26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLEMIKA: Průhledný pes?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kirken 31.7.2008 9:34

Nejkrásnější je,...

...když se mydlí magoři mezi sebou. Těším se na pokračování polemiky Wagner (-Aston) - Bém. R^

libero 31.7.2008 9:32

"Nejsem pravidelným čtenářem internetového serveru Neviditelný pes, ale..."

To ovšem přicházíte o hodně. Neboť jste redaktorův velký oblíbenec.;-P

tetička 31.7.2008 9:19

jo

Pan Bém mně nikdy moc nezajímal již proto, že nebydlím v Praze. Stačí mi to odesácké vedení v našem městě. Díval jsem se na praktiky vedení města  Chomutova, to vyjadřuje stav celého našeho státu. Pražáci budou asi volit modráky stále, ale doufám, že mimopražští už konečně dostanou rozum. Netvrdím ovšem, že ostatní strany jsou lepší. Horší, že všechno už bude rozkradené, zašantročené a zadlužené.

libero 31.7.2008 9:33

Horší, že všechno už bude rozkradené, zašantročené a zadlužené.

Jo, ČSSD na tom 8 let usilovně pracovala.

ODS nic moc, alternativy povětšině ještě horší.

lucinapes 31.7.2008 11:17

Re: Horší, že všechno už bude rozkradené, zašantročené a zadlužené.

bohužel - mnohem.

Miloš 31.7.2008 9:14

smutek

Vidím, že se Aston ke stáru stává zlomyslným, když, nepochybně s potěšením, umožňuje primátorovi takhle se znemožňovat. Je to síla, jak lze mnoha slovy neříci vůbec nic a přesto o sobě tolik vypovědět.

Klara 31.7.2008 9:10

Průhledný pes

Pane Béme, pane Béme, tak nějak jste mi tím svým článkem připomněl Čapkovu povídku už nevím z které kapsy. Jak se po vyřčení slova zjistí, že zkoušený je novinář. Vy máte nějak podobné reakce - tolika výrazy opisujete stále jednu věc! A ten váš článek je ubohý - jakto, že výběrové řízení bylo zpackané? Jen tak na okraj -  To jste nevěděli kolik máte na stavbu té knihovny? Ale škoda mluvit, vaše reakce na článek je slabá a Bohu díky za Astona, vy horolezče.

libero 31.7.2008 9:34

"To jste nevěděli kolik máte na stavbu té knihovny? "

To měl vědět hlavně zadavatel řízení, jistý Ježek, ne?

Bubik 31.7.2008 12:48

Re: Průhledný pes

na obhajobu - knihovnu neměl stavět magistrát ani Bém ale NK s Ježkem v čele. Takže o tom, kolik má kdo na stavbu knihovny se měl prvotně starat Ježek.......stejně tak výběrové řízení (které bylo evidentně zpackané) měl pod palcem Ježek.

Kamil 31.7.2008 9:02

Fakta

Rada hl. m. Prahy schválila 14. prosince 2004 usnesením č. 2139 memorandum o spolupráci mezi hl.m. Prahou a Národní knihovnou České republiky při vybudování nové budovy Národní knihovny České republiky. Memorandum o spolupráci podepsaly Národní knihovna a Rada hl. m. Prahy 20. prosince 2004. V textu memoranda jsou poprvé výslovně zmíněny pozemky na okraji Letenské pláně jako místo pro novostavbu vybrané.

10. ledna 2006 Rada hl. m. Prahy usnesením (č.0041) schválila úplatný převod pozemku na západním okraji Letné.

30. března 2006 Zastupitelstvo hl. m. Prahy (62 hlasy z 63 přítomných) potvrdilo usnesením (č. 36/33) úplatný převod pozemku na Letné Národní knihovně

22. září 2006 Primátor hl.m. Prahy Pavel Bém podpořil na akci Knihovnický happening aneb Národ sobě II výstavbu nové budovy Národní knihovny ČR – výslovně přitom hovořil o místě na okraji Letenské pláně, kde se happening odehrál.

lucinapes 31.7.2008 11:21

Re: Fakta

o tom žádná - to nikdo nepopírá, ale ten pozemek měl konkrétní rozměry, které nebyly dodrženy a blob sám by byl noční můrou, i kdyby se tam vešel, protože by poškodil pražskou památkovou rezervaci. Divím se, že památkáři neječí ze všech nejvíc (proč asi?)

