7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marat 8.7.2006 12:07

Re: Kritici zapomněli

Jistě že nacionální socialismus stojí mimo zákon.Jak jsem už mnohokráte napsal,nacionální socialisté vraždili z důvodu rasovích,kdežto komunisté z třídních a dali si na tom vraždění zvláště záležet.Ač ti Němečtí narodní socialisté udělali pro dělníky daleko více jak komunisté,přesto to podle intelektuálu-marxistu nebyl réžím dělnický.Bolševický réžím byl prý réžímem dělníku a rolníku,ač právě ty dělníky a rolníky vzal pořádně u držky.Další zločin Německých národních socialistu byl,že nezestátnili absolutně všechno.I živnostníky a nenadělal ze sedláku kolchozníky.Takže to podle intelektuálu celého světa nebyl socialismus,nýbrž fašismus.

 Intelektuálové celého světa nedali Německu tolik času,jako komunistům.A také se komunistům nejen všechny zločiny odpouští,ale také zamlčují.

Jura Jurax 8.7.2006 12:31

Re: Kritici zapomněli

Ach jo. Srovnání s NSDAP není trapné, ale velmi příhodné. Ono totiž kdyby v Německu nevyrašil vřed nacismu v tak obludné formě a neobsadil Evropu dřív, vyrazil na Evropu Stalin nejpozději v roce 1943. A my bychom  nejspíš po boku wehrmachtu hrdinně bojovali proti rudé záplavě. A komunismus by byl všude v Evropě mimo zákon, kdežto nacisté by byli sice extrémní, ale tolerovanou stranou - za ta léta by se trošku zkultivovali a i ty nižší rasy by začali tolerovat - asi jako dnes komunisté tolerují buržousty, dokud nepřijde den ...

A všechna čest Rudé armádě - bez ní by nacismus poražen nebyl. Bohužel kam stoupla noha ruského soldáta osvoboditele, tam byla jedna totalita nahrazena druhou. Akorát Rakušané a Finové měli kliku ...

Lukas 8.7.2006 9:03

Komunismus - nacismus

Vite když nekdo tvrdí že jednat s komunisty nejni nebezpečné tak to nechápu.. Komunisti a nacisti mají stejné postupy jak se dostat k moci. V době míru a prosperity se chovat státotvorně, ale při první příležitosti se chopí moci a už nepusti.. Myslím, že kdyyby ve Strakově akademii zasedl jen jediny komunista byla by to pro nás tragedie!! Sou pořád stejní, mají stejné symboly, stejné ikony.. Myslím, ze ruda hvězda je stejná zrudnost jako hakový kříž!!!

F.Vízek 8.7.2006 9:26

Re: Komunismus - nacismus

Dopuštíte se trapného srovnávání nacismu s komunismem a jistě tedy vysvětlíte, proč všude v Evropě stojí nacismus mimo zákon (i tam, kde vládly fašistické režimy) a komunistické strany naopak pracují všude. Jistě vysvětlíte, jak je možné, že se Winston Churchil (odpůrce komunismu) dokázal se Stalinem spojit , že?   Asi jste, Lukasi, pozapomněl,  kdo se v Evropě na likvidaci hitlerismu podílel měrou vrchovatou a sotva pamatujete, že po svobodných poválečných volbách se KSČ stala vítězem. Nebýt LHOSTEJNOSTI většiny obyvatel, nemohla se demokracie v roce 1948 zvrtnout a postupně narůstat v totalitu, nebyly by možné politické procesy a politické vraždy.

Tato lhostejnost většiny k osudu demokracie je dodnes prorostlá našimi životy, jak vidět i na reakcích v tomto NP.  Pokud se s tímto nevypořádáme, pořád nebezpečí hrozí.

