24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

KORONAVIRUS: Proč očkovat imunizované?

Mainstreamový názor podporovaný všemi politiky světa, téměř všemi novináři, všemi hypochondry a „náhodou“ také farmaceutickými firmami je, že úspěch v boji proti covidu-19 závisí na tom, aby se nechalo dobrovolně očkovat co nejvíce lidí, nejlépe všichni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. De Winter 2.1.2021 11:02

Do žádné skupiny vás netlačím. Chtěl jsem jen naznačit, že očkovat / chránit lidi, kteří nejsou nijak ohroženi může způsobit více škody než užitku. Myslím, že informací o covidu už máme všichni dost na to, abychom se rozhodli každý sám za sebe.

V. Halašta 2.1.2021 11:00

Navíc ještě musíte v těch odkazech vybrat jen ty informace, které vám vyhovují. Jako u desetinásobku nakažených, když v odkaze říkají, že se to změnilo už zjara na zhruba dvojnásobek.

P. Boublíková 2.1.2021 10:59

Mě si můžete na rozdíl od pana Guttmanna vygúglit.

P. Boublíková 2.1.2021 10:58

Nikde jsem životopis pana Guttmanna nenašla.

Ale podstatné je, že tady na Psu opakovaně píše nesmysly.

V. Halašta 2.1.2021 10:57

Srovnal jsem si a nevidí podstatný rozdíl.

Já s vámi souhlasím, že je zbytečné (aspoň v prvých vlnách) vakcinovat po prodělání covidu ale nemyslím si, že by ten covid prodělaly desítky procent. Nanejvýš dvě. Tím správným ukazatelem, který nám ukáže realitu, jsou skutečně počty na JIP ale ty zatím nic jasného neříkají. Resp když při minulém píku bylo max 8000 tak dnes jsme už na 6000. To neukazuje na vysokou stádní imunitu. Vzhledem ke svátkům ale asi skutečně musíme aspoň týden počkat, jak se budou vyvíjet. Byl bych rád, kdybyste měl pravdu.

P. Veselý 2.1.2021 10:57

Plošné očkování samozřejmě zbytečné je, obzvlášť když není vakcína pro děti. Zrovna u nich není úplně jasné, zda jsou superpřenašeči, takže očkování rizikových skupin smysl má.

F. De Winter 2.1.2021 10:57

Nikoho takového neznám a ani jsem o nikom takovém neslyšel. :-/

P. Boublíková 2.1.2021 10:53

trvající déle než rok

P. Boublíková 2.1.2021 10:53

Doba trvání imunity po prodělaném covidu není a nemůže být ověřena experimentálně, lžete.

P. Boublíková 2.1.2021 10:50

Z 23 klientů domova důchodců 3 klienti nemoci podlehli. Vynikající výsledek přirozené imunizace covidem ;-D

L. Harvánek 2.1.2021 10:45

Mám takový pocit, že se mě kdosi pokouší napasovat někam do rizikové skupiny a podrobovat se všemožným omezováním. Je mi 76 let, pracovně už opravdu už nejsem aktivní ( za pomoci diplomatických kliček mě připravili o zaměstnání už v 60 letech), zato se účastním jiných aktivit, které mnozí berou jako samozřejmost, aniž by se aktivně snažili také přiložit ruku k dílu. I když mi zdraví už zdaleka tak dobře neslouží jako dřív, určitě nemám potíže, které by vyvolávaly obavy z kovidové nákazy. Je to i tím, že se na rozdíl od mnohých a mnohem mladších snažím vyhýbat se rizikovým aktivitám (třeba vysedávat hodiny kdesi v prostředí poněkud začouzeném při konzumaci nápojů probouzejících optimismus. A až na mne dojde řada s očkováním, nejspíš se očkovat nechám, protože na bláboly typu, že je takto připraveno očipování populace. Nakonec sledováni jsme způsobem mnohem sofistikovanějším, protože když jsem si sháněl informace o průběhu jisté a zatím neléčitelné choroby, objevují se mi denně nabídky komerčního typu, jak moje onemocnění léčit.

