26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Boží oko 8.7.2006 14:05

Re: Re: Tady je možnost k debatě, p.Vízku,

Fakt je tu jen jeden,že jsi Vízku bolševický hovado. Nevím proč se ti to někteří snaží vysvětlit,je to marnost.

VerkaVerkovata 9.7.2006 22:11

Re: Re: Re: Tady je možnost k debatě, p.Vízku,

R^R^R^ Souhlas.

BRUNO 9.7.2006 16:25

Re: Re: Tady je možnost k debatě, p.Vízku,

PANE VÍZKU, TO ŽE DNEŠNÍ EVROPA STOJÍ NA STRANĚ LEVICE A SMĚŘUJE K SOCIALISMU,JE DŮVODEM JEJÍ DNEŠNÍ KRIZE.EKONOMICKÉ,POLITICKÉ,SOCIÁLNÍ I ETNICKÉ A MRAVNÍ.SOCIALISMUS A KOMUNISMUS SE NEOSVĚDČILY, TÍM JSME SI NA ROZDÍL OD ZÁPADNÍ EVROPY PROŠLI A KDE JSME SKONČILI? JE TO CESTA SLEPÝCH ULIČEK, MĚLI BYCHOM SE POUČIIT A CHYBY NEOPAKOVAT. DISKUSI S KOMUNISTY POVAŽUJI ZA ZBYTEČNOU, VIZ PŘEDCHOZÍ ŘÁDKY. NENÍ ČAS NA TO, ZABÝVAT SE PLANÝMI TEORIEMI, KTERÉ V PRAXI NEFUNGUJÍ, KOMUNISTICKÝ IDEÁL, KDY LIDÉ PRACUJÍ NE PRO VÝDĚLEK, ALE Z RADOSTI A VŠICHNI MAJÍ VŠECHNO, JE UTOPIÍ, KRÁSNOU POHÁDKOU, KTEROU BY JISTĚ KAŽDÝ CHTĚL.ALE V PRAXI TO NEDOSAŽITELNÉ.

pooh 9.7.2006 20:09

Re: Re: Tady je možnost k debatě, p.Vízku,

Děkuji za odpověď. Myslím, že vaším problémem je psychická neschopnost právě pluralitu unést. Vás naprosto vyvádí z míry, že s vámi nesouhlasila napřed KSČ, pak ČSSD a teď i zdejší diskutující. Ale to je právě ta demokracie víte? Nevím jaké máte vzdělání, ale vy nechápete, co je to diskuse. Vy považujete za konec světa, že si někdo myslí něco jiného a neumíte se obhájit. Pouze se neumněle snažíte své EMOCE přenést do slov, ale o politologii nemáte ani páru. Umíte cizí jazyky a čtete cizí zdroje? Cestujete? M8te přátele v zahraničí? Který proud dnešní levice preferujete? Proč? atd. Prostě, vy jste jen nešťastník, který k těm komunistům nedokáže nastoupit se vší parádou. PROČ SE ZA TO STYDÍTE? A obtěžujete tady neuvěřitelným způsobem?

Karel008 8.7.2006 12:18

Franto, nechlastej tolik, blbneš.

Hned ti vysvětlím proč. Klidně, už v úvodu článku napíšeš takovou blbost, hraničící s hovadinou. Pak volně pokračuješ v načatém tempu a závěr ti vychází, jako začátek konce.

Jura Jurax 8.7.2006 12:02

Na nacisty jsme přísní, na komunisty díky vlastní blbosti krátcí

... ani mandát komunistického poslance nelze nikým (ani hlavou státu) a ničím umenšovat.

To nesporně. Ostudou tohoto státu a nás všech, vizitkou naší pošetilé a hloupé sametovosti ovšem je skutečnost, že komunistický poslanec vůbec může vzniknout. Po tom všem, co komunisté napáchali a kam nás dostali.

A ještě ... Jsme součástí EU a je známo, že i tam si „dovolují luxus“ mít komunisty ve vládě, ba mít je i šéfy parlamentu a bývalé komunisty jako hlavy státu.

