29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
spaldings 8.7.2006 13:09

Re: Re: Dobrý den,

člověče, vy jste byl a jste komunista. To se rozčilujte jak chcete. A kromě těch agentů Zátopků znám tisíce lidí, kteří jsou machři ve svém oboru a nikdy komunisty nebyli. Prostě některé věci slušný člověk nedělá. A když už udělá, tak tolik nemlaská. Ti jmenovaní dělali těm velkým prevítům stafáž, tak jak to většina levicových parazitů dělá už dlouhá desetiletí. Byli dokonce i vědci, kteří to deviantní myšlení podkládali vědeckými teoriemi. Nebuďte legrační a nechlubte se tím, že jste sice byl komunista, ale protože jste jednu chvíli vsadil na špatného koně, že to je nějaké plus. Kdybyste nevsadil, pilně byste tu budoval socialismus a komunismus.

PetrM 8.7.2006 9:45

:-(

Ach můj Bože, pane Vízek, tak už konečně podejte přihlášku do KSČM a přestaňte nás s jejich propagací otravovat...:-/

Jestli sedí někde v Evropě komunista na vysokém bidle, tak je to něco jiného než u nás, neboť - a to jste si jistě sám všiml - ČR má s komunismem neblahé zkušenosti (narozdíl od např. Německa či Francie).

F.Vízek 8.7.2006 10:01

Re: :-(

Nemáme neblahé zkušenosti jenom s komunismem, ale hlavně s jednáním a chováním většiny lidí, kteří přivedli ve svobodných volbách v r. 1946 KSČ k moci a poté  rezignovali, když se  začala chovat způsobem, který demokracii popíral.

Asi jste pozapomněl, kdo všechno 40 let jásal v májových průvodech, kdo pravidelně chodil a volil jednotnou kandidátku Národní fronty,  pozapomněl, že i po invazi pěti armád do Československa bylo v KSČ přes půldruhého milionů lidí, pozapomněl, kolik bylo odpůrců tehdejšího režimu a kolik lidí se jich umělo zastat..., že?

Asi jste si nevšiml, že i nyní jsou někdejší disidenti ironizováni a někdejší poslušní přisluhovači totality vyzvedáváni do výšin nebývalých, protože bývalaá LHOSTEJNOST je vydávána div ne za státotvornost. A sprosté nadávky, urážky a výzvy k mocenskému zásahu proti politické straně jsou už zase běžné.  Ani z toho Února 1948 jsme se zřejmě nepoučili...

Lapil 8.7.2006 10:22

Re: Re: :-(

Že bychom se dohnali? A dokonce částečně shodli? Já jen nevěřím, že dnešní lidé jsou podstatně jiní, než před půl stoletím. A právě proto mám z případného vítězství komunistů hrůzu - podle mě znamená přehození výhybky do míst, kde už to známe. Sociální darwinista (?) by nám možná vysvětlil, že komunismus úspěšně přežili právě ti lhostejní, čímž byl tento způsob chování pro další cyklus posílen.

Cynicky vzato - stranu zakázat můžu, jednání a chování většiny lidí nikoliv.

F.Vízek 8.7.2006 10:36

Re: Re: Re: :-(

Možná budete se mnou souhlasit, když  napíši stručně: 

Bolševismus není členství v té či oné straně, bolševismus je způsob myšlení.

Z¨toho ale opravdu, obávám se, plyne, že bolševiků kolem nás - jako máku.

Lapil 8.7.2006 11:21

Re: Re: Re: Re: :-(

Už jsem se lekl, že bude jak nasr... Uklízí se obojí stejně blbě.

A já mám taky jedno stručné heslo: Komunisti (bolševici, chcete-li) ztratili právo na demokratické zacházení... no, a teď mi pomozte najít to nejúdernější: první politickou popravou? Za Stalina? Založením ČEKY? Popravou Milady Horákové?

No vida, aspoň jsme si ujasnili pojmy. Dobrou chuť k obědu přeji a příjemný víkend.

