem už vůbec ne, váš názor je přesně ten  že  USA nás ochrání před Ruskem a Německem - čiší z něj strach z možného návratu komunismu, ale ten zde vznikl za zcela určitých mezinárodních podmínek a ty se těžko budou opakovat - avšak kdyby podobné podmínky nastaly, tak tomu nezabrání ani 100 základen

Adolf 30.1.2007 13:47

Re: Re: Re: Re: Ano základnám

.... akorát zrádcům a kolaborantům. Jako kdybych slyšel souružku učitelku dějepisářku....Čest práci

ldx 30.1.2007 13:46

Radraru ano! - zadarmo? ne!

Podivejte se vsichni, jak Polaci tlaci na Amíky a jake chteji vsemozne vyhody. Zato my tady v Cesku si nechame nakvartyrovat Yankees uplne zadarmo a jeste jim podekujeme. Zda se mi to neuveritelne - zvlaste kdyz stale existuji takove neresene problemy vuci Americe, jako vizova povinnost(!), ruzne podnikatelske prekazky pro ceske firmy atd. ;-€

honzak 30.1.2007 13:41

Re: Žádnou základnu nepotřebujeme!

byl jsem loni na Blaníku a musím konstatovat, že vojsko z hory bude mít logistické problémy. Cesty strmé, nevalného povrchu. Píce v okolních vesnicích málo, o kováře nezavadíš.

Luba 30.1.2007 13:25

Protiraketový deštník?

Problém mám hlavně s tím, že se o skutečný protiraketový deštník ani nejedná. Jde skutečně především o záležitost politickou, kterou se pan Topolánek snaží zakrýt účelovou lží o "bezpečnosti pro všechny". USA u nás nechtějí rozhodně umístit vojenské zařízení využívající špičkové technologie. Jde o obchod za 9,4 mld dolarů se systémem Patriot, starým 25 let. Vydělá na něm skomírající americká zbrojařská firma, realitní makléři a vládnoucí garnitura, nikoli občané naší země. A hlavně půjde o strategický zisk administrativy pana prezidenta Bushe a vládních neokonzervativců. Jde o další podvod a manipulaci s občany. Evropa se na nás nevykašle, protože Evropa - to jsme my. A Rusové do ní taky patří. 

DARK RAVEN 30.1.2007 13:18

Re: Re: copak Mnichov ale Jalta a 1968

ŽE NENÍ SCHOPNA :-D:-D:-D. Jasně že je schopna !!Protože  v současnosti vlastní Iránci  jen modifikované rakety scud  sice s větším doleten ,ale stále relativně  zastaralé  a o ty se pohodlně postarají antirakety Patriot PAC-3 dislokované  v Turecku,Řecku,Německu a Izraeli.

XBR případně SBR radary jsou určeny k detekci střely a k přesnému navádění a korekci dráhy vlastních antiraket.Vzpomeňte si na  útoky raketami scud na Izrael a saudskou arabii a kolikrat se patrioty netrefily !!To si nemůžeme dovolit potřebujeme co největší přesnost navedení na cíl!!

A je tu ještě jeden problem a ten se jmenuje taepodong z říše okousaných stromů a ten by okolo roku 2011 opravdu mohl doletet z Iranu az do USA.