Inu, tam nepoznali diktaturu proleteriátu, zhuntování státu, budování socialismu a viselce na šibenicích, co to budování rozvraceli - tam se nepoučili, neboť neměli kde. Nejlépe se totiž jeden poučí, když je mu rozbit vlastní frňák (i na Vás, soudruhu Vízku, dopadla trestající ruka všeholidu reprezentované jeho avantgardou a předvojem dělnické třídy - komunistickou stranou, neboť jste se odchýlil z cesty pravé a jediné, jak  jste na sebe prozradil) - a jim jej nikdo nerozbil, neboť se tam naštěstí komunistům moc uchopit nepovedlo. Takže si mohou dovolit blbnout.

Znáte ten dotaz na rádio Jerevan: Může ve Švýcarsku zvítězit komunismus? Odpověď: Může, ale je škoda zničit tak krásnou, bohatou a prosperující zemi.

F.Vízek 8.7.2006 14:03

Re: Na nacisty jsme přísní, na komunisty díky vlastní blbosti krátcí

Rád bych připomněl, že dlouhá desetiletí demokratický Západ Brežněva a jeho kamarilu nejen podporoval, ale dokonce objímal, olizoval a utvrzoval ji v tom, jací jsou pašáci PAŠÁCI a zcela NORMÁLNÍ a legitimní, že?

Rád bych připomněl, že i u nás ještě po invazi pěti armád měla KSČ přes půldruhého milionu členů a přes 150 tisíc spolupracovníků StB.  Těm se v klidu vrací u soudů čest (viz za všechny případ herce Kanyzy, který sice 80 krát měl kontakt a napsal 20 zpráv, ale je nevinný, nebyl totiž vědomým spolupracovníkem)...

Rád bych připomněl, že na seznam úhlavních npeřátel si totalita z 13 milionů dospělých Čechů a Slováků vybrala pouhých 6335 lidí. A mnozí z nich jsou nyní předmětem ironizování, útoků a dokonce vyhrožování od těch, kteří dlouhá desetiletí mlčeli, případně na 1. máje jásali, pravidelně kandidáty Národní fronty volili a až po listopadu 1989 objevili, že jsou vlastně  ANTIkomunisté.  Nyní dokonce agresivní.   Proto si to po bolševicku chtějí vyřídit s každým, kdo s nimi nejde bok po boku a komu se příčí levné antikomunistické agitky.

Bude-li izolace KSČM  pokračovat, určitě se za další 4 roky dozvíme, že jediní NEVINNÍ za posledních 20 let (podvody, lumpárny, rozkrádačky, tunelování, korumpování atd,) jsou v této zemi komunisté,  proto by měli dostat šanci.  To Vám nedošlo?  Paroubkovi to došlo.

Venkovan 8.7.2006 11:14

Františku,Františku

Demokracie si věří,ale komunistům nikdo nevěří.A přišel vlk v rouše beránčím.Asi tak nějak.

Hledajíci 8.7.2006 10:23

Pane Vízek

Vy jste těm "křičicím demokratům" nebezpečný proto, že jste proti komunismu bojoval demokraticky a činem v dobách kdy to bylo nebezpečné. ---  Mě známí  kritici komunismu v té době mlčeli, neboť očekávali anebo měli  rodinu, chtěli dostat byt, chtěli dostat své děti do škol atd. Opustil jsem bývalou ČSSR ze dvou důvodů 1. byl jsem sám se sebou velmi nespokojen,a domníval jsem se že jinde to bude lepši. 2. Pro své kritické  názory k rodné straně a dělnické třidě, ač správného třidního původu,  jsem byl svými bojicími spolupracovníky nazván nežadoucí osobou v jejich kolektivu, a požádán abych tento kolektiv opustil. Takže jsem jim vyhověl. --- Nevyčítám jim jejich strach, ale vyčitám jim jejich Kam Vítr Tam Plášť. Mezi těmi, ktěři se s ochotou a rychle komunismu  přizpůsobili, bylo i dostatek přislušníků vrstev tak zvané buržoasie. Jeden z nich, lékař a bývalý  majitel soukromného sanatoria, se dokonce stal i předsedou závodní organizace KSČ v tak zvaném OÚNZ. Jeho 2 synové se dle vzoru tatínka také přihlásili do KSČ, a stali se vzornými budovateli socialismu. A o mě se vyjadřovali jako o pitomci, o pitomci proto, že jsem se nezřekl svých zásad humanismu a demokracie. --- Ti nynějši křičíci demokrate, to povětšinou činí ptotože je to moderní být anti-socialistou, pravičákem, anti-ruským a hlavně fanaticky pro-USA. 