Isabela 8.7.2006 11:08

Re: Re: :-(

Pane Vízek, není to od Vás fér. Většina lidí chodila do průvodů a jásala , protože žili v kleci ze které nebylo úniku, tohle jásání jim bylo poručeno a kdo nejásal, toho stihl trest, popřípadě likvidace celé rodiny. Stejné to bylo s volbami, vyvěšováním praporků atd. Kdo se rozhodl odejít, toho na hranicích zastřelili, koho nezastřelili, toho zavřeli. Lidé se ale nechtěli vzdát svojí země, chtěli tu žít. Tak se zařídili tak, aby byl jejich život snesitelný. Občasná neúčast ve volbách nebo průvodech, by stejně komunisty neohrozila. Všichni jsme věděli, že konec komunismu nastane až po ekonomickém krachu v SSSR. To jsem psala o šedesátých a dalších letech. V padesátých letech ještě tyhle zkušenosti lidé neměli a proto se snažili aktivně komunisty porazit. A věřím, že v padesátých letech, konkrétně v roce 1953 tu ještě šance byla.

Jura Jurax 8.7.2006 12:14

Re: Re: Re: :-(

R^

spaldings 8.7.2006 13:18

Re: Re: Re: :-(

Přesně tak, dovolím si naprosto souhlasit. To nehorázná snaha obvinit lidi, kteří měli jedinou možnost - za minimální tolerance přežít totalitní režim, to je klasická kouřová clona těch, kdo nechtěli přežít, kdo chtěli ten systém budovat, kdo z něj měli prebendy. Kdo se přímo na totalitě podíleli nebo s ní kolaborovali. Tenhle trik je klasický - ukázalo se to těsně po listopadu 89, kdy se vyrojili všichni ti do Charty a zahraničí vysazení bolševici a už tu zakládali na socialismus s lidskou tváří soudruhů Mlynáře, Císaře, Šika a dalších komunistů.

Jura Jurax 8.7.2006 12:13

Re: Re: :-(

Aspoň vidíte, kolika lidem ti Vaši milovaní komunisté zlomili páteř natolik, že volili NF, jásali na prvního máje a vyvěšovali vlaječky, aby mohli aspoň trochu slušně žít, aby mohli mít slušnou práci, aby jejich děti mohly studovat, aby je nepřestěhovali někam do pohraničí, nezavřeli - pravda, v sedmdesátých a osmdesátých letech už tolik nevraždili - Wonka byl výjimkou - ale stejně - jen za tohle si komunisti zaslouží obrazně řečeno rozvěsit po kandelábrech ...

Ano, pár bojovalo, nejásalo - třeba bratří Mašínové, že ... pravíte-li doslova ... Nemáme neblahé zkušenosti jenom s komunismem, ale hlavně s jednáním a chováním většiny lidí, kteří přivedli ve svobodných volbách v r. 1946 KSČ k moci a poté  rezignovali, když se  začala chovat způsobem, který demokracii popíral... pak by pro Vás měki být Mašínové hrdinové. Jsou?

Vladimír Hartman 8.7.2006 9:18

Neuvěřitelná demagogie.

Co na to říci? Komunisti a F.Vízek by měli být zakázáni.

Hledajíci 8.7.2006 9:22

Re: Neuvěřitelná demagogie.

A posláni do koncentráku na přeškolení, že ano vy "křičici demokrate"?

Jura Jurax 8.7.2006 12:18

Re: Re: Neuvěřitelná demagogie.

No tak by měli být povoleni neonacisté a nacisté vůbec, že ano, Hledající demokrate, jistě se o to zasazujete, když tak bráníte všemi silami demokracii. Když rudá hvězda, tak i hakenkrajc - demokracie nemůže škatulkovat, není-liž pravda, Hledající?

F.Vízek 8.7.2006 9:28

Re: Neuvěřitelná demagogie.

