3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

LŽI: Proč dopadla raketa na Polsko

Šéf jakési bezvýznamné marginální strany PRO Jindřich Rajchl trvale šíří nehorázné nepodložené lži o Ukrajině. Dokazuje to i jeho uměle vykonstruovaná konspirace o úmyslně vystřelené raketě na Polsko.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kostelanský 23.11.2022 2:19

... se Zelenským trpělivost. Je totiž nebezpečný nejen pro Rusko a Ukrajinu, ale pořád víc a víc také pro Západ. Kdyby měl možnost, okamžitě vyvolá jadernou válku proti Rusku. Je taková neřízená střela.

4. Zajímavé, s jakou zarputilostí Zelenskij tvrdil, že to nebyla raketa vystřelená Ukrajinci, co zasáhla Polsko. Kdyby to jen byl omyl, mohl se omluvit, taková "přátelská palba" není ve válkách nic výjimečného. Ale on zatloukal i poté, co Američané potvrdili opak.

5. Mnohé naznačuje i to, jak Poláci váhali, co mají svým občanům říct, a jak čekali na reakci Bidena. Možná od počátku vědí, že ta raketa byla na Polsko vystřelena úmyslně, a nešlo o to sdělit, že to byla raketa z Ukrajiny, ale o to, zda sdělit, že byla vypálena úmyslně nebo dopadla omylem. Velký průšvih se překryje menším a ten velký si lidé ani nevšimnou.

6. Zajímavá je také náhoda, že jedna vystřelena raketa "náhodně" zabije v relativně řídce obydleném pohraničním území dva lidi. Meteority padají na zem pořád, ale jen výjimečně - jednou za několik desítek let, někoho zasáhnou přímo. Ale první raketa, která omylem dopadla na území Polska, hned zabila 2 lidi. Má to logiku - raketa, která by jen tak dopadla někam do pole, by nenadělala tolik povyku jako raketa, co zabije 2 lidi v členském státě NATO.

7. Nemám to potvrzeno z více zdrojů, ale ta raketa prý byla vystřelena, až když skončil ruský raketovo-dronový útok.

8. Něco naznačuje i jistá nevole Američanů a Poláků ve vztahu k Ukrajině. Pokud by ta raketa dopadla na území Polska "jen" omylem, tak by takovou vědu z toho nedělali. Pokud však Poláci i Američané vědí, že Ukrajinci stříleli na Polsko úmyslně jen pro to, aby zatáhli NATO do války s Ruskem, tak jim z toho musí být nevolno. Zejména tím, jak Zelenskij projevuje vděku za poskytnuty miliardy, možná desítky miliard dolarů. Na druhé straně tento způsob vyjádření vděku je po Zelenského příznačný. Stačí si vzpomenout, jak vyhrožoval Slovensku, že zastaví tranzit ropy přes Ukrajinu. Nebo jak odmítl na území Ukr

J. Kostelanský 23.11.2022 2:16

Tahle varianta měla napadla hned na začátku. Netvrdím, že to tak bylo, ale existuje hodně indicií, které to naznačují:

1. Rakety na sestřelování jiných raket se vystřelují proti směru jejich letu. Fungují tak, že netrafí přímo raketu, ale obranná raketa vybuchne ve chvíli, kdy se míjí s raketou útočnou. Její výbuch pak zničí i tu druhou raketu. Logiku sestřelovat útoční raketu vystřelením obranné ve směru letící útočné rakety to nemá. Rozdíl rychlostí by byl příliš malý, aby obranná raketu tu útočnou dostihla, a možná by ji ani nedostihla, pokud by letěla pomaleji. Když ovšem obranná raketa letí proti směru rakety útočné, tak její rychlost není až tak důležitá. Důležité je, aby počítač správně vypočetl, kam má letět, a kdy a kde se obě rakety potkají. Podle balistické křivky se dráha útočné rakety dá spočítat poměrně přesně.

2. Ruské rakety protiraketového systému S-300 se dají "samozničit", pokud se vymknou kontrole a letí tam, kam nemají. Proč to Ukrajinci neudělali? Je zvláštní, že tenhle systém selhal hned u první rakety letící na území NATO.

3. Nejlegračnější je tvrzení pana Zieglera, že Ukrajinci nejsou tak hloupí, aby to udělali. :-) Zelenskij se od počátku války snaží zatáhnout Západ a NATO do této války: první takový pokus hned na začátku války byl, když Zelenskij oznámil, že Rusové stříleli na jadernou elektrárnu, kterou obsazovali. Pak se ukázalo, že hořela budova mimo areálu jaderné elektrárny, přičemž nelze vyloučit, že ji zapálili samotní Ukrajinci.

