23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Diskuse k článku

POLEMIKA: O zavilosti

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vlastimil 18.5.2006 13:53

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Odpověď na tři autorovy otázky

Mne zase děsí ta vaše nedůvěra typu "budeme tam přehlasováni ....".  Ano někdy budeme na straně většinového názoru, jindy zas budeme přehlasováni. Trochu záleží na naší šikovnosti a také se musíme smířit s tím, že ne vždy bude vše podle našich představ. To byste pak i jako jednotlivec nemohl nikdy vstoupit do žádného spolku, protože "se tam hlasuje a mohl bych být přehlasován". Já osobně jako jednotlivec bych příliš netoužil o členství v nějakém klubu 25-ti lidí, kde by každý z nás měl právo veta a všechna rozhodnutí by musela být jednohlasná. Takovýto klub by asi brzo přestal fungovat a rozpadl se. S EU je to podobné. 

pep 18.5.2006 20:51

Re: Re: Re: Odpověď na tři autorovy otázky

Dr.NO.

JH 18.5.2006 8:11

Holásková z Vyvolených by byla v řiti p. Klause určitě néně smočena.

Je s podivem jak nadšeného obdivovatele může mít i tak problematická a primitivní , co do vnímání světa osoba p. Klause. Naštěstí všichni víme kdo na korytu presidenta s vřelou pomocí komunistů se vrtí! A kdo takovou osůbku obhajuje a vynáší, bude ze stejného dřeva, že!

Emil 18.5.2006 9:00

Re: Holásková z Vyvolených by byla v řiti p. Klause určitě néně smočena.

Toto může napsat jen duševně chorá osoba. To, co předvídal Klaus při našem vstupu do EU, se ve většině splnilo. Přečtěte si předcházející články o tom, co úřadové v Bruselu chtějí ze své funkce omezovat. To byl účel EU? Kreatury, které nás zastupují v Bruselu, jen ukazují skutečný stav. Dříve zaváděli komouši tvrdou pěstí pořádek v lido demo, nyní stejnou pěstí chce zavádět pořádek EU. Je to opravdu to, co jsme všichni chtěli ? Proto vmontovávání jména Klause do celé problematiky  EU je ubohost a odvádění pozornosti od skutečného stavu EU.

pustai 18.5.2006 12:04

Re: Holásková z Vyvolených by byla v řiti p. Klause určitě néně smočena.

V. Klaus je jiste pro mnohe problematicka osbnost. Ja porad opakuju, aby jsme si vzpomeli na to jak si "osedlal" Meciara a jak elgeantne rozdelil republiku. Ne, ze bych se z toho radoval, ale nic jineho neslo udelat. A jake vyborne vztahy mame se slovaky dnes. Dvojdomky a podobne nesmysly by nikam nevedly. Docedete si predstavit, kdyby proti Meciarovi sedel ten .ul Paroubek? Nedelejme si iluze, mohlo byt mnohem hur (Jugoslávie). Chci tim rict, ze na vize o budoucnosti statu a Evropy ma proste cich. Kritizuje, ale vecne proboha. Nikdy jsem ho neslysel, ze by nabadal k nevstoupeni, nebo k nejake rebelii. Ja jsem byl vstup pro a porad si myslim, ze je to dobre a bude se to zlepsovat. Ale ze je opravdu co zlepsovat. S citem pro tyto veci jsou V. Havel, Pithart a jini proste mimo. Neumi to, jsou to naivky.

jeff 18.5.2006 13:12

Re: Holásková z Vyvolených by byla v řiti p. Klause určitě néně smočena.

Je s podivem jak nadšeného obdivovatele

JH vy se asi divíte úplně všemu, což? Od rána do večera.

Naštěstí všichni víme ....... vy všichni jste kdo? Místní buňka ČSSD, KSČM....?

BuBu 18.5.2006 8:09

I já si vyčítám, . . .

 . . . . . a lituji, že jsem v referendu také hlasoval pro vstup do EU. Teď už bych to neudělal. A určitě nejsem v téhle zemi sám, kdo změnil názor - respektive procitl ! Václav Klaus to má naprosto dokonale srovnané v hlavě a má schopnost předvídat velmi, ale velmi, daleko dopředu. Musím konstatovat, že mu jeho předvídání téměř 100% vychází. V tom se zásadně liší od ostatních "předvídačů" - plácalů.