F.Vízek 8.7.2006 10:34

Re: Pane Vízek

Je pro mne povzbuzující, když se tu a tam najde člověk, který pochopil, že demokracie je diskuse, dialog, debata. Který pochopil, že LHOSTEJNOST většiny dává a vždy dávala KAŽDÉ totalitě křídla, že bez lhostejné většiny by nikde nemohl totalitní režim nabýt tak obludných forem.

Je pro mne povzbuzující, že také chápete, nakolik je současný ANTIkomunismus trapně levný a dokonce nebezpečný.  Ani v naší křehké demokracii nelze s totalitou bojovat totalitními metodami. Kéž to bude jednou hlasem všeobecným shledáno jako axiom!  

Marat 8.7.2006 11:10

Re: Re: Pane Vízek

Soudruzi Vízku a Hledajíci,když jste takoví demokraté,měli by ste prosadit i demokratická práva pro nacisty a fašisty.Vždyť přece nejsou o nic horší,jak komunisté.Dokonce nejsou ani tak zlí,jako komunisté.Kdyby svět dal Německu a nacionálnímu socialismu tolik času,jako měli komunisté,tak by nepochybně za takovích dvacet třicet  roku ten nacionální socialismus obřezali,nasadili mu lidskou masku a všechny nacistické zločiny by nazvali třebas musolinskými deformacemi.Německý nacionální socialismus musel být zničen,neboť ten socialismus nebyl podle představ intelektuálu-marxistu celého světa.Bylo jen otázkou krátkého času,kdy by válku zahájil SSSR.Ostatně,pořád se koná velké mlčení o tom,že tu II. svtěovou válku odstartovcalo s Německem i SSSR útokem na Polsko.Neustále se mluví a píše,že to jen Německo zahájilo válku.A ten útok na SSSR zahájil Hitler už v poslední chvílí kdy už Stalin se chystal vrhnout na Europu.

Soudruhu Vízku,na vašem místě bych takovou radost neměl,že vám dává za pravdu kovaný bolševik.Komunisté řvou o demokracií,jen do dob,nežli se dostanou k moci a potom té jími vyřvávané demokracií velice rychle zakroutí krk.

Soudruhu Vízku,nemluvte a nepište pořád o lhostejnosti.Lidé se velice snadno dají oblbnout propagandou.Mají obyčejné lidské starosti a namají čas hledat pravdu,Věří tomu,co slyší a čtou.Znova uvěří komunistum a třebas i fašistum,když budou propagandou k té víře zpacovaní.

občan z kraje města 8.7.2006 11:20

naprosto přesně

R^

Jura Jurax 8.7.2006 12:04

Re: Re: Re: Pane Vízek

R^

H.K. 8.7.2006 13:22

Re: Re: Pane Vízek

Pane Vízku Vy jste vtoupil dobrovolně do komunistické strany pravděpodobně v druhé polovině šedesátých let. Byla to Vaše volba. To jste dobře věděl, že jsou schopni lidem vzít majetek i  život. Vy jste vlezl medvědovi do klece a ten Vás prostě sežral. Možná jste chtěl tuto stranu nejak "polidštit". Kdo co dělal byla jeho volba a ať se každý srovná ve svým  svědomím.  Komunistům je třeba dát tolik demokracie, kolik dali ostatním oni po roce 1948. Když na medvěda hodíte ovčí kožich, tak se nebude chovat jako ovce. Možná se naučí mečet, ale potom Vás stejně slupne.

Andy 8.7.2006 13:45

Re: Re: Pane Vízek

naprosto špatně. Před druhou světovou zde byla demokracie ( po ní také)- dávala prostor a nebyla lhostejná. Výsledek- totalita ji zneužila, sežrala a přežvýkanou v roce 1989 vyplivla.

Současný antikomunismus je nebezpečný jen komunistům stalinského typu, což je, bohužel, i KSČM se svými satelity. S totalitou nelze bojovat demokracií-  žraloka neukecáte.

