6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLEMIKA: Průhledný pes?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
člověk obyčejný 4.8.2008 9:24

Kdyby jen Bém

Kdyby to byl jen pan Bém, tak má ostudu jen on sám.

Ale co takový Topolánek - jeho "smlouva s voliči" z roku 2006? Podepsal to a prosadil pravý opak? Co takový Langer (lhal a lže před kamerami celému národu do tváře) - před pár léty bojoval proti odposlechům, teď prosadil zákon, na který si netroufla ani STb? Co takový Nečas, který slíbil důchodcům na leden 2007 každému 1000,- Kč a nedal nic? Co takový Sobotka (Přemysl), který by nejraději rozkradl i EU a bezostyšně z ní hrabe, ale neustále na tu Unii nadává a dělá nám ve světě jen ostudu? Co takový Tluistý, který pořád "rebeluje" a ve vhodný okamžik za pár .... poslušně zvedne ruku pro Topolánkovy nesmysly? Co takový Julínek, který přihrává peníze z povinného pojištění do kapes soukromým zbohatlíkům? Co takový pseudoprofesor Klaus, který přivedl republiku na pokraj  hospodářského krachu, nechal rozkrást bilon korun atd. a přesto považuje všechny ekonomy světa za blbce, všechny znalce přírodních věd za idioty, všechny evropské politiky za debily atd.? Co hejtmani, kteří za pakatel rozprodávají nemocnice a zázračně bohatnou, likvidují autobusovou dopravu, která je odmítá uplácet, skupují pozemky kolem Lipna a pak prosazují výstavbu obřích areálů na těchto pozemcích .............

Kdyby to byl jen Bém, nebyl by to pro ODS takový problém. Ale oni jsou ti ODS papalášové všichni stejní. A tak jako v devadesátých létech rozkradli  republiku, přivedli ji k 10% inflaci, vymýšleli zoufalé záchranné balíčky a brali peníze od Lájoše Bácze, Rádžima Sinha a Pepy z Hongkongu - tak dnes jdou přesně stejnou cestou (jen ta inflace je dnes ještě 7%, ale až se srovná kurz koruny, bude hodně přes 10!), vyhánějí investory a berou lidem práci,  likvidují nemocné a staré lidi atd. atd.

Takže je něco shnilého v partaji odsácké jako celku.

Magor Milda 1.8.2008 16:44

Vážený pane primátore, Vaše mládí Vás i omlouvá

já bych ve Vašem věku na ten Nanga Parbat také lezl, vylezl jsem ale jenom na Lomnický štít, dále mi to totáč nedovolil. Dnes jsem už o dost starší a jsem rád, že si ještě mohu zajít alespoň na houby, z mládí mi však zůstalo ještě dost síly ve srovnání s pohodovými vrstevníky. Jako primátor bych ovšem sledoval především dění ve svém okruhu, proto jsem tu himalájskou expedici považoval za chybu, mám zahrádku a vím, že se musí denně zalévat, totéž platí i pro primátora.

Uklidnil mně Váš názor, že Letná má zůstat klidnou oblastí, poskytující Pražanům prostředí odpočinku. Tudíž žádné stadióny nebo Disneyland, nýbrž pěstěná zeleň s zředěnou zástavbou především sloužící Pražanům. Národní technické museum, kostelíček Sv.Klimenta s parkem, nějaká ta pivnice na způsob bývalé Sojkovy restaurace, hřiště pro děti a snad i restaurování Bruselského pavillonu, vyhlídkové terasy nad Vltavou a přestěhování veškerého provozu na Letné pod zem, do tunelů. Jako bývalý obyvatel Letné bych tímto vývojem byl potěšen.

takyhorolezec 3.8.2008 5:39

Re: Vážený pane primátore, Vaše mládí Vás i omlouvá

Vy jste Mildo ale Magor! Proc jste na ten Lomnicky stit lezl, kdyz tam nahoru jezdi lanovka ?!?

