30.6.2024 | Svátek má Šárka


Diskuse k článku

MY A NATO: Ochota pomoci

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Lukavsky 21.6.2024 14:11

A preto treba odmietnuť pomoc a sympatie k Rusku, ktorá stavia pomníky Stalinovi". Ano souhlas. Nicméně Ukrajina je stát, který byl napaden sousedem. Když uvidím, že dva gauneři mlátí na rohu babičku tak asi nejdřív vyšetřím co ta babička je zač (mladá byla pěkná a potvora) a pak .... No vaše úvaha že "súčasné Rusko síce adoruje Stalina, ale ideologicky nemá so Stalinom nič spoločné." je zajímavé. Takže kdyby v Německu adorovali Hitlera s tím, že s ním nemají nic společného... No jsou to úvahy dosti zajímavé. J.L. end

V. Machálková 21.6.2024 15:26

Dávám sem odkazy na současné pomníky banderovcům. Můžete dát odkaz, kolik a kde bylo postaveno pomníků Stalinovi.

J. Lukavsky 21.6.2024 15:38

No někde jsem četl, že v Rusku mají stovku pomníků Stalinovi. No ale kdo by to počítal že? Ale já tam byl už kdysi dávno. Odkaz na pomníky Banderovi nevidím a ani mě to nebere. J.L. end

V. Machálková 21.6.2024 16:42

Ptala jsem se, které postavili v posledních letech. Že vás nebere, že pomáháme nacistickému státu, o vás dost vypovídá.

J. Lukavsky 22.6.2024 7:47

"které postavili v posledních letech" víte spíš vy, já tam nebydlím a ani mě to nezajímá. No ale zase jsem zažil bourání Stalinova pomníku v Praze. A že je Ukrajina nacistický stát? Víte co je nacizmus? Nacionálně socialistická německá dělnická strana. V Česku je hodně pomníků Žižky, tedy jsme stát Bratrské víry? Ne že bych šel odhalovat Banderovi pomník, ale je to věc Ukrajiny kam si ho zaškatulkuje. A až v Rusku zbourají všechny pomníky Stalina tak ať machrují proti pomníkům Bandery na Ukrajině. J.L. end

V. Machálková 22.6.2024 8:24

Takto zmatení lidé jako vy jsou příčinou úpadku českého státu. Doufám, že i vy jednou pochopíte, co se tady děje, ale to už bude pozdě.

J. Lukavsky 22.6.2024 8:28

No řekl bych, že příčinou průšvihu státu jsou lidi co uvěří někomu či něčemu co mohli testovat polovinu života. Nemyslíte? V čem ty zmatky spočívají? Argument by nějaký nebyl? Nebyl že, tak zbývají jen urážky oponenta. J.L. end

V. Machálková 22.6.2024 8:47

Já tady pane Lukavský snáším daleko horší urážky než, že jsem zmatená.

Jinak sleduji politiku od cca roku 1983, do roku 2003 jsem byla velkým zastáncem USA. Od té doby jsem pozorně sledovala důsledky americké politiky ve světě/ rozvrat Iráku, Lybie, Sýrie) a neustále výzvy Putina k Evropě, pojďte obchodovat, spolupracovat, udělat vzájemné bezpečnostní záruky. A viděla jsem ten výsměch Západu vůči těmto návrhům.

A nacismus na Ukrajině? Doložen americkými židy. Už pan Jiří Wagner blahé paměti o něm psal v roce 2015. Spousta videí s ukrajinskými nácky. Pochodňové průvody oslavující volyňské vrahy. Spousta nových soch zvrhlým banderovcům.

Máte co dohánět, pane Lukavský.

J. Lukavsky 22.6.2024 8:53

Máte pravdu v tom, že na Ukrajině na začátku vítali Hitlera jako osvoboditele od Stalina. Po Holodomoru a ostatních "výdobytcích" budování komunizmu.... asi nebylo divu. Než tedy zjistili, že je to "z louže pod okap". Pak Ukrajinci bojovali proti Hitlerovi, a pak nějaký čas i proti Stalinovi. No na ty "neustálé výzvy Putina k obchodování"... inu stovky firem Evropy i USA založily v Rusku filiálky, dokonce bylo Rusko přijato do NATO do Spolek pro spolupráci či jak. Nu a kdo to byl kdo obrátil kormidlo? Učit se, učit se..... J.L. end

V. Machálková 22.6.2024 12:17

Západ tu spolupráci s Ruskem neustále sabotoval. Západ nechtěl spolupracovat s Ruskem jako rovný s rovným., chtěl Rusko srazit na kolena (c) britský premiér Boris Johnson a vytěžit. Bohužel.