Takže, je mi líto, ale buď nechápete vůbec nic, nebo jste osobně zainteresován na podpoře komunistů. Jedno horší než druhé.

jirka.s. 8.7.2006 11:57

Re: Pane Vízek

Kampak jsi se nám to, ty hledající, asi tak zatoulal? Zřejmě na Kubu, že?

spaldings 8.7.2006 13:04

Re: Re: Pane Vízek

kdepak, zatoulal se do Německa.  Ale pěkně se tu pochválil, pak neúspěšného komunistu Vízka - kolik jich skončilo jako takzvaní disidenti. My jsme blbí antikomunisté a on vzal zbaběle kramle už dávno. Tihle mudrlanti, co nejsíš ještě napráskali sousedy, aby za odměnu dostali doložku, na kterou vycestovali, ti jsou nejlepší. Anebo že by to psal jeden z Mašínů, co se prostřílel ?

Harpyje 8.7.2006 13:29

Re: Re: Re: Pane Vízek

R^!

Harpyje 8.7.2006 13:28

Re: Pane Vízek

Je velmi škoda, že se autor dovolává pochopení takových myslitelů, jako je Hledající, autor poznatku "Demokracie je tvořena demokraty" (viz níže). Hledající, chcete snad opravdu tvrdit, že ti Vámi hanění "křičící demokrati" zde na Neviditelném Psu jsou zastánci totalitárních myšlenek, kdežto dnešní komunisti v České Republice jsou lupenreine Demokraten? Asi ano. Při četbě Haló Novin narážím neustále na články, ve kterých demokrati jako Václ. Věrtelář nebo Jar. Kojzar svým čtenářům vysvětlují, co ta demokracie vlastně je. O jejich kompetenci v těchto otázkách nemůže nikdo pochybovat, vždyť jsou členy demokratické státotvorné strany! ( "Útoky na základy demokracie jsou stále ostřejší", Václav  Věrtelář, 07.06.06)

jirka.s. 8.7.2006 16:35

Re: Re: Pane Vízek

Máte můj obdiv, pokud jste schopná(ý) číst Haló noviny. Já sice znám poučku, že chceme-li porazit nepřítele, musíme znát především jeho ideologii, ale abych jí zabýval až tak do důsledku, na to skutečně nemám žaludek.

Harpyje 8.7.2006 16:56

Re: Re: Re: Pane Vízek

Já jsem z Československa odešla v dětském věku před 39 lety, takže mi to přece nepůsobí takovou nevolnost jako někomu, kdo to musel nedobrovolně snášet léta letoucí. A považuji to za neuvěřitelnou drzost a plivnutí do tváře všem opravdovým demokratům, když takový Věrtelář napíše: "Proto je třeba demokracii u nás bránit a zdokonalovat." Když autor článku hlásá, že demokracie je nějaký druh soutěže, z které vyjde jako vítěz ten nejlepší , prosím, s tím jsem srozumněna. Ale nesouhlasím tím, aby se této soutěže zúčastnili komunisté, protože je tím  vlastně rehabilitujeme.

jirka.s. 8.7.2006 19:16

Re: Re: Re: Re: Pane Vízek

Šťastná to žena!!!

VerkaVerkovata 9.7.2006 22:26

Re: Re: Re: Re: Pane Vízek

Máte obdivuhodný přehled a můj obdiv Vám patří i za to, že jste si zachovala vztah a zájem o (bývalou) vlast, píšete krásně česky a já se omlouvám, že jsem v zápalu boje Vám začala tykat, ale to prý je v diskusích povoleno. Velice zdravím, známá neznámá nebo neznámá známá! R^R^R^VVVVVV>->->- Pozdrav ze staré vlasti.

jasan 8.7.2006 10:08

soudruhu Vizku

jednotne hlasovani KSCSSD  a projevy pana Paroubka  svedci o tom,  ze nejspis  lzete....