Pane Vladimíre Hartmane, na slovíčko:

Byl jste to Vy či někdo z vašeho okolí, kdo ZA VLÁDY totality žádal konec vlády jedné strany a změnu Ústavy? A pokud ano, můžete to černé na bílém doložit jako nezpochybnitelný fakt? A vidíte: Vízek to může i soudním rozsudkem doložit (z roku 1974). Nebylo asi pro něho snadné, když jako otec čtyř dětí s takovým názorem veřejně a opakovaně vystupoval, že? A nešlo o chvilkové poblouznění, když se to táhlo roky a skončilo u soudu, že? Měl by se nyní snad stydět za to, že se tehdy nebál? A měl by "chodit kanálama", že byl na indexu jako jeden z úhlavních nepřátel režimu? To by Vás uspokojilo ?, Jen jestli by to bylo spravedlivé tváří v tvář tehdy mlčící většině.

Politické strany bojují politickými prostředky a ne mocenskými !

Lapil 8.7.2006 10:12

Re: Re: Neuvěřitelná demagogie.

Pane Vízku, nikdo po Vás nechce, abyste se styděl, ale jeden by spíš čekal, že se poučíte. Proč myslíte, že komunismus z před 30 let byl zásadně horší, než ten dnešní? A že lidé z roku 1948 byli zásadně horší, než ti dnešní?

To si vážně myslíte, že bolševici nevyužijí první příležitosti? Že ausgerechnet Vy budete mlčet? A že po prvních vyhazovech z práce nebude v příštích volbách účast 90% a výsledek 99%? Že tomu EU zabrání? To vážně chcete zpátky do lomu?

F.Vízek 8.7.2006 10:25

Re: Re: Re: Neuvěřitelná demagogie.

V jedné věci máte pravdu: Pokud budou Češi opět ve své velké většině stejně zbabělí a lhostejně přihlížet ke všemu, co se v zemi děje,  nebezpečí vskutku hrozí.  Vždyť si přečtěte reakce na daný text:  Kolik je v nich hlouposti, nenávisti, urážek, pomluv, volání po násilí, po krvi, kolik je v nich demagogie, totalitního účtování s nositelem opačného názoru,  volání po umlčení, po zákazu... A jak zřídkakdy se někdo proti tomuto způsobu vedení polemiky ozve.  Demokracie je při tom diskuse, dialog, debata. Boj názorů, ne boj člověka s člověkem.

Ano, mnoho lidí je u nás nezralých, načichlých totalitními praktikami, neschopných pochopit,  jak se vede a co je politický boj.  Bez bodáků a šibenic si jej zřejmě nedokáží představit. 

Lapil 8.7.2006 11:11

Re: Re: Re: Re: Neuvěřitelná demagogie.

No, a to je to, proč si myslím, že jakákoliv podpora komunistů je naprostý hazard. Protože oni budou první, kdo vaši obhajobu jejich práva na demokracii interpretují jako obhajobu jejich ideologie. Komunisti ve chvíli, kdy zvítězí jejich názor (tuším 40%?) prohlásí nositele jiných názorů dokonce ani ne za své nepřátele, ale za zločince a nepřátele lidstva. Udělali to Lenin, Stalin, Mao Ce Tung, Pol Pot, udělal to Gottwald a udělá to Filip. A když to neudělá, půjde od válu coby nedostatečně kovaný, jako šel od válu Dubček nebo Slánský. A nejspíš si to ani nevyberou, prostě se to stane.

Mezi námi - kdy se kdo měl jaký politický boj naučit? Za nacistů? A za bolševiků už teprv ne. Takže jsme částečně samouci, částečně opisujeme to, co vidíme v cizině a výsledkem je to co vidíme doma.

jirka.s. 8.7.2006 12:06

Re: Re: Re: Re: Re: Neuvěřitelná demagogie.

R^R^R^!!!!!!

Isabela 8.7.2006 10:42

Re: Re: Neuvěřitelná demagogie.