šakal 18.5.2006 9:15

..."Teď už bych to neudělal"...

...Tak to je Vám teď akorát tak  h o v n o  platný ;-P A mně, bohužel, spolu s Vámi taky :-/

...já pořád, který kreténi mi ten euroráj v referendu zařídili (Y)

vlasta 18.5.2006 7:55

byl schválen rozpočet EU

Ve zprávách dnes ráno říkali, že ČR by mohla čerpat z prostředků EU až 90 miliard korun ročně. A mně vrtá hlavou, odkud ty peníze vezmou, nebo spíš komu je vezmou. A jak dlouho se to komusi bude líbit. To je přeci socialismus ve velkém. Ani v malém se neosvědčil. EU by měla sloužit k něčemu jinému než k přerozdělování peněz.

honzak 18.5.2006 6:43

EU jako každá

socialistická organizace především BUJÍ!!! Kohorty přeplacených úředníků vymýšlí nesmysly, aby zdůvodnili svoji existenci a eurohujeři ve všech státech je za to oslavujou. Příklad z praxe následuje:

Chtěl jsem získat příspěvek na provozování obecně prospěšné činnosti (síť stanic technické pomoci pro cyklisty). Po týdnu shánění informací jsem to vzdal, protože takovou úřednickou hrůzu bych nepřežil.  A tak máme jen jedno místo, zaplatil to tuzemský sponzor.

I já jsem hlasoval pro vstup, ale vidím, že to nebylo úplně dobře. Souhlasím proto s Klausem, že EU se má vrátit k tomu, kvůli čemu vznikla. Tedy k odstraňování administrativních překážek a bariér. A já bych doplnil ještě zvýšení vlastní efektivity. Tedy snížit radikálně REŽII toho spolku. Totéž bych doporučil OSN a UNESCO, které dnes rovněž žijí vlastním životem bez vazby na reality a jen spotřebovávají tuny peněz.

Aleš 18.5.2006 7:33

Re: EU jako každá

potom je legitimní o tom předsvědčit většinu států a to věcnými argumenty- jednáním a jednáním  a ne články do novin a veřejnými vystoupeními. Jinak může reagovat novinář, jinak hlava státu.

Andy 18.5.2006 7:54

Re: Re: EU jako každá

doporučuji legitimní postup, Aleši. Kandidujte na prezidenta, vyhrajte volby a pak jednejte a jednejte- do té doby huš.

JH 18.5.2006 8:14

Re: EU jako každá

Ano, řada "podnikatelů" si myslí, že tak jak snadno okrádají nás tak snadno se nechá okrádat EU. A kyž EU klepne přes prsty - to je řevu - páni zloději=podnikatelé!!!!!

Křupan 18.5.2006 8:22

Re: Re: EU jako každá

Nevšim jsem si, že by EU klepla přes prsty zgraby, kakaoboby a spol. ;-D;-D;-D

šakal 18.5.2006 9:17

"I já jsem hlasoval pro vstup"...

...a já si porád řikal, kerý kreténi mi ten euroráj v referendu zařídili (Y)

Aleš 18.5.2006 6:07

pane Holásku

až budete příště psát obhajobu pana prezidenta, přečtětě si jeho poslední články na téma EU a pokuste si je objektivně hodnotit, je tu jasný odpor, který znamená odmítání EU neboť předpokládat, že se EU vrátí ve vývoji 15 let zpátky je všichni víme co.

To opravdu není kritika, to je odmítání a poto si myslím, že   by měl rezignovat z funkce prezidenta, neboť jako hlava státu zastává názor,  jsem proti  organizaci jejíž jsme členem.

dvd 18.5.2006 6:38

Aleši

já jsem zažil EHS, pak ES a nakonec EU - a že by to šlo k lepšímu? Ostatně eurohujerství není ani v té "staré" Evropě nějak příliš rozšířený jev. A i politici se o EU občas otřou. Pochopitelně ne ti, kteří se živí jako dojiči evropanství atp.

