30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
VLK 16.4.2007 12:28

byt tim druhym...

Plne Dr. Benese chapu a dokazu se vcitit do jeho role. Jsem taky takovy. Byl jsem u zrodu jedne organizace, byl jsem tim druhym vzadu, vecnym tajemnikem, organizatorem ideji toho prvniho. Ac tu vizi nesl nekdo jiny, pro radove cleny jsem byl zosobnenim organizace ja. Pak ten nahore zmizel. A cela organizace spadla na ma bedra. Nedokazal jsem ji stejne uspesne vest dal. Proste nemam to charisma ani ty ambice byt vudcem. Nezmenil jsem se, tu vudcovskou roli nejde naucit. V soucasne chvili se podilim na vedeni jine organizace. Tentokrate jsem do urcite miry zdrojem a generatorem myslenek. Ale jen je podstrkavam jinym. Do role vizionare se necpu, vim ze na to nemam.

whaler 16.4.2007 11:58

politici

Až na výjimky politici nedělají to, zač jsou placeni. A pokud ano, dělají to špatně.

James M. Buchanan, nositel Nobelovy ceny.

jerry 16.4.2007 11:49

Fakt něco tak šíleného Beneš řekl?

??!!!!

Mortimer 16.4.2007 11:27

Jakého chceme prezidenta?

Já osobně takového, kterého bych si mohl jako hlavy státu vážit. Jako jsem si vždy vážil Václava Havla, přesto, že jsem s m¨noha jeho činy nesouhlasil.

Současného prezidenta si vážit nemohu. Už třeba jen proto, že se Václav Klaus zcela zjevně považuje za někoho, kdo stojí nad zákonem. Takový člověk prostě nemůže být hlavou státu, který se považuje za demokratický.

Malý Aston 16.4.2007 11:35

Re: Jakého chceme prezidenta?

Takového aby bránil uchopení moci ve státě komanči a to svou autoritou.To Havel nedokázal.Takže žádného od komančů a socek.I ten Paroubek aby se chopil moci s nimi spolupracoval a spolupracuje.:-D

šašek 16.4.2007 11:41

Re: Re: Jakého chceme prezidenta?

No, to je pravda. Klaus s komunisty vládl a pak je měl ve vládě

jerry 16.4.2007 11:51

Proč jste si vážil Havla?

Proto, že to psali v novinách? Proto, že mu požírači chlebíčků na rautech dávali medaile?;-D

gerontusinza 16.4.2007 12:51

Správný dotaz. Též jsem tou fobií trpěl. Re: Proč jste si vážil Havla?

Tedy vážením si Havla. Protože jsem ale zjistil že skoro mlčící byl za mudrce, pak když začal mluvit a hlavně jednat, zjistil jsem rychle že já jsem byl za blbce. A to prosím zcela oprávněně. Takže hezký den.

BERAN 16.4.2007 17:24

Prosím vysvětlete, proč ten minulý čas?

lucina 16.4.2007 11:11

chceme dnes takového presidenta?

Kdyby J.P. navrhoval jako presidenta trojjedného Boha, tak se dám vypsat z náboženství.

emersonskej 16.4.2007 12:12

Re: chceme dnes takového presidenta?

To je fakt - je to podobné jako s kritikou na nějaký film - když je špatná, vím, že film bude nejspíš dobrý !!! :-D:-D:-D

doktor 16.4.2007 10:52

Dr.Edvard Beneš

jako president už nemohl po roce 1935 (zvolen presidentem byl až v prosinci)  napravit to, co nám v letech před tím nadrobily vlády, vedené agrárníky a národními demokraty. O okleštění republiky v roce 1938 a okupaci v roce 1939 se zasloužili tito "vlastenci" tím, že velkou německou menšinu u nás ignorovali. Dnes by se jejich jednání dalo popsat populárním klišé "S českými (sudetskými) Němci se nemluví." Nebýt nadutosti, sobectví a tupého českého nacionalizmu českých politiků by vývoj - a nejen u nás - možná vypadal úplně jinak. Za ty necelé tři roky svého presidentství už nemohl Dr.Beneš nic změnit. 

