26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marat 2.1.2009 12:23

Re: Tón odpovědi

Kdyby zkončili  kapse? No a? Vy každý se také snažíte aby ci nejvíce peněz zkončilo ve vaší kapse.Každý živnostník,každý fušerák,každý domácí,dokonce každý člověk chce aby co nejvíce peněz zkončilo v jeho kapse.Proč by se nesměli snažit i lékaří a lekárnici,když může každý jiný?

Proč by ste to měli závidět a nepřát lékařum a lekárníkum? Proč by zrovna ti a jen ti měli pracovat zadarmo?

ZaZu 2.1.2009 12:21

Re: Poplatky

Více položek, rozumíte! A už na to nereagujte  a buďte rád, pokud jste zdráv.

ladik53 2.1.2009 12:20

Re: Je to zbytečné,všechno musí být zadarmo!

Já se tomu pánovi snažím jenom vysvětlit pojem "právní kontinuita", který on zjevně nechápe. Zbytečně se rozčilujete, přečtěte si ještě jednou příspěvky, abyste viděl o čem diskutuji!

vlasta 2.1.2009 12:17

Re: Tón odpovědi

Nemáte-li jinou námitku, tak je to dobrý článek.

ZaZu 2.1.2009 12:12

Re: Poplatky

Jsem diabetik na inzulínu a tak  musím chodit na některá vyšetření, která s touto chorobou souvisí. Také musím doplácet na některé léky a inzulín.  Já mám chálabohu výborného lékaře (ovšem, takhle to nebylo vždy) a také na tom nejsem finančně špatně. Jen jsem si dovolil říci, že pro některé lidi může být problémem dodatkové náklady uhradit. Pokud to nejste schopen uznat, tak je s Vámi další diskuze zbytečná.

clay 2.1.2009 12:06

Re: Tón odpovědi

konstatuju fakt, který nikdo nezmění čímkoliv je tu napsáno...přeceňujete roli PSA

clay 2.1.2009 12:04

Re: Poplatky

o poplatek v lékárně máte na základě cenového výměru MZ sníženou cenu léku. Když odeberete dvě balení, tak dokonce jednou "neoprávněně". Tak nežvaňte...

norbert clai 2.1.2009 12:02

Re: Tón odpovědi

Nadávejte 3/4 národa do tupců dál a dál ...pokud jste přesvědčen,že takový postup má naději na úspěch a tímto nadáváním přesvědčíte 3/4 národa aby Vám a Vám podobným věřili, tak jste největší tupec Vy !!!!!A pokud je Julínek a Cikrt  jako Vy a dosud tak jednají,tak nemáte naději na sebemenší úspěch v ničem, i kdyby by to bylo stokrát správné .... Pochopíte to někdy ..????:-/

clay 2.1.2009 12:00

Re: reforma

blábolíte tu sám o 5000 a co všechno se do limitu nezapočítává...vysvětlete, proč by se měly započítávat poplatky za recept do limitu, když už byly odečteny z ceny léku...nebo snad neznáte cenový výnos MZ?8-o

clay 2.1.2009 11:58

Re: reforma

jo ti jsou tak erudovaní, že spolu s Dráthem opakují stále dokola stejné mnohokrát vyvrácené nesmysly. Netahejte na mě demagogicky linky, politruku, řekněte, kde a v čem jsem se dnes mýlil...konkrétně.

vládík 2.1.2009 11:57

Re: Konečně někdo upozornil

Co považujete za privátní subjekt?  A co za tunelování?  Je privátním subjektem a.s. ve 100% vlastnictví státu?

H.K. 2.1.2009 11:57

Re: Poku by vláda vedená ČSSD udělala reformu organizace a financování zdravotní péče nebyly potřebné.

Organizace zdravotní péče má dvě dimenze politickou a odbornou.

1/ Za řešení věcí veřejných mají odpovědnost politici. Tam patří organizace , finacování a dostupnost péče. Stávající systém vznikl v devadesátých letech a už nevyhovuje dnešním podmínkám. Za 8 let vlády ČSSD se na postu ministra zdravotnictví vystřídalo několik ministrů a žádný z nich neudělal nic podstatného. Pouze brali peníze ze státního rozpočtu aby snížili deficit v pojišťovně a tím zvyšovali státní dluh. Průměrně každý rok jejich vládnutí zadlužili budoucí generace o 100 miliard korun.