StandaU 8.7.2006 9:53

Dobrý den,

soudruhu Vízku co je trapného na srovnání nacismu a komunismu. Možná  máte pravdu ono zavražděných za komunistů bylo mnohem více než za éry nacismu a to ještě byla válka. Jaký je rozdíl v práci dítěte v koncentráku nebo v práci dítěte v tzv. válečném komunismu. Jaký je rozdíl být v koncentráku a nebo muset pracovat  (v roce 1932) 14hodin denně a nesmět se stěhovat a povinně se účastnit různých schůzí v zájmu vašich soudruhů. V koncentráku dostal odsouzený šlichtu třikrát denně, ale ve vašem milovaném CCCP, v zájmu vítězství dělnické třídy mnohdy ani to. Lži, které zde píšete můžete psát jen proto, že ti vámi pohrdaní demokraté vás psát nechají, no rozdíl od vás komunistů , kteří budto demokrata jako nepřítele dělnické třídy zavřou nebo rovnou pověsí. Proč nenapíšete pravdu o tom vašem vyloučení z rodné strany. Proč neřeknete, že to byl boj mezi komunisty o koryta, které jste vy a vám podobní komunisté prohráli. Vás vyhodili od komoušů ne proto, že jste chtěl svobodné volby pluralitu názorů, ale kvůli špatnému odhadu síly protivníka. Váš učitel říká "komunistou se člověk nestane, komunistou se člověk narodí." Vždycky budete komunistou, bývalý komunista je stejná zhovadilost jako bývalý arab.

F.Vízek 8.7.2006 10:17

Re: Dobrý den,

Je trochu trapné, když nyní  lidé jako např. pan Miroslav Macek (někdejší místopředseda ODS) tak vehementně maskují svoji lhostejnost, zbabělost a rezignaci vůči šikaně, zavírání, pronásledování lidí tehdejším režimem tím,  že šlo o čistě mocenský boj dvou křídel ve straně.  Stejně svoji lhostejnost vysvětlují i západní demokracie, které soudruha Brežněva a spol. fest celé roky objímaly, hubičkovaly a dávaly jeho režimu punc normálnosti.

Já tvrdím, že česká většina byla zbabělá a tehdejší demokratický svět byl krátkozraký. 

A Vaše jednoduché uvažování o nesmyslném pojmu "bývalý" komunista, jako "bývalý" Arab či černoch?  Nadechněte se a počítejkte do deseti, Stando!    Vždyť  komunistou byl např. Jaroslav Seifert, Emil Zátopek, Milan Kundera, Ivan Hlinka, Jindřich Plachta, Ludvík Vaculík, František Kriegel,  Ivan Klíma...  atd.  atd.  Šlo opravdu o "velké prevíty" ? 

BRUNO 8.7.2006 11:20

Re: Re: Dobrý den,

NEVÍM,PROČ SI BERETE ZA PŘÍKLAD ZROVNA  TYTO LIDI.

ĆÁST LIDÍ I INTELIGENTNÍCH A MRAVNÝCH SKUTEČNĚ DO KSĆ VSTOUPILA, ALE TI VĚŘILI JAKÝMSI IDEÁLŮM NOVÉHO, LEPŠÍHO ČLOVĚKA, IDEÁLŮM SOCIÁLNÍ SPRAVEDLNOSTI APOD. JAKÉSI NOVÉ UTOPII. MOŽNÁ SI ANI NEUVĚDOMILI, ŽE ZÁKLADNÍ IDEOLOGIÍ KOMUNISMU JE BOJ, A TO BOJ TŘÍDNÍ A ŽE SOCIÁLNÍ SPRAVEDLNOSTI MŮŽE BÝT DOSAŽENO JEN OKRADENÍM JEDNÉ SKUPINY ( VĚTŠINOU TĚCH SCHOPNĚJŠÍCH ) VE PROSPĚCH DRUHÉ SKUPINY ( TĚCH MÉNĚ SCHOPNÝCH ). K MOCI SE OVŠEM DOSTALA LŮZA, NAJEVO VYŠLA PRAVÁ PODSTATA IDEJÍ KOMUNISMU A HLAVNĚ PŘIŠLY NEVYBÍRAVÉ METODY PROSAZOVÁNÍ ZÁJMŮ.PAK TITO IDEALISTÉ ZKLAMÁNI MILOVANOU STRANU OPOUŠTĚLI A VĚTŠINOU SE DOSTÁVALI DO OPOZICE VČETNĚ POSTIHŮ ZA JINÝ NÁZOR.

DRUHÁ SKUPINA ČLENŮ KSČ BYLA TVOŘENA PRAGMATKY A VYPOČÍTAVCI. TI NEMĚLI S IDEÁLY NIC SPOLEČNÉHO, ŠLO JIM O KORYTA, O LEPŠÍ VÝPLATU, O MOŽNOST PRO DĚTI DOSTAT SE NA ŠKOLU, MOŽNOST REPREZENTOVAT,O MOŽNOST PODÍVAT SE DO KAPITALISTICKÉ CIZINY, DOSTAT ZADARMO BYT, AUTO BEZ POŘADNÍKU A PŘÍPADNĚ OVLÁDAT JINÉ LIDI, KDYŽ MĚLI DOST DOBRÝ ŽALUDEK A OSTRÉ LOKTY A ZNÁMOSTI A DOSTALI FUNKCE.