BERAN 16.4.2007 11:01

Re: Dr.Edvard Beneš

Souhlasím s vámi, že vztah představitelů nové republiky k někteým občanům nebyl příliš racionální. Stejně hloupé by lo i pohrdání Vatikánem. "Na Svatou stolici, máme Šaratici". Ministr Beneš byl ale ministem VŠECH vlád, které se takto hloupě chovaly.

VLK 16.4.2007 11:20

Re: Dr.Edvard Beneš

Benes byl hlavnim propagatorem myslenky naroda ceskoslovanskeho, hlavne kvuli tomu aby tento narod mel nadpolovicni vetsinu. Benes byl jednim z tech, kdo prosadili ve Versailles hranice republiky podle zemskych hranic v ceskych zemich a na Dunaji a Ipelu na Slovensku. Cimz si zadelal na problemy s Nemci i s Madary. (Na druhou stranu - byly to hranice nejlogictejsi a ja bych je prosazoval taky) Benes byl clenem vsech vlad prvni republiky, nikdy pro ceske Nemce nic neudelal pred rokem 35 ani po nem.

Na druhou stranu cesti Nemci by se nepridali k Henleinovi nebyt Hitlera. A pred Hitlerem Benes varoval vzdy.

Mirek F. 16.4.2007 14:28

Re: Dr.Edvard Beneš

Že v čs vládách byli i němečtí ministři, jste patrně ještě neslyšel. Mimoto, z hlediska lidských i občanských práv bylo Heim ins Reich jasným krokem zpět, takže pochybuji, že by nějaká větší autonomie udržela majoritu SN v rámci republiky, pakliže šli nadšeně tam, kte byla jejich práva v porovnání s ČSR velice, velice upozaděna.  

Historik 16.4.2007 16:41

Mnou zmiňovaný historik Paul Johnson píše ve svých Dějinách 20 století,

že Československo bylo jediným nástupnickým státem, které se přinejmenším snažilo zajistit národnostním menšinám nějaká práva. Ostatně bylo jedinou demokracií na výchd od Německa.

Joska 16.4.2007 10:42

Všimněte si,

že našich politiků, kterým diskuse a demokratické mechanismy při výkonu jejich moci docela překáží je více. Bezesporu je to J. Paroubek, ale je to jistě i současný prezident. Vhodného kandidáta aby člověk pohledal...

Magor Milda, Dr. Sc. 16.4.2007 10:36

President Beneš skončil 1938

a jeho republika Česko- Slovenská se nedožila více, než 20 let. Naše Česká republika bude příští rok také slavit toto výročí obnovy demokracie, i když ten vývoj je trochu jiný.

Snad bychom měli tímto srovnáním lépe porozumět Benešovým problémům. Zda bychom dnes byli politicky natolik stabilní, abychom mohli vzdorovat třeba ruské invazi? Máme tak perfektní vztahy k našim spojencům? Tahal by někdo za nás horké kaštany z ohně?

Boj za obranu státu by musel začít už 1933 a to na zcela jiné úrovni, jenomže jak chcete stavět opevnění po celé délce hranic, od Tater přes Krkonoše, Jizerské hory, Šumavu po Dunaj? Stáli proti nám nejenom Němci, ale i Poláci a Maďaři.

Srovnatelnou pozici mají Izraelci, jenomže ti to berou vážně a dokázali se ubránit. Bránit se s českými Švejky?

Joska 16.4.2007 10:49

Re: President Beneš skončil 1938

Také si myslím, že je těžké situaci hodnotit. Rozhodně bych nechtěl být v situaci Beneše... ta odpovědnost za nesmírné lidské ztráty...Přesto si pořád myslím, že bránit jsme se měli. Kapitulace, kolaborace a vše co následovalo mělo a má myslím na naši společnost zhoubný vliv do dneška.