Tomas 31.7.2008 8:50

No nazdar,

jestli tohle vazne psal Bem, tak to nas teda potes..Vzdyt je to ubohe argumentacne i stylisticky..Tohle ze je text politika z 1. ligy, potenionalniho sefa nejvetsi konzervativni strany?? Ach jo.

Krom toho, z nazoroveho kotrmelce ohledne blobu se proste nevykecas Pavliku, i kdyz bys moc rad , kazi ti to IMAGE, vid..

Bubik 31.7.2008 8:49

No, ten článek pana Wagnera jsem bral spíše jako úsměvné čtení,

protože popisoval stavby na Letné, co se evidentně neplánují. Pokud by na něj primátorovo tiskové oddělení  (nevěřím, že ten příspěvek psal sám) odpovědělo stylem: byli jsme se tam podívat, bylo to pro nás překvapení a ujišťuji, že se nic takového stavět nebude, byla by to reakce na úrovni.

Reakce, kterou předvedlo tiskové oddělení pana primátora v tomhle článku ( a čemu pan primátor nezabránil, tedy s takovou reakcí souhlasí) mně definitivně potvrdila, že takový člověk se na velkou radnici dostal  omylem a že je za dva roky potřeba udělat vše pro to, aby tam už nadále nebyl.

Jinak nelze než souhlasit s tím, že na jedné straně pan primátor tlačí peníze pro pochybné projekty typu olympiáda, na straně druhé běžná údržba Prahy nefunguje a stav třeba komunikací se trvale zhoršuje, neboť peníze na ní jest první, co se z úsporných důvodů odebírá.

wandy 31.7.2008 10:26

Re: No, ten článek pana Wagnera jsem bral spíše jako úsměvné čtení,

...nezdá se mi, že by takový článek připravovalo tiskové oddělení... je plný neúřednických emocí a vzteku "...žlučovitých výlevů, vše protřepáno, promícháno, ozdobeno vraním okem a rulíkem zlomocným...". Zoufalá snaha překřičet emotivními výlevy realitu a zakrýt své vlastní selhání.... Možná, že má pan Bém vztek i na sebe, že to se svou loajalitou panu Klausovi přehnal

blanka 31.7.2008 15:18

Re: No, ten článek pana Wagnera jsem bral spíše jako úsměvné čtení,

tedy já jsem to ani nedokázala souvisle přečíst. Celkový dojem mnohomluvné, nabubřelé, žlučovité, emotivní. To je manažerský styl šéfa Prahy?

yorik 31.7.2008 8:46

Tentokrát by mohl slib vyjít

Pan primátor slíbil, že na parcele, kde měla stát knihovna bude městská zeleň. Jistě se  ze všech sil zasadí o tuto změnu i v  územním plánu Prahy  Zatím Letnou provzdušnil dokonale.  Bude zajímavé sledovat jak se v územním plánu ta městská zeleň na Letné rozšiřuje.  

xxx Kubeš 31.7.2008 8:37

Domnívám se,

že se tímto článkem autor odrovnal zcela. Kdysi jsem mu fandil, ale po aféře s chobotnicí, ve které se postavil do čela chytráků, se nebudu divit až Paroubek vyhraje volby a zasadí se o postavení chobotnice. Plně respektuji názor Klause na chobotnici, je to jeho právo, ale patolízalství se mi příčí.

ladik53 31.7.2008 8:28

Jak já tomu rozumím

Já této větě "Letenská pláň nebude sídlem žádného obřího fotbalového stadionu ani k němu patřících hotelových komplexů" rozumím tak, že jiné hotely, nenavázané na stadion, tam stát budou.

Yowda 31.7.2008 10:03

Re: Jak já tomu rozumím

rozumíte tomu správně ;-)

Henry 31.7.2008 8:21

tímto zařazuji Béma k mým nejoblíbenějším kauzám - radar, Čunek

je-li opravdu autorem výše uvedeného žvástání Bém, pak se v očích veřejnosti diskvalifikoval nejen jako odborník, ale i jako politik.

Jako odborník nemůže a nesmí diagnostikovat veřejně. Jako politik nemůže a nesmí tříštit invenci  zveřejňováním pomstychtivých výpadů proti jednotlivcům - byť se, ve Wágnerově případě zřejmě oprávněně, cítí být poškozen. 

Navíc, předváděnou názorovou promiskuitou si kritiku doslova vyžádal. Reagovat na ni výpady proti jednotlivým autorům je jednak úkol nadlidský a jednak ani nezbyde čas na opravdovou práci pro blaho společnosti/metropole. 

liberal shark 31.7.2008 8:16

autorovi

Možná jste si toho nevšiml, ale většina návštěvníků tohoto fóra blob a jeho protagonisty nepodporuje.