P. Boublíková 2.1.2021 10:44

Imunizovaných možná, imunních těžko. To už by pomalu neměl kdo onemocnět.

P. Boublíková 2.1.2021 10:43

Hodně. To však pan de Winter neví.

S. Rádl 2.1.2021 10:42

Článek je ukázkou toho, jak vhodným výběrem odkazů lze dokázat cokoli.

V. Mertan 2.1.2021 10:41

Mudr. Roman Šmucler je veľmi rozumný človek a je škoda že musel odísť z krízového teamu,. Tiež sa mi zdá, že všetko smeruje k tomu aby sa kríza esšte predĺžila a mohlo sa očkovať hlava nehlava.

P. Boublíková 2.1.2021 10:41

"Zatím máme jenom dva body, takže z toho se obtížně dělá seriózní závěr" říká sama Koutná.

Jiná vědkyně ještě nedávno tvrdila, že pandemie celosvětově vymizí do Vánoc.

Dělat jakékoliv prognózy je ošidné. Ve skutečnosti nevíme, jak dlouho trvá imunita po prodělání nemoci, jak dlouho trvá imunita po očkování, jaké budou dlouhodobé nepříznivé účinky covidu a jaké budou dlouhodobé nepříznivé účinky očkování.

Jediné, co víme, že obecně jsou vždy následky nemoci horší než následky očkování. Resp. dosud tomu zatím tak vždy bylo.

L. Severa 2.1.2021 10:41

Ono to srovnávání průběhu nemoci s jinými státy není úplně korektní. Záleží na diciplinovonosti obyvatel, na rozloze země, na hustotě osídlení. Např. zrovna Švédové kdysi nedovedli pochopit, že naši řidiči nedodržují dopravní předpisy, když jde vlastně o život. Nevím zda to platí i dnes. K tomu očkování. Tonoucí se stébla chytá. Co jiného lidem poloviny světa zbývá, než se nechat očkovat, když ten virus tak závažným způsobil ochomení životních podmínek. Snad to nebude placebo, jak naznačuje autor. To by byl podvod tisíciletí.

J. Uzel 2.1.2021 10:36

R^

V. Mertan 2.1.2021 10:36

To je uplne individualne. Covid som nemal, ale chripku som už mal viackrát vždy s iným priebehom. Odkedy otužujem cca 5 rokov som vôbec nebol chorý. Určite sa nájde veľa pacientov s ťažším priebehom covidu ako chrípky (nap. Milan Kňažko) ale aj ľahkým (Bára Basiková)

K. Wágner 2.1.2021 10:35

V tom primárním očkování se my dva bez problému shodneme.

Ale položme si kacířskou kontrolní otázku: není to zbytečné, pokud „jsou dvě třetiny občanů v Česku již imunizované“, jak říká ve svém článku pan biochemik Guttmann? Počet obyvatel ČR je 10,69 milionů, tedy imunizovaných je podle pana Gutmanna už více jak 7 milionů? ;-)

J. Svoboda 2.1.2021 10:34

Kolik lidí do 50 let má po kovidu nějaké zdravotní následky, že jste s tím tak hopem hotov?

Pěkný den.

J. Svoboda 2.1.2021 10:32

7 M imunizovaných, tak stačí očkovat 20% populace. Má to "drobný" háček autore, které z 10M obyvatel?

Pěkný den.

S. Kubů 2.1.2021 10:26

Srovnejte si, prosím, o kolik % stoupl "od půlky prosince" počet lidí s covid-19 na JIP a o kolik % stoupl za stejné období počet RT-PCR záchytů SARS-CoV-2.

Ad očkování ohrožených skupin: Už to vidím, jak pacienti LDN stojí fronty na počítač, aby se mohli on-line zaregistrovat v rezervačním systému nebo jak studují několikastránkový "poučený souhlas".

