23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Myslík 1.6.2007 14:57

Nejčtenější na webu Petra C I B U L K Y: NEJVYŠŠÍ VLÁDNÍ KRIMINALITA: Tajná Zpráva o masovém rozkradení českého národního majetku komunistickým KGB, GRU a jejich SPOLEHLIVÝMI vládními strukturami dnešní ČR!!! UVEDENO JMENOVITĚ!!! (Prosím o další INT

Nejčtenější na webu Petra C I B U L K Y:

 NEJVYŠŠÍ VLÁDNÍ KRIMINALITA: Tajná Zpráva o masovém rozkradení českého

národního majetku komunistickým KGB, GRU a jejich SPOLEHLIVÝMI vládními

strukturami dnešní ČR!!! UVEDENO JMENOVITĚ!!! (Prosím o další

INTENZIVNÍ šíření!!!!!!!)

Medák 29.5.2007 22:40

Jaká měla být reakce české vlády na rakouské blokády?

Zkuste zablokovat německé nebo polské hranice a ony vám to už tamní vlády předvedou.

dragon 29.5.2007 16:29

s idioty a fanatiky se toho hodně nakomunikuje ...

Saša 29.5.2007 16:20

Hezký článek, pane Míle, ale

od ideologie už to oprostit nepůjde. Rakušené utrpěli uzavřením vlastní postavené a nespuštěné JE takový kolektivní duševní šok, že odborná diskuse s nimi nepřichází vůbec v úvahu. Oni si přeci nemohou kolektivně přiznat, že jsou národ hlupáků, když udělali tak zoufale hloupé rozhodnutí (a je to taky nejpádnější argument proti zavedení celostátního referenda do našeho právního řádu). Jeden člověk si ještě tak dokáže chybu přiznat, někteří ji dokáží dokonce i veřejně přiznat, ale masa lidí svou chybu nepřizná nikdy.

Můj názor je, že s Rakouskem je vhodné omezit obchod i jiné kontakty. Občanům bych doporučoval raději do Rakouska moc nejezdit a když jedou přes ně, tak nezastavovat, protože buranská hysterie rakouských Němců se může lokálně manifestovat i velmi nepříjemně až nebezpečně.

Sigismund 29.5.2007 21:06

Re: Hezký článek, pane Míle, ale

Vase psychoanalysa Rakouskeho kolektivu je velmi plausibilni. Mene navrh lecebnych opatreni -  izolaci a ignoraci neoslabite vseobecne pocity menecenosti, ktere paralysuji CZ/AT vztahy.

honza 29.5.2007 14:53

proc to spojeni?

Co ma Temelin spolecneho s vyberem myta ci obrnenymi transportery? Aniz bych byl fandou minule vlady, nazory na jedernou energetiku nejsou zadnym kriteriem pri vyberu. Logicke je nakupovat tam, kde nabizi nejlepsi kvalitu a nejnizsi cenu. Melo by nas zajimat, jestli tohle byla hlavni kriteria a ne odkud firma je.

Zbytek clanku je rozumny.

D.P. 29.5.2007 16:04

Re: proc to spojeni?

Teoreticky máte pravdu, v praxi jsou tyto zakázky politicky popřípadě korupčně motivované.

Šnek 29.5.2007 16:50

Re: proc to spojeni?

Bezpochyby se naši politici mohli nechat podplatit od firem z jiné země. Takové ústupky, jako je zde autor článku, ne této glosy, nepřímo navrhuje, ty se dělají na "korektním" Západě na každém rohu.

JAB 29.5.2007 18:44

Re: proc to spojeni?

Omyl. Pokud jde o naše nákupčí (viz Gripeny) pak nejvyšší úplatky a cosi, co nevyhovuje USA. Americký Bradley stojí o třetinu méně než Steyer.

mondeo 29.5.2007 21:09

Re: Re: proc to spojeni?

V tom máš pravdu,naši nákupčí jsou schopni za prachy prodat i svoji babičku.Byl jsem na předváděčce a můžu říci,že rozhodnutí pro Steyer byla blbost,každou chvilku ho  tahaly Finové z bahna,prostě nedokázal projet to,co by měl projíždět běžně!Navíc Steyer není zbrojařská firma,ty jejich mašiny jsou spíše rakouskej vedlejšák a ty naši blbci tzv.zákonodárci to odklepli.Češi se dají koupit za pár euro a ještě jsou na sebe hrdý!!!!!!

jezevec 29.5.2007 23:02

Re: proc to spojeni?

Co ma Temelin spolecneho s vyberem myta ci obrnenymi transportery?

