20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
slama 23.9.2008 1:30

Ta fales se neda prehlednout

Jakle, to je ale svinstvo. Ses opravdovy lidsky odpadek. Nelzi. Jaky muze byt prezident, ktery se obklopuje lidmi tohoto typu ?

slava 23.9.2008 1:12

Opět jsem se poučil

S Klausem, nebo doleva, to byla mobilizace proti komu?

derik 23.9.2008 2:38

Re: Opět jsem se poučil

Ale to jsou dve ruzne veci. Rec je o vyznamu tzv. mobilizacni vyzvy. To ze ODS tehdy mela jiny nazor na politicke smerovani nez levice kazdy vi. Vyzva k mobilizaci ale neuvadi zadnou politickou stranu ale vybizi k co nejvetsi podpore ODS. Treba proti KSCM, nebo CSSD, nebo 4-koalici, nebo sladkovcum.  Proste kazdemu komu zalezelo na osudu zeme tak mel urcite prijit k volbam a volit ODS. Aston z dane konkretni "PRO" vyzvy vyvozuje ze slo jen o "PROTI LEVICI" vyzvu. Zapomina na Pravdu+Lasku, lidovce, US. Pro dost lidi nebyly prijatelne praktiky sarajevskych atentatniku, zakulisnich nepolitiku, hadich politiku, jazycku na vahach, atd. Melo vyznam mobilizovat k volebni ucasti i tyto obcany. A o tom je podle mne debata ze Aston to popira.

mike 23.9.2008 2:43

Re: Re: Opět jsem se poučil

Ne, debata je o tom, ze se z nas snazi Jakl delat voly. Viz ma odpoved nize.

Sibi 23.9.2008 9:26

Re: Opět jsem se poučil

Taky si to heslo "s Klausem nebo doleva" pamatuju. Po volbách se říkalo pouze "s  Klausem doleva". Nevím, o co se tady autor článku snaží.

Mard 23.9.2008 1:08

No ale fuj, pane Jakle, tohle je vážně slabé.

Jednak máte na víc, druhak tím že do toho furt šlapete tak dáváte na jevo že jste v úzkých a za treťak všichni víme jaké to bylo. Mobilizace byla dle vás k nošení kondomů, nebo k čemu? Taky to tam sice nebylo napsáno, ale .....

Dr.Sid 23.9.2008 0:57

Trochu mlaceni prazdne slamy

Ale co uz. Psat se musi.

Tom 23.9.2008 0:49

Mobilizace byla proti ČSSD + Komoušům

Aspoň tak jsem ji tehdy chápal já.

Ta kampaň říkala: my nejsme komunisti, nemáme s nimi nic společného, jsme zárukou, že komunisti k moci nepřijdou a proto pojďte vy všichni nás volit, neboť situace je vážná, komunisti se můžou vrátit.

Asi jsem tedy stejný debil jako Neff. Nebo to bude tím, že máme oba paměť, věc pro politiky nebezpečnou.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 23.9.2008 3:51

Re: Mobilizace byla proti ČSSD + Komoušům

Ja jsem taky debil ;-) Take jsem to pochopil jako mobilisaci proti levici. On se Jakl snazi odtrhnout Mobilisaci od ostatnich predvolebnich hesel te kampane. Ale kazdy normalni clovek to asi chape vcelku, tedy da si vsechna hesla dohromady a posuzuje jejich sdeleni spolecne. A nebo je druha moznost, ze ODS ma potize s vyjadrovanim myslenek tak, aby byly pochopitelne. Mozna by to pro nas debily meli psat a rikat vic po lopate ;-P

pH 77 23.9.2008 8:57

Re: Re: Mobilizace byla proti ČSSD + Komoušům

+1

Kid psanec 23.9.2008 0:42

Pan Jakl zapomíná

že opoziční smlouva byla eklhaft. Mnohem přijatelnější bylo se rovnou spojit s ČSSD v koalici, tak jak to pružně dokázala US a lidovci.Mobilizace nemobilizace.

Pája 45 24.9.2008 0:13

Re: KID psanec

"kide psanče", buď tomu nerozumíte nebo jste jen demagog. Můžete mi vysvětlit, jaký je rozdíl mezi velkou koalicí (zde ČSSD + ODS) a dohodou předsedů  uvedených stran, že vládu sestaví ČSSD, ODS jí neschválí vše (dohodli se o co by šlo), dále se dohodli, že předsedou Sněmovny bude Klaus. Tato dohoda umožnila vítězům voleb (ČSSD) sestavit menšinovou vládu. Co je na tom nedemokratického, kde je ta "zrada" na voličích (kterých? atp.). Takže kdo tady lže? 

mike 23.9.2008 0:15

Opakovani nezaskodi

Poslanec Václav Klaus: Nakonec pan předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Josef Lux zmínil slovo mobilizace. Já bych chtěl říci, že my jsme mobilizovali své voliče, a to jak proti levicovému nebezpečí, tak proti licoměrnosti a neupřímnosti pánů Mlynářů a Luxů. Ano, dělali jsme to vědomě a budeme to dělat vždycky. Děkuji. (Potlesk.)

