27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Doktor 14.11.2008 0:53

Není to pravda, co Cikrt píše

Pan Cikrt stále sází na to, že víc jak 99% populace prostě netuší, o čem ty zákony jsou. Dají se najít např. na http://www.mzcr.cz/Odbornik/Categories/717-paragrafova-zneni-navrhu-zakonu-k-reforme-zdravotnictvi-a-duvodove-zpravy.html

Bod po bodu: 1. Na sjezdu jsem byl, Cikrt ne. Po vystoupení ministra bylo v plánu přednést připomínky které vedení komory mělo a stále nebyly vypořádány a pak o tom diskutovat. Ministr o tom nechtěl ani slyšet a Kubek mu vyhověl v tom, že dal o změně programu hlasovat. Většina delegátů byla pro diskusi až po přednesení připomínek - neměli totiž dosud šanci připomínky v ucelené formě vyslechnout. Ministr pak nakvap opustil sál - ve věcné debatě by totiž neměl šanci. 2. Komora reprezentuje všech 46000 českých lékařů úplně stejně, jako reprezentuje Parlament všech asi 8 milonů oprávněných voličů. Na sjezdu komory mezi delegáty dominují zejména soukromí lékaři - ambulantní specialisté a praktičtí lékaři, lékařů zaměstnanců je mezi delegáty asi čtvrtina. Nejde tedy o nějakou záležitost odborů.

3. Julínkovy zákony nedefinují standardy zdravotní péče špatně, ony ji totiž nedefinují vůbec. Jediná zmínka je tato:

"(1)   Prováděcí právní předpis stanoví katalog zdravotních služeb, ve kterém upraví seznam, popis a obsah zdravotních výkonů odborné zdravotní péče a jiných zdravotních služeb, v návaznosti na druhy a formy zdravotních služeb a dále stanoví další požadavky na jejich personální zabezpečení a na věcné a technické vybavení zdravotnického zařízení, v němž budou poskytovány, pokud požadavky na minimální personální zabezpečení zdravotních služeb a na minimální technické a věcné vybavení zdravotnických zařízení budou pro tyto zdravotní výkony nebo činnosti nedostatečné.

Sám Julínek přiznal přímo na sjezdu, že definování standardů bude trvat několik let.  

jezevec 14.11.2008 0:19

Pane Cikrte, vy jste opravdový aristokrat

Až se jednou Julínek vrátí zpátky do (Y), nebude mi chybět - ale vy ano.