3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLEMIKA: O zavilosti

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Nika 19.5.2006 1:07

Chachaa, Klaus je na EU ještě moc mírný

Palata by si měl poslechnout, co o EU říkají Holanďané. To by ho asi kleplo ;-P

Jan 18.5.2006 23:28

Komunistická normalizace pod "demokratickými" kulisami na postupu: Česká televize dnes v Brně zabavovala v předvolebním pořadu Václava Moravce SPECIÁL kandidátům jediné skutečné opoziční politické strany Pravý Blok - strana za ODVOLATELNOST politiků,

Komunistická normalizace pod "demokratickými" kulisami na postupu: Česká televize dnes v Brně zabavovala v předvolebním pořadu Václava Moravce SPECIÁL kandidátům jediné skutečné opoziční politické strany Pravý Blok - strana za ODVOLATELNOST politiků, NÍZKÉ daně, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii WWW.CIBULKA.NET, kandidujícím v těchto parlamentních volbách se svým tradičním programem švýcarské a americké PŘÍMÉ demokracie "NEVĚŘÍTE POLITIKŮM A JEJICH NOVINÁŘŮM, NO KONEČNĚ! VĚŘME SAMI SOBĚ!!!", cedulky s volebním číslem 14!!! Jak je vidět, "veřejnoprávní" Česká televize tak plní svoji základní povinnost - dostat znovu do parlamentu celé to kriminální parlamentní panoptikum, které rozkradlo a vytunelovalo naši zemi a ještě nás zadlužilo na mnoho generací!!! Stačí si přečíst: http://www.cibulka.net/petr/view.php?cisloclanku=2005051108

spaldings 18.5.2006 22:08

Ono je důležité to prvotní

že totiž tvrzení šířené různými palaty a jinými podvraťáky je NAPROSTÁ A ZLOVOLNÁ LEŽ. Je to lež, úspěšně živená těmi "nepragmatickými, slušnými a morálními havly a dalšími". Klaus tohle nikdy nikde neřekl a všechny ty slinty novinářských ubožáků jsou založeny na základním dezinformačním triku - kritizovanému vložím do úst to, co nikdy neřekl a pak s takto vyfabrikovaným blábolem "velmi úspěšně polemizuji". Je to křivárna.

Honza 18.5.2006 22:45

Re: Ono je důležité to prvotní

Jaké  "tvrzeni šířené různými palaty..."  je naprostá a zlovolná lež? On toho říká víc.

PRASÍ DENT 18.5.2006 20:55

KLAUN NA HRADĚ Z VŮLE BOLŠEVIKA

 Konečně vyvěsil ns své sídlo vlajku EU a jeho osvědčená dozorčí rada Livie , nosí modrý župan se žlutými hvězdami....Entweder úplně zešílel, nebo má opět za lubem nějakou kulišárnu...

k 18.5.2006 19:42

taková kritika sedí

Jestli je Klaus pravičák, tak jsou všichni ostatní Archandělé Gabrielové, tak jako uvedený článek je dokladem o o vrozeném i získaném kreténizmu většiny novinářů:-).

Mimozemstan 18.5.2006 20:17

Re: taková kritika sedí

On je pouze modry. Modra je i ODS. Pro ty, kteri se pouze jsou schopni orientovat v mistnich podminkach pouze poznamenam, ze modra je nejvice oblibena barva pro bolsevicke diktatory. Napriklad spravny Cinsky komunista Maoista chodi zasadne oblecen v modrem. Ruda je jen hvezda pro interni oslavy. To same plati i na Ukraine. No a pozornejsi ctenar se sam sebe zepta, jestli napriklad takovy Tlusty vlastne nezustal sve strane verny. 

Joska 18.5.2006 19:14

Mě se to jeví vše trochu jinak

Jde o souboj idealismu a pragmatismu. Idealisty jistě zastupuje třeba Havel (nebo i já, a většina těch co nemá ráda Klause, příp. ODS, přestože volíme pravicově) Více se ohlížíme na slušnost, principy, morálku a věříme že se má k bohatství dobrat poctivě. Pragmatiky zastupuje jistě Klaus (a jistě i autor článku a pak Železný, Paroubek, Zeman a další.)  Tohle totiž není pro něj to nejpodstatnější a my to prostě nechápeme a nikdy nepochopíme. Příkladů z jeho praxe je již příliš, než abychom to přehlédli. A můžu přitom souhlasit s některými jeho názory na EU, nebo rozumět jeho vetům. Ale důvěra v něj to rozhodně není. A respekt si získat také již nemůže. Je to docela prosté...

