25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
VZP 2.1.2009 14:21

Re: Není mi jasné,

Doktore,zajímavé že jste opoměl skutečnost že cca75až80% je od poplatků osvobozena na základě nekontrolovaného dokladu o hmotné nouzi"

clay 2.1.2009 14:20

Re: Tón odpovědi

kopete do špatných dveří, já kopu za lékaře a lékárníky

relativ 2.1.2009 14:19

Re: Argumentace pana Cikrta je založena na tom, že se něco chystá, na něčem se pracuje

R^R^R^

clay 2.1.2009 14:18

Re: Milý Péťo,

"Myslím, že by se mohl živit jako skřet na dvoře nějakého dementního panovníka"

Tak konkretizujete.....milý Petře, neprozradil jste už bez toho na sebe trochu moc?Rv

Pavla B. 2.1.2009 14:14

Re: reforma

Ještě jednou a pomalu (ale máte to dole): nechválím ani tak limit (který se nás netýká), dokonce ani ne poplatky jako takové (ty jsou mi jen vzhledem k desetitisícové spoluúčasti celkem lhostejné - jde o pár stovek), ale finanční situaci VZP, kterou ty poplatky IMHO způsobily. A díky této lepší finanční situaci má dcera lepší péči, na kterou doplácíme míň peněz.

Chronicky nemocných pacientů zas není tolik, aby se vám tady masově hlásili. Takže se nedivte, že reformu nechválí - prostě sem nechodí. Dalo by se říct, že většina lidí nechválí ani nekritizuje reformu za sebe - všimněte si, kolik lidí píše: mně poplatky nevadí, ale co ti chudáci v LDN.... Taky bych uvítala, kdyby někdo napsal, proč jemu osobně poplatky a reforma vůbec tak hrozně vadí - jak ho to celé postihlo a proč tak zničeho nic, vždyť spoluúčast na všechno možné (léky, stomatologie, brýle.....) se platí už léta a jsou to mnohem větší částky než poplatky. Tedy pokud někomu nevadí název poplatků nebo poplatky z principu - zajímalo by mě, koho ze zdejších diskutérů ruinují finančně.

clay 2.1.2009 14:12

Re: Není mi jasné,

měl byste si konečně ujasnit, kým jsou LDN převážně řízeny...

clay 2.1.2009 14:07

Re: níc nebude,protože toto není,

když to lékaři nedostanou v poplatcích, dostanou to ve výkonech, je úplně jedno, jakou mašličku tomu dáte. Ale uznávám, takto se vám lépe závidíRv

clay 2.1.2009 14:05

Re: Argumentace pana Cikrta je založena na tom, že se něco chystá, na něčem se pracuje

ne že "se něco chystá"...ono je to dávno připraveno

Pavla B. 2.1.2009 14:04

Re: Není mi jasné,

My jsem také rodina s dětmi (dvěma)......

relativ 2.1.2009 14:01

Re: Pavla B.

Pane baci,vysvětlete co regulují poplatky u zubaře,kam chodí pacienti jen když musejí,natož pak simulovat.A platíte tam za leckterý úkon.

monec.hk 2.1.2009 13:55

níc nebude,protože toto není,

to co jre nutné pro zdravotnictví vytvořit,je nutné na všech úrovních minnnnnisterstva a také vlády propojit ,aby se dále udělala opravdová reforma,která přinese občanům neco pozitivního a  ne jen lékařům peníze do kapsy.

Harry 2.1.2009 13:52

Re: Hrubost ministerstva vůči občanovi

"Občan se může mýlit, nemá informace, konec konců od toho existují zákony o poskytování informací. Je povinností úředníka zdvořile posyktnout občanovi radu a pomoc." Zlata slova, naprosty souhlas, ale DOKUD si obcan ty informace nesezene, neprocte a nepremele v hlave - mel by MLCET a dumat. Zatim to ale je u nas naopak. Obcan nejdrive krici a pak se teprve dozvida ze je to trebas i ponekud jinak. Obavam se ale, ze i kdyby ministr chodil od baraku k baraku a s kazdym obcanem stravil den tak stejne nikoho nepresvedci. Nasinec proste chce zdravotnictvi zadara a pivo ze 7 schodu. Zajimave, ze za komunistu se davaly obalcicky doktorum do kapsicky docela ochotne a nikoho ani nenapadlo si stezovat.

