23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Diskuse k článku

POLEMIKA: O zavilosti

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr Kunetka, zlocinec 18.5.2006 14:06

Re: Vždycky dojde na jeho slova a někteří si to i pamatují.

Mit pravdu jako prvni je vec, ktera se neodpousti.

šimon klein 18.5.2006 14:20

Re: Re: Vždycky dojde na jeho slova a někteří si to i pamatují.

připomínáš mi jednu básničku (Žáček?):

za pravdu je dvojí sazba, někdy metál, jindy vazba,

kdo jí řekne dřív než včas, tomu pravda zláme vaz.....

šimon obzírálek klein, evropský reakcionář (čestný titul od šedovouse)

Zebra 18.5.2006 15:03

Kai sy, teknon ?

franta 18.5.2006 16:19

A někteří si pamatují dokonce i víc.

Nevím kdo co Klausovi arogantně naznačoval, ale když Klaus před 10 lety (1996)upozorňoval EU, že bude muset řešit problémy se zemědělstvím, tak v té době EU už řadu let problémy se zemědělstvím a hlavně dotacemi do zemědělství měla, takže  žádné jasnovidectví se bohužel nekonalo. Ale skutečnost, že někdo má s něčím problémy, neznamená že se má všechno zrušit a hodit do záchodu. Někdy je prostě třeba přijmout "ekonomické balíčky". 

AeroKarel 18.5.2006 18:01

Re: A někteří si pamatují dokonce i víc.

Tak pevně doufám že se EU k těm balíčkům ve věci zemědělství rozhoupe .....

Mimozemstan 18.5.2006 18:09

Re: Re: A někteří si pamatují dokonce i víc.

Bohuzel nerozhoupe, protoze existuji jedinci, kteri proti EU neustale broji. Ten zakon, ktery to umoznuje, je totiz v ustave, proti ktere tolik broji mj. i jisty komunisty zvoleny starik.

Mimozemstan 18.5.2006 20:10

Re: Re: A někteří si pamatují dokonce i víc.

Jeste k tomu dodam jednu podstatnou vec, ktera se nesmi verejne rict. Ustava byla vytvorena pro omezeni moci socialistu v EU a vydirani EU ze strany Francie. Nejdulezitejsi vubec je zruseni veta a zavedeni vetsinoveho systemu.

Vsichni naprosto jasne chapali, ze Francie hlasovala NE, protoze cela ustava byla prave udelana na omezeni jejich vlivu. Proto take hlasovani pokracovalo. Ovsem proc Klaus proti tomu protestoval oduvodnenim s blabolismy, nad tim zustava cloveku rozum stat. Nebo spis proc on aktivne podporuje socialisty a komunisty v EU.

spaldings 18.5.2006 22:19

Re: A někteří si pamatují dokonce i víc.

Ale on taky NIKDO NEŘÍKÁ, včetně Kaluse, že se má VŠECHO zruši. Co to tu šíříte za lži ? Klaus měl a má pravdu. A to vadí. Zejména eurohujerům.

Mimozemstan 18.5.2006 17:02

Re: Vždycky dojde na jeho slova a někteří si to i pamatují.

Souhlas s Frantou.

Jenom naprosto neinformovany clovek muze prohlasit takovy nesmysl, ze Klaus na neco takoveho poprve upozornil. Problemy financovani v zemedelstvi se resi od praveku, konkretne problemy s podporou v zemedelstvi minimalne od 60-tych let a to nejen v EU/EHS/... ale i v USA. Narozdil od neznaleho Klause, zapadni ekonomove davno prisli na to, ze zemedelstvi je potreba podporovat a ze to take neco stoji. Neobjevil Klaus take ze kolo je kulate?

To same plati o byrokracii.

Proti komu zaostava ekonomika EU? Rozhodne ne proti USA, ktere jsou na tom v soucasne dobe spatne, jak dluhy a urokova sazba roste rychleji nez trava? Jedina ekonomika, ktera vyrazne roste je v soucasne dobe komunisticka Cina. Tak proti komu a nebo jste se to dozvedela pri predvolebnim vymyvani mozku ODS.

jeff 18.5.2006 13:23

Domnívá se někdo,

že dnešní bezpečnostní a ekonomické postavení Švýcarska a Dánska je v Evropě horší, než postavení ČR?

Malý Aston 18.5.2006 13:45

Nedomnívám

Je lepší a pokud švýcaři zůstanou bez EU bude ještě lepší.

honzak 18.5.2006 14:13

Re: Domnívá se někdo,

ani depresemi z polárních nocí deptaní Norové si nežijí nejhůř.  A záchodová prkýnka s nenormalizovanými úchyty mi jejich kempech taky nevadila.