Andy 18.5.2006 7:13

Re: pane Holásku

  Mimochodem, komunisti jsou proti NATO- neměl by rezignovat Filip a další bolševici ve vysokých státních funkcích ?

Banjo 18.5.2006 7:16

Re: Re: pane Holásku

> Andy: Já jsem pro, to je dobrý nápad :-)

Aleš 18.5.2006 7:29

Re: Re: pane Holásku

to nejste schopna rozlišit parlament a vládu??  V opozici jsou i Haiderovci, Le Penovci v jiných zemích.

Andy 18.5.2006 7:53

Re: Re: Re: pane Holásku

komunisti nejsou v opozici, ti jsou v zatracený koalici:-P

RiFl 18.5.2006 7:15

Re: pane Holásku

Aleši,Váš a páně Palatův způsob myšlení a hodnocení není původní.Ve dvacátém století se stal již dvakrát dominatním - jednou se tomu říkalo gleichschaltung,podruhé ideověpolitická jednota.Avšak ani v jednom z obou případů to nemělo se svobodou a demokracií pranic společného.Mám vážné obavy,že EU se spíše ubírá směrem k Nové Evropě či táboru míru a socialismu,než ke společnství svobodných a suverénních občanů.

RiFl 18.5.2006 7:17

Re: Re: pane Holásku

dominatním=dominantním.Omlouvám se za překlep.

Aleš 18.5.2006 7:31

Re: Re: pane Holásku

nediskutujeme o tom kam se EU ubírá, ale o tom zda  je požadavek na odmítnutí legitimní od hlavy signatářského státu

Mirek 18.5.2006 7:55

Re: Re: Re: pane Holásku

Aleší, zkuste si poctivě odpovědět na ty tři otázky, které jsou v článku.

Štváč 18.5.2006 9:21

Re: pane Holásku

Samozřejmě máte Aleši pravdu a od p. Holáska je to neuvěřitelné překrucování faktů.

pep 18.5.2006 21:03

Re: pane Holásku

Vážený pane Aleši, uvědomte si laskavě, že pan president Klaus je prezidentem tohoto státu a jeho povinností je tedy chránit zájmy občanů tohoto státu. Což, podle mého názoru, poctivě dělá. Jestli je tento stát členem nějaké unie není pro jeho funkci relevantní. V jeho povinnostech jako státníka těžko najdete nějaký pasus o tom, že má povinnost být rektoskokem Evropské unie.

Je samozřejmě jednodušší tvrdit, že někdo je hlupákem, než přiznat, že hlupákem jste vy sám.

šakal 18.5.2006 5:51

....no jo....HOLÁSEK...to máte halt blbý!...

...Esi ste byl Vy i celá Vaše famílie pro EU, tak si račte políbt prdel a neskuhrejte nám tu ;-P

Josef 18.5.2006 4:23

Nejenom Klaus, ale i autor...

 I autor v tomto clanku placa nesmysly. Neexistuje volny pohyb kapitalu, ne ? PSA z Francie do Kolina, BOSCH z SRN do Jihlavy, Philips do Hranic a desitky dalsich. To neni pohyb kapitalu? Volny pohyb lidi v Evrope existuje jiz davno a na pohyb pracovnich sil take brzy dojde. Chtel by jste nam davat lekce, jako pan president, ale o Evrope toho nevite ani co by se za nehet veslo, autore !

jzd 18.5.2006 4:59

Josefe, vezměte rozum do hrsti! To se Vám pohodlně vejde...

Milí pane Josefe!

Z Vašeho příspěvku jsem si dovodil, že jste zmíněný článek pna Václava Klause buď vůbec nečetl, nebo jste jej četl a nepochopil a nebo jste četl jen komentář v Haló novinách. Panu presidentovi jde o to, že by se EU měla vrátit k původnímu poslání, kterým byl jeden velký evropský trh bez cel a bariér. Ono se to totiž "maličko" zvrtlo a výsledkem je spleť zákazů, příkazů, kvót, omezení a subvencím. V pěti větách Vám to nevysvětlím, ale Vám připadá správné živit 40 000 úředníků v Bruselu jen proto, aby nám diktovali kolik má stát pivo, dětské plíny a jaké máme platit daně?