30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Češi, Mnichov, americký radar

Dodnes naříkáme, alespoň ti starší co ještě něco vědí o Mnichovské dohodě, že nás západní spojenci tehdy zradili.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JAB 30.1.2007 17:25

Re: Re: Berme to obchodně

Holenku, nikdo ho neprodává, nelži, bavíme se o nájmu a nájemném.

čtenář 30.1.2007 17:24

Re: Jaltská konferce 1945 (vysrali se na nas tehdy, vyserou se i dnes)

Prseident USA Roosevelt prohlásil, že se domnívá, že by americká

vojska měla zůstat v Evropě nejdéle dva roky po skončení války.

Takže tolik z historických dokumentů  o jednání v Jaltě v únoru 1945.

mapacorp 30.1.2007 17:22

Horde americkych zlodeju a vrahu...

Drazi americti soudruzi,

Jako Cesky narod vam dekujeme, ze jste nas hodili do tlamy batusky Stalina , ze jste se podileli na kradezich ceskeho zlata ( sorry  " zadrzovani "... ). Za to, ze jste zamestnavali a chranili masove vrahy a valecne zlocince ( ex : causa Niznansky ) pro potreby vasi propagandy a spiclovani. Za ochranu a beztrestnost lidi zodpovednych za mnohe zlociny komunisticke diktatury, kteri s vami soucasne spolupracuji ). Za vase propagandisticke lzi, za vsechny nasilné, vulgarni a hloupe filmy a lobotomizujici serialy jakozto vubec veskere " kulturni vytvory " ktere nam masivne  vnucujete.

Jako Evropane vam skladame hold za vase velkolepe vykradani evropskych podniku prostrednictvim vasich investicnich fondu a bank. Za sireni ultraliberalismu ( ktery ve svych dusledcich neni lepsi komunismu - viz Projev papeze Jana Paula II ). Za financni a burzovni najezdy na nasi menu. Za vas lobbying, za vase velkolepe vykradani  nasich Evropskych pamatek ktere organizujete ve velkem prostrednictvim dobre organizovaneho cerneho trhu konciciho aukcemi v New Yorku a jinych metropolich vaseho " roguelandu".

Za vas nicim nepodlozeny dolar a za plno dalsich veci na ktere tu neni misto a o kterych se zatim jeste verejne mnoho nevi.

Dekujeme.

prudic 30.1.2007 17:22

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kolik našich vojáků v té Vaší "vylhané válce" padlo?

si spadl z kone ne? Pokud kterekoli zemi odstranite nasilne vedeni, tak zbytek se utopi v obcanske valce a k nicemu to nevede. Iracane si meli poradit se Saddamem sami. Pokud to neudelali, tak nemeli dostatecny duvod. Nam se tu do Komancu taky nikdo nenavazel. Pokud nam pomohli tak tak, abychom to zvladli sami. Ale to co se ted deje v Iraku, kdy lid strili na sve "osvoboditele", to je fraska.

Proc by mela byt USA nekde pritomna? at sedi doma.

pepe 30.1.2007 17:20

Re: Musim se jeste ohradit proti nekolika nesmyslum v clanku

Zdá se ,že jste si nepřečetl pečlivě ten článek.V něm se nehovoří kategoricky,že bychom se ubránili.Je tam  uvedeno-kdyby!To bylo za předpokladu,že nám přijde na pomoc Anglie s Francií,jak zněla dohoda.Jenomže tito "spojenci"nás tlačili,abychom dodrželi Mnichovskou dohodu.Pokud hovoříte o tom,že neuchránili Polsko,Norsko atd.,tak zapomínáte,že Polsko bylo poraženo za 6 týdnů a to bez předchozího varování.To byla jiná sitiace.Kdyby ovšem v Minichově řekli,že v případě napadení ČSR budou dodržovat dohodu,je otázka,jak by Hitler reagoval.Ale teď se vrátím k Polsku.Po napadení Polska reagovala Anglie vyhlášením války Německu.To,že Německo nebylo vojensky vabaveno je klamné.Mělo silné letectvo a loďstvo.Když byla Francie napadena,byli tam i Angličané.A jak dopadli,je známé.A invaze do Německa v té době nebyla reálná.Anglie navíc nebyla na válku připravená.Jak nám komunisté vtloukali do hlavy,že nám mohli přijít Rusové na pomoc,tak to byla lež.Jak oni byli připravení bylo vidět,jak se vyvíjela válka v Rusku.Dávám Vám za pravdu,že by si nás spíše rozparcelovali,kdyby měli tu možnost.Z článku nevyplívá,že bychom měli být dlužníky Američanům.Je pravda,že se Američanům příliš nechtělo do ii.svět.války.Ale nakonec do toho šli.Že by tím něco získali?Běžte se podívat na hřbitov u pobřeží "Omaha".Tam uvidíte hodně křížů.A tak na rozdíl od Vás plne souhlasím s předchozím článnem.Nelze schovávat hlavu do písku s tím-nás se to netýká.Až by se nám to týkalo-nedej Bože,bude pozdě.

