24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
fo 23.9.2008 7:11

Jak by rekl 'klasik'

Pane Jekle, jste opravdu, ale opravdu mimo.

carda2002 23.9.2008 6:52

jak jinak

nikdo si nic nepamatuje než pan Jakl a ten si pamatuje když si cvakl v hradním baru ti ostatní nic neznamenají vzdyt jen on a jen on s Klausem mají pravdu a nic než pravdu.

podmínky nasim tunelařům nastavila přece levice a jen levice

kacir 23.9.2008 6:27

ZDE AUTENTICKÝ TEXT

1. schůze PSP, 17. července 1998:

Hovoří poslanec Václav Klaus:  ...Nakonec pan předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Josef Lux zmínil slovo mobilizace. Já bych chtěl říci, že my jsme mobilizovali své voliče, a to jak proti levicovému nebezpečí, tak proti licoměrnosti a neupřímnosti pánů Mlynářů a Luxů. Ano, dělali jsme to vědomě a budeme to dělat vždycky. Děkuji. (Potlesk.)

viz odkaz , pane Jakle, že se nestydíte !!!

Pekárek 23.9.2008 6:32

Re: ZDE AUTENTICKÝ TEXT

Jakl je stejný lhář, jako Klaus.

Mimochodem, neměl už náhodou podat causu Langerk nejvyššímu soudu?????

Třeba se podělal hrůzou, že by znovu prohrál.

Přesto ale Langera zničil, protože je ješitný egoista, který nesnese jiný názor a nesnese odpor.

Stejně jako y, pane Jakle.

Jahus 23.9.2008 7:01

Re: ZDE AUTENTICKÝ TEXT

Chtělo by to trochu nadhled. Přestaňte slovíčkařit a definujte opravdu zásadní rozdíl mezi:

A byla zaměřena jak proti levici, tak proti stranám a silám Sarajevského atentátu, kvůli kterým se vůbec tehdejší předčasné volby konaly (Jakl)

a

...my jsme mobilizovali své voliče, a to jak proti levicovému nebezpečí, tak proti licoměrnosti a neupřímnosti pánů Mlynářů a Luxů. (Klaus)

kacir 23.9.2008 7:09

Re: Re: ZDE AUTENTICKÝ TEXT

Nadhled nelze uplatnit tam, kde jsou jasná tvrdá fakta! Jakl v tomto článku píše:

ODS v roce 1998 nemobilizovala proti levici. ...  a proti tvrzením, že tomu tak bylo, se ohrazuje !!!

 Takže tady žádné definice ani sofismata nepomohou... ;-P. Věc je jasná, ODS mobilizovala i proti levici. Tečka.

Pavel 23.9.2008 7:11

Re: Re: Re: ZDE AUTENTICKÝ TEXT

Nezapomeňte svoji přezdívku, za osm let a možná dříve Vám vyčtu tento článek  a slovo od slova.

kacir 23.9.2008 7:26

Re: Re: Re: Re: ZDE AUTENTICKÝ TEXT

:-D A to jako proč ???

agnes 23.9.2008 9:01

Re: Re: Re: Re: Re: ZDE AUTENTICKÝ TEXT

Když někdo nerolišuje mezi Andrew a Lyndonem Johnsonem tak od neho těžko očekávat porozumění psanému textu, natož politice.

kacir 23.9.2008 16:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ZDE AUTENTICKÝ TEXT

a kdes to vyčetl/a ??? 8-o

Tedy aspoň já mezi nimi rozlišuju poměrně dobře....zde i kacir napsal krátký životopis Andrewa , tak bych prosil tento blábol vysvětlit

Mistr Jan Hus 23.9.2008 6:12

Jakže to říkal Dr. Göebbels? 100 x opakovaná lež se stává pravdou !

A u nás, v Havlostánu, se lže jistě vícekrát než 100 x. ;-D;-D;-D Neboť mám pocit, že nynější politický systém je na lžích založen.

Jan Roháč z Dubé 23.9.2008 6:41

Re: Jakže to říkal Dr. Göebbels? 100 x opakovaná lež se stává pravdou !

