24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H,K, 23.9.2008 12:27

Re: trapnost

Vy jste nikdy ODS nevolil.

lucinapes 23.9.2008 12:32

Re: Re: trapnost

R^

Felix_Dzerzinskij 23.9.2008 12:41

Re: Re: trapnost

Ja jsem ODS taky nikdy nevolil, protoze nemam rad levicovy ksin.dl.

lucinapes 23.9.2008 12:53

Re: Re: Re: trapnost

Koho jste teda volil? Pravicový ksindl KSDČSSD?

honza 23.9.2008 12:59

Re: Re: Re: trapnost

R^ toto je kvalitní názor :-Dklaus nedereguloval najemny protoze si nedovedl predstavit ze by jho matka platila velkej najem a i ty blby banky nakonec privatizoval zeman - takze to dost sedi

pája 23.9.2008 11:58

oposmlouva

předvolební hesla nechme předvolebními hesly. Co mě tehdy, jako pravicového voliče dožralo, byla ta povolební "opoziční smlouva"

Troufám si říct, že k  faktu jak málo lidí chodí volit přispěla dost. Prostě je víc a víc lidí co si říká něco v tom smyslu : "Hrajte si páni tu hru jak chcete, ale beze mně" Já sice k volbám chodím ale taky se mi to nelíbí.

MGM 23.9.2008 12:11

Re: oposmlouva

Víte co, nechoďte k volbám vůbec. Když nechápete, že ve volbách vyhrál někdo jiný než váš favorit,  tak neumíte prohrávat a pro demokratickou společnost nic nepřinášíte. Takové volby, které se budou pořád opakovat, dokud nedopadnou podle vašich představ, se ve svobodném světě nekonají. A když vás tolik tlačí opoziční smlouva nebo toleranční patent, vyhledejte si, jak to tehdy probíhalo. Vyhledejte si odpovědi pánů Rumla a Luxe na Klausovu nabídku (ještě ve volebním studiu), že původní koalice (Rumlem a Luxem rozbitá v sarajevském atentátu) vyhrála volby. Dokázal byste vy, kdyby jste byl tehdy v Klausově kůži takovou nabídku udělat? No, a pak se znovu podívejte na opoziční smlouvu a řekněte mi, co na ní bylo tak nelidského.

lucinapes 23.9.2008 12:34

Re: Re: oposmlouva

V dnešním marasmu je opoziční smlouva nedostižný ideál, už proto, že Zeman i Klaus byli ochotni kvůli prospěchu státu odložit vzájemnou nevraživost. To by Paroubek spíš puknul.

H,K, 23.9.2008 12:35

Re: Re: oposmlouva

Nikdo z kritiků tzv. "opziční smlouvy" zatím ani nemastínil  jiné řešení. Paměť těchto lidí je krátká.Takové řešení taky nebylo podle mého gusta. 

pajá 23.9.2008 17:46

Re: Re: oposmlouva

dobře, dám na Vás, pokud to nebude vypadat na vitezstvi komancu, nebudu chodit.

MGM 23.9.2008 11:57

Co myslíte,

vyhlásila vláda v osmatřicátém mobilizaci armády na obranu vlasti nebo proti sousednímu Německu? Pokud to bylo proti Německu (jak všichni "pamětníci" dnes tvrdí, že ODS přece logicky musela mobilizovat proti levici), pak budeme muset lecos Němcům vysvětlovat a kdo ví, jak to vlastně s Mnichovskou dohodou může skončit! I v osmatřicátém se mobilizace uskutečnila, ale dopadla neslavně, většinou tyto dějiny známe. Ovšem historie pouhých deset roků stará ještě ani není v učebnicích, tak si ji každý ohneme, jak se nám líbí, co? A přitom stačí tak málo, třeba tady http://www.ods.cz/docs/programy/program_1998.rtf můžeme diskutovat, co bylo ve volebním programu, můžeme diskutovat i jak volby nakonec dopadly a jak dopadly pokusy o obnovení koalice stran sarajevského atentátu a co pak následovalo a proč. Ale to se naprosté věšině diskutujících evidentně nechce, protože plivnout si na Klause a na ODS je přece tak sladké. Akorát přitom plivou i na občany, kteří pro stát poctivě pracují a nehledají jen výhody na úkor někoho jiného (třeba bohatšího).

lucinapes 23.9.2008 12:41

Re: Co myslíte,

ale hlavně platí daně, které stát s takovou lehkostí utrácí na ty, kteří  o vlastním výdělku, natož o placení daní, nemají ani zdání, naopak by to pro ně byla noční můra. Tenhle stát je tak příšerně sociální, že je pokládáno za nemravné, když z daní mají mít něco také ti, kdo je vytvářejí. A naopak socialistické vlády lákají cizí montovny a dávají jim daňové prázdniny. Výsledkem je, že naši tlustí nezaměstnaní do nicj pracovat nejdou, musejí se pracovníci (ještě navíc nekvalifikovaní, stejně jako ti naši nemakačenkové) dovézt, po uplynutí dańových prázdnin montovna sbalí stan, cizinci už dostanou "trvál" a je vymalováno.