Diskusi s¨je třeba chápat jako boj myšlenek, ne souboj člověka s člověkem.  Politickým stranám sluší politický boj a ne mocenské prostředky!   Proto je třeba bránit mandáty každé politické strany, která ve svobodných volbách uspěla.

občan z kraje města 8.7.2006 9:53

sám jste odpověděl

totalitní vládu komunistů si ostatní Evropské státy ještě nezkusili takže směřují k tomu, aby si to testli. Naše zkušenost je zřejmě nepřenosná. vzhledem k tomu, že jsme v područí EU si zřejmě komunismus testnem znovu. Jsem však už relativně starý a nechce se mi čekat až si tu zkušenost Evropa prodělá a komunisty pak zakáže stejně jako nacisty. Ostatně vůbec není jisté zda bych to přežil, v lágrech bývá úmrtnost vysoká.

Marat 8.7.2006 10:47

Re: Re: Komunismus - nacismus

Soudruhu Vízku,vy jste byl a jste komunista.V roce 1948 to nebyl lhostejnost obyvatelstva v ČSR,ale lstivost a prolhanost komunistu a mnohaletá propaganda "slovanistická" a prokomunistická.Všude na světě jsou komunisté stejní.I ty "eurokomunisty" sověti tajně financovali.Šlo přece o taktiku,jak uchopit moc.Nacisté byly pro bolševiky konkurenty.Nacisté mohli vyvraždit stejné lidi,ale taktickou chybou pro ně bylo,že je vraždili z rasovích důvodu.Kdyby ty masové vraždy zdůvodnili "třídní potřebou",tak by se jím dostalo potlesku intelektuálu celého světa.Potom by to ovšem nebyl nacionální socialismus,ale socialismus internacionální a ten je přece fajn.

Komunista Vízek nemá tušení o tom,že všichni komunisté celého světa byli podřízení Internacionále,takže SSSR,takže ani Čsl.komunisté nemohli jednat jinak jak jednali.

Zajimavé je,že do dnešních dnů bolševické vraždění jaksi nevadí výkvětům a elitám celého sěvěta

Džejpí 8.7.2006 11:21

Nepoužívejme zkratky!

Používejme plné znění - národní socialismus! Pak  bude diskuse a argumentace průhlednější.

spaldings 8.7.2006 13:33

Re: Re: Komunismus - nacismus

Ale komunismus je s nacismem plně srovnatelný. Neliší se podstatou socalismu - ta je naprosto stejná, liší se jen tím, že jeden je nacionální a druhý internacionální. V Evropě se na likvidaci hitlerismu podílely SSSR, Britanie  USA. SSSR obětoval převážně lidi, ostatní převážně materiál a finance. A hluboce se mýlíte, Stalin nehodlal diskutovat s nikým, o tom, jestli tady budeme skákat tak jak on píská nebo ne. Tyhle báchorky jsou směšné a zdokladoval jejich nesmyslnost Brežněv o dvacet let "civilizace" později. Dikusi je možno chápat jako souboj slov jen s těmi, kdo uznávají stejná pravidla. A to komunisti nejsou. Platí zde Werichovo - Každej morální předpoklad musí bejt futrovanej klackem.

Hledajíci 8.7.2006 9:01

Demokracie je tvořena demokraty

Na těchto novinách má mnoho lidí plnou pusu demokracie a svobod. Ale když někdo vysloví názor, který se neshoduje s názorem těchto "křičicích demokratů",  tak je mu vynadáno, je pochybováno o  jeho mentaĺních schopnostech, je mu navrhováno jít na psychiatrii. --- S takovou "křičicí demokracií" jděte do háje. Čím se lišite o Vámi tolik proklínaného komunismu? Pouze tím že svoje protivníky ještě nezavíráte, ale jestli Vámi navrhovaný zákon o zákazu KSČ bude prosazen, tak budete úplně stejní. ---  T.G.Masaryk řekl : Tak máme tu demokracii, ještě potřebujeme ty demokraty. --- Mnoho lidi na těchto novinách nepoužívá rozumu, i když to o sobě vehementně prohlašují, ale svých citů jako nenávist, zlobu. ukřivdění, které je vedou k psaní článků plných zloby a nenávisti. --- Bože, odpusť nám naše viny, jakož i my odpouštíme našim vinikům. A neuveď nás v pokušení, ale zba nás od zlého. Amen. --- A k těm zlým seradíte i vy, křičici demokrati! 