Lze najít lepší příklad ukrajinské hlouposti než ostřelování jaderné elektrárny v Záporoží, ke kterému dochází pravidelně? Korunu své hlouposti Zelenskij nasazuje tvrzením, že to Rusové střílejí po elektrárně, kterou mají sami pod kontrolou a ve které mají na 500 svých lidí. Ty nesmysly si Zelenskij (zatím) může dovolit: západní, ale zejména naše média i politici považují za pravdu cokoliv, co Zelenskij řekne. Zdá se ovšem, že i Západu dochází se Zelen

A. Renjascu 23.11.2022 2:12

Je úsměvné, jak má pan Ziegler obavy o to, aby předseda - jak sám uvádí - pidistraničky nešířil v mediálním prostoru lži a přitom naprosto lživá prohlášení k této situaci, jen s opačným znaménkem zde šířili představitelé vládní pětikolky. Tyto lži ovšem pan Ziegler přešel dvěma slovy a přitom u nich na rozdíl od tvrzení pana Rajchla - které se může v budoucnu ukázat jako pravdivé - již můžeme zcela prokazatelně potvrdit, že lhali. Takže zatímco neověřené a nepotvrzené tvrzení neznámého pana Rajchla jej uvádí do varu, tak prokazatelné lži nejvyšších představitelů vládních stran, které našemu státu způsobily mezinárodní ostudu jej nechávají chladným.

J. Kočvar 23.11.2022 2:01

Nic proti Indii, ale indické noviny placené Sověty už otiskly třeba tvrzení z dílny KGB, že virus HIV vyrobili a úmyslně vypustili do světa Američané.

S. Kubů 23.11.2022 1:20

Vzdušný prostor nad Ukrajinou je jistě monitorovaný do té míry, že zavěcenci jistě přesně vědí jednak co to bylo za ukrajinskou raketu která dopadla na polské území, jednak, pokud to opravdu byla raketa ukrajinské PVOS, proti jakému nepřátelskému cíli případně vzlétla.

Zdali má pan Zelenskyj všechny radikály ve vlastním táboře pod úplnou kontrolou, toť otázka k jejímuž zodpovězení nemáme zjevně dost informací.

J. Prikner 23.11.2022 1:11

Zieglere,tys lhář stejně jako Zelenskij, podporovatel iniciátora války akce Gliwice II.

J. Vintr 23.11.2022 1:02

Jistě někde existují radarové záznamy o tom, jestli se v té době v inkriminovaném prostoru nacházela nebo nenacházela ruská raketa, na kterou by mohli Ukrajinci vypálit své rakety. Jenže tohle nejspíš nebude nikdy zveřejněno. Ovšem existuje něco, čím se dá vyvrátit historka o zbloudilých ukrajinských raketách. Oblast, kam ty rakety dopadly, je poměrně řídce osídlený venkov. Pravděpodobnost, že se dvě zbloudilé rakety trefí zrovna do obydlených míst, je extrémně malá. Na druhé straně, pokud šlo o záměrnou provokaci, bylo naopak nutné, aby rakety zasáhly obydlená místa, protože rakety, která by dopadla někam do polí, by si možná ani nikdo nevšiml. A pokud opravdu šlo o úmyslnou provokaci, tak na rozdíl od tvrzení autora článku projevili Ukrajinci mimořádnou dávku stupidity, když chtěli předstírat, že šlo o rakety, vypálené z ruského uzemi a přitom použili typ rakety, která ani zdaleka nemohla tak daleko doletět.

A. Renjascu 23.11.2022 0:23

...Poláci i Biden byli na Zelenskeho za jeho lhaní...

A. Renjascu 23.11.2022 0:22

No on to netvrdí jen Rajchl, ale třeba i indický tisk, kde se to dost probíralo včetně toho, že Poláci i Biden byli. A Zelenskeho za jeho lhaní dost naštvání (nakonec tohle proběhlo i českými masmedii). K vyšetřování Poláci odmítli přizvat Ukrajinu a samozřejmě pokud šlo o protiraketu ( která tedy mířila opačným směrem), tak by mělo být zcela jasné proti jaké raketě mířila a v jakém bodě jí minula. Jelikož jsou na polské straně radary a Poláci ihned věděli, že jde o ukrajinskou raketu, tak by to neměl být problém. Jiná otázka je, proč polská PVO spala.