BRUNO 8.7.2006 11:23

Re: Re: Re: Dobrý den,

TO JE POTŘEBA VIDĚT,TAKÉ TO,CO KOMUNISTÉ PŘED VOLBAMI 1946 SLIBOVALI LIDEM ( PODPORU ŽIVNOSTNÍKŮ ATD.). LIDÉ BYLI PO VÁLCE OSLABENÍ,CHTĚLI ZMĚNU, KOMUNISTŮM SE PODAŘILO LIDI OBELHAT, PODVÉST A ZNEUŽÍT. KDYBY LIDEM PŘED VOLBAMI ŘEKLI CO TADY CHTĚJÍ ZAVÉST, MYSLÍTE SI, ŽE BY JE LIDI VOLILI?ANI OMYLEM. NEBO SI MYSLÍTE ŽE LIDI V ROCE 1946 HLASOVALI PRO KOMUNISTY A PRO VŠECHNA TA ZVĚRSTVA, POLITICKÝ A EKONOMICKÝ ÚTISK LIDÍ,OKRÁDÁNÍ, ZAVÍRÁNÍ OPONENTŮ,PRO TU KOMUNISTICKOU ŽUMPU!?

KOMUNISTICKÉ UČENÍ JE ZAVRŽENÍHODNÉ - PROPAGUJE NÁSILÍ, TŘÍDNÍ BOJ, VEDOUCÍ ÚLOHU BEZ POLITICKÉHO SOUPEŘENÍ NÁZORŮ A IDEJÍ, BEZ DEMOKRATICKÝCH VOLEB, OKRÁDÁNÍ JEDNÉ SKUPINY LIDÍ DRUHOU SKUPINOU. PRÁVĚ V DEMOKRATICKÉ SPOLEČNOSTI NEMAJÍ POCHYBNÉ IDEJE KOMUNISMU CO POHLEDÁVAT. A KOMUNISTÉ ZŮSTALI KOMUNISTY, SE STEJNÝM MYŠLENKOVÝM ROZHLEDEM, SE STEJNÝMI METODAMI PRÁCE. JEN SE ZATÍM NEMOHLI PROJEVIT, PROTOŽE NEDOSTALI REÁLNÝ PODÍL NA MOCI ( FORMÁLNĚ NE, ALE FAKTICKY JE TU UŽ KOALICE KSCSSD V PARLAMENTU DÁVNO ). KDO TO NEVIDÍ,MĚL BY SI PROTŘÍT ZRAK.

dingo 8.7.2006 16:51

Re: Re: Re: Re: Dobrý den,

R^R^R^

jirka.s. 8.7.2006 11:52

Re: Re: Dobrý den,

A OPĚT SI SOUDRUH VÍZEK ŠLÁPL ASI NA BRÝLE!!!   Opět není schopen odpovědět na jasně formulovanou Standovu otázku: Popište nám okolnosti, za kterých vás spoluvrazi vyhodili ze strany jediné a pravé???  Jestliže,  soudruhu Vízku už nejste schopen udržet nejen moč,  ale i myšlenku, neboť zcela evidentně po přečtení dvaceti řádků nevíte co bylo na začátku, soustředťe své úsilí na psaní článků do Haló novin (Špígl vám evidentně chybí,že?), tam se totiž ta vaše stařecká demence naprosto ztratí a neplýtvejte netovým prostorem.

Mimochodem,nemáte ještě teď v hubě křeč, když jste si do ní vzal taková jména jako pánů Seiferta, Kundery, Vaculíka, Kriegla nebo Klímy?

Pro obhájce soudruha Vízka: Pokud mi chcete vyčítat, že jsem hrubý ke starému člověku, tak vězte, že už také něco pamatuji (hlavně komoušská zvěrstva) a že si stáří obecně vážím. Ale věřím, že stáří jako takové není žádná zásluha, blbcem a ignorantem může být teenager i například soudruh Vízek.