25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
doktor 2.1.2009 11:29

Re: Poku by vláda vedená ČSSD udělala reformu organizace a financování zdravotní péče nebyly potřebné.

Je to pořád dokola. Řízení, včetně financování veřejné zdravotní péče se přednáší na lékařských fakultách vysokých škol, čili existují odborníci toho oboru. Ani jediný z nich se zatím nepodílel (nebyl přizván) na plánu reforem českého zdravot nictví. Reformy vymýšlejí anestesiologové (Julínek), internisté (Hroboň, Hellerová), magistři farmacie (Cikrt), bakaláři ekonomie (Šnajdr), a v minulosti psychiatři, gynekologové a chirurgové. Ve zdravotnictví zdaleka nejde jen o financování. Ve světě fungují modely řízení zdravotnictví jak astátní (na př. GB, Švédsko, Kanada, aj.), tak založené na zdravotním pojištění. Hodně záleží na řízení nejen finančním, ale i odborném. Pokud bude reforma jen o financích, selže. Když ji ještě její tvůrci neumějí v diskusi prosadit, ale raději si vymýšlejí (česky: lžou), neprojde. Pokud jsme tak neschopní, stačilo by okopírovat řízení zdravotnictví v Německu (je tam v běhu rok stará reforma) nebo v Rakousku. Na to jsou však naši reformátoři moc pyšní.

pepe 2.1.2009 11:29

poplatky u lékaře

H.K. 2.1.2009 11:29

Re: Poslouchají, Cikrt, proč pláčou tady na Neviditelném psu?

Cikrt, lhát lidem o zdravotnictví zdarma. Zdravotnictví zdarma není, oni to Cikrt moc dobře vědí.

On Cikrt někdy řekl, že je zdravotnictví zdarma? To říkají lidé, kteří mají podobné myšlení jako Vy od padesátých let.

Pojišťovny nechtějí platit do zdravotnictví,....... To se stalo kde a kdy?

1/ Máte nějakou představu o způsobu organizaci a finacování zdravotní péče?

2/ Jak by se měl nahradit výpadek finančních prostředků po zrušení tzv. poplatků?

pepe 2.1.2009 11:29

Re: Poplatky

      Pane Zazu, bu´dte konkrétní, řekněte za co platíte těch 600 korun.

clay 2.1.2009 11:27

Re: ad doktor versus pavla b.

máte pravdu, nikde na světě se zdravotní reforma nesetkala s příznivou odezvou. Tak trochu vyjímkou jsou Švýcaři, kteří si si v referendu ohlasovali, že za zkažený zuby si může každý sám a vyňali tuto část oboru z pojištění.

Pavla B. 2.1.2009 11:27

Re: Pavla B.

S dovolením bych jen upřesnila, že nás nechrání limit 5.000 Kč, ale pomohla nám lepší finanční situace VZP.

Totiž jak zde na Psudo omrzení opakujete, že revizní lékaři pojišťoven automaticky schválí každému na požádání jakoukoliv nákladnou léčbu - to prostě není pravda.

Minutus 2.1.2009 11:27

Re: Konečně někdo upozornil

Nejsem naivní. Ovšem jde tady o míru. Privátní subjekt nepodléhá žádné kontrole zvenčí, proto může tunelovat mnohonásobně více. Konkurence mezi ZP je v podstatě nemožná.

No a že zvláště ODS, která má na práporu, že stát nemá do ničeho zasahovat paralyzuje kontrolní mechanismy ve státních nemocnicích a pojišťovnách? Tak v tom se budou muset snažit rozhodnout voliči. Nejsem proti privátním firmám. Ale jen tam, kde přináší užitek, tedy kde funguje konkurence. Privátní ordinace jsou naprosto OK. Každý ten doktor ví, že ho taky mohou pacienti opustit. Stačí 20% a jeho příjmy se propadnou až o polovinu. Protože výdaje má stále stejné.

