20.6.2024 | Svátek má Květa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I.L. 29.5.2007 12:15

Re: Re: Re: Prosim vás, nebuďte dětinové!!!

Ta pekna trava po tom, a navic jediny ucinny  bioprostredek proti mechu, co znam

Pete Brich 29.5.2007 14:38

Co je špatného na močení v parku? Je to přírodní, řekl bych docela BIO, tedy ekologické

R^;-D;-D;-D

PB

oakman 29.5.2007 9:49

Od čeho potom bylo vaše předsednictví ve Svazu Průmyslu??

Jak je možné, že jsme toto neslyšeli od Svazu Průmyslu dříve - když se ty zakázky připravovaly? Jak je možné, že největší firma pod kontrolou státu  - ČEZ nemá zpracovanou komunikační strategiii tak, aby z Rakušanů udělal v EU naprosté šašky???  n je jeden z Rakušanů ani dělat nemusí, sami poskytují dostatečné množství materiálu k použití. Proč pan Klaus mlčí na mejdanu presidentů, proč si tam se Slováky, Maďary a ostatními tu Vídeňskou verbež nepodali.? Kde je váš lobbying ?? V jiných případech si svou vymoci umíte, tak mám pocit, že toto vaše psaní je tak trochu "pozdě Bycha honiti".  Já jen zírám, jakou bohorovnost pozoruji u Vás a vašich kolegů po celá ta léta, kdy se tu pomalu ale jistě vytváří chimerický obraz jaderného nebezpečí....

Von 29.5.2007 10:15

Re: Od čeho potom bylo vaše předsednictví ve Svazu Průmyslu??

Dobrá připomínka na DOBRÝ článek!!Bohužel se zdá, nás to bude stát mnoho úsilí a zřejmě i peněz, než v tom něco změníme. Dle mého názoru je NEZBYTNÉ spojit se v osvětě o jaderné energii se !!všemi ostatními státy, které ji využívají

doktor 29.5.2007 9:24

Velmi moudré.

Článek změnil můj pohled na Ing. Jaroslava Míla.

Historik 29.5.2007 8:36

Rád bych připomněl, že Temelín je nepoměrně bezpečnější, než rakouské lanovky a tunely,

"bezpečnostní kultura," po konstrukční i provozní stránce lanovky Kaprunu byla na úrovni elektrárny v Černobylu.

dvě paralely jsou nepřehlédnutelé

1) reaktor moderovaný (na rozdíl od Temelína !!) hořlavým grafitem - lanovka zhotovená z hořlavých plastů

2) diletantské počínání obsluhy reaktoru, vedoucí k přehřátí a výbuchu (ne jadernému, reaktor vybuchl jako přetopený kotel) - diletantsky zbastlené topení v kabině lanovky, které způsobilo požár.

honzak 29.5.2007 8:50

Re: Rád bych připomněl, že Temelín je nepoměrně bezpečnější, než rakouské lanovky a tunely,

on i pád záchranné kabiny lanovky na Penken (Mayerhofen v Zillertalu) je vizitkou rakouské dokonalosti a smyslu pro bezpečnost. Když si uvědomím, že jsem tam týden jezdil se svým synem, tak se mi dělá  špatně. Na Rakousku je krásně vidět, kam až vede ideologická zaslepenost, ignorující realitu. Svoji krásnou zem si nezaslouží.

I. 29.5.2007 12:08

Re: Re: Rád bych připomněl, že Temelín je nepoměrně bezpečnější, než rakouské lanovky a tunely,

Možná jste si při svých výletech všiml, kolik těch lanovek v Rakousku jezdí. Kdybychom jich měli tolik tady, máme při našem úžasném smyslu pro pořádek mimořádnou událost každý týden. Srovnávejme srovnatelné.

Historik 29.5.2007 15:12

Právě proto - Rakušané si myslí, že u nás je "bordel," že jsme póvl

a sami se považují za bůhví co. Mimochodem, od Francouzů by člověk čekal větší šlendrián, než od Němců, srovnejte ale Intercity a TGV.

Historik 29.5.2007 15:16

A ještě, je obecně známo, že dvoutubusové tunely jsou bezpečnější,

než jednotubusové, co takhle jednotubusové tunely v rámci EU zakázat. Když mohla EU donutit Bulhary odstavit starší jaderné bloky v Kozloduji, proč by nemohla zavřít nebezpečné tunely.

KROKODÝL 29.5.2007 8:09

Vypnout a je po problému.

Evropa se díky zelené bandě ekoteroristů potácí na hranici energetického kolapsu.Co tak třeba srovnat tento problém třeba vypnutím proudu do Rakouska???Mohou si postavit větrníky za baráky a třeba jim to bude stačit alespoň na provoz ledniček.Svítit mohou svíčkami a turistika by také neutrpěla (možná).On by se občas někdo do toho skanzenu made in Ostereich zajel podívat.Je zajímavé,že na Francii,která má obrovský podíl z jádra si nedovolí pípnout ani jeden z těch rakouských mudrců.Frantíci by se asi nemazali a sáhli po vypínači.Rakousko zapomnělo,že je čistý dovozce elektřiny.

MOON 29.5.2007 7:29

Temelín

Na východě řvou odpůrci radaru,na jihu odpurci Temelina.Je třeba jim zavřít už konečně huby!Postavit radar!Dostavět další bloky elektrárny v Temelíně!Všem tak ukázat ,že si na svém písečku uděláme co budeme chtít.Postavili jsme si za své na svém ,komu se to nelíbí ,ať si postaví na svém za své.:-)Hezký den MOON

josef 29.5.2007 7:51

Re: Temelín

Plně souhlasím. Co můžeme chtít od Rakouska, které mělo ve svém znaku srp a kladivo.

krtek 29.5.2007 7:59

Re: Re: Temelín

.. a doposud má!!!