J. Lukavsky 24.6.2024 13:25

"Západ nechtěl spolupracovat s Ruskem jako rovný s rovným., chtěl Rusko srazit na kolena" Ano, ano. A proto tam stovky firem z USA a EU založily filiálky, ruští studenti dostávali stipendia, Rusko bylo přijato do Společenství pro mír při NATO. Cílem bylo aby Rus zdegeneroval, cpal se hambáčema a zajímalo ho jen kolik vydělává, jaké má auto a koupelnu. Naštěstí ale Velký Vůdce pro prokoukl a otočil kormidlem světových dějin. Teď Rusko letí ekonomicky nahoru, rubl už pokořil bájnou hranici 1 cent (snad i půl), Ruska se skoro každý bojí. Což je cílem. No vzteklého psa se také každý bojí.... J.L. end

P. Diviš 21.6.2024 12:44

Ukrajinci (někteří) si ho váží, protože bojoval (mimo jiné) i za nezávislost Ukrajiny.

Rusáci si váží těch, kteří jim podrobovali sousedy.

Pro mne jasný rozdíl.

M. Zasazabanovaný 21.6.2024 12:52

Diviš, u vás sa sympatiám ku genocídnym vrahom ani moc nedivím. :-P

P. Diviš 21.6.2024 16:07

Ani u vás ta sympatie k ruským genocidním vrahům neudiví.

V. Petr 21.6.2024 21:43

No, on dokonce i ten Stalin bránil Rusko proti těm, kdo chtěli sebrat Rusům jejich zemi a nakonec tu zemi ubránil.

P. Hatina 21.6.2024 10:13

To se ale obávám že pan Pánek se dívá špatným směrem. Ono totiž vůbec nezáleží na nás. S naší miniarmádou ty státy před Ruskem nedokážeme. (i když se dá předpokládat,že tato vláda by je tam poslala a ani se občanů neptala).

Jenomže, a bylo by to podobné jako v tom roce 1938, budou to politici západních velmocí kteří si budou muset pokládat stejné otázky jako pan Chamberlain.

P. Diviš 21.6.2024 10:29

Nezáleží j͇e͇n͇ na nás, ale na celém NATO. Což pan Pánek správně píše.

M. Zasazabanovaný 21.6.2024 10:32

NATO je USA (trochu Turecko). Ak si myslíte, že nie, znenie zmlúv o vojenských us základniach na českom a slovenskom území, či nevyšetrenie teroristického útoku na Nord Stream, to jasne dokazujú.

P. Diviš 21.6.2024 10:36

Jistěže je nato hlavně USA. Kdo jiný by to měl být?

M. Zasazabanovaný 21.6.2024 13:11

;-D;-D;-D

M. Těhanová 21.6.2024 14:30

Že by vedení NATO, které by mělo být nezávislé? Protože jinak je to jenom odnož americké armády, aby zakrývala činnost a zájmy USA.

V. Čermák 21.6.2024 12:03

No uvidíme, co si Celé NATO počne, až jim Amíci ukážou Fík...;-D

P. Diviš 21.6.2024 12:46

Těšíte se, multiSvědku? :-P

V. Kuhaj 21.6.2024 10:10

Vojenský pakt NATO už tvoří 32 států, včetně pobaltských, které sousedí s Ruskem. Všechny proto, že se údajně bojí Ruska, které má možná nějakou takovou dohodu s Běloruskem. Nechcete už s celým slavným NATO přestat provokovat?

P. Diviš 21.6.2024 10:31

Co to je, "provokovat"? Nesouhlasit s ruskými nápady na návrat před rok 1995, 1991, ....

Pěkně děkuji!

M. Těhanová 21.6.2024 14:32

Když ono si panstvo politické myslí, že lidi jsou totálně hloupí, a proto je mohou krmit takovými nesmysly.

M. Pesat 21.6.2024 9:35

" No ZHN tam byly a dokonce dvojí, zbytky po Kurdech a nové... no zkuste si zadat do internetu "ZHN Irák". "

Hlavne nezapomente to zadat cesky, cestina je "stejne spolehlivy zdorj informaci"jako bylo za soudruha Husaka Rude pravo.

M. Zasazabanovaný 21.6.2024 10:15

https://www.ta3.com/clanok/222759/zbrane-hromadneho-nicenia-sa-nikdy-nenasli-napriek-tomu-boli-dovodom-popravy-husajna

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/660836-byvaly-inspektor-osn-cia-klamala-pribehy-o-zbraniach-v-iraku-nedavali-zmysel/

V rokoch 1992 až 1993 som bol šéfom MAAE v Iraku. Osobne som dozeral na to, ako v krajine odpaľovali budovy a ničili zariadenia, ktoré sa týkali vami spomínaných programov. A nemusel som si len predstavovať, ako sa situácia vyvíja. Ak sme sa vtedy rozprávali s ľuďmi v CIA, že by sme im chceli dať viac informácií o tom, čo sme objavili, tak nám odpovedali, že iracký program zbraní hromadného ničenia sa predsa skončil. Preto nie je potrebné na jeho skúmanie dávať ďalšie peniaze. Tajné služby sa už vtedy viac venovali Severnej Kórei a Iránu. Takže, aby som odpovedal na vašu otázku, bol som si dosť istý, že iracký program zničili. Tvrdili to v podstate všetci, koho som poznal. Zmena prišla s teroristickými útokmi 11. septembra 2001.