Mimozemstan 18.5.2006 20:38

Re: Re: Domnívá se někdo,

Norove maji ale takove vymysly, jako napriklad olejovy fond, kde kazdy Nor ma penize v hodnote kolem 6 milionu. Asi budete zdeseni, ze statni majetek neni vytunelovan "podnikatelem" v soukromem vlastnictvi, ale presne naopak. Bohatstvi zeme, ktere vlastni vsichni. Hruza ze? Kazdy male duo klausiku/topolanku musi prece odsoudit takove zhuverilosti jako ideologicky nezprivatizovany majetek, kterym neclouma volna ruka trhu.

Kolik, ze jste kazdy dostal z privatizace majetku v CR. 10, 20, mozna 30 tisic. Jo vy jste privatizovali podle mistnich pravidel (Bidlo, kde jsi?), zatimco Norove pouzili hlavu.

fool 18.5.2006 23:45

Re: Domnívá se někdo,

takze za to ze ceska republika ma horsi ekonomicke postaveni nez svycarsko muze EU, jo? :)))))))))))))))))) to je fakt goooooooooooooooooool :)))))))))))))))))))))))))

Honza 18.5.2006 12:19

Klausuv eurepeismus v Ucene spolecnosti

Na rozdil od (predpokladam) vetsiny diskutujicich jsem na inkriminovanem zasedani Ucene spolecnosti byl a projev pana presidenta slysel. Musim konstatovat, ze se autor myli. Cituji:

"pak bych očekával od Palaty, že svůj názor doloží pěkně exaktně, přinejmenším tak podrobně, jako učinil Klaus v Učené společnosti."

Prof. Klaus sve politicke nazory na fungovani EU dokumentoval dvema rucne nakreslenymi grafy, o kterych sam priznal, ze s fungovanim EU mohou, ale nemuseji nejak souviset. Kdyby neco takoveho predvedla moje diplomantka, musim ji vyrazit ze seminare. Jeho pseudovedecke vyklady mohou imponovat Lucii Bile, ale pred vaznou diskusi neobstoji.

Lucka Bílá 18.5.2006 12:35

Re: Klausuv eurepeismus v Ucene spolecnosti

Honzo, pan profesor Vám to jistě vysvětlil dobře, vy jste to však bohužel nepochopil.

hodne neRath 18.5.2006 12:55

Re: Re: Klausuv eurepeismus v Ucene spolecnosti

predpokladam ze jste ho tedy utlouk exaktnimi argumenty....

Honza 18.5.2006 14:19

Re: Re: Re: Klausuv eurepeismus v Ucene spolecnosti

Tlouklo nas ho několik. Prof. Horejsi VK upozornil, ze pokud sam pripousti, ze prislusny graf nemá zadnou souvislost s jeho zavery, nemel by ho ukazovat. Další kolegove (prof. Musil. prof. Mozny) v další diskusi ho upozornili, ze pribyvani legislativy je jev typicky pro všechny civilizovane staty, nejen EU, a s integraci nemusi nejak souviset. Prof. Krejci upozornil na skutečnost, ze integrace je hnana demograficky (az dvacet procent populace rady evropskych zemi tvori pristehovalci nebo jejich potomci) a tlak muslimske civilisace, proti které se isolovane narodni staty nemaji sanci ubranit. Prof. Wilhelm (byvaly rektor UK) zminil jako pozitivni efekt integrace, ze přes milion studentu vysokych skol kazdym rokem stravi nejmene jeden semestr v jiné zemi EU. Další diskutující upozornili, že překážky svobodnému pohybu osob a lidí uvnitř EU, které Klaus právem kritisuje, nedělají nenávidění bruselští byrokraté, ale naopak národní vlády (Francie, Německo, Rakousko) a větší integrace EU je tedy pro malé členské země jedinou šancí. Atd. Atd.

šimon klein 18.5.2006 14:23

Re: Re: Re: Re: Klausuv eurepeismus v Ucene spolecnosti

aha, takže když už EU neví co s musulmanama, potřebuje "se rozkročit jako štít nad sjednocenou Evropou" a pár svejch musulmanů přemístit do nových států......klasický vývoz problémů pod vznešenými gesty...

Honza 18.5.2006 14:31

Re: Re: Re: Re: Re: Klausuv eurepeismus v Ucene spolecnosti

????? Nerozumím.

šimon klein 18.5.2006 14:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Klausuv eurepeismus v Ucene spolecnosti

viz podstata řeči prof.Krejčího.