Marat 8.7.2006 11:44

Re: Demokracie je tvořena demokraty

Soudruhu Hledající,v Čechách není demokratu,protože v těch Čechách velice dlouho panovali komunisté. A Masaryka bych si do úst moc nebral.On také nebyl žádný vzorný demokrat.

Jura Jurax 8.7.2006 12:39

Re: Demokracie je tvořena demokraty

Ach jo, Hledající - ale je tu demokracie, to víte, že je; a že Vám za Vaše názory klnou, shledávajíce je pitomými, to je demokracie; Vy si taky dovolujete nesouhlasit.

Demokraté jsou samozřejmě různí - některým se nedostalo vychování nebo se neumí ovládat, takže Vás direktně pošlou do prdele, kdežto ti slušní akorát napíšou, že se s Vašimi názory nemohou ztotožnit - a většina bude někde mezi tím.

Kdyby tu nebyla demokracie, tak byl-li by vůbec povolen internet, tak už by automat Vaše nevhodné názory registroval, zjistil odkud to píšete, přes povinnou registraci zjistil, kde bydlíte, a už by u Vás zvonili pánové v kožených kabátech, že pobuřujete, hanobíte a NESOUHLASÍTE - a to je trestné, takže půjdete s námi ...

Vladimir 8.7.2006 9:00

Agitka

Mily pane Vizku, napsal byste prosim clanek, esej, agitku, pamflet, proste svuj obvykly vyplod na tema "proc my socialni demokrate musime furt jenom zvanit o tom, jaci jsou komuniste demokraticka strana od ktere nic nehrozi a nehledime si radsi sebe" ? Nesmirne bych to ocenil a mozna i dalsi ctenari.

Vladni koalice KSCSSD (proc asi vznikla tato zkratka ?) sice "nepada v uvahu", parlamentni koalice je vsak realitou posledni doby. Jaky je rozdil ?

Mandaty poslancu nejsou stejne hodnotne. Mandat poslance demokraticke strany ma vetsi hodnotu. CSSD, vcetne vas timto clankem, dela vse proto, aby hodnota jejich mandatu klesla na hodnotu komunistickeho. Jo, a nechapu, proc do tech zvastu musite zatahovat eurozvasty, ale to je pro nedemokratickou stranu typicke, schovavat se za nekoho velkeho, inu komousi za Rusaky, vy za EU.

Jo, a zkuste se soustredit na jasná fakta o tom, které zločiny se v ČR udály v režii KSČSSD od doby jejího vzniku, cili ten rok zpet. Opet vas tedy nabadam k pilnemu studiu Kubiceho zpravy.  

F.Vízek 8.7.2006 9:50

Re: Agitka

1)Jsou v naší demokracii mandáty, které získali ve svobodných volbách komunisté, méně hodnotné než mandáty ostatních politických stran?  Mají menší „váhu“ ? Jsou různé názory na ty či ony problémy v demokracii běžné, nebo podezřelé ?  Platí, že názorový střet už není boj člověka s člověkem, jako tomu bylo za totality a končilo v kriminálech a na šibenicích?  Není-li daný názor v rozporu s Listinou práv a svobod, neměl by každý demokrat důsledně odmítat byť jen náznak o jeho  umlčování a zákazu?  

2) Dovoláváte se „nejschopnějšího policejního profesionála“  Kubiceho ? Tento plukovník a šéf nejvýznamnějšího policejního útvaru tři týdny po "aféře" řekl, že  ho  vůbec nenapadlo, že před volbami aféru využije ODS, on prý jenom „nevěděl kudy dál“.  Proč měl ve své zprávě balast a i „nejlacinější drby z ulice“ nevysvětlil, ale nyní s odstupem uznává, že „by to tam možná (!) už nedával“.  Teď o tom ale „mluvit nechce“,  je unavený a nerad by byl obviněn, že „něco pořád sděluje do nepravých uší“. I exministr vnitra a známý pražský právník Tomáš Sokol hodnotí pana plukovníka jednoznačně: selhal ve všech směrech, choval se jako hysterka,  odepsal se jako policista i jako člověk,  choval se způsobem, který je zcela neomluvitelný.