100% pravda!

Ašek 23.9.2008 6:50

Re: Jakže to říkal Dr. Göebbels? 100 x opakovaná lež se stává pravdou !

Soudruh  Göebbels,ty a ostatní socky ty Janku poblazněnej.Po většinu meho života mě lhali komančové a diky demokracii lžou a oblbují dale.

kacir 23.9.2008 5:02

JAKL

si bohužel naivně myslí, že všichni lidé ztratili paměť a trpí  retrográdní amnézií deset let dozadu...;-€

Samozřejmě, že to byla mobilizace proti levici, zejména proti ČSSD...tak to všichni chápali a pokud,  jak se zdá nemají modrou knížku, tak chápou dodnes... Sláva demagogii a sofistice !

Už to, že někdo mobilizuje, pak jistě ne jen tak pro radost, ale proto, aby porazil soupeře, hlavně ty kteří stojí  na levici, resp. nejsilnějšího protihráče, tedy ČSSD...

Zeměžluč. 23.9.2008 6:56

Re: JAKL

Osobně jsem v Českých Budějovicích viděl bilbord, ne kterém byl portrét p. Klause a heslo: "Mobilizujeme proti levici". To si budu pamatovat do smrti, protože mně pak následný vývoj tj. oposmlouva tak na...l, že jsem politiku a specielně některé její představitele dlouho nemohl.

ginANDtonix 23.9.2008 2:55

Smarja, co je to za logiku? Neni to nahodou hadani o slovicka?

Neff tvrdi: "byla to moibilisace proti levici". Jakl tvrdi: "nebyla proti levici, byla proti levici a hradu, ktary byl skrytou levici". Takze proti levici, pane Jakl, jakpak ze ne! Proc se zato stydet. Tak jsem to chapal ja a tak to doufam chapali a chapala vetsina ostatnich kteri ODS volili. Levice predstavuje nejvaznejsi hrozbu pro rozvoj teto zeme. 

Aston se zase myli v tom, ze opozicni smlouva byla neco dabelskeho. Samozrejme, ze kdyby volby dopadly presvedciveji pro jednu ci druhou stranu, bylo by to lepsi, ale za danych okolnosti, byla oposmlouva vychodiskem z nouze za podstatneho omezeni dosahu nicive sily levice. To, ze socdem potom vyhrala jeste jedny volby kvuli oposmlouve neni vubec jasne a opakovani takovych dohadu dokola z toho pravdu neudela. A Jakl ma pravdu v tom, ze podobne veci se dely a deji i v jinych zemich se zavedenymi demokraciemi. Humbuk z toho udelali jenom pravdolasecnici, protoze v dany moment meli podporu medii. Ale proc o tom jeste dal mluvit, vzdyt se nekolik let nemluvilo skoro o nicem jinem...

mike 23.9.2008 3:03

Re: Smarja, co je to za logiku? Neni to nahodou hadani o slovicka?

No, o tomhle by se uz dalo diskutovat. Jenze Jakl to postavil jinak a kvuli tomu jde o slovicka. Taky netusim, proc to vytahuje. Receno s Chiracem, propasl prilezitost mlcet ;-P

Zeměžluč. 23.9.2008 7:04

Re: Smarja, co je to za logiku? Neni to nahodou hadani o slovicka?

Nejen, že oposmlouva byla svinstvo vůči voličům, ale navíc dala základ tomu, žemu se říká mafiánský kapitalismus a jak vyplývá dnes pomalu najevo taky tomu, že republiku neřídili politici , ale bývalý vekslák, který je vodil na provázku. Úžasné! To je vizitka všech těch Langrů, Tlustých a celé té bandy vč. Šloufů -poradcu a jejich pokračovatelů Dalíků. Myslím, že z Neffa nikdo hlupáka neudělal aneudělá na tom je pan Jakl taky poradce hodně vedle. Ale že on a jeho chlebodárce včetně hromady politiků  dělají z občanů této země  blbce je jasné. Říkám to vždycky - nám Čechům nikdo z venku neuškodil tolik jak zase Češi ať už to byly konfidenti za Protektorátu, pohůnci komunistů v padesátých letech, nebo tuneláři a zlodějští podnikatelé-privatizátoři v současnosti. A ještě ke všemu ty kecy od Jakla.

