26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
honza 23.9.2008 10:10

lokaj jakl

a nebo je to ještě jinak a Klaus mobilizoval proti pravici - koneckonců nevzpomínám kdy naposled udělal něco pravicového- nacionalistický pindy nepočítám - pravici zdiskreditoval na dlouhá léta zařídil 8 let vlády socanů a když mu to ted kazí topolánek kuje pikle s bémem a tlustochem

honza 23.9.2008 10:07

lokaj jakl

http://aktualne.centrum.cz/domaci/spolecnost/clanek.phtml?id=617054

tady je článek o přípravách na mobilizaci proti nacistickému německu - jestli Jakl neví co je mobilizace nemá na Hradě co dělat - klaus je velitel ozbrojených sil - to by nám Jakl mohl najednou začít radit jen tak všeobecně mobilizovat a co pak s tou armádou uděláme

Anna 23.9.2008 10:41

Re: lokaj jakl

Honza,vy musite byt hodne mlady,co keby ste si zasli do kniznice a precitali  vykladovy cesko

latinsky slovnik-viete ohladne vyznamu slova mobilizace./Preboha,ved to nejde len o armadu!!!!/

A k tomu odkazu:bojovala niekedy ceska armada-.ač mobilizována byla?

honza 23.9.2008 13:12

Re: Re: lokaj jakl

snažil jsem se tam okopírovat výklad z wikipedie boužel mne to pak vyzvalo abych vymazal 47 odstavců a i když jsem smáznul celý text (nebylo tam nic) chtěl pořád umazat ještě asi 1000 znaků -

neoficiální wikipedie - heslo mobilizace v češtině dává za pravdu mne i vám - http://cs.wikipedia.org/wiki/Mobilizace - samostatně - uvedení někoho nebo něčeho v pohyb - obecně příprava na válečný konflikt v pohyb se uvádí jednotky, zbraně, logistická a ekonomická příprava - když se s tím někdo ohání před volbamy je logické domnívat se  že patrně má na mysli spíše bojovnější význam  než přesun čehosi neurčitého kamsi (peněz od pepy z honkongu nebo co si pak o tom máme myslet) - pojem všeibecná mobilizace by před volbami byl poněkud matoucí - navíc co já si pamatuju - že jsem mladý je pravda ale ne zas tolik tak ODS žádala o důvěru ařč nevysvětlila své financování - apel byl zhruba - jedná se o útok na nás, nemáme čas vysvětlovat, prostě nás znova zvolte protože jinak tu povládne levice a jsme zpátky v totalitě

ptáte se zda mobilizovaná armáda bojovala - víte dobře že ne - ale - opět je to pohled mladého člověka - ptám se neni to nakonec dobře - za cenu ohnutého hřbetu a ztráty cti (uznávám) jsme zachránili statisíce obyvatel a nebývale širké kulturní dědictví - byl jsem nedávno v Polsku a vim o čem mluvim - těžko si představit ošklivější město než Varšava - rozbombardovaná němci opravená komunisty - nevim co je z architektonického hlediska horší  

morální aspekt je složitější ale už z tohohle důvodu bych si před volbami nebral do huby slovo mobilizace a ted nepsal sáhodlouhé obhajující články spoléhající na to že lidé zapomínají

MarBal 23.9.2008 10:01

Fuj, to uz je prilis !

Pan Jakl je bud sam uplnej blbec, nebo si mysli, ze jsme uplni blbci my... Uz jeho prvni clanek byl nehorazna manipulace, ale budiz - jeho prace je byt hlasnou troubou. Tento druhy clanek je teda sila .... to je arogance... kam se na tohle hrabou komunisti se svou propadandou a se svym vykladem dejin za minuleho rezimu.  No potes nas panbuh, naivne jsem se domnivala, ze Hrad je nestranicky - to jsem ale byla blba, ze ano?

didi 23.9.2008 9:58

Jakle, neděljte z nás hňupy

všichni víme jak to tehdy bylo myšleno, proto i Klaus volal náhodně na telefonní čísla a trapně hučel do lidí jak bude naše budoucnost hrozná bez něho, stupidnější kampaň snad už ani nejde vymyslet. Ale to je pro některé hrdiny ODS typické tvrdit, že bílá koule je modrá krychle

IH 23.9.2008 9:55

Já trouba naletěl

protože jsem to bral jako mobilizaci proti levici a volil jsem ODS. Pane Jakle, jste dost odporna vlezdopr*elka, která nic jiného neumí narozdíl od pana Neffa.

sdf 23.9.2008 15:56

Re: Já trouba naletěl

1. ty jsi nikdy ODS nevolil

2. co umí pan neff ?