Vzhledem k tomu, jak se ukázala EU impotentní v případě karikatur a Dánska, neočekávám, že by pan profesor hovořil o společné obraně EU-prostoru před musulmany - takže tento zdánlivě platný důvod (obrana) pouze zakrývá snahu si vlastní musulmany v "tradičních" zemích Evropy naředit jejich svobodným pohybem do nových zemí a tím - tradiční řešení - oddálit skutečné řešení jejich problémů na nějaké další vlády v budoucnu.

Mimozemstan 18.5.2006 17:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Klausuv eurepeismus v Ucene spolecnosti

Nechapu. EU je spolecenstvi nezavislych statu, ne Evropske Spojene Staty, jak Vam neustale predsouva Klaus. Problem pristehovalectvi je problem politicky a ne ekonomicky.

Naopak priklad Danska jasne ukazuje na to, jak je Evropa slaba, ze by bylo potreba mnohem vetsi integrace statu, aby Evropa vystupovala jako jeden celek. Prestat spolupracovat jenom v ekonomickem hledisku a zacit spolupracovat v politickych. To znamena jit presne opacnym smerem, nez co rika Klaus.

Nepodpora Dansku v oblasti pristehovalcu je dusledek politiky podporovani rozkladu EU, jak dela Klaus.

Čumil 18.5.2006 14:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Klausuv eurepeismus v Ucene spolecnosti

Ani není potřeba...;-)

hodne neRath 18.5.2006 14:37

Re: Re: Re: Re: Klausuv eurepeismus v Ucene spolecnosti

sanci ceho?

Honza 18.5.2006 22:43

Re: Re: Re: Re: Re: Klausuv eurepeismus v Ucene spolecnosti

sanci pro zruseni barier mezi staty a rozvoj volneho trhu, o ktery prof. Klausovi tolik jde.

Malý Aston 18.5.2006 11:59

Socialismus v Evropě

Máme socialismus,před toto slovo si může každý dosadit slovo jiné podle toho kam patří,zda ke krajní levici nebo krajní pravici.Jenom ta demokracie není ,po tomto stavu  všechny politické strany,končící ismem toužily až toho dosáhly. Není demokratické,že byl dosazen Špidla do funkce komisaře,já jsem ho tam nevolil. Tam byl uklizen Standou a tomu také nevěřím a také jsem ho nevolil. Idea podpory regionů vede k vytouženému cíli Lenina,omezení funkce a zánik státu. Můžete možná v některé knihovně najít jeho knihu" Stát a revoluce". Některá tvrzení,že západní státy nám něco mohou zaručit je chybná,napřed se postarají o své voliče a potom možná o nějakou garanci pro nás.Je jen otázka času,kdy se ve Francii dostane k moci Le Pen nebo jeho dcera,je otázka času,kdy němci budou volit nacionalisty a to z důvodů sebezáchrany před Turky,Kurdy a jinou etnikou,která přišla,množí se a neuctívá hodnoty evropských obyvatel.

Nejsem ani nacionalista ani komunisty ani bolševik. Ale tvrzení,že Evropská unie je za stavu ve kterém se nachází jedninou alternativou s byrokratickým řešením všech problémů je velmi odvážné.

Sch.glosátor 18.5.2006 11:15

Chránit nebo posilovat suverenitu státu je marné a neúčelné.

Jedinou efektivní možností, jak čelit socialistickým bruselským byrokratům je posílit suverenitu občanů.

Petr Kunetka, zlocinec 18.5.2006 13:37

Re: Chránit nebo posilovat suverenitu státu je marné a neúčelné.

Jsem poddany, jsem poddany, jsem poddany... Ono to nakonec Schumi funguje ;)

klobouk 18.5.2006 10:59

K male poznamce nakonec

cesi se nepostavili an hitlerovi ani stalinovi ani breznevovi a nakonec ani husakovi a jeho normalizatorum a zapad je ma zato odskodnit. Koho odskodni cesi za svou pasivitu a rezignaci? vaclav klaus zosobnuje tyto vlastnosti a proto je tak oblibeny, vaclav havel ktery tvori protivahu k obcanske pasivite a vyckavani na lepsi casy typu klasova je prirozene tercem kritiky protoze je stalou pripominkou. Zatimco pan klaus zkoumal budoucnost socialismu v ustavech cssr, zabyval se pan havel obcanskymi problemy a prijimal osobni rizika. EU jiste neni idealni spolecenstvi, je ale moznosti jak udelat evropu sjednocenou, prostou ozbrojenych konfliktu.

Aleš 18.5.2006 11:07

Re: K male poznamce nakonec

také to vidím jako pojistku proti vývoji nacionalistických států, pojistku proti válečným konfliktům. O tom nikdo u nás nehovoří.