Pája 45 24.9.2008 0:37

Re: ZEMĚŽLUČ

"zeměžluč", buď tomu nerozumíte nebo jste jen demagog. Můžete mi vysvětlit, jaký je rozdíl mezi velkou koalicí (zde ČSSD + ODS) a dohodou předsedů  uvedených stran, že vládu sestaví ČSSD, ODS jí neschválí vše (dohodli se o co by šlo), dále se dohodli, že předsedou Sněmovny bude Klaus. Tato dohoda umožnila vítězům voleb (ČSSD) sestavit menšinovou vládu. Co je na tom nedemokratického, kde je ta "zrada" na voličích (kterých? atp.). Takže kdo tady lže? 

marie 23.9.2008 2:51

volby v roce 1998 vyhrála jednoznačně pravice, měla celkem 46,34 %, ale přesto vládu sestavovala ČSSD?

ČSSD                    32.31 %,  - ODS                        27.74 % - ,KDU-čsl                   9.00 %

UNIE Svobody         8.60 % -  pravice měla pohodlnou většinu a přesto vládla levice s tichým souhlasem ODS

              .

       

ginANDtonix 23.9.2008 3:01

Re: volby v roce 1998 vyhrála jednoznačně pravice, měla celkem 46,34 %, ale přesto vládu sestavovala ČSSD?

Pokud se nemylim, US a KDU pri licitaci pravicove koalice tehdy vyslovene vydiraly. Spolehaly na to, ze ODS chce zpet do vlady a kladly si nestoudne pozadavky (na obsazeni ministerskych kresel atd.). Na to se proste nedalo pristoupit...

bibabu 23.9.2008 7:26

Re: Re: volby v roce 1998 vyhrála jednoznačně pravice, měla celkem 46,34 %, ale přesto vládu sestavovala ČSSD?

My co si ještě pamatujeme nestoudné vydírání Us a KDU. Jen většinový volební systém mohl  těmto praktikam předejít. Sarajevská krize, byla hra hradu  spolu s Havlovými pravdoláskovými aktery, ke kterým se přidali lidovci, aby nemuseli přijat odpovědnost za úpravu rozpočtu(balíčky) Jen většinový volebnní zakon mohl předejít problémům, kterým jsme dnes vystaveni. Tento zákon mohl vzejít jen při vládě dvou velkých stran,. V koalici s vyděrači, který poměrný vol. systém umožňovala vždy  při svých procentech sotva převýšujících vstup do parlamentu zaručen, by to samozřejmě nešlo. Na většinovém volebním zákonu se domluvili Klaus se Zemanem,  za podpoření rozpočtu. Zákon prošel, byl to Havel, který ho zhodil a poslal k posouzení k ústavnímu soudu. KDu bude vždy vydírat, kolaborovat za cenu co největší účasti na moci ve vládě. Všechny plusy si připisuji, k nezdarům se nehlásí!! Tento poměrný systém devalvuje politickou scénou, je živnou půdou pro vydírání, přebíhání, korupci. Dnes už ani tak nejde o program , jako  vyboxování si co největší moci, jakýmikoliv prostředky. Pravdoláskovi pábitelé zaseli vítr, dnes sedí v teplých pelíšcích,  hrají hru já nic jí muzikant. Ve své závilosti jsou schopni ohrozit i ty procesy, které zahajili demokratické procesy v této zemi.   

Důchodce 23.9.2008 9:47

Re: Re: Re: volby v roce 1998 vyhrála jednoznačně pravice, měla celkem 46,34 %, ale přesto vládu sestavovala ČSSD?

Ano,tyto dva příspěvky si zarámujte rozumbradové,je v nich celá pravda !