Zdeněk 23.9.2008 13:25

Re: Co myslíte,

Tak má vypadat příspěvek do diskuze.  R^

Starý J. 23.9.2008 11:50

Autore

....„ODS mobilizovala na svou podporu a ostatní kampaň vedla proti všem konkurentům: levici i Pravdě a lásce“? ....

No právě, sám píšete "...i proti Pravdě a lásce....". A pak se divíte, že Vám to nemůže Aston zapomenout!

Opoziční smlouva znemožnila nevítězi ve volbách - Havlově Unii svobody, diktovat všem podmínky při sestavovaní vlády, znemožnila Havlovi najmenovat vládu, jakou si přál, ač jeho Unie svobody měla hodně a hodně daleko k vítězství. A Havel a jeho lidé to Klausovi nikdy neodpustí. Neffovy výpady jsou jen odezvou na na proklínanou Opoziční smlouvu, která sice znamenala porážku Havlových kamarádů, ale bohužel měla i negativní dopady. I když se dnes  zdá období této smlouvy jako doba rajské pohody proti tomu, co se dnes děje po příchodu dona Pupka a jeho granátníků na politickou scénu .

Fil 23.9.2008 11:48

Blbce z lidí dělá Jakl

I když je pravda, že říkat o socialistickém člověku Klausovi, jakýže to byl pravičák, když tak vydatně bránil regulaci nájmů, to může jenom hodně velký fanda VK :-) Ale i když odhlédneme od mobilizace a podíváme se na Klausovo pojetí politiky z dnešního pohledu, tak jeho snaha o vládu silných stran, kterým by to toho nikdo nekecal a byl by klid na "vládnutí", to se jeho postoji táhne jako červená nit (změna volebního zákona upečená se Zemanem a zamítnutá US, snaha dotlačit Topola k velké koalici s Paroubkem...). Prostě občane dej mi hlas a pak drž do dalších voleb zobák. 

Nicméně u Jakla je fascinující, jak dokáže neustále dokola omílat neuvěřitelné bludy a tvářit se, jakože je to všechno strašně moc pravda. Jeho bláboly čtu dnes již minimálně, ale tohle mu vydrželo a jistě i vydrží :-)

Každopádně ale pokud mám hlasovat, kdo z lidí dělá blbce, tak jsem 100% pro Jakla :-)

H,K, 23.9.2008 12:42

Re: Blbce z lidí dělá Jakl

...jak dokáže neustále dokola omílat neuvěřitelné bludy....  

 Napište o jaké bludy se jedná. Nenapsal jste nic konkrétního. Pouze známkování a osočování.

Fil 23.9.2008 15:28

Re: Re: Blbce z lidí dělá Jakl

Kdysi nám přednášel na škole, poslední, co jsem tak nějak měl čas a chuť od něj přečíst byly polemiky o kouření. S jeho názory a myšlenkovými postupy se dost neztotožňuji - asi jako když mi bude tvrdit, že Klaus nemobilizoval proti levici.  Abych zde ale dohledával a citoval konkrétní příklady a pasáže jeho textů, na to je mi ale Jakl se svými názory příliš ukradený. Do této diskuse jsem se zapojil hlavně z toho důvodu, že si stejně jako Aston myslím, že Klaus mobilizoval proti levici a pa k s ní uzavřel kšeft jako sviňa. Kdyby ovšem o tom Aston nenapsal na Hyeně, tak bych se nedostal k diskusi ani po tímto článkem, protože Jaklovy myšlenkové postupy mi přijdou natolik mimo moje vidění a vnímání světa, že se prostě bez jejich četby klidně obejdu :-) To je celé.

lucinapes 23.9.2008 12:48

Re: Blbce z lidí dělá Jakl

Zatímco nynější volební zákony dávají nemravnou sílu těm partajím, které volil jen zlomek voličů, viz KDU a SZ. Paroubek si s nimi za vydatné předem neinzerované spolupráce s bolševiky vytřel ..., což mělo za následek konečné padnutí US, ale strmý vzestup zelenýchmagorů, které jako pátou kolonu využil Havel. Tak podstatný rozdíl mezi tím, co odsuzujete vy, je v tom, že vládnou nebo vládnutí brání ti, kderé volilo jen pár lidí.