Mirek 18.5.2006 18:42

Nemohu

Protože nemohu požít ani to nejslušnější sprosté slovo, nemohu na adresu socan Palaty nic napsat.

Škoda

Saša 18.5.2006 16:50

Francouzi by euroústavu odmítli znovu

http://ihned.cz//2-18479380-003000_d-bf

a to je moc dobře.

Mimozemstan 18.5.2006 16:49

Opet neverim vlastnim ocim

V CR zreme bude nejaky zastydly klub komunistu, jehoz vasnivym priznivcem bude i pan Holásek a kteri dostavaji zelenou psat takove nesmysly.

Od zadu. Ptat se na takove otazky muze snad jenom clovek, ktery o EU nic nevi. Pochopitelne je zajisten volny pohyb zbozi, volny pohyb lidi a posledni odpoved je ne, EU nejsou Spojene Evropske Staty. Nikdo se o jednotnost meny ani jednotnemu ekonomickemu prostoru nesnazi, protoze EU je sdruzeni nezavislych statu. Nekteri se pripojili k Euru, nekteri maji sve meny a vsichni maji sve vlastni vyjimky. To ovsem klausovec se od sveho boha nedozvedel, pouze omyla snusku nesmyslu o -ismech.

Nevim proc by Palata mel neco podrobne dokladat, Palata nedostal za svou funkci profesuru a nemusi se na oko snazit predstirat ucence. Pokud se podivame na Klausovo zduvodneni, tak je to na urovni slohu v gymnasiu, bez relevantnich faktu, pouhe vykriky s jasnym podtextem, ze to pan profesor proste tak definuje a basta! Nebude se prece zabyvat argumentaci a dokazovanim svych tezi, nikdo se totiz nesmi opovazit s nim nesouhlasit, ci mit tu drzost a sdilet nazor zcela opacny. To predvedl nakonec ve sve komunikaci s poslanci v EU.

hodne neRath 18.5.2006 17:03

Re: Opet neverim vlastnim ocim

Vy budete asi Martan, a znate EU z EUnovin.....

Mimozemstan 18.5.2006 17:10

Re: Re: Opet neverim vlastnim ocim

Budete se divit, ale ja EU/EHS znam mnohem dele, nez vy mate demokracii v CR.

hodne neRath 18.5.2006 17:19

Re: Re: Re: Opet neverim vlastnim ocim

no, tak proc kecate?

Pochopitelne je zajisten volny pohyb zbozi, volny pohyb lidi - a co ty vyjimky?

Nikdo se o jednotnost meny ani jednotnemu ekonomickemu prostoru nesnazi - co takhle EUroustava?

Mimozemstan 18.5.2006 17:53

Re: Re: Re: Re: Opet neverim vlastnim ocim

Vy jste asi nepochopil, ze EU neni federativni republika. Pokud je to spolecenstvi nezavislych statu, tak kazdy stat pochopitelne muze mit a ma vyjimky. To nema co spolecneho s tim, ze je volny pohyb veci a lidi zarucen.

Euroustava nerika nic o jednotnem prostoru a uz vubec ne o jednotne mene. Napriklad GB a Skandinavie maji vlastni menu a to nikdo rusit nehodla. Euroustava byla az prilis liberalni a proto ji staty, kterou jsou velmi socialisticky zalozene odmitly. Hlavne z toho duvodu, ze by lide z nove prijatych statu prebirali praci puvodnim clenum. Nechteji Vas tam.