Pane Vízku, v roce 1974 jste viděl komunisty a jejich praktiky jako nedemokraticé a zločinné. Sám jste se proti nim postavil a nebál se jejich pomsty. Vysvětlete mi, co se s Vámi stalo od té doby, že nyní obhajujete to, proti čemu jste "bojoval"? Nezlobte se, ale nemá to logiku.

Marat 8.7.2006 11:38

Re: Re: Neuvěřitelná demagogie.

Soudruhu Vízku,to že vy jste komunistický obřezanec v lidské masce,to vás nedělá demokratem.

Komunisté už od V.I.Lejnina hlásali sociální spravedlnost.Jenže tá sociální spravedlnost platila jen  pro obyčejný plebs.Nikoliv pro soudruhy z nomenklatůr.Ti žili životem buržoustu, kapitalistu.I váš mesiáš Lejnin rozhodl,že revolucionáři u moci musí mět ve všem víc jak dostatek.

Soudruhu Vízku,zajisté že máte pravdu,že bolševismus je myšlení a né legitimace.Vám tu legitimaci vzali,ale přesto jste zůstal komunistou.Já mám také rozsudky a to hnedle od třech soudu okresních,dvou krajských,dvakráte soudu Nejvyššího.Také jsem se nebál,nikdy jsem nechtěl komunismus obřezávat a nasazovat mu lidskou masku.Před soudem jsem se hlásil k antikomunismu a těm "disidenty" pohrdám,neboť v drtivé většině to byli dřívější sekernici kteří špatně vsadili a prohráli.Nejprve se kálí a když jím to nepomhlo k návratu na jeviště moci,tak se dali na disent.Nemůžu si pomoct,ale já v té tolik oslavované Chartě cítím prsty STB.Stále mě to nějak připominá "Akci kámen".

Soudruh Vízku,ono bylo více komunistu vyhoženo ze strany,bylo zavřeno a dokonce jích bylo několik oběšeno a nebyli to obyčejní straničtí kmání.Také žádný z ních nebyl demokrat.I takoví soudruh Husák hodně roku dýchal vzduch filtrovaný přes mříže a stal se demokratem? Dokonce i ze strany byl nějaský čas vyhožen.Kdyby vás soudruhu Vízku vzali před tím rokem 1974 zpět do strany a udělili vám nějaké léno,tak by z vás dnes nebyl "demokrat".

dvd 8.7.2006 11:39

Pane Vízku

nikdo nechce, abyste chodil kanálama za odpor proti komunismu. Za podporu komunismu by to asi bylo vhodné.

Jura Jurax 8.7.2006 12:21

Re: Re: Neuvěřitelná demagogie.

Nechlubte se tím, že jste nepoučitelný. Chcete zase totalitu, abyste si to mohl zopakovat?

conqueror 8.7.2006 13:05

Aha,

Píšeme červeně, píšeme modře a aby to bylo v patřičných barvách tak pište ještě bíle. Nebude to vidět a nebudeme muset to žvanění číst. A nezapomeň si poplakat Vízku jak ti tvoji komunističtí soukmenovci ublížili a ty jsi je nepřestal přesto obdivovat. Fujtajbl.

F.Vízek 8.7.2006 9:13

Kritici zapomněli

na tento odstavec mého textu, když se dopuštějí trapného srovnávání s NSDAP a zapomínají, že všude v Evropě stojí nacismus mimo zákon. Komunistické strany naopak pracují všude, že? Tam zřejmě nezapomněli, které armády se podíleli na likvidaci hitlerismu v Evropě...  Tam by se demokracie sotva mohla zvrtnout v totalitu i při vítězství kom. strany, protože lhostejnost většiny se tam  jaksi "nenosí" , že?