Magor Milda, Dr. Sc. 16.4.2007 10:58

Re: Re: President Beneš skončil 1938

nelze také nepřipomenout, že v ČSR bylo asi 3 milióny Němců, podle výsledku voleb z nich byly 2 milióny pro rozbití republiky, totéž lze říco o Slovácích, Maďarech a části Poláků, kteří žili v ČSR. Odtud také to trauma a snaha presidenta Beneše, takovou situaci v budoucnu nepřipustit.

Máme dnes také zhruba pětinu obyvatel, kteří půjdou s tím, kdo více nabídne, bojovat budou jenom o koryta.

Malý Aston 16.4.2007 10:50

Re: President Beneš skončil 1938

Naše republika vznikla na základě rozhodnutí velmocí po 1.Světové válce a ne z vůle občanů,ten systém že jiní rozhodují a my dodatečně píšeme dějiny se s námi pořád vleče a vleče.Jen si vzpomeňte na listopad 1989,to nebylo rozhodnutí občanů ale KGB v Moskvě.Takže se nemáme čím chlubit.My jsme ještě schopni ty,kteří bojovali se zbraní v ruce za republiku pozavírat nebo popravit aby žádní hrdinové preventívně nezůstali.Jak jinak si vysvětlit,že někteří občané volí komouše a socani jsou jejich kámoši?:-D

BERAN 16.4.2007 11:08

My jsme ještě schopni ty,kteří bojovali se zbraní v ruce za republiku pozavírat nebo popravit aby žádní hrdinové preventívně nezůstali.

Tu lůzu pustil k moci právě Beneš a to už v roce 1938. po válce se jen otřepala.

A velice se ohražuji tahat ostatní mezi katy. Já jsem žádnou petici za psí smrt pro psy nepodepsal. Jestli to vaši soudruzi s vražděním hrdinů myslí vážně i nyní, je to smutné, ale mluvte za sebe a ne za ostatní Čechy.

Malý Aston 16.4.2007 11:32

Re: My jsme ještě schopni ty,kteří bojovali se zbraní v ruce za republiku pozavírat nebo popravit aby žádní hrdinové preventívně nezůstali.

Neznám žádné jiné Čechy než kteří tady žijí. Nevíte náhodou,kdo bere větší penzi? Příslušníci Stb nebo političtí vězni,které nechali komančové a jejich řízená složka Stb pozavírat. A vadí to někomu? Nevadí.:-D

BERAN 16.4.2007 17:18

Ti rentiéři, kteří škodili celý život a dnes za to runují důchodový systém jsou ostudou národa

Obětí nejsou jen političtí vězni, ale i ta šedá masa, která se přizpůsobila, stejně jako v roce 1938.

Na tom Václavském náměstí za Haidrichiády nebo na 1.máje po roce 1948 nebyl celý národ! A celý národ nevraždil své hrdiny, jak se mylně domníváte. To, že nebojovali jako bratři Mašínové, ještě neznamená, že jsou zodpovědni za bolševické vraždy a mučení. 

VLK 16.4.2007 11:32

Re: Re: President Beneš skončil 1938

Nasi repobliku vyhlasili nasi vlastenci u nas doma 28. rijna po te, co se jim doneslo, ze cisar Karel podepsal kapitulaci. V te kapitulaci nebylo o samostatnem Ceskoslovensku ani zminky. Domaci politici byli zcela vleceni sledem udalosti. (Kdyz to srovnam s rokem 89, tak to mel Havel plne v rukou, i s tim jak v utery varovali pred milicionari, protoze nevedeli, co udelaji. V tom roce 1918 Kramar v poledne 28. rijne nevedel, ze vecer uz vyhlasi republiku a bude ovladat vsechny policejni, vojenske, sokolske, hasicske a ostatni ozbrojene slozky v Praze vcetne zdivocelych Zizkovaku.)