Doporucuji prestat poslouchat nesmysly z Hradu, poucte se o vecech tak jak jsou. To co rika Klaus je na urovni propagandy cirkve. Ta take tajila mnoho skutecnosti, protoze by to mohlo omezit jeji touhu po absolutni moci.

hodne neRath 18.5.2006 17:55

Re: Re: Re: Re: Re: Opet neverim vlastnim ocim

a jejda.... ten svobodny pohyb lidi je tedy tudiz zarucen stejne jako v RVHP...- tedy papirove..... no potes panbuh

Mimozemstan 18.5.2006 18:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Opet neverim vlastnim ocim

Od kdy byl volny pohyb zarucen v RVHP. Prosim presne odkaz na paragraf!!!!

Blabolite, jak jen dovedete, ze?

hodne neRath 18.5.2006 18:13

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Opet neverim vlastnim ocim

v CR ustavou z roku 1960,cl.31

Mimozemstan 18.5.2006 20:03

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Opet neverim vlastnim ocim

Asi jste blazne a neumite cist. CR neexistovalo v 60-tych letech. Ptal jsem se ve kterem ustanoveni RVHP definovala volny pohyb lidi po zemich RVHP. To tvrdite ve svem prohlaseni.

spaldings 18.5.2006 22:14

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Opet neverim vlastnim ocim

No a Vy jste buď blázen, nebo lhář. Když jste takový znalec EHS /EU tak asi budete spíš ten lhář. Naopak, milý pane, snaha o ústavu EU je snaha o Svaz Evropských Socialistických Republik, snaha o tzv. europrostor je další snahou o likvidaci národních států, takže ta věc je naprosto jasná. A to je stav - TEN BUDOUCÍ, ony SNAHY, které Klaus masivně kritizuje a má naprostou pravdu. Pokud to Vy nechápete, pak je to Váš deficit. Možná jste měl moc té demokracie na to, abyste snahu o totalitu dokázal odhalit už v zárodku.

spaldings 18.5.2006 22:22

Re: Re: Re: Re: Re: Opet neverim vlastnim ocim

Propánakrále, vy jste tu Ústavu EU nečetl ? Ústava EU hlavně mluví o jednotném řízení z Bruselu a to navíc ještě, aby to nebylo jen tak, nikým nevolenými úředníky bez jakéhokoliv mandátu. Je to nejhorší darebáctví, s kterým socanští sociální inženýři přišli od VŘSR. A to se záměrem hegemonie Nemecka v Evropě (za kolaborace Francie).

Mirek 18.5.2006 18:46

Re: Opet neverim vlastnim ocim

Eurohurvínku

Evelýna 18.5.2006 20:48

Re: Opet neverim vlastnim ocim

Jestli v české republice existuje klub zastydlých komunistů, pak je mimozemšťan zcela určitě jeho předsedou.  i když na druhou stranu se jeví jako  zuřivý eurohujer a to zas komunisti nejsou. Tak nevím. Každopádně nemám ráda ani jedny ani druhé.

Mimozemstan 18.5.2006 21:02

Re: Re: Opet neverim vlastnim ocim

To je dobre, ja rad ocenim lidi, kteri mne nemaji radi, nicmene odpovi na me prispevky slusnym zpusobem. Komunista nejsem, nikdy jsem nebyl a nikdy nebudu.

Eurohujer take ne. Pro mne je EU jedna dulezita vec a to je obrovsky trh, kde ja muzu prodavat sve konsulentstvi. Ja ani Rusko, ani Ukrajinu, ani napr. Turecko do EU nechci, protoze nejsou pro mne perspektivni zakaznici. 

Jsem soukromnik, ktery si vydelava na zivobyti, ziji prevazne na zapade a osobne se domnivam, ze vim jak funguje zapadni kapitalismus. Proto take casto vrtim hlavou nad tim, co Vam v CR nektere pseudo-pravicove strany tvrdi, ze je udajne pravicove, liberalni a kapitalisticke. Soucasne protestuji proti kazdemu liberalnimu zakonu, proti konzevativnim hodnotam. Spolecne pro ne je, ze vzdy spolehlive navrhuji zakony, za ktere by se nemusel stydet ani soudruh Lenin, napriklad, ze nemocne musi financovat stat, ze lekarniky musi zivit stat, ze poradek ve vecech je socialismus, atd...

spaldings 18.5.2006 22:31

Re: Re: Re: Opet neverim vlastnim ocim

Dám Vám příklad toho Vašeho "pořádku ve věcech" z vedlejšího článku "Touha Evropské komise prolamovat se občanům do každodenního života,

všemožně jim životy komplikovat, harmonizovat a řídit má další podobu.