OMar 2.1.2009 13:26

Re: S nutností zdravotnické reformy, ...

já nožičky mám a kolik jsem z pojištění vybral mám celkem dobrou představu. Ale řek bych že řada lidí byla překvapená, kolik jejich léčba stojí a možná by jim těch 30 kaček pak nebylo tolik zatěžko. Kromě toho, jak už sem napsal tisknou se a rozesílaj jiný kraviny a tohle zrovna představuje tak 2 papíry.

Tomáš Cikrt 2.1.2009 13:22

Děkuji za diskusi

Přeci jenom to není marné, můj článek podnítil tolik přemýšlivých lidí k vyjádření! Děkuji tímto redakci za zveřejnění, další mé výplody viz. www.cikrtoviny.cz

Mažňák 2.1.2009 13:12

Re: Argumentace pana Cikrta je založena na tom, že se něco chystá, na něčem se pracuje

Pane, dopustil jste se něčeho čím jste se automaticky vyřadil ze slušné společnosti. Cílit na něčí fyzické nedostatky místo věcných argumentů ... vypovídá mnohem víc o Vás než o panu Cikrtovi.

relativ 2.1.2009 13:04

Re: Citace z dnešní ho B. Doležala:"Problém je v tom, že lidovci a zelení (není jasné, zda všichni nebo jen tři kverulanti, ale ti by nejspíš stačili) chtějí zrušit poplatky pro seniory, což by podle odborníků znamenalo praktickou likvidaci přínosu,

Pane či paní VL.Nedělejte ze seniorů blbce.V čekárně u lékaře je většinou mrtvolné ticho,zejména u zubaře.A lékař,který nepozná hypochondra,by měl vrátit diplom.Špatné hospodaření s penězi ve zdravotnictví svádět na seniory je ubohá lež.

doktor 2.1.2009 12:57

Není mi jasné,

proč jakákoliv zmínka o "reformě" zdravotnictví tady vždy vybudí tak rozsáhlou diskusi. Ti, kterých se "poplatky" skutečně citelně dotkly (rodiny nezaměstnaných, rodiny s dětmi, důchodci s podrůměrnými důchody, osamělí důchodci, důchodci v domovech pro seniory, dlouhodobě nemocní, nucení trávit měsíce v nemocnicích a LDN (kde i bez Julínkových poplatků se platí 150 K/den), nízkopříjmové rodiny, bezdomovci, atd.atd.), sem přitom nepíšou, protože nemají na PC ani na internet, nebo to neumějí. Námět pro sociology.

Větší vlastenec 2.1.2009 12:56

Nejde o pravdu, ale o moc. A to moc !

No podívejte se, pane Cikrte. Já jsem Vám dal možnost tento článek opravit, Vy jste se na to vykašlal. Ale já to s Vámi zkusím ještě jednou, abyste poznal, co je to socialistická humanita :

Tady přece vůbec nejde o to, jestli má pravdu Chýla nebo Kýla nebo Vy. (A nejde ani o to, že pan Chýla je náš člověk.) Tady jde o to, přesvědčit i zbývající voliče pravice, že to mají vzdát.

A oni to vzdají, pane Cikrte. Nic jiného jim nezbude. A Vám taky ne. Protože my s Vámi, s celou pravicovou vládou spolupracovat nebudeme. Nepřipravujeme ani novou opoziční smlouvu, ani toleranci vlády. A ve všech věcech, které jdou proti zájmu lidí, budeme pokračovat v dosavadním stylu opoziční politiky.

Porazíme vás ve volbách. A jestli ne, máme připraven jiný scénář. Letos prostě skončíte, ať už po dobrém, nebo po zlém.