Připomenu odstavec: Soudím, že by měli spíše zdůrazňovat, že výsledky svobodných voleb jsou i u nás v Česku zcela nezpochybnitelné, že mandáty všech demokratických zvolených poslanců jsou stejně hodnotné, že ani mandát komunistického poslance nelze nikým (ani hlavou státu) a ničím umenšovat. Politické strany spolu vedou zápas výhradně politickými prostředky, žádná nesmí ani náznakem vůči konkurenci volat po mocenském zásahu, po zákazu, nesmí ostrakizovat, umlčovat. Platí to jinde v demokratické Evropě a mělo by platit i v Česku, právě proto, že máme demokracii hodně křehkou, hodně zranitelnou. Jsme součástí EU a je známo, že i tam si „dovolují luxus“ mít komunisty ve vládě, ba mít je i šéfy parlamentu a bývalé komunisty jako hlavy státu. Nijak je to nedegraduje v očích Evropy a žádné obavy z toho neplynou.

Hledajíci 8.7.2006 9:20

Re: Kritici zapomněli

Pabe Vízek, kritici vašeho článku ale nejsou demokraté., a to je ten problém! 

občan z kraje města 8.7.2006 9:48

možná máte pravdu

demokracie je z latinského lůzovláda. Demokracie měla smysl, dokud byli lidé vytvářející hodnoty ve většině, ve chvíli kdy většina neschopných ožebračuje menšinu přestává být efektivní a spravedlivá. Modelově si představte, že do ČR přivezeme 5 mil. negramotných černochů, dáme jim podporu v nezaměstnanosti a porodné a hlavně VOLEBNÍ PRÁVO. Koho pak asi zvolí toho kdo slíbí větší porodné nebo toho kdo sníží daně které se jich vůbec netýkají? Nemusíme však příliš fantazírovat - dnes tady platí daně ani ne 3mil lidí, což je možná polovina voličů, ostatní jen berou a volí toho co jim dá něco zadarmo (komu to sebere je nezajímá).

občan z kraje města 8.7.2006 9:37

lůza se těší na satisfakci

V Německu páchala zvěrsva NSDAP a ne komunistická strana. U nás je páchala KSČ. Nicméně i v tom Německu byl Hitler zcela demokraticky zvolen a později zcela nedemokraticky sesazen. Ostatně i ti komunisté u nás nebyli poraženi demokraticky. Principiálně jde o to, že je-li v demokratickém systému prostor pro ty, kteří jej chtějí zrušit, zákonitě k tomu dojde. Osobně jsem přesvědčen, že demokracie v Evropě bude komunistickou totalitou dříve či později stejně nahrazena (je to naprosto zákonité), nicméně radost z toho nemám a chtěl bych ta doba dočasné svobody trvala co nejdéle. Máte pravdu zákaz komunistů je jen dočasné řešení, socialistické strany k jeho metodám stejně také dospějí, ČSSD nám to názorně předvádí už dnes.

Lapil 8.7.2006 10:00

To snad ne... Re: Kritici zapomněli

Komunismus a nacismus nejsou totožné, ale jsou si natolik podobné, že netřeba ani příliš zaokrouhlovat. A Churchil se se Stalinem spojil ve válce, po jejím skončení obratem následovala válka studená.

Ale především - demokratické vítězství komunistů po válce bylo na dlouhou dobu poslední demokratické vítězství kohokoliv, protože - věřte nevěřte - poté začly justiční vraždy a dalších 40 nebo kolik let žádné demokratické volby nebyly. Vy možná věříte, že dnešní komunisté jsou jiní, než ti, kteří vás perzekvovali (hnusné slovo), já tomu nevěřím. Přinejmenším jsou to zhruba ti samí lidé vycházející z té samé ideologie.

dvd 8.7.2006 11:35

On se s tím Stalinem nejdřív spojil Hitler.

Ale to pan PaeDr.Vízek dokáže hladce přehlédnout.

Džejpí 8.7.2006 11:28

Re: Kritici zapomněli

Ono by stačilo, aby si němečtí socialisté počínali trochu rozumněji a západní veřejnost měla víc informací o ruských socialistech. Pak by nebylo vyloučeno, že by se západ spojil s německými socialisty proti ruským a dnes by bylo samozřejmostí ve všech státech, že by byla zakázaná jakákoliv odnoš komunistické strany a naopak národními socialisty by se evropské parlamenty jen hemžily. To jsou paradoxy!