mike 23.9.2008 0:20

Re: Opakovani nezaskodi

Zvyrazneni je pro Jakla, ktery tvrdi, Opakuji, nebyla to mobilizace proti levici. Nebyla to mobilizace proti nikomu, byla to mobilizace na svou podporu. Vyrikejte si to laskave se svym sefem. Osobne jsem to tenkrat chapal stejne a vsichni mi znami take. Je jiste mozne, ze se nasel nekdo, kdo to chapal neutralne. Zrejme nekdo, kdo se v tu chvili prave vratil z dlouholeteho pobytu v Antarktide.

derik 23.9.2008 1:52

Re: Re: Opakovani nezaskodi

Aston prohlasuje ze slo o mobilizaci jen proti levici. Nema oporu ani v te vyzve ani ve vami uvedenem odkazu.. Mobilizace na svou podporu znamena vyzvu aby ODS prislo volit vic obcanu nez ostatni politicke strany.  Obecna vyzva na podporu automaticky znamena vyzvu na nepodporu jinych, vcetne tehdejsi 4-koalice. Ja v tom nevidim zadny problem. Vyzva byla pozitivni (na podporu) a vubec neuvadela levici ("sarajevsti atentatnici" a "nepoliticti politikove" mozna predstavovali vetsi zlo).  Aston se vsak urputne snazi prosazovat za slo o mobilizaci jen proti levici. Vami uvedeny odkaz to vyvraci.

mike 23.9.2008 2:38

Re: Re: Re: Opakovani nezaskodi

Vazne? Citujte prosim, kde Aston prohlasuje, ze slo o mobilizaci jen proti levici. Ja v uvodniku, na ktery Jakl reaguje, to slovo  nevidim. Aston pise, ze se se mobilizovalo proti levici, coz  mozna neni zcela presne, ale taky to neni v rozporu. Narozdil od Jakla, ktery explicitne tvrdi, ze se proti levici nemobilizovalo. Proto jsem to v jeho citatu zduraznil.

Osobne vidim problem v tom, ze se z nas Jakl snazi delat voly. Tohle si pamatuju dobre, protoze mne to tenkrat dost nasr*lo. Ano, nebylo tam primo napsane, ze proti levici. Jenze to tak vetsina volicu ODS cetla a nejaka ctyrkoalice jim byla celkem ukradena. Proste a jednoduse, normalni kampan a oposmlouva by se snad daly skousnout, mobilizace a nekompromisni opozice taky. Mobilizace a oposmlouva dohromady ne. Kdyz  mam plnou hubu velkych slov,  musim to umet dotahnout do dusledku. I kdyz mi to zrovna moc nevyhovuje.

Jiny Jindra 23.9.2008 16:04

Re: Opakovani nezaskodi

Ladiku v kotextu s timto vypisem z jednani jsi nam uz vazne trosinku zgoebbelsovatel. Jestli jsi alespon slusny, jak jsi byval, jiste se k tomuto rozporu nekdy vyjadris. Do te doby jsi fakticky neverohodna persona.

Milan 23.9.2008 0:12

Novináři nejprve rozšíří blud,

a pak mu sami věří a odkazují se na jeho novinářské zveřejnění jako na důkaz jeho pravdivosti.

Komenský 23.9.2008 0:27

Re: Novináři nejprve rozšíří blud,

"Dotyčný mobilizační text nebyl namířen proti nikomu." Říká pan Jakl. To je skutečně perla. Mobilizovat proti nikomu, to je na ústav. Neff má pravdu a Jakl prostě lže. Nemá cenu s ním polemizovat, kdo má paměť, ví, jak to bylo. "Mobiliosovali" a potom drželi u koryta Zemana. Podvod na voličích.

derik 23.9.2008 2:55

Re: Re: Novináři nejprve rozšíří blud,

Mozna jste pod vlivem Paroubka a spol. Ti totiz nemaji zadny program a tak burcuji obcany proti nekomu. Ale ODS mela dobry program a tak mohla vyzyvat k co nejvetsi ucasti obcanu (mobilizaci) na jeho prosazeni. To ze obcane dali prednosti populisticky Zemanovym slibum je jina vec. ODS ale dokazala udrzet CSSD na uzde. Az kdyz lidovci a US-DEU se dostali k spoluvlade, tak se zacaly dit veci. Nasledky vlady Spidla/Gross/Paroubek budou splacet jeste nase deti. V ramci dane situace udelala ODS maximum mozneho. V pomernem volebnim systemu je spis podvodem na volicich pusobeni KDU-CSL a US_DEU jako zasterky pro hlasovaci masinerii CSSD s KSCM.

drak 23.9.2008 6:36

deriku

:-D Nemáte pravdu. Oposmlouva byla jen dohoda o rozdělení koryt, tak aby se dostala k lizu i Klausova strana. Nic ví, nic méně!;-O

Pája 45 24.9.2008 0:10

Re: Komenský

"komenský", buď tomu nerozumíte nebo jste jen demagog. Můžete mi vysvětlit, jaký je rozdíl mezi velkou koalicí (zde ČSSD + ODS) a dohodou předsedů  uvedených stran, že vládu sestaví ČSSD, ODS jí neschválí vše (dohodli se o co by šlo), dále se dohodli, že předsedou Sněmovny bude Klaus. Tato dohoda umožnila vítězům voleb (ČSSD) sestavit menšinovou vládu. Co je na tom nedemokratického, kde je ta "zrada" na voličích (kterých? atp.). Takže kdo tady lže?