Ve světě fungují modely řízení zdravotnictví jak astátní (na př. GB, Švédsko, Kanada, aj.), tak založené na zdravotním pojištění.... Existují. Žádný není bez problémů. Pokud  víte jak by se mělo udělat, aby systém fungoval, ale bez zadlužování, mohli jste poradit pánům ministrům ČSSD. Jenom každý kritizuje. To umí každý ožralý v hospodě. Něco udělat,  to je jiný problém.,

Řízení, včetně financování veřejné zdravotní péče se přednáší na lékařských fakultách vysokých škol,...... Zajímavé, že málokdo ví alespoň to, že utratit se může jenom tolik kolik se vydělá. Všichni chtějí peníze a žádný neví kde je vzít a nekrást.

Zdravotnictví  se dá lehce zneužít politicky Proto se nikdo do řešení nehrnul.

clay 2.1.2009 11:56

Re: Tón odpovědi

nejistotu?8-o Za tím je velká jistota...tupější 3/4 národa tomu nikdy neporozumí a i těm chytřejším stále unikají "drobné detaily". Vsaďte se, že přestože to tu bylo opakovaně vyvráceno, zase se tu budou do večera objevovat vyhlášení o tom, jak poplatky za recept končí v kapse (v horším případě hlupáka) či na kontech (v lepším případě hlupáka) lékárníka. Že vy tomu také věříte?;-D

Kylchap 2.1.2009 11:54

Madam,

úhybný manévr jste provedla už v první odpovědi. Když je nutno, tak k lékaři jdu. Jsem regulován a jak? Pak půjdu případně ke specialistovi. To mám odmítnout, protože jsem "regulovaný" ?

Skutečně madam o kejhák mi nejde. To, že se musím starat sám o sebe a o svoje zdraví jsem věděl dávno bez Klause a dnešních pravicových keců.

Skutečnosti je nutno nazývat pravým jménem.

doktor 2.1.2009 11:50

Re: reforma

Na rozdíl od vás jsou o problematice zdravotnictví perfektně informování, a mluví za naprostou většinu ze 45.000 lékařů.  Jsou to lidé vzdělaní a kompetentní. Stačí si občas přečíst webové stránky LOK-SČL (= Lékařský odborový klub - Svaz českých lékařů) http://www.lok-scl.cz/ nebo Tempus medicorum, který vydává ČLK =1]http://www.lkcr.cz/tempus.php?do form;list]=1. Dozvíte se tam i mnoho informací o zdravotnictví nejen našem, ale i světovém. Kecat o něčem, čemu nerozumím, je omluvitelné, ale neuznávat názory zasvěcených je idiocie (slovo z vašeho slovníku - jste zřejmě vzdělaný psychiatr - samouk).

clay 2.1.2009 11:50

Re: podpora veřejnosti

mluvíte o zdravotní reformě, důchodové reformě nebo o čem?8-o

Josef Ka 2.1.2009 11:48

Tón odpovědi

Pokud státní úředník musí používat v odpovědi tento tón, tak podle mé zkušenosti, za něj pouze skrývá svoji nejistotu a ukazuje opovrhování těmi, kterým má prokazovat skužbu.

Potažmo ho to staví na úroveň toho, kterého kritizuje nejvíc, pana Ratha.

Josef K.

clay 2.1.2009 11:48

Re: Poslouchají, Cikrt, proč pláčou tady na Neviditelném psu?

Co potom s takovým "odborníkem" Dráthem, který se v tv ostentativně diví, že poplatek v lékárně nění zohledněn v limitu ještě jednou...;-D

IS 2.1.2009 11:48

Re: podpora veřejnosti

Říká se, že prý v roce 1989 měla sametová revoluce podporu veřejnosti, byla snad i generální stávka.  Co však ti komunnsiti napovídají, kdo by tomu věřil?

clay 2.1.2009 11:46

Re: Hrubost ministerstva vůči občanovi

když někdo v tisku kritizuje odbornou tématiku, pak je dobré se podívat na erudici kritizéra. A pakliže blábolí bláboly a lze to doložit, pak nechť jsou klidně označeny za bláboly. Pak se snad blábolista bude držet svého kopyta...Občan se může mýlit. Pan vědec Chýla si měl buď fakta dostatečně ověřit nebo se dotázat poředtím než vypustí krakena. Anebo raději nesmolit...