Sýček 23.9.2008 4:32

Re: volby v roce 1998 vyhrála jednoznačně pravice, měla celkem 46,34 %, ale přesto vládu sestavovala ČSSD?

Kde jste žila? Výsledky voleb byly prezentovány proti ODS a o dost silněji než v roce 1996. Josef Lux nevedl lidovce vpravo, ale vlevo od středu - pamatujete co znamenala v jeho pojetí sociálně tržní ekonomika? Nehledě nato, že Lidovci i US (i po volbách) veřejně deklarovali ne neochotu, ale odpor ke koalici s ODS.

Pája 45 24.9.2008 0:33

Re: MARIE

někde se ti stratila KSČM, a přečti si ústavu, .... prezident pověří předsedu vítězné strany sestavením vlády. Je 32,31 % víc nebo míň než  27,74? "marie". Pokud jseš slabší v matice, více získal Zeman, proto sestavoval vládu.  

Ladislav N :-))) 23.9.2008 2:43

"...Omílání starých frází, lží a mýtů mi už ale stojí za to..."

Takhle měla znít celá Jaklova věta - a končit tečkou. ;-D

Takže volební kampaň byla podle Jakla proti levici, ale MOBILISACE! jako hlavní heslo kampaně nebyla proti nikomu, a proti levici už vůbec ne... ;-P

Tak tohle je už na Dr. Chocholouška!!Aby nám z Jakla ještě  nezblbnul i pan prezident... (díky,  "mike",  za tu práci s dohledáním autentického  Klausova  výroku) ... ;-)

mike 23.9.2008 2:49

Re: "...Omílání starých frází, lží a mýtů mi už ale stojí za to..."

Mne nedekujte, ten nasel minule nekdo jiny. Ja jen opakuju, aby to nezapadlo. Asi neuskodi, kdyz to pres den jeste nekdo obcas zopakuje  ;-) Kdyz uz ted se najdou lidi, co to Jaklovi zerou. Holt jsme to tenkrat vsichni pochopili blbe. Skoda, ze nas Jakl nevyvedl z omylu uz tenkrat. Kdybych vedel, ze mobilizace neni proti nikomu, hned bych spal klidneji ;-P

marie 23.9.2008 1:36

Buď doleva nebo s Klausem

a toto bylo co, pane? :"Mám na mysli hesla, jako Buď doleva nebo s Klausem...

derik 23.9.2008 2:09

Re: Buď doleva nebo s Klausem

Podle mne to bylo jedno z hesel. Zel obcane dali prednost populistickym Zemanovym slibum a taktez dali pomerne dost hlasu 4-koalici (i tomu se obecna mobilizacni vyzva na podporu ODS snazila zabranit). Takze CSSD vyhrala volby a mohla tak zahajit smerovani doleva. Opozicni smlouva nastesti zabranila levicovym excesum. Ty nastaly az se pohrobci 4-koalici dostali k spoluvladnuti s CSSD. Presneji delali zasterku tomu ze si CSSD prosadila co chtela s KSCM. Co bylo lepsi? ODS nedostala dost hlasu a ted budeme muset splacet levicove dluhy.

Pája 45 24.9.2008 0:28

Re: DERIK

Nebylo to jinak, "deriku", třeba že občané měli již dost ptákostrany a nedali prednost populistickym žvástům Klause a chtěli změnu. Další lži jsou, když tvrdíte, cituji: "ČSSD vyhrála volby a mohla tak zahajit směrovani doleva". Co tím myslíte - např.: privatizaci bank, vstup ČR do NATO a EU? (to udělal Zeman ne Klaus), dále: "ODS nedostala dost hlasů a teď budeme muset splácet levicové dluhy". Ty dluhy nadělala právě ODS a to tím, že např.: neprivatizovala banky a peníze vybrané na důchody (neponechala na důchody) a utržené za privatizace (nepoužila k rozvoji průmyslu, obchodu a zemědělství, ale vrazila je do rozpočtu a dodnes se chlubí, jak měli vyrovnaný rozpočet).