R^ >- VV  Pod vedením předsedy Jiřího Paroubka vpřed ke konečnému vítězství !  Volte ČSSD a KSČM !  VV >- R^

emersonskej 2.1.2009 12:56

Re: Hrubost ministerstva vůči občanovi

R^

emersonskej 2.1.2009 12:55

Re: Tón odpovědi

R^

Petr 2.1.2009 12:53

Re: Milý Péťo,

Vždy mě ohromí, jak z jedné věty někteří diskutující dovedou provést úsudek o inteligenci oponenta. Nechci Vás deprimovat, a proto (podobně jako prof. Chýla) svou vzdělanost raději nebudu konkretizovat.

emersonskej 2.1.2009 12:53

Re: Milý Péťo,

R^

JaS 2.1.2009 12:50

Re: Tón odpovědi

Pokud se týká tónů odpovědí, tak je docela zajímavé porovnat odpovědi pana Cikrta a diskusní příspěvky tady na Internetu. Pan Cikrt odpovídá tvrdě a věcně. Je to sice skřet - ne vlastní vinou - ale rozumem i argumentací předčí mnoho jiných, kteří jeho handicap nemají. Vždycky jsem ho viděl odpovídat věcně a rozumně, nikdy nekličkoval a nežvanil.

PROKOP BUBEN 2.1.2009 12:50

Re: Tón odpovědi

Vy jste jako mistr Tupllhánek....Ten také vytrubujem jak je jeho vláda výborná, rozdává jedničky na hospitacích u ministrů a nyní jsme tedy oprávněně zvědaví, koho že vlastně vyhodí.....

Petr 2.1.2009 12:49

Re: Argumentace pana Cikrta je založena na tom, že se něco chystá, na něčem se pracuje

Velmi "vtipná" reakce. Na druhé straně, být panovníkem by nebylo špatné. Navíc ani blázni nijak netrpí a žijí spokojeně ve svém světě.

jaroslav 2.1.2009 12:47

Milý Péťo,

ty antický idole krásy tělesné / s duševní to bude zatím asi slabší, ale když na tom zapracuješ, tak kdo ví/ , přečetl jsem si tvoji poznámku- zřejmě jsi chtěl napsat, že předložením zákonů do Sněmovny není splněno Vládní prohlášení , to je jistě oprávněný názor,  ale ministr o moc víc dělat nemůže, to bys měl uznat.                              jaroslav mitlener

doktor 2.1.2009 12:46

Re: reforma

Do limitu, tak chváleného Pavlou B. (nikdo další se nepřihlásil) se samozřejmě nepočítají poplatky za recepty (jak jste na to přišel? nikde o tom nepíšu), ale doplatky nad úhradu léku pojišťovnou - ne však ty skutečné, které jste v lékárně zaplatil, ale fiktivní, vypočítané z nejnižší ceny léku nebo zdravotnického materiálu na evropském trhu. Jinak vaše věta "ti jsou tak erudovaní, že spolu s Dráthem opakují stále dokola stejné mnohokrát vyvrácené nesmysly" je typickou ukázkou argumentace tvůrců a přátel reformy: urážky místo argumentů, neznalost faktů, diskuse nulová.

John 2.1.2009 12:45

Re: Argumentace pana Cikrta je založena na tom, že se něco chystá, na něčem se pracuje

Proč by se měl živit u vás doma je mi fakt záhadou.

drak 2 2.1.2009 12:43

Re: Poslouchají, Cikrt, proč pláčou tady na Neviditelném psu?

:-PClay, proč chcete po mně, starém člověku (7O) , který celý život platil do pojišťovny, byl jsem skutečně minimálně nemocen, trnout, že až jednou ta nemoc přijde, tak prostě skončím. Ušetří se na důchodech. Šmytec!  A že není peněz? Pojišťovny vždycky hospodařily celkem vyrovnaně. Dnes je tam 3O mlrd. navíc! Není to polštář pro budoucí vlastníky?;-O

Petr 2.1.2009 12:30

Argumentace pana Cikrta je založena na tom, že se něco chystá, na něčem se pracuje

apod. Protože Julínek a s ním i Cikrt zřejmě nepřežijí vládní rošády, je to jejich labutí píseň. Arogance p. Cikrta je ale neskutečná. Myslím, že by se mohl živit jako skřet na dvoře nějakého dementního panovníka.