IS 2.1.2009 11:45

Re: Julínek před Ústavním soudem, Cikrt přilhává

H.K.  Omyl. Jedním z ústavních práv občana je právo na život a Ústavní soud byl povinen zjistit, zda některým sociální skupinám nebylo toto právo narušeno zavedením poplatků.

Vaš označení "soudružka" je nepodstatné.

Martin 2.1.2009 11:45

Re: Poku by vláda vedená ČSSD udělala reformu organizace a financování zdravotní péče nebyly potřebné.

Naprosto přesně doktore,četl jsem o systému řízení a financování zdrav.péče v německu a každému zfanatizovanému Julínkem a Cikrtem to doporučuji,aby pochopil,jak má vypadat zdr.reforma pod perfektní kontrolou.Protože hlavně v česku platí : kde není přísná kontrola toku peněz,tam kvete zlodějna ve velkém.!!

clay 2.1.2009 11:41

Re: Pavla B.

tenhle typ "regulací" zavedl Drát. A Horák slíbil, že díky dobrému finančnímu zdraví pojišťovny nebudou uplatňovány.

IS 2.1.2009 11:38

Hrubost ministerstva vůči občanovi

Jiří Chýla se podepsal pod svůj příspěvek jako občan, zatímco T.Cikrt jako mluvčí MZCR, jehož stanovisko je tedy oficiálním názorem MZ. Nevím, že J.Chýla je fyzik a co jsou hadrony, ani  mě to nezajímá.

Žasnu ale, že ministerský úředník se zajímá o zaměstnání občana  a označí jeho úvahy za blábol.  Slovo blábol je asi normálním termínem v kontaktu MZ s občany ? Nedovedu si představit, že by tak jednal úředník na jakékoli úrovni. Občan se může mýlit, nemá informace, konec konců od toho existují zákony o poskytování informací. Je povinností úředníka zdvořile posyktnout občanovi radu a pomoc.

Už jen na okraj. Znám rodinu, kde se v příbuzenstvu vyskytuje několik osob se stejným  jménem i příjmením (syn má jméno po otci), říkají tomu tradice rodu. Oni by asi nepochopili rozmarný tón o hadronech a podali na T.Cikrta žalobu a možná i  trestní oznámení.

clay 2.1.2009 11:36

Re: reforma

...a kdo je tou elitou?8-o Třeba prezident ČLK? LOKu?8-o

clay 2.1.2009 11:34

Re: reforma

tak podporu veřejnosti? A kde se něco kdy takového stalo?8-o

Minutus 2.1.2009 11:32

Re: Pavla B.

Ten hlod o revizních lékařích je odjakživa slyšet z pojiš´toven a ministerstev. Následně pak pokutují lékaře za to, že tu léčbu uskutečnil, aby si to příště rozmyslel. Pojišťovny se, co je znám snaží zakazovat lékařům dražší postupy a to tak, že jim počítají průměrné výdaje na rodné číslo. což je blbost. některý lékař má složitější pacienty, jiný zdravější. Nemohou oba léčit za průměr.

R.J. 2.1.2009 11:32

Re: dokončení

Souhlasím s Vámi , ale máte lekařskou komoru, jednotlivé odborné organizace, víte kolik co stojí, znáte meze jak finanční, tak léčebné, tak proč nejdete "křičet " na ministerstvo, do vlády, do tisku, proč volíte za předáky Vaší komory lidi, kteří nejsou vůbec vidět na veřejnosti a hlavně neznáme stanoviska k tomuto tématu? Proč je i mezi lékaři několik názorů na tuto věc? Proč nemáte jednotný silný názor na reformu? Proč nikdo od komory neřekne, tak panstvo, buď budete platit o 15 % více , pro začátek, nebo Vás některé budeme léčit akorát tak tím acylpirínem.  Já jako dělňák to mohu udělat těžko. Jinak Vám nezávidím, ale někdo to prostě udělat musí, kdo jiný, než lékaři sami, nikdo tomu tak nehoví.

Martin 2.1.2009 11:31

Re: Poplatky

Přesně !!!!

pepe 2.1.2009 11:30

poplatky u lékaře

!!