Jinak s tou hospodou na Letne se stotoznuji a nejlepe zase v te puvodni, z Expo 58. Druhou pak v Hanavskem pavilonu a hned zde bude zaminka k pesim turam (od jedne k druhe). S vystupem na Comolugmu se to rovnat neda, ale lepsi neco nez nic.

Jako snad kazdy normalni clovek, politiky v lasce nemam, ale pan primator alespon patri mezi tu (moc) malou cast inteligentnich (prosim, nezamenovat inteligentni za dobry, poctivy, ci cestny!). Diky jemu a nekolika ostanim, politici jako skupina se mohou citit dusevne nadrazeni mnoha pracovnikum sdelovacich prostredku, vcetne pana Wagnera.

Šaman 31.7.2008 23:04

Hovado Bém

Voni, současný primátore HMP,

víte, že šíření poplašné zprávy je trestný čin? A víte, že jakožto občan, sledující trestný čin, máte zasáhnout a povolat policii k jeho zastavení? Jinak se sám dopouštíte trestného činu? Policie, případně státní zástupce, pak  rozhodnou, jedná-li se o trestný čin, nikoli nějaký primátor.  Trestným činem není být hovadem, rozhlašujícím o protivníkovi, že jest duševně nemocen. Trestným činem není být ani primátorem. Trestným činem ani není jeden měsíc pět o světovosti Národní knihovny a slibovat hory doly, a po návratu z kyslíkového deficitu otočit. To, že ani neznáte jméno člověka, jehož jste opakovaně označil za duševně nemocného, pane hovado, jste ukázal svou panskou nadřazenost. Nejvíc Vás asi neštvou někdy až zbrklé soudy pana Jiřího Wagnera, ale spíše uveřejnění vašich ovací na Kaplického knihovnu...

Vy, jakožto primátor, hovado jste. Kvůli takovým hovadům, jako jste Vy, se budu letos zdráhat volit v Praze ODS.

leo 1.8.2008 14:22

Re: Hovado Bém

mozna je vase rozhorceni spravedlive- ale proc se nepodepisete celym jmenem?

takyhorolezec 3.8.2008 5:44

Re: Re: Hovado Bém

Protoze tak blby zase asi neni.

dr. Aleš Posp.... 4.8.2008 1:05

Re: Re: Hovado Bém

A pročpak vy se celým jménem laskavě nepodepíšete? Víte, exempla trahunt.

Nalim 31.7.2008 22:44

Koření selského rozumu

Je hezké, dělat si prču ze jména autora článku, na nějž primátor sočí a patlat to do kupy s Astonem, balit se akademickými tituly a čurat do těch obalů svoje mozkové pochody převedené do slov bez významu.

Někde na začátku je ale jádro pudla. Nejsem vzdělanec, to bych takovým ubližoval, ale můj byt je přecpán knihami. Za bolševika člověk vystál ve čtvrtek frontu  a když se dožil, nevěděl časem, kam všechny knihy uložit.

Je to možná nemoc, nikdy vše nepřečtu, ale můj selský rozum mi velí, že abych se v tom vyznal, je už druhá řada v knihovně velký problém. Dosud a v minulosti to nebylo jinak, kniha představuje kvádr. Rozumně poskládané kvádry pak nikdy nemají podobu termitiště.

Sypaná skládka potažená sebebarevnějším prezervativem s barevným sklíčkem na kopuli nemůže být efektivním úložištěm knih. Takhle nevypadá ani kupa listí, do níž si na zimu zaleze ježek.

Jediným vysvětlením by mohlo být, že by vše bylo nikoli pro slávu Boží, ale Kaplického, nadto vesnice Potěmkinova, v jejímž centru by u stolu s počítačem přepnutým na Wikipedii seděl v jinak zcela prázdném termitišti Ježek. A na to je škoda pozemku i peněz, neřku-li vzájemného napadání politiků, novinářů, radních a nás grafomanů. Brou noc, milí termiti.

