2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Češi, Mnichov, americký radar

Dodnes naříkáme, alespoň ti starší co ještě něco vědí o Mnichovské dohodě, že nás západní spojenci tehdy zradili.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
občan z kraje města 30.1.2007 21:36

s tím Mnichovem to vidím trochu jinak

Mocnosti 4eskoslovensko vytvořily, mocnosti ho pozměnili. Nijak jsme se nezasloužili o vytvoření Československa a proto jsme takoví jací jsme. Naše státnost skončila v roce 1621, všechny ostatní útvary, včetně toho dnešního jsou jen iluzí samostatnosti. Naši bezpečnost může radorová základna jen zvýšit, protože ji budou Američané bránit. Když tady nebude na naší nesvéprávnosti to nic nezmění, stejně budeme poslouchat mocnosti, ale jiné.

EmillXX 30.1.2007 21:11

Doporučil bych Vám delší studijní pobyt v severní Koreji,

asi byste změnil názor.

Ale mám pro Vás jednu epizodu z korejské války. Severokorejští vojáci při svém útoku na Pusanský perimert hnali před sebou přes americká minová pole jihokorejské civilisty. Přál bych Vám být na místě těch "nezůčastněných" a zamýšlet se nad vyššími morálními principy. Ale přál bych Vám též, abyste měl tu kliku a přežil. Pak už byste zaručeně nepsal takové kraviny.

 

EmillXX 30.1.2007 20:16

Pokud to náhodou nevíte, Rakousko není členem NATO

a nemá s Američany ani žádnou spojeneckou smlouvu. Z Rudou armádou okupované části Rakouska Rusové roku 1956 odešli a tak je Rakousko neutrální. Od nás odešli až v důsledku prohrané studené války a proto jsme vstoupili do NATO.

Analogická situace je Norsko - Švédsko. Norsku byla jeho neutralita roku 1940 houby platná, a proto jsou dnes v NATO. Švédsko zůstává neutrální.

čort 30.1.2007 20:15

Nárazník

Nárazník nic jiného nebudem, i když se tu ten radar postaví. Protiraketový deštník je totiž jenom nad amerikou. Jediný efekt pro nás bude ten, že budeme včas vědět, že na nás islámský terorista vystřelil raketu. To bude vše. Američani ji nesestřelí protože jejich proti R. základny jsou moc daleko. A než tu informaci předají NATO, mi už budem dávno vědět jak bylo v Hirošimě. A ted mně napadá, že díky tomu radaru budou mít amíci dokonalý přehled o vzdušném prostoru v EU a širokém okolí. Tomu říkám diplomatická špionáž.

Cruton 30.1.2007 20:11

Re: Re: Zrádci jsou jinde.

Vaše "odpověď" je typu: Bflmpsvz => ČR zrazuje. Opravdu nevím jak bych na ni měl racionálně reagovat.

Magor Radek 30.1.2007 19:42

Naši američtí a jiní krajané

mají zřejmě jenom jednu starost, jak zabránit instalaci radarů na české území. Chudáci tam asi čistí toalety nebo pomáhají s odpadky, proto se považují za oběti kapitalismu, plutokracie a židovstva. Lidičky, naučte se správně anglicky, nebo americky, snažte se a určitě se vám podaří najít slušné uplatnění!

My tu máme trochu jiné problémy, pokud tu budeme mít alespoň ty radary, budou se Rusáci muset trochu mírnit, na novou okupaci mají stále méně. Posílení české pozice je prioritním úkolem naší vlády!

čtenář 30.1.2007 19:20

Re: Zrádci jsou jinde.

Existuje formální a věcná stránka každého problému. V tom, co obvykle nazýváme budoucností, téměř vždy dojde na věcnou stránku každého problému. Jinými slovy: ČR zrazuje.

ldx 30.1.2007 19:12

Re: vys... utilitarni jednani USA je vysvetlenim

Uvedomte si, ze USA jednaji vzdy utilitarne, tj. v prvni rade ku prospechu sve zeme (vcetne ucasti ve svetovych valkach - byly by dalsim cilem). Sireni demokracie atd. je az druhotny motiv (feno-motiv). Proto bychom my meli jednat take utilitarne, nic vic! --- Kdo s tim nesouhlasi, at prosim vysvetli, proc tak rychle vycouvali ze Somalska, ignoruji geno-cidu v Sudanu a naopak, zuby nehty se drzi v Iraku, kde situace nebyla zdaleka tak vazna jako ve vyse zminenych zemich???

ldx 30.1.2007 18:59

Re: Re: Radraru ano! - zadarmo? ne!