Antonín Hrbek 23.9.2008 9:54

Chucpe

Od 21. září 2008 09:49:21 je v prodeji zlatá mince s portrétem Václava Klause za vyvolávací cenu 7100 Kč. Nekupte to za tu cenu! Když klepnete na obrázek aby se zvětšil, najdete tam nápis  "zavřít".

Oskar 23.9.2008 9:45

Porovnám-li Neffa s Jaklem,

jeví se mi Neffovy vývody logické. Jaklovo pojednání je svým stylem odpudlivé, kristepane, mobilizace je přece proti něčemu, ne pro něco,jak už poukázal jeden diskutující. Neff popsal tehdejší dobu, jak jsme ji tenkrát vnímali. Jaklův výklad je fantasmagorický - his masters voice.   

Chalupa 23.9.2008 9:45

Mobilizace a "mobilizace."

Kdyby ODS nemobilizovala proti všem, dopadla by ve volbách 1998 nepochybně mnohem hůř. Dnešní  3 koalice potácející se od zdi ke zdi ukazuje, co by následovalo kdyby nebyla uzavřena tzv. opo smlouva.

Problémy jsou dnes proto, že se ODS 8 let v opozici flákala a nevygenerovala žádné osobnosti. Vládu defakto kočíruje tandem Kalousek, Bursík, Vondra a Topolánek dělá "mluvčího."

Zatímco Klausova mobilizace ODS (kterou nevolím) zachránila Topolánkova mobilizace je spíše destruktivní.

kuk 23.9.2008 9:31

jakle jste fakt

nejlepsi prezidentuv poradce. O mnoho trid lepsi nez ten  uzvaneny kanadsky duchodce. Doufam ,ze se to prezident zohledni ve vysi vasich honoraru. Mely by byt aspon 100 krat vyssi!

helman 23.9.2008 9:27

Jakl, vždyť oni jsou od toho Klause celej oslintanej

Drahý (pro daňové poplatníky) pane Jakl. Vaše články většinou nečtu, protože vaše myšlenky jsou tak průzračné jak sponzorování ODS nebo podnikání Grosse. Už předem je jisté, co budete tvrdit. Zde se ale otíráte o člověka, kterého naopak čtu velice rád. A lžete, ale to mne nepřekvapuje. jen bych byl rád, aby jste své tvrzení trošku, alespoň trošku, i když to bude těžké až nemožné, tedy trošku konfrontoval s realitou. Pak nebudete vypadat jak hlupák a šašek dvorního starce.  Pane Neff, nechte ho být, to bude asi jeho duševní slabost.

technik 23.9.2008 9:26

další důvod proč

A máme další důvod proč nevolit ODS, protože ji nelze považovat za pravicovou stranu. Jeden z jejích, podotýkám tajných, leč vlviných, zastánců se snaží z inteligentních lidí(kteří právě raději volí pravici) idioty. Mobilizace je vždy pane Jakle proti někomu a ne něčemu, a Vaš rozklady jsou nepříliš chytré.

Bavorák 23.9.2008 9:22

Starého psa

novým kouskům nenaučíš! Pochopte to už komečmě! A protože těch starých bolševických psů je tady stále příliš mnoho, podle toho současná politická scéna vypadá!;-€(Y)

yton 23.9.2008 9:18

bezva

Bylo by výborné, že se ODS vahnula vydírání 3. silou, kdyby to nebylo vykoupeno přímou spoluprací s levicí oposmlouvou. To nemůže nikdo okecat. Ani rocker.

KoenigFeurio 23.9.2008 9:16

Klaus o mobilisaci

Nakonec pan předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Josef Lux zmínil slovo mobilizace. Já bych chtěl říci, že my jsme mobilizovali své voliče, a to jak proti levicovému nebezpečí, tak proti licoměrnosti a neupřímnosti pánů Mlynářů a Luxů. Ano, dělali jsme to vědomě a budeme to dělat vždycky. Děkuji. (Potlesk.)

stenozáznam 1. schůze Poslanecké sněmovny 17. července 1998

Petr 23.9.2008 10:39

Re: Klaus o mobilisaci

Není co dodat. Díky

pavel 99 23.9.2008 9:05

Jo když jeden dostane za úkol

"okecat", že černá je vlastně bílá, tak to dá fušku, že? Jsem zvědav, jestli se v příštích článcích dozvíme, že vlastně vůbec žádná "mobilisace" se nikdy nekonala, že to byla ve skutečnosti "de-mobilisace" (či snad "debilisace"?) a že to vlastně celé bylo úplně jinak.