Pišta 1.8.2008 7:59

Re: Koření selského rozumu

Největší obsah, při nejmenším povrchu má koule.Ani při tom nevypadá jako temitiště či kupa listí do níž si na zimu zaleze ježek. Jistě se shodneme , že to je tvar , který by knihovně slušel. Škoda, že zbourali plynojem, to by byla knihovna ! Ale nezoufejte, třeba někoho z ODS napadne využít tu stavbu zvanou sen šíleného cukráře v Podbabě. Nositel ceny od Putina by si jejím preferování jistě zase trochu šplhnul. A protže už stojí ani by se namusel připoutávat k bagru společně s naším Šerpou.

Frank 31.7.2008 21:35

Rozdíl mezi psychiatrem a pacientem je v tom, že psychiatr má bílý plášť.

A není on ten primátor jenom takový šašek s dramaticky zvednutým jedním obočím?

jan 31.7.2008 20:50

blob

zbytečné rozčilování vzdy´t si v tom Bémelandu dělají co chtějí asi proto jsme si je tam zvolili mame vedení takove jako jsme my sami

Alex 31.7.2008 19:19

Pokud by se někdo tomuto příspěvku

jako takovému, a celému jeho prapodivnému ladění zejména divil, nuže: MUDr. je (totiž... býval) psychiatr). Tečka.

divitel 1.8.2008 5:52

Re: Pokud by se někdo tomuto příspěvku

A víte čím se psychiatr liší od svého pacienta? Diplomem. Někdy.

brána 31.7.2008 19:18

Tak a máme jej mezi námi - trumatizovaného hysterika - tragedie.

A konečně – víte, že šíření poplašné zprávy je trestný čin? Na druhou stranu – duševní poruchy zhusta bývají polehčující okolností. Jste mediální zločinec, skutečných informací se bojíte, neskutečné vytváříte. Vzhledem k tomu, že je to vaše obživa, je to smutné a taky trochu nebezpečné. Přeji vám hodně štěstí ve vašem životě za zrcadlem. Kdo s čím zachází, také tím schází

Jožin 31.7.2008 16:47

Blob

Ten Blob je spíš zvětšená hromádka výkalů. Přesto, že některá naše města by ji mohla mít v erbu a ty sprayerské barvy zdobí snad každý vagon, nově opravený či postavený dům.  Dobře, že v Praze stát nebude. A jesli se někomu tak líbí, ať si ji uplácá z hlíny na dvorku a poleje barvama.;-)

Ludva 31.7.2008 16:54

Re: Blob

Postavil bych nafukovací model. A pak udělal referendum. Počítačové animace nejsou dostatečně přesvědčivé. Těch pár miliónů za model by stálo za to. Třeba tak Praha přijde o další dominantu.

Nomen 31.7.2008 17:49

A za ušetřené peníze bych já v Praze uspořádal Olympiádu

jakotunejsem 31.7.2008 16:00

Pane primátore

Nejprve jste byl novou knihovnou (tzv. blobem) nadšen. Pak si Vás vzal prezident Klaus na kobereček a hbitě jste obrátil. A tak tomu bylo i v ostudné záležitosti s neumětelským radním Richterem, kterého jste kryl do té doby než Vám přišel vycinkat ministr kultury. Pak jste Richtera zdvořile potopil, zrušil jeho "vynálezy" a vytvořil mocný sbor poradců pro kulturu. Tedy to, čemu jste se bránil. Máte nějaké svědomí? Víte co je to čest? Víte co u chlapů znamená "držet slovo"? Určitě jste to kdysi věděl. Až do té doby, kdy se z Vás stal bezohledný kariérista, korouhvička, která se otáčí tam, kam pro ni příznivé větry vanou. Pokud budete i nadále trpět touto ztrátou morálně volních vlastností, zbudou vám na konec jen ty větry.

tsstss 31.7.2008 15:12

Ten je ale ubulenej, tenhle Bém.