3) Velice bych přivítal, kdybyste mi poskládal aféry, na kterých se od svého vzniku (1991) podílela v této zemi  KSČM, které by umožnily příslušným orgánům zahájit jednání o zrušení její registrace.

4)Nevím, čemu říkáte erožvásty, ale vysvětlete, proč bez ostrakizace mohou volně pracovat kom. strany ve všech demokraciích a nikde to nevyvolává hysterii. Asi jste pozapomněl, že i té naši někdejší KSČ čtyřicet let někdo  fest tleskal, rok co rok jí na 1.máje mával, pravidelně ji volil a hlavně MLČEL ke všem svinstvům i k  osudu těch, kteří se jí postavili. Až nyní mám ANTIkomunistů na rozdávání..., že?

dvd 8.7.2006 11:36

Všechny mandáty mají stejnou hodnotu

některé jsou však poněkud nebezpečné.

občan z kraje města 8.7.2006 8:55

Němci zřejmě nejsou demokrati

Podle logiky pana Vízka by měli v Bundestagu strpět NSDAP a ne ho zakazovat. Vůbec nepochybuji o tom, že i po válce by se její představitelé do parlamentu dostali, vždyť těch ukřivděných nacistů, kteří se měli za Hitlera lépe bylo po válce v Německu minimálně stejné procento jako těch našich komunistů. Nebýt zákazu NSDAP sedí dnes její představitelé v Evropském parlamentu a žádají odškodnění za Norimberské křivdy.

pooh 8.7.2006 8:20

Uznat výsledky voleb je nutné, pane Vízku,

měl byste to vzkázat svému idolu. Má s tím nějak potíže. A těší mě, že píšete, ža každý mandát má svou nezpochybnitelnou cenu. To si pište, že má.

A rozdíl mezi 2002 a 2006? Tehdy by si nikdo otevřenou spolupráci s KSČM nedovolil, podřezal by si politickou větev jednou provždy. Dneska, to už je jiné kafe, že. Paroubek už se nežinýruje.

Takže říkat zároveň, že Paroubek umenšil jejich vliv a zároveň konstatovat, že můžou od Paroubka dostat dva tři posty ve Strakovce může jen naprostý psychotik. Musíte si vybrat, obě varianty zároveň platné být nemohou, jsouce kontradiktorní, což rozeznat je ovšem nad vaše mentální schopnosti.

gazan 8.7.2006 8:01

komunismus

Zamyslete se nad tím, proč stále používají slovo komunistická a co to vlastně znamená. V podstatě společné vlastnictví majetku. Pokud si myslíte, že toho lze dnes dosáhnout poklidnou cestou, tak byste, pane Vízku, měl jít na psychiatrii. Pokud to v úmyslu nemají, pak ať se přejmenují. Výraz "komunistický" je sám o sobě nedemokratický.

pooh 8.7.2006 8:22

takovou diagnózu tam snad ani nemaj,

aby se hodila na tohodle člověka. Ale třeba mu chybí maminka nebo tak něco...:-D

miro 8.7.2006 6:59

ja uz nemam ani chut

na tyto politologicke vylevy p. Vizka reagovat. to je porad stejny blabol, a je jedno jestli je to Pehe, Jelinek nebo Vizek, je to porad jedna stejan lihen z Paroubkova vajicka... uz ani neni k smichu

Luděk 8.7.2006 6:49

Politikům trojku z mravů

V uplynulém volebním období jsou často sledoval přenosy z parlamentu i rétoriku a chování poslanců různých politických stran.Nejodpudivější byla obvykle vystoupení poslanců za ODS a také pana Kalouska.Náplní jejich projevů bylo obvykle spílání poslancům vládních stran do zlodějů,mafiánů,zbabělců,lhářů apod.Poslanci KSČM se však chovali téměř vždy slušně,jejich vystoupení byla  věcná a bez emocí.Mnohdy nemuseli vystupovat vůbec a bodovali u voličů jenom tím,že se nechutných půtek nezúčastňovali.Na naší politické scéně chybí nadhled a úsměv,převládá nenávist a snaha zadupat své oponenty do země.Tento pohled se přenáší mezi voliče,kteří se pak chovají stejným způsobem.Diskuze na NP nebo Novinkách je toho dokladem.