A co ma Temelin spolecneho s turistama a zbozim co se nedostanou pres hranice?

Pete Brich 29.5.2007 14:46

Protože prostupnost hranice s Rakouskem je stejně spolehlivá jako dodávky elektřiny z větrníků,

navrhuji hranice s Rakouskem uzavřít, dokud rakouská vláda negarantuje standardní režim na vnitřní hranici EU. A urychleně dostavět další bloky v Temelíně či jiné lokalitě. Dokud to ještě umíme a energetická krize je teprve v počátku.

PB

portwyn 29.5.2007 16:51

Re: Protože prostupnost hranice s Rakouskem je stejně spolehlivá jako dodávky elektřiny z větrníků,

a víte, že to není blbej nápad? :-)

Honza. 1.6.2007 8:24

Re: Protože prostupnost hranice s Rakouskem je stejně spolehlivá jako dodávky elektřiny z větrníků,

Tepelné elektrárny na pevné fosilní palivo i při použití nejlepšího odprášení a odsíření znečišťují životní prostředí v regionu, kde sídlí. A mimo jiné potřebují povolenky na emise. Větrné energetické zdroje nás nespasí, a jiné zdroje energie nejsou pro naši společnost dostačující. Proto je nutné v zájmu celé naší společnosti plánovat výstavbu nových jaderných bloků, které pokryjí naši stále se zvýšující spotřebu i když budeme v určitých mezích šetřit. Výroba v podnicích stoupá, je nutné některé železniční tratě převést na elektrickou trakci a pod.

Psí vrah Čumil 29.5.2007 13:57

Hm, vcelku by mne pan Míl rozplakal a rakouská zabedněnost ještě více.

Malinká otázečka - co udělal sám ČEZ pro zlepšení pozice jaderné energetiky v Rakousku? Jakou kampaň vedl a s  jakými výsledky? Míní pan autor například notorické přelévání reaktorů v Temelíně a zapomenuté otevřené ventily na primárním okruhu při plnění? Tyhle maléry firmy má za ČEZ snad žehlit stát?8-o

Ladislav N. 29.5.2007 15:34

Re: ...co udělal sám ČEZ pro zlepšení pozice jaderné energetiky v Rakousku?

Šílený Čumile, a proč by měl ČEZ v Rakousku něco takového dělat? ;-D

Jste si jist, že vám doma neteče zbytečně splachovadlo u klozetu?

Psí vrah Čumil 29.5.2007 16:58

Re: Re: ...co udělal sám ČEZ pro zlepšení pozice jaderné energetiky v Rakousku?

Inu, milej genie, třeba proto, že by to bylo v jeho zájmu... Nebo snad není zájmem ČEZu v klidu a míru provozovat Temelín i Dukovany a dodávat výhodně proud i na rakouský trh? Možná je ovšem výhodnější přelévat reaktor a nezatahovat kohouty na primáru, a když se sousedi nasrdí, fňukat, že se stát málo stará... Politika ČEZu je naprosto pitomá, je mi skutečně líto.

portwyn 29.5.2007 16:55

Re: Hm, vcelku by mne pan Míl rozplakal a rakouská zabedněnost ještě více.

No, v Temelíně jsem byl a jeden z letáků "TEMELÍN IST KEIN CHERNOBYL, VVER ist kein RBMK", co tam rozdávají jsem viděl. Vůbec ČEZ dělá velmi dobře osvětu u nás, dodávají řadu materiálů do škol. Předpokládám, že asi v Rakousku zkusili totéž. Otázka je, jestli by  jim to Rakušané u nich dovolili...ovšem fakta neznám.

Psí vrah Čumil 29.5.2007 17:24

Re: Re: Hm, vcelku by mne pan Míl rozplakal a rakouská zabedněnost ještě více.

Portwyne, a) sám jste se mohl přesvědčit, že letáky jsou ZCELA NEÚČINNÉ, b) určitě by jim to Rakušané nepovolili. Osvěta v čase reklamy se dělá naprosto jinak. Pokud to ČEZ neví, nechť si na to najme agenturu. A hlavně - nesmí se v Temelíně dít pořád tak blbé maléry, jaké se dějí.

Vašek 30.5.2007 7:41

Re: Re: Re: Hm, vcelku by mne pan Míl rozplakal a rakouská zabedněnost ještě více.

Milý Čumile, takové drobné blbé maléry se dějí na všech elektrárnách ve světě. Je tu ale jeden drobný rozdíl, žádná jiná elektrárna na světě o tom není povinna informovat. Antitemeliniští ekologisté udělají z každé zcela bezvýznamné prkotiny katastrofální havárii. K tomu, že denně havarují na silnicích cisterny, které opravdu způsobují ekologické katastrofy ale neříkají nic. To prostě není mediálně zajímavé.