JAB 30.1.2007 17:20

Re: Re: Re: A jak ta studená válka pro nás dopadla?

Ale příteli, od pan Ford stavěl od třicátých let automobilky i v SSSR, to Vám ušlo ? A německo potajmu budovalo své ozbrojené síly v SSSR už v době Výmarské republiky a cvičilo ty ruské, například generál Student, pozdější velitel fallschimjägerů je nejprve zakládal v Rusku a dokonce plánoval i veřejné a imposantní použití tamtéž na manévrech roku 1936.

Roy Boehm 30.1.2007 17:20

Re: Re: Re: copak Mnichov ale Jalta a 1968

Plácáte nesmysly, pane kolego. Patriot všech modifikací je určen k sestřelování raket v konečné fázi letu, na sestupné části balistické křivky v zemské atmosféře. Tam rakety, letící na ČR, nad Tureckem, Řeckem či Izraelem nebudou. Patrioty v Německu by nám mohly být užitečnější, ale jejich dostřel nepřesahuje 100km. Nevím sice přesně, jak je to u PAC-3, ale moc víc to nebude.

prudic 30.1.2007 17:15

vysrali se na nas tehdy, vyserou se i dnes

Kde berete jistotu, ze se na nas nevyserou i dnes? Radar bude slouzit jim a ne nam. Az na nej zautoci teroriste, tak US budou vedet, ze se neco pripravuje, ale my tu budeme mit uz peklo. Proc jej neinstaluji treba v Rakousku? Proc spravedlivi rakusane (Temelin) nepozvou US k sobe? Proc neni radar na okupovanem uzemi DE? Nejak mi neco unika, a porad nemohu kapnout na to co!

JAB 30.1.2007 17:15

Re: Re: Musim se jeste ohradit proti nekolika nesmyslum v clanku

No, Němci si zkusili dne 7 října 1938 svou původně plánovanou výsadkovou operaci v prostoru Bruntálu, -na nebráněné území- a nadělali si přes 300 mrtvých a celkově to skončilo úplným fiaskem.

Vinetů 30.1.2007 17:12

Re: Re: Re: Re: Re: Musim se jeste ohradit proti nekolika nesmyslum v clanku

Přemýšlejte, tak hloupý přece nejste. Pearl Harbour - odveta. Atentáty 2001 - odveta. Je to zákon akce a reakce, který se táhne celými dějinami. Nikdo si podobné útoky nenechá líbit. A jistě chápete, že někdo od někud ty teroristické útoky podporoval a připravoval. A o Saddámovi je dobře známo, že používal chemické zbraně na vyhlazení několika kurdských vesnic a v 80.letech rozestavěl projekt obřího děla s dostřelem do Evropy. Kdyby mu ho tehdy nezničili... V roce 91 přepadl Kuvajt. Jediná chyba byla, že to s ním měli spojenci ukončit už tehdy a ne se zastavit na hranicích, když Kuvajt osvobodili. Točíte se ne nepodstatném a zástupném detailu - se zločincem nemůžete jednat zrovna v rukavičkách

 

Zav 30.1.2007 17:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kolik našich vojáků v té Vaší "vylhané válce" padlo?

Ne, nemyslim si, ze by ucel svetil jakekoli prostredky. Ostatne situace mi dava za pravdu.