Ano, muj obecny postoj je jasny, jsem znechucen radobypravicovou (ve skutecnosti egoistickou) politikou Bushe a jeho klanu, kteri klamou a manipuluji Amerikou a odtud tento postoj. Obecne je ale muj postoj spise proamericky. -- Nicmene ucast Ameriky ve valkach, kdy nam pomohli, byla vzdy ryze utilitarni, tj. v zajmu Ameriky samotne. Vite, kdo by byl dalsim cilem, kdyby Osa (Nemecko, Japonsko..) vyhrala??? Kdyby byli Americani tak altruisticti, jak rikate, jiste by se nezastavili u Plzne a nekalkulovali, jestli muzou nebo nemuzou dal ku Praze!!! -- Dalsi vec: Radarova stanice NAS NEOCHRANI, to spise zeme jako Norsko, Svedsko, Dansko, Britanie - my budeme tak mozna prvnim cilem utoku. Nesirte prosim obecne oblibene omyly! --- Jinak co se tyka USA, uplne by mi stacilo, kdyby se ridily Radou bezpecnosti OSN a byli bychom (svet) usetreni nechutnych blamazi typu Vietnam nebo Irak! ;-€

Cruton 30.1.2007 18:26

Zrádci jsou jinde.

V žádné hanbě nejsme a nikoho nezrazujeme. Jsme členy NATO a své závazky vyplývající z Washingtonské smlouvy si řádně plníme. Americký protiraketový systém nepatří pod NATO a tuto smlouvu tak na něj ani nelze aplikovat. Žádnou dvoustrannou spojeneckou smlouvu s USA nemáme a tak není důvod Čechy obviňovat ze zrady. Nemůžeme být viněni z toho, že nechceme udělat věc, ke které jsme se nikomu nezavázali.

Jediní, kteří tu zrazují jsou Ti, kteří chtějí poškodit zájmy ČR umístěním cizí vojenské základny na jejím území.

Historik 30.1.2007 18:21

Nezdá se Vám, že Evropané prokázali roku 1914-1918

naprostý nedostatek svéprávnosti. A "Vůdce" Adolf Hitler tomu o 20 let později nasadil korunu. Četl jste Mein Kampf ???

A Američané také mohou za to, že si pohodlní Evropané natahali do Evropy původně na hrubou práci mraky gastarbeitrů, se kterými si teď neví rady. 

Historik 30.1.2007 18:16

Lid v Iráku střílí proti sobě navzájem

Mimochodem, kdo bere větší ohled na civilisty, Američané nebo atentátníci.

Jinak, seznamte se s tím, jaké rozkazy měly německé ozbrojené složky za WW2 ohledně boje proti partyzánům. Přes obrovské oběti na straně partyzánů i civilního obyvatelstva, dokázali partyzáni způsobit Němcům jen 2% celkových ztrát a nebyli v zásadě schopni zamezit rozsáhlým vojenským transportům. Dokonce i zničení klíčového vojenského mostu v Řecku, na kterém záviselo zásobování Afrikakorpsu neprovedli partyzáni, ale britští parašutisté. Významější akce byly jen ve spojení se současným útokem regulérních vojenských sil (při sovětské ofensivě kolem Pripjatských močálů a po spojeneckém průlomu německé obrany v Normandii v srpnu 1944).

Největší význam měla zpravodajská činnost odboje.

V zásadě se Američané naprosto nechovají v Iráku jako okupační vojska.

Maršál Koněv 30.1.2007 18:04

Re: Re: Re: Re: Re: Jaltská konferce 1945 (vysrali se na nas tehdy, vyserou se i dnes)

Ještě nedávno jich asi 100 000 mluvilo v Milovicích. A jestli nevěříte, tak si zajeďte třeba do Karlových Varů vy trumbero

Zav 30.1.2007 17:56

Peknej blabol

Uz nam nepiste a pokud mozno nepiste vubec, Vas Zav

Zav 30.1.2007 17:46

Re: Re: vysrali se na nas tehdy, vyserou se i dnes

Predsunute palposty se nijak zvlast nechrani. Jejich zivotnost se pocita na desitky minut a je spis dulezite, aby stihly odeslat cely svuj naklad. U radaru se ta zivotnost pocita jeste kratsi...

Zav 30.1.2007 17:45

Re: Re: Musim se jeste ohradit proti nekolika nesmyslum v clanku

Nakonec do toho sli? Nakonec je do toho zatahl utok Japoncu! Do te doby nebyli ochotni ani doprovazet anglicke konvoje, aby tak zabranili nemcum v ponorkove valce - Nemci si valku s USA neprali a neriskovali by nahodne zasazeni valecne lode USA. Stacila trocha ochoty a zasobovani UK v nejhorsim obdobi valky by bylo bezproblemove. Ale muselo se cekat na Pearl Harbor, stejne jako s Ruskem se muselo cekat na Barbarosu.

KAZDY haji hlavne sam sebe. Je to mozna smutne, ale je to tak.

mik 30.1.2007 17:45

Re: vysrali se na nas tehdy, vyserou se i dnes

Prinejmensim budou USA branit radar jako svou investici. Ze uhaji i jednu bolsevickou diru preplnenou ceskyma lampasakama, kteri umi vic rusky nez cesky, je ironie osudu, ti si to rozhodne nezaslouzi.

mik 30.1.2007 17:43

Re: Re: Re: Horde americkych zlodeju a vrahu...

To neplati pro Frantu ale uvodni plac soudruha ceskeho

mik 30.1.2007 17:42

Re: Re: Horde americkych zlodeju a vrahu...