Cesta 8.7.2006 7:48

Re: Politikům trojku z mravů

Luďku jseš tak blbej nebo naivní! Je mi Tě upřímně líto.

pooh 8.7.2006 8:28

Re: Politikům trojku z mravů

Tohle je zajímavý postřeh, vážně a bez zášti, můžete to nějak rozvést?

Můj názor je ten, že komouši byli zticha proto, že byli ve hře jen jednou nohou, a jednak že v jejich případě se většinou jedná o skrytou, zákulisní politiku. To víte, že na otevřeném kolbišti to byl jiný hukot. A z čeho usuzujete, že ODS byla ta špatná, poněvadž nadávala vládě do kriminálníků? Když vám někdo něco ukradne, budou nadávat vám, že řvete kvůli takové pitomosti? Snad se budou snažit chytit toho zloděje, ne?

MYslím, že jste hodně mladý, naivní a nechápete princip hry. Parlament NENÍ lázeňská promenáda nebo brána do nebe. Jestli bohužel nebo bohudík, to je na jinou úvahu.

Ivan 10.7.2006 18:09

Re: Politikům trojku z mravů

To je velmi dobře řečeno.  Tzv. zastánci pravice se vyjadřují způsobem, který je zařazuje mezi spodinu společnosti. Mezi slušnými lidmi se používají argumenty a ne emotivní výkřiky o rudém nebezpečí a nadávky. Výsledky vládnutí sociální demokracie jsou dány jasnými čísly. Hospodářský růst takřka 7%, dolar za 22Kč, euro za 28Kč, kladné saldo zahraničního obchodu  několik desítek miliard ročně, růst reálných mezd vyšší než inflace a přitom nižší než růst produktivity práce, silný tok zahraničních investic do země, zadluženost státu sice v absolutní hodnotě rostla, ale pomaleji než rostl rozpočet, takže poměr dluhu k rozpočtu se snižoval (z hlediska hodnocení bonity by to pro podnik mající dluhy znamenalo, že banka bude jeho bonitu zlepšovat).  Když se tento výsledek porovná s výsledkem vládnutí ODS, tak je výsledek porovnání jasný.  Nebo je ideálem inflace 14%, dolar za 40Kč, pokles reálných mezd, takřka žádné zahraniční ivestice a 120 miliard roční záporné saldo zahraničního obchodu? A to ještě nemluvím o struktuře toho, co se importovalo za vlády ODS (velkou část dovozu tvořily tzv. předměty luxusní spotřeby) zatím co teď tvoří už jen zanedbatelnou část a importují se stroje a zařízení. Stejně tak se exportují především stroje a zařízení s vysokou přidanou hodnotou, zatím co za ODS se exportovaly především suroviny jako dřevo, kaolin, štěrkopísky, vápenec, břidlice a výrobky s nízkou přidanou hodnotou, jako cement a některé stavební materiály.

Ladislav N. 8.7.2006 4:22

"...Nebýt Paroubka, který to pochopil naštěstí včas, těšila by se KSČM letos z mnohem většího počtu poslanců...."