Saddam patril pred mezinarodni soudni tribunal a jeho rezim jiste nepatril do klubu duveryhodnych, ale to neomlouva likvidaci celeho statu.

A ta druha otazka: Nevim, proc by mely mit USA narok na stabilni vojenskou pritomnost kdekoli na svete mimo sve uzemi.

Zav 30.1.2007 17:02

Re: My jdeme proti svým národním zájmům a ještě děláme,

Co je rozhodnou chvili? Tato zadost? Az budeme pozadani o vyklizeni a poskytnuti letiste v Hradisti, bude to take rozhodna chvile?

F2 30.1.2007 16:59

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kolik našich vojáků v té Vaší "vylhané válce" padlo?

Takže vy nesouhlasíte, že  bylo třeba odstranit Saddáma jakýmikoli prostředky a zajistit stabilní vojensko politickou přítomnost USA a spojenců na Blízkém východě?

BORG 30.1.2007 16:57

Re: Re: Berme to obchodně

A CO ALJASKA ?

mapacorp 30.1.2007 16:57

Re: Re: A jak ta studená válka pro nás dopadla?

Dobry muzi,

  USA se behem posledni valky  podilely na vykradeni Evropy nacisty ( financni kolaborace, kradeze zlata, kolaborace velkych americkych podniku na vyzbrojeni Nemecka a jeho valecnem usili ( ex : nejznamejsi kapitolou je Ford ) proti vyplaceni podilu americkym podnikatelum, zadarmo ani kure nehrabe . Jisty novinar jmenem Fabrizzio Calvi o tom nedavno napsal velice dokumentovanou knizku ( ze zdroju odtajnenych americkymi a evropskymi tajnymi sluzbami ).

Po valce se americane " zaslouzili " o vybudovani podloudnych siti " stay behind ", ktere se potom podepsaly stovkami ( a nejspis tisici ) vrazd obyvatel Evropy ( viz afery loze P2, brabantskych vrahu, francouzske SAC, etc..etc.. je toho bezpocet ). V dnesni dobe, tedy v momente kdy to pisu se americane zabyvaji unosy a vrazdami primo pod nosem evropskych vlad a na evropske pude ( Viz afera kolem tzv. letadel CIA ,anebo daleko nehoraznejsi a nemaskovane zatykani a unosy  jako v Rime v roce 2006 ).

Ted kontrolni otazecku : Vy si skutecne myslite, ze se s takovymi nehoraznymi vrahy, kteri nerespektuji narodni suverenitu evropskych statu bude dat jednat o jakesi " ochrane " ?

Zav 30.1.2007 16:56

Re: "Je to bída vzbuzovat tolik sympatií..." (jako my roku 1939)

Ano v zajmu vitezstvi behem WW2 se udala velka svinstva a v zajmu domneleho vitezstvi Iraku nad Iranem se Iraku take prominuly velka svinstva... az do chvile, kdy se to hodilo.

Historik 30.1.2007 16:55

My jdeme proti svým národním zájmům a ještě děláme,

že to nevidíme.

"O spojence, který v rozhodné chvíli stojí se založenýma rukama, nestojí ani vítěz, ani poražený" (c) Nicollo Machiavelli.

Mimochodem, proč myslíte že Němci tak rychle uznali nezávislost Chorvatska. Do úvah o tom se pouští málokdo, napadlo to někdy Vás???

čtenář 30.1.2007 16:55

Re: Žádnou základnu nepotřebujeme!

Svaté vojsko je netoricky nepolehlivé. Je znám vtip z doby totality, kdy den po puči gen. Pinocheta v Chille přijde dědeček s holí k Blaniku, mlati do mistniho čediče a vztekle křičí "Vstávejte, vy chunto líná!"

Zav 30.1.2007 16:54

Re: Re: Re: Re: Musim se jeste ohradit proti nekolika nesmyslum v clanku

Jak souvisi valka s Terorismem - at uz si o tom myslime cokoli, protoze "terorismus" tu byl  vzdy a resily ho tajne sluzby, jenom ta hysterie a preventivni bombardovani je novinka - s valkou v Iraku? Vzdyt to preci byla operace na zajisteni bezpecnosti USA pred ZHN Iraku. Ktere nejak nebyly. A nejsou... a demokracie neni... a pravo neni...