ZaZu 2.1.2009 11:27

reforma

Základním problémem je, že reforma by měla mít podporu většinové společnosti, vyjádřené podporou obou komor parlamentu, tedy jejich výrazné většiny. Také by měl existovat konsenzus mezi elitami, vlivnými komorami (a nejen lékařskými) atd. A to bohužel chybí! Tak jak chce vláda dělat reformu. To je pak předem prohraná bitva a politicky sebezničující proces, což je vidět na ODS i dalších vládních stranách.

Také mě přijde absurdní, když garantem za reformní kroky, resp. jejich pozitivní výsledky je, podle vlastních slov, pan ministr. Jak je známo lidé přicházeji a odcházejí, ale ... 

Pavla B. 2.1.2009 11:25

Re: S prací ministerstva zdravotnictví jsem spokojená

Úhybný manévr jste provedl spíš vy, protože původně vás zajímalo, jak "regulujeme" počet návštěv u lékaře.... No a když  "plešaté duo" nemělo na mysli konkrétní osobu, tak proč se (na rozdíl ode mne či mé dcery) cítíte dotčen? Byli jsme přece osloveni všichni stejným způsobem...

Zkusím vám napovědět - ale už se budu opakovat: jde mně o fakta, o to, že se péče o dceru zlepšila a nějaké peníze jsme přitom ušetřili, nikoliv o to, co kdo povídá. To je takový luxus rejpalů, kterým pravděpodobněš nejde o kejhák.  Až budu sepisovat nějaký politický manifest, tak mně možná na slovech bude záležet, ale jako uživateli systému zdravotnictví mně záleží na vlastnostech toho systému.

Snad to konečně pochopíte, a když ne, tak mám smůlu - další námaha už nemá cenu. Rv

PetrP 2.1.2009 11:24

Re: Perly a hrách

A co tak odmítnout dar ? Ja osobně si nepřeji, aby za mne někdo něco platil. Někdy si nechám zaplatit pivo v hodpodě, ale vždy jen od dobrých známych. Nechci být nikomu zavázan a už vůbec né těm rudochum z krajů.

Jirka 13 2.1.2009 11:23

Re: No, já nevím, pane Cikrte

Máte naprostou pravdu. Občan si nebude nikde dohledávat, že ten Vizír je pro něj výhodnější i když je dražší. To by ta firma nic neprodala. A svádět vše na blbost voličů je brelička blbů. Politici si musí uvědomit, že voličskou základnu vyměnit nelze. A musí pracovat s tím co je. A jestliže nechtějí, ať táhnou.

clay 2.1.2009 11:23

Re: Poslouchají, Cikrt, proč pláčou tady na Neviditelném psu?

reforma zkrachuje na kretenismu takovejch jako jsou vy, Zet:-/

H.K. 2.1.2009 11:21

Re: Občanskou neposlušnost

Dobrá rada nad zlato. Může je poukázat také panu MUDr Ráthovi na jeho účet.

clay 2.1.2009 11:21

Re: Poslouchají, Cikrt, proč pláčou tady na Neviditelném psu?

Zet nekecaj a koukaj se něco naučit. O ten poplatek za recept se snížily marže lékárníků, tudíž cena léků.

knihovnik 2.1.2009 11:20

Re: Perly a hrách

muzete prispet zadluzene benesovske nemocnici a odmaznout aspon trochu z tech 5 M co si nadelili managori dosazeni Bendlem.

clay 2.1.2009 11:20

Re: Pavla B.

způsob prezentace volí novináři: posadí proti Julínkovi psychopata Dráta - a hádejte se...

Z 2.1.2009 11:19

Poslouchají, Cikrt, proč pláčou tady na Neviditelném psu?