Štváč 31.7.2008 8:07

To je škoda,

že nechce Bém reagovat na text "jakéhosi Astona." Všichni tušíme proč, jen on se domnívá, že lid je úplně blbý. Mrtvý brouk by byl pro něj vhodnější ikdyž...

ok 31.7.2008 8:02

a kde jsou fakta?

A kde jsou fakta? Vždyť jsou to jen útoky "ad hominum" nebo jak se to píše.

Bém by měl odjet na několik měsíců do lesů a srovnat si psychiku třeba těžbou dřeva nebo péčí o důchodce.

Snad by se opět změnil na normálního rozumného chlapa, který jde a řeší jeden věcný problém za druhým, pěkně popořadě a S VÝSLEDKY.

unh 31.7.2008 8:01

Tim ze pan Wagner uverejnil clanek

ve kterem ho urazite a oznacujete malem za "paranoidniho psychopata" vas spis poskozuje. Ukazuje ze neumite podavat informace tak aby se minimalizovaly nejruznejsi dohady a famy, a pokud uz vznikly,  tak to nedokazete slusne objasnit. Pan Wagner udelal presne to co ma novinar delat; uverejnil spekulace pokud politik neposkytl vcasne, presne, a uplne informace; a nasledne uverejnil vysvetleni od dotycneho politika. A co jste jako verejny cinitel placeny obcany udelal? Vzbudil jse pochybnosti u verejnosti a reagujete urazkami.

unh 31.7.2008 8:12

To jsem myslel konstruktivne

Zalozte si web kde budou informace a argumenty vyvracejici famy a nepresnosti. Posilejte novinarum vcasne, presne a pokud mozno uplne informace. Zvete je na informativni prezentaci. TIm docilite podstatne vic nez dnesnim clankem.

Miloš Zfrantišku 31.7.2008 7:55

Chudák pan Bém,

kvůli Klausovi musel udělat názorový veletoč a teď se diví, že se ostatní diví.

grr 31.7.2008 7:48

hm, proč ti lidi šílí

Dělat primátora v chobotnici Praze je nevděčná role, to musí být všem jasný. Škoda jen, že má primátor kolem sebe pár známých výlupků, jichž se sám zbavit nedokáže a oni sami dobrovolně  ze scény neodejdou. Ovšem tak je to v politice vždycky, na ně se nalepují nejrůznější nátlakový skupiny a blbými a ještě blbějšími nápady, co by se dalo radikálně vylepšit za veřejné peníze. Prozatím tedy konstatuju: celkem dobrý skóre, jen tu olympiádu udělat nejvýš pro školy, tam to ještě má nějaký smysl pro lidi, jinak už je to jenom rej stavební a jiné lobby. Pokud se z Prahy nebude dělat nějaká megalocity, bude to pořád přímo fascinující a zároveň poklidné místo k žití.

Jirka 31.7.2008 7:36

Dotaz

dobrý den pane Bém, když Vám monitoring médií dává vše co se týká Prahy, proč tvrdíte že neznáte firmu které má na netu stránku a na ní jsou dva projekty pro hlavní město? Nejsem lékař ale určitě by to měla být nějaká diagnóza, ať lékařská či morální

Jirka 

OneTearofBlueDeer 31.7.2008 7:21

i kdyz bych byl rad nestranny pozorovatel

jsem ponekud zmaten. Sekretariat pana Bema dodal briskne  citaty tykajici se Prahy a osoby p. primatora. Proc si ale neudelal tu praci s resersi na internetu i co se tyce te divne firmy Sportovni projekty s.r.o. ? Pri zadani na Googlu za zlomek vteriny naskoci jako prvni dana firma, kde najdete ke vseobecnemu udivu i stranku

http://www.sportovniprojekty.cz/index.php?sec=urbanismus

OneTearofBlueDeer 31.7.2008 7:22

Re: i kdyz bych byl rad nestranny pozorovatel dil II

s textem

VYHODNOCENÍ SPORTOVIŠŤ PRO LETNÍOLYMPIJSKÉ HRY V PRAZEM. KOPŘIVA, V. DROBNÝ, Š. MIKA

CEREMONIÁLNÍ STADION PRO LETNÍOLYMPIJSKÉ HRY V PRAZEH. FETTERLE, M. KOPŘIVA,V. DROBNÝ