Zav 30.1.2007 16:51

Re: Re: Re: Re: Re: Kolik našich vojáků v té Vaší "vylhané válce" padlo?

Mluvim o lzi, ze USA maji DUKAZY o jejich existenci, o jejich pripravenosti k nasazeni. TOTO LEZ BYLA, protoze pokud by byly pripraveny k nasazeni do par minut, jak se nam snazili namluvit, pak by se aspon par kousku naslo - a nenaslo se nic.

Podezreni na zaklade zkusenosti chapu, ovsem podezreni nemuze omluvit to, co jsme spachali! Nehlede na to, ze mluvit o pouziti chem. zbrani vuci kurdum je tezce nefer. My jsme to tenkrat schvalovali! Kurdove ohrozovali celistvost Turecka i valecne usili Iraku vuci Iranu - tehdy se nam to tak nejak hodilo ze?

Historik 30.1.2007 16:47

"Je to bída vzbuzovat tolik sympatií..." (jako my roku 1939)

A s tou mizérií v Iráku pomalu. Napřed měli krvavého diktátora a teď se vraždí mezi sebou. A co si o tom myslí třeba Kurdové? Uvědomte si, kdo s kým a proti komu bojuje a KDE se vedou ty boje.

Mimochodem, v zájmu vítězství ve WW2 se udělala i dosti velká svinstva, třeba okupace Iránu. Možná by Američané roku 1945 dokázali pro nás situaci zvrátit (jak chtěl generál Patton) jenže my dnes Američany de fakto neustále ujišťujeme, že za něco takového nestojíme.

Vinetů 30.1.2007 16:45

Re: Re: Re: Musim se jeste ohradit proti nekolika nesmyslum v clanku

Hm, válka s terorismem je vylhaná? A ty teroristické antentáty v NY v roce 2001, pak v Madridu, Londýně a na Bali jsou také vylhané a vy jste nic neviděl Rv

F2 30.1.2007 16:45

Re: Re: Re: Re: Kolik našich vojáků v té Vaší "vylhané válce" padlo?

jako že amíci v iráku žádné zbraně hn nenašli? Ale zeptejte se třeba iráckých kurdů jaké zbraně Saddám používal

Zav 30.1.2007 16:43

Re: Kolik procent vojenské síly NATO představují USA???

Bezzbranna korist? Vazne? Ja si nejak matne uvedomuji, ze soucasti EU jsou i UK a Francie, jaderne mocnosti. A i koncencni armady evropy na tom nejsou nijak spatne. Nezapomente, ze obe svetove valky vlastne vedla evropa s evropou a i tak trvalo Rusku s USA dost dlouho, nez ji zpacifikovaly:)

Zav 30.1.2007 16:41

Re: A jak ta studená válka pro nás dopadla?

USA by sly proti svym narodnim zajmum a to je jaksi nesmysl. Nedokazu si predstavit, ze by si nechaly udelat Pearl Harbor a proste pokrcily rameny. Takze si svou navodnou otazku strcte kam vam slunce nesviti...

Zav 30.1.2007 16:38

Re: Re: Re: Kolik našich vojáků v té Vaší "vylhané válce" padlo?

Schvalne na kolik si vzpomenete konfliktu, ktere momentalne probihaji a o jejichz duvodech nam ti co ji zacali lhali, si vzpomenete...

Historik 30.1.2007 16:37

A jak ta studená válka pro nás dopadla?

A co by znamenal opačný výsledek???

Zav 30.1.2007 16:37

Re: Re: Kolik našich vojáků v té Vaší "vylhané válce" padlo?

cas, samozrejme cas, ne cislo;)

F2 30.1.2007 16:36

Re: Re: Kolik našich vojáků v té Vaší "vylhané válce" padlo?

Kterou vylhanou válku máte na mysli?

Historik 30.1.2007 16:34

Kolik procent vojenské síly NATO představují USA???

A kolik toho od nás vlastně chtějí? Zkuste si představit, jak by dopadla Evropa bez USA - je to nesmírně bohatá a skoro bezbraná KOŘIST.