Ty jses tak zfetovany nebo tak tridne uvedomely?

mik 30.1.2007 17:42

skvělá analogie

díky autore

Zav 30.1.2007 17:40

Re: Re: Re: Re: Jaltská konferce 1945 (vysrali se na nas tehdy, vyserou se i dnes)

Vtip to neni spatny, muzete rovnou do kabaretu. Mluvi se u nas Rusky? V Polsku? Ve "Vychodnim Nemecku"?

FRANTA 30.1.2007 17:40

Re: Horde americkych zlodeju a vrahu...

Todleto jste nezvládl, mícháte vše dohromady, špatně vás proškolil váš řídící kádr.

Zav 30.1.2007 17:39

Re: Re: Musim se jeste ohradit proti nekolika nesmyslum v clanku

Co to melete?

Francie nebyla schopna ubranit ani sama sebe, natoz aby byla schopna ZAUTOCIT na Nemecko.

Nevim co vite o ozbrojenosti Nemecke armady v te dobe, ale i rozvedka UK v te dobe varovala, ze v pripade konfliktu nebudou schopny spojene sily Francouzske armady a expedicnich sboru UK klast ucinny odpor - a to se o 2 roky pozdeji ukazalo jako stale pravdive.

A ten druhy oddil - mozna se odnaucte lidi urazet a snazit se je misto toho pochopit. Ja naopak chapu obranu narodnich zajmu. Ja uznavam exilovou vladu v Londyne a lidi, kteri bojovali pod jejim velenim ve slozkach Britske, Americke i Ruske armady velice ctim.

Jenom rikam, ze ZADNY stat nedela nic jen tak z ciste dobroty. USA chranily sve zajmy, ktere OSA ohrozovala. Nic vic, nic min. Ale jestli neco, tak mi tu nepodsouvejte souhlas s koncentraky pro nase letce a podobna svinstva!

alda 30.1.2007 17:35

Re: Je naprostá iluze,

Naprostý souhlas!!!

JAB 30.1.2007 17:32

Re: Re: Re: Jaltská konferce 1945 (vysrali se na nas tehdy, vyserou se i dnes)

A díky tomu, že tu zůstali se třeba ve Francii nemluví rusky.

JAB 30.1.2007 17:30

Re: Re: Český národ byl vždy národ sluhů a služek!

Zajisté, ale zastavit vraždění na Balkáně Německem puštěné ze řetěz(pomsta za Versailles) musili Amíci.

Farniente 30.1.2007 17:29

Re: Musim se jeste ohradit proti nekolika nesmyslum v clanku

Méně emocí a více logiky - ohražujete se proti nesmyslům, se kterými pak souhlasíte. Autor nikde netvrdí, že bychom se ubránili sami - byli jsme totiž součástí aliance. To, že spojenci nám nebyli SCHOPNI pomoci je jenom Váš předpoklad - v době Mnichova byla aliance alespoň co do počtu vojáků mnohem silnější než Hitler. A co do kvality zbraní, tak tehdy ještě ty německé za nic nestály - viz Anschluss rakouska, kdy do Vídně nedojel po A1 pomalu ani jeden tank a transportér.  Hitler prostě eliminoval vojenskou sílu nepřítele po částech a připytomělí frantíci jenom odškrtávali divize, které by jinak bojovaly na jejich straně. Podobně pytomě se chovají i dneska - za aplausu Vašeho a Vámi podobných "mírobijců"- A jestli USA "ze svych narodnich zajmů"  osvobodili půl světa, pak je to hodne fuj, to máte prevdu. Divné jenom je, že tehdy nikdo neřekl: Ne, já nechci osvobodit, když to není ze štědrosi a altruismu.

Ale nebránit se a potom u piva reklamovat, že nás špatně osvobodili, to je také naše tradice. Stejně jako kriminál a šibenice pro čestné výjimky - ale koneckonců si to podle Vás zasloužili, vždeyť pomahali národním zájmům USA!

Zav 30.1.2007 17:29

Re: Re: Jaltská konferce 1945 (vysrali se na nas tehdy, vyserou se i dnes)

A jsou zde dodnes;)

Zav 30.1.2007 17:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Musim se jeste ohradit proti nekolika nesmyslum v clanku

tak znovu: Jakou mel Saddam spojitost s NY2001? Zadnou. Oficialni duvod k valce s Irakem byly nejake "dukazy" o ZHN, coz byly satelitni fotky kamionu = HAHAHA, hrozna sranda, ale bohuzel jsme kvuli temhle fotkam pozabijeli neskutecny mnozstvi lidi. Nas pravni rad by to shledal v nejlepsim pripade Neprimerenou obranou, ale mnohem spise nevyprovokovanou agresi.

A to ze se jednalo o trestaneho zlocince je zcela irelevantni.

prudic 30.1.2007 17:26

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Musim se jeste ohradit proti nekolika nesmyslum v clanku

ano, kdyz prepadl kuvajt, tak mu naplacali, s tim problem nemam, ale proc se mu serete do jeho zeme to nechapu. Je tam malo lidi na odpor? Zadal nekdo USA zevnitr Iraku aby zasahl kolik jich bylo?