Komise po dohodě s Radou předložila Evropskému parlamentu směrnici o

výživových profilech kladených na potraviny." Tomu Vy zřejmě říkáte pořádek, já tomu říkám ZHOVADILOST. Vím z vlastní zkušenosti s podobnými socialistickými určovači co že je momentálně pro mne zdravé, že se jedná o výplod naprostých parazitů, kontraproduktivních pobíračů královských platů z peněz občanů EU, které jako naprosté pitomce bylo třeba - byť si myslíte že zajišťují jakýsi "pořádek" - už před mnoha lety vykopat a poslat živit se nějakou užitečnou prací.

dadacos 19.5.2006 1:15

Mimozemstan je opravdu nepoučitelný

Mimozemstan je opravdu nepoučitelný. V této debatě napsal: "ze nemocne musi financovat stat" V diskusi pod článkem Klaus vetoval zákon o nemocenské jsem se mu snažil před několika týdny (sic!) vysvětlit, že nemocenské pojištění v ČR je založeno na platbách občanů do systému, tedy státu, a následném finančním čerpání v případě pracovní neschopnosti. Tzn. že stát nefinancuje nemocné, nýbrž pouze vybírá, spravuje a opětovně občanům "vrací" finanční prostředky.

Mimozemstan, který často kritizuje ODS, opomíjí, že tato strana navrhuje snížení odvodů a zvýšení indiduální odpovědnosti občana/pacienta.

Obávám se však, že u tohoto ctěného kolegy je většinou moje snažení marné. Smysl mého příspěvku tak spočívá spíš v tom, že ostatní diskutující mohou na konkrétním příkladě poznat, nakolik je převážně na Západě žijící Mimozemstan informován o situaci v ČR, k níž má tolik co "užitečného" říci. Ach jo...

ok 18.5.2006 16:24

ustavu zhatil rasismus "vyvolenych"

Ustavu zhatil rasismus "vyvolenych", priznejme si to. Pokud je ovsem rasismus Francouzu a Holandanu takhle silny, tezko bude EU v dohledne dobe fungovat.

Je to stejna pricina, ktera vedla k necinnosti holandskych vojaku pri masakrech v Srebrenici.

Se spolecnou menou bych ovsem nespechal, ted jsme v mnohem vyhodnejsi pozici, koruna stoupa a stoupat i nadale bude, je skoda tento proces zastavit prijetim Eura.

franta 18.5.2006 16:13

to jzd a spol

"Panu presidentovi jde o to, že by se EU měla vrátit k původnímu poslání, kterým byl jeden velký evropský trh bez cel a bariér." 

Mohli byste mě laskavě poučit na základě čeho jste došli vy a pan Klaus k názoru, že to bylo původní poslání EU ?

dadacos 19.5.2006 0:58

Ano, mohl bych Vás poučit

Volný pohyb osob, zboží, služeb a kapitálu jsou čtyři základní pilíře ES definované při jeho založení r. 1957.

Klára 18.5.2006 13:37

Vždycky dojde na jeho slova a někteří si to i pamatují.

Když Klaus před 10 lety upozorňoval EU, že bude muset řešit problémy se zemědělstvím, bylo mu arogantně naznačeno, že EU nevstupuje do ČR ale obráceně a ať je zticha. Uplynulo 10 let a hle, Klaus měl pravdu, nebo to chce někdo vyvracet? Dnes Klaus hovoří o nebezpečí byrokracie, o vládě nikým nevolených úředníků, kteří si jen hlídají teplá místečka bez jakékoli zodpovědnosti, mluví o tom, že ekonomika EU zaostává díky různým omezením,nařízením a hlavně demotivujícím sociálním dávkám, že se dostavily problémy v důsledku nesmyslné přistěhovatelské politiky(Francie. Německo)atd. Chce někdo s jistotou tvrdit, že zase nemá ten protivný Klaus pravdu?