Ovšem pozor - pokud chcete tvrdit, že si Václav Klaus myslel, že nás před rok 89 (a ty "obavy" z návratu před rok 89 snad popřít nelze - i když - popřít lze úplně všechno, že?;-D) chtějí vrátit Ruml s Marvanovou, tak z něj děláte neskutečného hlupáka. Takže opatrně s "vysvětlováním".:-D

i.h. 23.9.2008 8:53

Jakl má pravdu v tom,

že ODS by nemohla mobilizovat jen proti levici, protože v českém parlamentu jiné než levicové strany nejsou - demokratické levicové (lidovci, zelení, socdem) a leninské levicové (ODS a KSČM).

Lze si jen přát, aby obě leninské strany v čele s Filipem-Falmerem i čestným Klausem-Rekem už voliči konečně poslali do (Y)

Raul 23.9.2008 8:43

Zmobilizujeme a Evropě to osladíme...

...Jedině s totalitním Ruskem v řiti pane Jakle. 

i.h. 23.9.2008 8:56

Re: Zmobilizujeme a Evropě to osladíme...

Jediné štěstí pro Česko je, že Klaus je dosti neschopný. Lze se jen obávat toho, co by se stalo, kdyby Rusové místo na neschopného senilního tlachala Klause vsadili na nějakého řízka.

Raul 23.9.2008 9:09

Re: Re: Zmobilizujeme a Evropě to osladíme...

Třeba autor článku?

i.h. 23.9.2008 9:26

Re: Re: Re: Zmobilizujeme a Evropě to osladíme...

No, kdyby si Rusáci vydržovali místo Klause třeba takového Íčka, tak by to mohl být slušný hukot. A Česko místo v EU a NATO, kam ho dovedla sociální demokracie, mohlo být v ruské (Y)

i.h. 23.9.2008 9:29

Re: Re: Re: Re: Zmobilizujeme a Evropě to osladíme...

To jsou věci, o které se Klaus sice snaží (jeho vychvalování Ruska a nepodložené výpady vůči EU a NATO), ale naštěstí nemá schopnosti na to, aby změnil směrování země.

JaS 23.9.2008 9:49

Re: Zmobilizujeme a Evropě to osladíme...

Nikoliv s totalitním Ruskem v řiti, ale v řiti totalitního Ruska! Kdo komu?

Miloš Zfrantišku 23.9.2008 8:39

Jakl máte pravdu.

Jak by mohla pseudopravicová partička vedená psedopravicovým Klausem, dnes  proruským exponentem, mobilizovat vážně proti levici.

PROKOP BUBEN 23.9.2008 8:36

NO ANO

Jakl, který už také zřejmě neví kudy kam otevřeně přiznal nenávist až za hrob k jiným pravicovým myšlenkám a ideálům......Opoziční smlouva zrozená v dílně Klaus-Macek, bleskurychle přivedená do praxe měla v budoucnu zaručit pozice Kormidelníka všech šMoulů, což se jeho dvojitým a čím dál podivnějším zvolením i podařilo......Jednat s Rumlem a spol. i s Lidovci bylo nad Klausovy možnosti, protože nedej bože, že by musel přiznat svá provinění.,....Právě tehdy měl on a jeho nohsledové v politice skončit......

Majklík 23.9.2008 8:30

Podívej, Jakle,

ty si meleš svou a prosazuješ ji stejně jako věřící mohamedán ty své jediné pravdy. Asi si neuvědomuješ, že jsou tady i lidi, co v tomhle státě žijí a dobře si pamatují všechny ty předvolební kecy tvých spolustraníků. Jsi klausovec, hlásáš jeho pravdy. Proč ne. Ale nedovolávej se druhých v tažení proti Neffovi, který docela slušně popisuje pocity vašich frustrovaných voličů. Hlupák nebudete ani jeden, ale ty jsi notný demagog. Nevím, jestli to pro tebe dobře...