20.6.2024 | Svátek má Květa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kendy 29.5.2007 6:41

Je to všechno socialistické nebezpečí!

Kolektivistická ideologie vtahuje lidi do houfu a vytváří z nich tupé stádo. Je to vhodné pro mocichtivé vychytralé jedince, kteří dokáží populisticky podlézat, aby nakonec masy ovládly. Je to však zbytečné stále dokola vysvětlova obětem stádního myšlení. Členové stáda jsou rádi za to, když podléhají tupé myšlence, protože konečně mají víru a nemusí mít odpovědnost za konečný výsledek svého konání.

 Přemýšlení je složitá věc a musí se od mala trénovat. Alibi stáda je jednodušší a stádo má občas takovou sílu, která jednotlivce opájí až do extáze fanatizmu. Takový jedinec v extázi pak je schopen činů, které mu jeho vůdce předloží a on se cítí být stejně silný jako vůdce. Zvrhlou blbost takových činů nemůže ani rozpoznat, protože extáze mu navodí pocit štěstí. Je to droga, které se potřebuje člen stáda nažrat a nikdy nemá dost.

 Boj s takovou tupostí lidstva je věčný, jako lidstvo samo. Boj proti naší jedné jaderné elektrárně je nelogický pro nás. Pro ty co blokují hranice je to pocit štěstí moci se zůčastnit jinak trapné politické akce, která by nám dříve ani neměla šanci přijít na mysl.

 Z takového stáda vzniká národní postoj a národní zájem. A když se na druhé straně hranic sformuje stejně silné stádo se stejně silným přesvědčením, vzniká druhý národní zájem a tak dochází ze směšností k válkám. Na počátku vzniku stáda je třeba však hledat politické vůdce, kteří pro svou egoistickou potřebu vtahují lidi do stád a říkají tomu sociální jednota.

 Každého takového socialistického vůdce je třeba stavět na pranýř. Ale nedá se doufat, že jich nakonec ubude, protože poptávka po stádovém pocitu čtěstí tu bude stále!

MLOK1 29.5.2007 10:07

Re: Je to všechno socialistické nebezpečí!

Milý Kendy, klepl jste hřebíček na hlavičku. Lépe to formulovat nelzeR^R^R^.

       Slyšel jsem kdysi bonmot, že nejedna válka vznikla kvůli facce v hospodě;-(.

portwyn 29.5.2007 16:50

Asi tady budu za rejpala,

ale přijde mi, že postsocialistické státy jsou  ve vztahu k jádru o poznání racionálnější, než ty slavné "vyspělé země" ;-) 

pavel 99 29.5.2007 22:07

Re: Asi tady budu za rejpala,

sam Beranek to vysvetloval procentuelnim pomerem HUMANITNICH VZDELANCU. V tomto jsou tzv. vyspele staty pred nami.

pp 29.5.2007 1:03

Vítězstvím ideologie nad rozumem

je u nás skutečnost, že se SZ dostala do parlamentu a do vlády. Tahle chyba nás všechny bude ještě dlouho bolet.

Rudolf 29.5.2007 1:25

Re: Vítězstvím ideologie nad rozumem

Ale klid. Plynová elektrárna, poháněná Kuchtobursíkoidními pšouky má budoucnost.

Q 29.5.2007 2:11

Re: Vítězstvím ideologie nad rozumem

ja si myslim, ze nas to jako narod sice bude bolet, ale jako jednotlivec na tom muzu i vydelat. Staci kdyz nekde schrastim prachy na dotacema pohanenou solarni elektrarnu. Navratnost je pry kolem 10 let, a mit zarucenou, 10% ziskovost na dalsich 30 let se muze hodit. Vy to v cene elekriky zaplatite a ja budu mit, hezky, zeleny duchod.

mjd 29.5.2007 7:07

Re: Re: Vítězstvím ideologie nad rozumem

... ale vždať o to právě jde!!!!!!!!!!!!!!!!

fox 29.5.2007 9:16

Re: Vítězstvím ideologie nad rozumem

To podepisuji.To nás bude stát hodně peněz,možná i státní nezávislost.Nevěříte?Kapacity pro výrobu a výstavbu JE pomalu zanikají,dostávají se do zahraničních rukou.Profese(svařeči,konstruktéři a p.)vychovávaní desetiletí přecházejí do jiných oborů,zapomínají svoje znalosti-kontakt s oborem.JE se nestaví.Ubylo pracovních příležitostí pro tyto kvalifikované profese.Projektová příprava a výstavba je na destiletí.Už nám ujíždí vlak.Dostatek levné elektřiny by umožnil připravovat se na éru vodíkových pohonů.Snížit závislost na ropě a zemním plynu.Vodík není volně v přírodě,jak si zřejmě zelení blouznivci myslí. Jenže je to politický nástroj k získání podílu na moci,protože fakta  musí chápat i Buršík s Kuchtou,jenže to nepřipustí.Přesně jak to vidí Klaus!!!!!!!!!

Milan 29.5.2007 0:24

vždyť protijaderné aktivisty máme ve vládě - viz Kuchtová ...

Také bych rád viděl národ, který si do vlády dosadí člověka, částečně placeného sousední nijak přehnaně přátelskou zemí za pomlouvačnou kampaň proti firmě, která je těm zahraničním nepříjemnou (a levnější) konkurencí. Na druhé straně, manažeři ČEZu si ty zelené možná i chválí, neboť vzrůstající nedostatek zdrojů jim zaručuje a ještě dlouhou dobu zaručí pohádkové zisky (a rychlejší splaceni Temelína).

emersonskej 29.5.2007 1:00

Re: vždyť protijaderné aktivisty máme ve vládě - viz Kuchtová ...

... a jeho případnou dostavbu.... teda pokud se zeleným konečně rozsvítí.... o čemž ale pochybuji :-P

Q 29.5.2007 2:13

Re: vždyť protijaderné aktivisty máme ve vládě - viz Kuchtová ...

temelin je davno splacen. A narozdil od hysterickych vykriku zelenych ekofasistu v nem opravdu neni ani 1 cent statni. Jedine co stat poskytl jsou (byly) garance, ze kdyz to CEZ nedostavi tak to prevezme. CEZ to dostavel, garance vyprsely a ted je to CEZu.