Proč to, Cikrt, nejdou vysvětlovat někam do lékárny? Proč se nepostavějí do lékárny a babičkám a dědkům nevysvětlejí, že poplatek je od toho, aby pořád nelezli k doktorovi a k lékárníkovi, a že jejich malý důchod jim to naštěstí nedovolí. Že je to pro jejich dobro, když cálujou nekřesťanský peníze za poplatky a léky. Tam můžou těm dědkům a babičkám říct, že jsou to oni osobně, Cikrt z ODS, kdo se jim o placení navíc, o ty poplatky postaral. Přitom si můžou, Cikrt, před nimi ty jejich třicetikoruny strkat do kapes. Při odchodu můžou, Cikrt, těm dědkům a babkám říkat: „A nezapomeňte volit ODS.“

Dál můžete, Cikrt, lhát lidem o zdravotnictví zdarma. Zdravotnictví zdarma není, oni to Cikrt moc dobře vědí. Pojišťovny inkasují obrovské peníze z povinných plateb ze zákona. Jenomže oni, Cikrt, se svými kumpány dostali zálusk na miliardy v pojišťovnách. Pojišťovny nechtějí platit do zdravotnictví, protože jejich miliardy jste si začali šetřit zavedením poplatků pro sebe, Cikrt, a pro své kumpány. Kdyby se jim, Cikrt, podařilo ukrást pojišťovny, potom půjde do zdravotnictví ještě méně peněz. Zcizené pojišťovny totiž budou peníze ze zdravotního pojištění měnit na zisk. Tyto zisky si budou vyplácet manažeři v podobě stovek miliónů odměn a dividend, místo toho, aby tyto peníze plnily svůj účel ve zdravotní péči pro lidi.

Cikrt, přiznají se, že oni se jen na Neviditelného psa přišli vyplakat mezi své, protože jinde vždycky dostanou po hřbetu pěkných pár potěhem?

baci 2.1.2009 11:19

ad doktor versus pavla b.

mám zkušenosti ze státního i soukromého zdravotnictví,dle obvodních lékařů/má žena a jejich kolegů/ubylo pacientů a je na ně větší čas.Takže svůj název "regulační poplatky"plní neb regulují jiný význam jsem nikdy nečekal.Myslím,že není úplně pravda,že by veřejnost nebyla informována,slyšel jsem a viděl řadu pořadů a četl v novinách nebo na netu vše o poplatcích.Spíše si myslím,že byla možná chyba v způsobu prezentace.Vždycky jsem tvrdil,že reformu může udělat jen sebevrah a za určitou dobu bude vyhozen pošlapn morálně atd.Proti jakékoli reformě budou lékaři pacienti pojištovny nemocnice.

knihovnik 2.1.2009 11:19

Re: Obvyklé Cikrtovy lži.

ano take si myslim ze doktor je sprosty demagog.

nicmene faktem presto zustane ze v zadluzene benesovske nemocnici management/kleptoment zvysil dluh nemocnice z 20 M na 25 prihravkou do vlastni kapsy a Bendl o tom, jak sam potvrdil, nemel ani anung a tentyz Bendl prodal za hubicku nemocnici ve vlastnictvi kraje.

Ale jinak samozrejme doktor je demagog, o tom neni pochyb!

clay 2.1.2009 11:17

Re: Ćhválabohu za ty poplatky - demaskovaly zcela zmatečnou a okrádací úroveň celé reformy....

Nomen nemá žádnou představu, protože je to obdoba hlupáka Chýly - oba se vyjadřujou k materii, k níž nemají základní informace.

baci 2.1.2009 11:17

Re: Pavla B.

mám zkušenosti ze státního i soukromého zdravotnictví,dle obvodních lékařů/má žena a jejich kolegů/ubylo pacientů a je na ně větší čas.Takže svůj název "regulační poplatky"plní neb regulují jiný význam jsem nikdy nečekal.Myslím,že není úplně pravda,že by veřejnost nebyla informována,slyšel jsem a viděl řadu pořadů a četl v novinách nebo na netu vše o poplatcích.Spíše si myslím,že byla možná chyba v způsobu prezentace.Vždycky jsem tvrdil,že reformu může udělat jen sebevrah a za určitou dobu bude vyhozen pošlapn morálně atd.Proti jakékoli reformě budou lékaři pacienti pojištovny nemocnice.