MOON 29.5.2007 8:06

Re: Re: Temelín

Myslím ,že ho je tam ještě má.Sousedy si však člověk nevybírá.Slováci zase mají ve znaku symbol z období jejich fašistické vlády.Staví sochy válečným zločincům,rakušané je zase měli ve vládě.Můj soused má psa a také to jeho věčné řvaní musím vydržet.:-DHezký den MOON

Historik 29.5.2007 8:41

Nacistická minulost Rakouska je nepřehlédnutelná a stojí i za rakouským

nepřátelstvím vůči Česku. Podle pamětníků působila Vídeň roku 1938 mnohem nacističtěji, než samotný Berlín.

Ostatně Hitler byl Rakušan, nikoliv Němec.

Aleš 29.5.2007 7:05

pane předsedo.

nemile jste mne jako vrcholný představitel průmyslu našeho státu  překvapil  rozdmýcháváním "nacionálních vášní  a to  tupým způsobem- Minulý český kabinet rozhodl ve prospěch rakouských firem Kapsch a Steyer. Mnohamiliardové státní zakázky (na mýtné a obrněné transportéry) jim přidělil v době, kdy rakouští aktivisté opakovaně blokovali hraniční přechody a na své vládě si vynutili, aby se angažovala v mezinárodních protestech.

 Vy opravdu nevítě, že otázka žaloby  kvůli Temelínu byla jednomyslným rozhodnutím parlamentu, myslíte, že tyto vaše lži mohou pomoci vyřešit bolavé téma Temelína. Jako bývalý vrcholný  představitel ČEZu přece víte o "bezporuchovém" chodu  Temelína.

Rakušany nepřesvědčíme o výhodnosti jaderné elektřiny,  můžeme je jen  přesvědčit  o tom, že  poruchovost Temelína se snižuje a že  děláme účinné kroky  pro snižování jejich výskytu a závažnosti.

Podobné nacionalistické a tupé výlevy jen přilévají vody do ohně.

Rakučanům můžeme vzít vítr z plachet pouze prokázáním, že Temelín funguje bez poruch a  že jeho standard bezpečnosti je podobný jako u jiných elektráren  vybudovaných ve stejné době.

kendy 29.5.2007 7:19

Re: pane předsedo.

 Přesvědčovat Rakušany je marné. Musí se přesvědčit politici působící na prostý lid, aby zanechali neustálých útoků a organizování blokád. Političnost problému Temelína nemá nic společného s jeho bezpečností.

 Vaše víra v poruchovost Temelína potvrzuje pouze, že patříte do skupiny obyvatel, která se ráda nechá přesvědčit o nebezpečí a nutnosti uzavření Temelína. To pak budete považovat za své osobní vítězství a nebudete ani náhodou přemýšlet o vašem zmanipulování.

 Můj příspěvek vás nepřesvědčí, což dobře vím. Je to jen ode mně takové pošťouchnutí, aby vám po ránu zapracoval žlučník a lépe jste strávil snídani;-D

honzak 29.5.2007 7:28

Re: pane předsedo.

ty budeš asi rozhněvaný mladý muž, že?

om 29.5.2007 8:20

Re: pane předsedo.

Pokud přilévají vodu, tak je to dobrý, ovšem olej, to by byla jiná.

honzak 29.5.2007 8:52

Re: Re: pane předsedo.

dobrý postřeh! Je to rozhněvaný mladý muž. Ale snad z toho vyroste.

fox 29.5.2007 9:04

Re: pane předsedo.

Na rozdíl od Vás pan Míl ví něco o elektrárnách."Bezporuchový"provoz tak složitého zařízení je technická utopie.Pokud vím,kromě nevýznamného úniku léčivé(mírně radioaktivní)vody nebyly dosud zaznamenány žádné poruchy v primární-jaderné části Temelína.

Petr Q. 29.5.2007 9:39

Re: Re: pane předsedo.

Aleši, nezajdu dnes tak daleko, abych tě za tvoji prezentaci označil přímo za vola; spokojím se s konstatováním: Jsi ty to ale Kuzma Kuzmič, Aleši.

mjd 29.5.2007 7:05

energie

Já ty Rakušáky plně chápu. Na co nějaké elektrárny, proč si ničit životní prostředí!? Vždyť přece stačí doma zásuvka a vypinač na zdi!!!

Goro 29.5.2007 8:09

Re: energie

Já ty Rakušáky taky chápu. Značná část technologie Temelína je z Rakouska. No a protože je tak kvalitní jako mýto od Kapsche Tak je strach na místě.

fox 29.5.2007 9:06

Re: Re: energie

Která část,prosím pěkně?O pár armaturách vím.Ty nestojí za moc opravdu.

h 29.5.2007 9:35

Re: Re: Re: energie

Mam pocit ze rakouske provenience jsou nehorlave kabely bezpecnostnich okruhu.

Emp 29.5.2007 9:37

Re: Re: Re: Re: energie

Já mám pocit, že jsou z Belgie a část z ČR(ale ruku do ohně za to nedám :))

Emp 29.5.2007 9:36

Re: Re: Re: energie

Systém ostrahy je z Rakouska, ten funguje, dle mých informací velice dobře

MLOK1 29.5.2007 10:03

Re: Re: energie

Nechci se Kapsche zastávat, ale zatím snad ty mýtné brány fungují dobře. Navzdory klackům (nepovolení přípojek proudu), které jim byly házany pod nohy se svého závazku zhostil výborně.