JAB 29.5.2007 18:47

Re: Hm, vcelku by mne pan Míl rozplakal a rakouská zabedněnost ještě více.

Otázka jest, zda tyto "lidské" chyby nekoná někdo za rakouský, či obecně zelený peníz.

Psí vrah Čumil 29.5.2007 19:33

Re: Re: Hm, vcelku by mne pan Míl rozplakal a rakouská zabedněnost ještě více.

Ano, je-li tomu tak, pak je ovšem vedení Temelína zcela neschopné, protože ty krpy se projevují s pravidelností tropického deště. Trvá to tuším juž sedm let. To je poměrně dlouhá doba.

Pavel 29.5.2007 12:40

Ekofašismus na postupu?

Asi ano, v Rakousku se dočkáme lecčehos - dodnes nám totiž tvrdí, že Beethoven byl Rakušák a Hitler ne:-D:-D:-D.

qwert 29.5.2007 11:57

Vítězství rozumu na prostou a nefalšovanou blbostí

Vítězství rozumu na prostou a nefalšovanou blbostí můžeme vidět na přistupu Německa k ruskému plynu. Dokud je, kupují - za směšný peníz. Proč si přidělávat problémy s těžbou, devastací krajiny a následnou rekultivací, skladováním dalšího jaderného odpadu atd. Není náhodou po započtení externalit výhodnější pro celou německou ekonomiku koupit ruský plyn a jadernou energii z ČR? Rovněž je třeba se zeptat, není pro Rakušany opravdu výhodnější dovézt chbějící energii ze zahraničí??

Rufo 29.5.2007 12:26

Re: Vítězství rozumu na prostou a nefalšovanou blbostí

Pro Rakusany v soucasne dobe skutecne je vyhodnejsi si elektrinu dovezt. Ale nevim, co budou delat za 20 let. Muze se stat, ze energie bude malo a oni nahle budou muset zhasnout - vse. Porom to chce statnicky postoj = prodavat jim za prodej uzemi :-D

Ladislav N. :-))) 29.5.2007 15:37

Re: Re: Vítězství rozumu na prostou a nefalšovanou blbostí

Když bude drahá elektřina, pak rozhodně Rakušáci na tom budou mít svůj podíl. A za blbost se platí...

Ivan 29.5.2007 12:31

Re: Vítězství rozumu na prostou a nefalšovanou blbostí

Výroba elektrické energie v jaderných elektrárnách je ve všech ohledech - zejména s ohledem na započtení tzv. externalit- nejvýodnější ze všech současných možností. Jako jediná náklady externalit započítává a přesto je nejlevnější a neprodukuje emise CO2.

qwert 29.5.2007 13:29

s ohledem na započtení tzv. externalit-

opravdu je započteno do extaernalit JE to, že celé okolí Ralska bylo prosáklé kyselinou a lékaři už za totality (kdy se nesmělo nic kritizovat) doporučovali, aby na českolipsku kojenci a malé děti  nedostávali vůbec vodu z vodovou???

Stredocech 29.5.2007 14:54

Re: s ohledem na započtení tzv. externalit-

A vy si vážně myslíte, že se uran u nás těžil proto, že jsme ho potřebovali pro jaderné elektrárny? V takovém případě bychom měli zásobu na 150 let dopředu.

vita 29.5.2007 15:17

Re: Re: s ohledem na započtení tzv. externalit-

My MÁME zásoby převyšující veškerý dosud vytěžený uran. A to jsou jenom ty, o kterých spolehlivě víme - hlouběji můžou být další.

Za socialismu lékaři VŠUDE po republice doporučovali nedávat kojencům vodu z vodovodu - a to pro obsah dusičnanů, kterými ji zahltilo zemědělství (mimochodem - používající násobně méně umělých hnojiv než zemědělství holandské nebo belgické).

To si vážně myslíte, že někdo cpal kyselinu jen tak do země, aby mu utíkala do vody? Pochopitelně je to blbost - to by s těžbou splakal nad výdělkem. Pod Ralskem je uranová ruda mezi dvěma nepropustnými vrstvami, takže bylo možno kyselinové loužení vůbec použít. Problém mohl být při případné havárii na povrchu a taky se ukázalo, že kombinovaná těžba jednoho ložiska loužením i hlubinnou těžbou není to pravé ořechové.

Mimochodem - s rostoucí cenou uranu se uvažuje i obnovení těžby ložiska pod Ralskem. Ale to bude kapitalistická kyselina - ta škodit nebude...