Vždyť běžnému člověku stačilo přečíst si ten jeho príhovor za Národní knihovnu a potom jeho stanovislo po vyhlášení výsledků soutěže. Všechno jenom jeho slova, tak jak je sepsal a verbálně ventiloval. A on tu teď bečí jako nějaká děvečka.  Rv

grr 31.7.2008 15:10

dotaz na konšele ohledně toho pozemku

Nešlo by  teď konečně protáhnout tu dálnici pro bruslaře a udělat v tom místě takovou smyčku kolem nějakého hezkého pítka? Když tam teda už nikdy nebude stát žádná příšera? Dík.

Čumil 31.7.2008 15:17

No to jste uhod, že vám tam udělají smyčku s pítkem...

Tam bude stát něco příhodného k velkému byznysu; třeba pěkný velkohotel nebo tak. Však vono se už něco najde.:-/

yorik 31.7.2008 15:17

Re: dotaz na konšele ohledně toho pozemku

Budou tam garáže. To je ta zeleň.

grr 31.7.2008 15:57

Re: Re: dotaz na konšele ohledně toho pozemku

Podzemní garáže pro ambasádu nebo pro tu sektu vedle? To je jedno, nahoře může být bruslařská smyčka a Kaplýš ať navrhne aspoň to pítko, jako dar městu za svou nehynoucí popularitu.....Čistá voda spláchne pachuť a napojí zdarma poutníky na bruslích... :-P

Čumil 31.7.2008 17:23

Re: Re: dotaz na konšele ohledně toho pozemku

Garáže jsou málo. Na nich musí něco ekonomicky efektivního ještě stát. Zeleň a pítka pro Grr to rozhodně nejsou.:-/

grr 31.7.2008 17:52

Re: Re: Re: dotaz na konšele ohledně toho pozemku

Esli ne, připoutám se k bagru hned vedle Klause.

Čumil 31.7.2008 20:28

Re: Re: Re: Re: dotaz na konšele ohledně toho pozemku

Tak už tam budou dva magoři...;-D

Johny 31.7.2008 14:48

slovo primátorovi

pane Bém, kdysi jste pro mně býval mezi ODS jednou z mála světlých vyjímek, i Váš výstup na Everest jsem považoval za velké pozitivum a i kvalitní sportovní výkon. Nejsem žádný velký fanda té kaplického knihovny, byla mně docela ukradená ačkoliv spíše jsem byl pro, neboť se domnívám, že je naprostá ostuda pro Prahu, že až na vyjímky spočitatelné jednou rukou se zde nestaví žádná kvalitní moderní architektura (veškeré nové projekty odpovídají úrovní periférii Dortmundu) a tak alespoň jedna výjimečná stavba by stavební diletantismus pražských plánovačů trochu napravila.

Nicméně Váš opravdu odporný výkon a okecávání kolem knihovny mně poučil, že patříte mezi nekvalitní bezpáteřníky a neměl by ste býti nadále v žádné politické funkci. Jako "bývalý" volič ODS tímto ztrácím i ten poslední důvod proč současnou, v diletantismu a marasmu se utápějící ODS nadále volit.

vlasta 232 31.7.2008 14:53

Re: slovo primátorovi

Pokud jsem si všimla- vždy píšete velmi - velmi na levo! Jestli Vy jste volič ODS- pak já jsem ""PAPEŽ""!!!! Veliký smích

tsstss 31.7.2008 15:14

Re: Re: slovo primátorovi

ODS je taky na levo. Takže je mohl volit.

MUDr Jiří Kilian 31.7.2008 15:17

Re: Re: Re: slovo primátorovi

a navíc ODS volí i finkcionáře čssd

http://zpravy.idnes.cz/nechci-primou-volbu-sefa-strany-mohla-by-ji-ovlivnit-ods-mini-rath-1c5-/domaci.asp?c=A080731_141003_domaci_pje