Tenhle nesmysl Vízek opakoval v komentářích tak dlouho, až mu (podle "Goebbelsova pravidla" o do zblbnutí hlásané lži) sám uvěřil. A dnes se rozhodl Paroubka pochválit za jeho  "přetahování se" s komunisty o militantní bolševiky, volící toho, kdo víc hlásá závist a nenávist a okrádání úspěšnější menšiny ve společnosti, zcela naostro. Vízek usoudil, že čím častěji jej ideoví odpůrci usvědčují z BLBOSTI, tím spíše má pravdu... ;-D;-P

Mišák 8.7.2006 1:03

A pohrobci do nás perou ze všech stran,

jak jsou ti "fešáci komunistický" demokraticky správní, jak je miluje celá Evropa a proč by je neměl milovat Paroubek (i když se stranicky zavázal, že s nimi, to ani náhodou). Jenže v západní Evropě to nejsou totalitní pohrobci stalinistů, vrahů a uzurpátorů.  Ze své zahraniční cesty r. 69 (první, a poslední na dlouhou dobu!) si pamatuji na rozhovory s francouzskými komunisty, schůzovali po práci a za své, byli přístupní diskuzi, nikomu nekradli majetek a nikoho nepřesvědčovali fyzickou či psychickou likvidací. Takže pane, srovnávejte srovnatelné. Naši komunisté nebezpečím byli a stále jsou a je třeba to opakovat tak dlouho, až to lidi konečně pochopí. A vy, pane, už přestaňte lhát lidem i sobě.

Kobylka Lajda 8.7.2006 1:16

Re: A pohrobci do nás perou ze všech stran,

R^R^R^

Martin 8.7.2006 2:12

Re: A pohrobci do nás perou ze všech stran,

Je mi lito ale stejni pohrobci vladli ci vladnou ve vetsine postkomunistickych zemi. A nikde se neobjevili lagry ci navrat pred rok 89. Co vice polsko ovladane postkomunisty se stalo jednim z nejblizsich evropskych spojencu usa a byvaly komunisticky ministr pozdeji demokraticky polsky prezident se pratelil s clintonem a mel velmi dobre vztahy s bushem. Jsou to ti sami lide co u nas v kscm tak prestante oblbovat a strasit lidi. Nikdo nikoho nenuti aby komunisty miloval, ale dementni propaganda spise jim prihraje priznivce nez ubere.

Mišák 8.7.2006 3:01

Re: Re: A pohrobci...

Problemy jiných postkomunistických zemí neřeším, to je jejich věc, já žiju v ČR. Je snad dementní propagandou varovat před těmi, kteří stále propagují tentýž komunismus jako kdysi, a s těmito idejemi se za žádnou cenu nechtějí rozloučit? Počtěte si v jejich programu, seznamte se s  rétorikou jejich hlavních aktérů z posledních let. A napadlo Vás někdy, že pejorativní přízvisko "převlečený kabát" se u nás dává hlavně lidem, kteří se s komunizmem rozloučili třeba už dávno, protože jim konečně došlo, čemu vlastně kdysi sekundovali? Ti totiž ultralevičáky rozčilují nejvíc. Z pardonu "převlečených" vyjímám práskače STB (podobné Filipovi) a ty, kteří i jinak někomu ublížili či např. někomu ukradli jeho majetek. Ostatně varovat před našimi ortodoxními komunisty je to moje právo a povinnost člověka, který se nikdy nebál se jim postavit a nepodlehl ani nátlaku STB. Nevím, proč je mám, podle Vás, začít omlouvat zrovna dnes. Zlo zlem zůstává, zlem je zlo pardonovat.

Martin 8.7.2006 4:09

Re: Re: Re: A pohrobci...

Nikdo Vas nenuti k jakymkoliv omluvam. Jen pripominam, ze racionalni clovek nepouziva propagandu ale rozum. A diky rozumu vidime jak funguji byvali komuniste v jinych zemich a vidime ze k zadnym hruzam uz nedochazi a nijak to nase dobre jmeno neovlivni. Z jejich programu take nevynika ze nas pozaviraji a zavedou teror jedne strany ci znici soukrome podnikani. Co vice jejich program je v souladu s ceskymi zakony.

Vladimir 8.7.2006 9:03

Re: Re: Re: Re: A pohrobci...

Martine, zamysli se nad tim, jaky efekt mel na dobre jmeno Slovenska taovy komunista jako Meciar nebo jaky vliv ma ted Fico.