Jednou vecou bol príbeh o hliníkových trubiciach, ktoré vraj mali slúžiť na postavenie centrifúg na obohatenie uránu pre bomby. Druhou bol údajný iracký nákup uránu z Nigeru. Oba tieto príbehy boli pomerne hlúpe. Už v polovici 90. rokov sme skúmali hliníkové trubice. Pustili sa do toho ľudia, ktorí sa vyznajú v atómových a raketových technológiách. Preverovali 50-tisíc takýchto trubíc, ktoré už boli v Iraku, ten ich nepotreboval kupovať. Záverom výskumu bolo, že trubice nemajú nič spoločné s riadenými strelami ani s jadrovými technológiami. No CIA prišla s príbehom, že sú dôležité a zatlačila nás do kúta, lebo túto informáciu posunula denníku New York Times. A keď sa nás novinári a verejnosť pýtali, prečo s tým niečo nerobíme, museli sme to brať vážne a veľmi pozorne poukázať na to, že tento príbeh je obrovská lož. A problém údajného nákupu uránu z Nigeru bol ešte horší.

M. Zasazabanovaný 21.6.2024 10:15

Príbeh nedával žiadny zmysel. Vedeli, že to povieme, ak budeme mať šancu vidieť dokumenty, ktoré s ním súviseli. Tak nám ich CIA neukázala a tvrdila, že Iračania sa snažia kúpiť urán z Nigeru a že je to znak niečoho zlého. My sme argumentovali, že tento príbeh nie je pravdivý. Že je to nezmysel, veď Bagdad už mal väčšie množstvo uránu, ako to, o ktorom sa diskutovalo. Na americkom ministerstve zahraničných vecí boli ľudia, ktorí tajne odovzdali MAAE dokumenty o tomto prípade. Môjmu šéfovi a mne. Povedali nám, aby sme ich vyhodnotili my. Môjmu šéfovi trvalo tak štyri hodiny, aby dokumenty prešiel a zistil, aké sú v nich podvrhy. Napríklad v nich boli mená ľudí, ktorí mali niečo podpísať, no boli už mŕtvi. Aj dieťa by prišlo na to, že sú to falzifikáty. No museli sme riešiť takéto veci, lebo verejnosť to očakávala a nevedela, že CIA klame.

Státisíce obetí si vyžiadala Američanmi vedená vojna v Iraku, ktorá sa začala pred 20 rokmi, 20. marca 2003. Prezident USA George Bush ju spustil aj pod falošnou zámienkou, že režim Saddáma Husajna má zbrane hromadného ničenia. Robert Kelley pred 20 rokmi v Iraku viedol inšpektorov Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE) a v krajine pôsobil už na začiatku 90. rokov. Pravde Kelley poskytol exkluzívny rozhovor.

M. Zasazabanovaný 21.6.2024 12:56

https://www.teraz.sk/najnovsie/vyvratil-tvrdenia-o-zbraniach-hromadne/655707-clanok.html

Po americkej invázii v marci 2003 a rýchlom zvrhnutí Husajnovho režimu vybrala CIA Kaya, aby viedol tím, ktorého úlohou bolo nájsť v Iraku zbrane hromadného ničenia. Kay na mieste zakrátko zistil, že v Iraku žiadne takéto zbrane neboli. CIA s jeho závermi nesúhlasila, a tak sa v januári 2004 rozhodol odísť z tohto postu.

Krátko nato si ho zavolal do Bieleho domu vtedajší americký prezident George W. Bush. Kay mu povedal, že aj keď sa v Iraku nenašli zbrane hromadného ničenia, inváziu schvaľuje, lebo oslobodila Iračanov od tyranského režimu. Americkí predstavitelia však odmietali Kayove závery o zbraniach hromadného ničenia s tým, že Husajn ich !!zrejme!!z krajiny vyviezol.

Kritike v súvislosti s neexistenciou zbraní hromadného ničenia v Iraku – ktoré boli hlavným dôvodom invázie – čelil aj britský premiér Tony Blair. Následne ustanovená britská komisia vedená lordom Robinom Butlerom zistila, že západné spravodajské služby sa príliš opierali o tvrdenia irackých disidentov a o irackých zbraniach hromadného ničenia mali nespoľahlivé informácie.