Kylchap 2.1.2009 11:16

Občanskou neposlušnost

projevíte nejlépe když sumu, kterou za Vás zaplatil kraj poukážete zdravotnickému zařízení jako sponzorský dar. Případně kraji.

ZaZu 2.1.2009 11:16

Re: Poplatky

Kde se pořád bere to tvrzení, že zdravotnictví je zadarmo. Já odvádím do systému desetitisice a k tomu musím ještě platit nesmyslné poplatky u lékaře nebo v lekárně. Docházím k lékaři cca 1 x za čtvrt roku a každá taková návštěva představuje asi 500 až 600 Kč a tak se nedivím, že pro některé vážněji nemocné lidi, kteří mají hlouběji do kapsy to problém může být. A že mají "kecy", no, to je tedy v pořádku Vážený, protože si uvědomují, že právě ta Vaše práce má finanční rozměr a že úroveň mnohých lékařů a zdravotního perzonálu je víceméně hrozná (omluva všem slušným a procovitým), pro které je pacient jen dotěrným hmyzem nebo otevřenou peněženkou.

doktor 2.1.2009 11:15

Re: Obvyklé Cikrtovy lži.

Nadávkami argumentuje ten, kdo jiné argumenty nemá. Pokud jde o Středočeský kraj (žiju v Jihomoravském, tedy daleko), řídím se jen tím, co se dozvídám ze sdělovacích prostředků, na příklad že Ing.Bendl tvrdí, že jako hejtman o dění v benešovské nemocnici, a.s., nic nevěděl, protože zápisy z jednání dozorčích rad jsou tajné. Nebo je to jinak? Poučte mne. Nadávat vám nebudu. Jsem profesně zvyklý argumentovat věcně.

H.K. 2.1.2009 11:15

Re: Poku by vláda vedená ČSSD udělala reformu organizace a financování zdravotní péče nebyly potřebné.

V Topolánkově vládě lžou všichni, včetně předsedy, ale na MZ jsou ve lhaní skutečnými mistry

Za 8 let vlády ministrů ČSSD nebyl vyřešen žádný podstný problém ve financování zdravotní péče. Pouze přidávali peníze ze státního rozpočtu do zdravotní pojišťovny.

Máte nějakou představu o financování zdravotní péče?

clay 2.1.2009 11:15

Re: Pane Cikrte,

musí ovšem být ochota Julínkovi naslouchat...ta rozhodně nebyla. Ať už Jílková, Moravec či další, nenechali mu nikdy prostor bez přerušování.

Kylchap 2.1.2009 11:14

Re: S prací ministerstva zdravotnictví jsem spokojená

Madam,

provedla jste úhybný manévr. To plešaté duo nemělo na mysli konkrétní osobu, natož Vaší dceru.

Až budete sepisovat nějakou smlouvu (třeba Smlouvu s občany), tak uvidíte jak na slovíčkách pyramidálně záleží!!!

clay 2.1.2009 11:13

Re: Pavla B.

ano, jde přece o to, aby reforma vyhovovala právě těm, kteří potřebují nákladnou léčbu. Vám vyhovovat nemusí. Ostatně pokud jste dělal celý život něco pro své zdraví, pak se vás reforma zcela jistě nijak nedotkla...

alain 2.1.2009 11:12

Perly a hrách

Pane magistře, vždyť víte, že kdo nechce slyšet vysvětlení, je imunní proti jakýmkoliv argumentům...

Mám jako Středočech jiný problém. Příčí se mi, aby se z rozpočtu kraje díky nestoudnosti našeho českého Goebbelse hradily formou daru regulační poplatky. Jak by člověk v tomto případě mohl projevit odůvodněnou občanskou neposlušnost?

Jinak Vám chci popřát pevné zdraví, pevné nervy a stálý optimismus. Velice se Vás vážím.

--Roman 2.1.2009 11:11

Fatalní je,že po osmileté vládě socanů nemají důchodci a rodiny s dětma

na zaplacení nutných poplatků ve zdravotnictví. Fuj socanům.