Velmoci i s TGM jeste par tydnu pred tim uvazovaly, jestli k nam nedaji nejakou kralovskou dynastii. O tom, ze to bude republika definitivne rozhodla socialisticka stavka v zari 1918. Jedine, o cem rozhodly dohodove mocnosti, byly hranice na Dunaji a Ipelu a i ty jsme si museli na Madarech vybojovat.

Malý Aston 16.4.2007 11:38

Re: Re: Re: President Beneš skončil 1938

A nebylo to podobné,jako v roce 1989?Nebýt Živčáka a toho našeho svatého Petra co pustil do světa že Živčák je mrtev,nevím,nevím co by KGB vymyslela.:-D

VLK 16.4.2007 12:15

Re: Re: Re: Re: President Beneš skončil 1938

Bylo a nebylo. Podobne mala zprava vyvolala velkou bouri. A byla to boure u nas doma, vznikla z pocitu normalnich lidi, ktere vyhnala do ulic. V obou pripadech predchazely mensi prehanky - v roce 1918 treba ta socialisticka stavka, o sedmdesat let pozdeji cela rada demonstraci cely predchozi rok. Takze bylo jasne, ze to prijde, byla jen otazka kdy. Jestli si myslite, ze zaminka se Zifcakem byla podstatna, tak se pletete. Pokud by to neprislo tehdy, tak o tyden pozdeji, pri blahoreceni. Nebo na ten den lidskych prav. Vanoce to nemelo sanci prezit.

Byly ale i rozdily. V tom osmnactem to v Praze probehlo skutecne jeste rychleji. Poradku se ujaly uz predem organizovane sily, Sokoli, hasici a cetnictvo. Prubeh Sametove a vznik obcanskych for to pripominalo jen na tom Zizkove, kde se vytvorila jakasi samostatna domobrana vznikla z niceho.

V osmnactem jsme nastesti nemeli nepritele prolezleho vsude, ty komunisty a estebaky. Alespon ne v centrech moci. O to silnejsi byli v okrajovych oblastech, kde si vyhlasovali samostatne vzdororepubliky ci se pripojovali k Nemecku ci nove konstituovanemu Rakousku. A s temi byl pak problem jeste cca ctvrt roku.

Vas zjevny nazor o tom, ze OF byly prolezle StB a KGB, vam vyvracet nebudu. Ja se vsak domnivam, ze StB sice byla pripravena, mela sve jiste plany a dokonce jista jeji cast dokonce dokazala zlom nacasovat vyslanim Zifcaka a pripravenim Narodni tridy, ale celkove je pruchod udalosti totalne smetl. A pokud si dokazali jednotlivci ziskat nejake pozice v OF, pokud se jim povedlo casem se prosadit zpet, bylo to diky jejich zkusenostem, vedomostem, vazbam a bezskurpuloznosti a diky nasi naivite, nejednotnosti a neschopnosti se zbavit toho socialistickeho v nas, ale ne diky nejakemu jejich planu a systemu.

emersonskej 16.4.2007 12:18

Re: Re: Re: President Beneš skončil 1938

Socialistická stávka ???? A to jste slyšel, či vyčetl kde ???8-o8-o8-o

VLK 16.4.2007 14:28

Re: Re: Re: Re: President Beneš skončil 1938

Sorry, chyba. Stavka byla az v rijnu, 14. toho mesice. Preklep mam v tom, ze Socialisticka rada, ktera ji ridila, vznikla pocatkem zari. Ta Socialisticka rada bylo jen sdruzeni socdemaku a narodnich socialistu pod jeden prapor.

Mirek F. 16.4.2007 14:32

Re: President Beneš skončil 1938

Mít podporu nejsilnější mocnosti světa není pro Izraelce špatná věc.