Fil 23.9.2008 14:52

Re: Re: Blbce z lidí dělá Jakl

Nemravnou sílu jednotlivcům a malým partajím dává volební zákon, který současnému rozložení voličských nálad absolutně nevyhovuje a již několik let pravidelně vede k patu nebo velmi těsnému výsledku. Systém dvou velkých stran považuji pro zdravou demokratickou společnost za smrtící. Malé strany jsou podle mě kořením demokracie, mohou přicházet s tématy, která nejsou pro velké strany dostatečně zajímavá, ovšem jejich síla musí odpovídat počtu voličů, což se bohužel u nás díky již zmíněnému volebnímu zákonu neděje - stejně jako neúměrně stoupá význam jednotlivců, takže vládu může vydírat kdejaký blbec.

Ale pokud bych si mohl vybrat, tak spíše víc menších stran s menším vlivem, než jenom dvě velké strany s velkým vlivem.

I-Worm 23.9.2008 20:41

Re: Re: Blbce z lidí dělá Jakl

řwekl bych, že nemravnou sílu dal SZ Topolánek, lačný koryta. A podělaný z možnosti, že by Paroubek dostal šanci sestavit vládu. Tak podělaný, že dal koryto Kalouskovi, kterého jeho vlastní strana zavrhla!

H,K, 23.9.2008 13:03

Re: Blbce z lidí dělá Jakl

Blbce z lidí dělá Jakl.

Jsou i takoví, že k tomu pana Jakla nepotřebují.

vasekpav 23.9.2008 14:22

Re: Blbce z lidí dělá Jakl

Tak si říkám , co vy musíte být za člověka Jakle ? Ta nekonečná obrana klause ...??!8-o

Jerry 23.9.2008 11:24

Myslíme stejný stát?

Myslí pan autor stejný stát? Třeba má na mysli jiné volby nekde jinde, ale tenkrat se mobilizovalo proti levici, moc dobre si to pamatuju. Jeste si z Klasue vsichni delali srandu, ze prehani. :-) Asi za trest tem posmivacum byla pak oposmlouva... ;) malo mobilizovali

lucinapes 23.9.2008 12:51

Re: Myslíme stejný stát?

Tak teď máme Dona Pupka s bolševiky za zády a žádná mobilizace už nepomůže, jještě chvíli budeme přešlapovat s KDU a  SZ a pak už nás KSČSSD bezostyšně převálcuje. No, komu není rady, tomu není pomoci. Tak budeme mít. CO JSME CHTĚLI, DO RACHOTY ZVESELA!!!

Pete Brich 23.9.2008 11:22

Vzbouřenci v Bohnicích protrhli plot

a už mydlí do klávesnic. Chocholoušek zas bude celý zpocený!!;-D;-D;-D;-D;-DPB

honzig 23.9.2008 11:18

a co takhle nějaký příklad

mobilizace proti pravdolásce, Já si na nic nevzpomínám ;-D

Jiří Hrbek 23.9.2008 11:17

Pane Jakle, ale no tak

Snad si myslíte, že můžete dělat z lidí vo.y. Udělal jste ho ze sebe sám. Anebo jste asi byl tenkrát opravdu jediný, který nemobilizoval proti levici. Správná reklama je přece o tom, co se neřekne "po lopatě". Pan Neff má naprostou pravdu. Vás snad může lidsky omluvit, "čí chleba jíš, toho píseň zpívej", na důstojnosti Vám to však nepřidá.

Maruschka 23.9.2008 11:11

Jakl ze sebe udělal pořádnýho vola, ne poprvé

Hovoří poslanec Václav Klaus:  ...Nakonec pan předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Josef Lux zmínil slovo mobilizace. Já bych chtěl říci, že my jsme mobilizovali své voliče, a to jak proti levicovému nebezpečí,

tak proti licoměrnosti a neupřímnosti pánů Mlynářů a Luxů. Ano, dělali

jsme to vědomě a budeme to dělat vždycky. Děkuji. (Potlesk.)

Tom 23.9.2008 12:29

Re: Jakl ze sebe udělal pořádnýho vola, ne poprvé

Zatímco Václav Klaus je upřímnost sama.

lucinapes 23.9.2008 12:54

Re: Re: Jakl ze sebe udělal pořádnýho vola, ne poprvé

No, zatím vždycky došlo na jeho slova.