F. De Winter 2.1.2021 10:20

Vezměme to z jiného konce. Vakcínu nikomu rozmlouvat nebudu. Pokud si někdo myslí, že bude mít pro něho nějaký přínos, nechť se nechá očkovat.

Nicméně, faktem také je, že lidí do 50 let, zemřelo v ČR "s covidem" cca 200. Nepovažuji tedy za racionální (až na výjimky, např. lidi pečující o seniory) nechat tyto lidi plošně očkovat a nebo je zavírat doma a bránit jim v normálním životě.

Je třeba se soustředit na cílenou ochranu rizikových skupin obyvatel. Kdybychom tomu věnovali jen zlomek prostředků, které nás stála plošná opatření nemohlo by se to nepovézt.

P. Veselý 2.1.2021 10:19

Ale to přece souhlasí. Vakcína je primárně určena pro rizikové osoby s horší imunitou. Ti se měli do jejího příchodu omezovat a chránit a néé otravovat děti, sportovce, OSVČ, hospodské apod. K přednostnímu očkování bych přidal ještě ty k smrti vyděšené mediálním cirkusem.

K. Wágner 2.1.2021 10:17

Zřejmě je pan Guttmann biochemik, ale mohl by nám říci, zda tedy souhlasí s biochemikem RNDr. Zdeňkem Hostomským, ředitelem Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR, jedním z autorů knihy Doba koronavirová, který sám sebe označuje za jednoho z největších „antirouškařů“. Ten již v září prohlásil: „Veřejnost jako by zapomněla na dějiny medicíny. Vyžaduje najednou absolutně bezpečnou vakcínu. Taková ale žádná není, protože každý člověk je jiný.“ Na začátku prosince pak v rozhovoru pro Reflex vyjádřil svůj názor, že očkování by nemělo být povinné, neboť by to byl zásah do občanských svobod, ale vidí v něm cestu ke kolektivní imunitě a naději na konec nouzového stavu. „Restriktivní opatření, která dělá mnoho států, jsou velmi deprimující a lidé se nemohou dočkat, až to skončí. Vakcíny nám dávají naději,“ řekl tehdy novinářům. Jinak každý, kdo čte tyto řádky, si může poslechnout záznam z vysílání Hlavních zpráv na CNN Prima NEWS ze 22. prosince 2020, kde Zdeňek Hostomský označil vakcinaci za triumf medicíny, přičemž také říká, že nechápe důvody odpůrců očkování: „Na jedné straně lockdown a nesmírné omezování našich svobod, a pak máte možnost se vakcínou tomu ubránit. Tak se sám divím, proč je těch lidí tolik.“ Zde záznam: https://cnn.iprima.cz/hostomsky-vakcinace-je-triumf-mediciny-nerozumim-odporu-lidi-k-ockovani-15824

K. Wágner 2.1.2021 10:10

Prezident České stomatologické komory MUDr. Roman Šmucler patřil k nejhlasitějším kritikům koronavirových opatření. V posledních dnech však prohlašuje, že „vakcína je fantastická věc.“ Podle Romana Šmuclera je v tuto chvíli nejdůležitější „dostat vakcínu mezi nejohroženější skupinu. Tím se můžeme dostat k tomu, že by se mohlo upustit od přísných restrikcí“. Podle něj se očkují hlavně celebrity, což je sice hezké, ale my bychom „potřebovali, aby bylo proočkováno co nejrychleji alespoň 100 tisíc nejohroženějších, abychom mohli řadu služeb a obchodů pozvolna otevřít a mohli začít normálně fungovat.“

V. Halašta 2.1.2021 9:57

Jednak i tady existuje nějaká hranice, limit, kdy už na JIP a kdy ještě ne a kde kde je limit, dá se s ním hýbat. Ale souhlasím, že tady nejméně a jsou to tedy ta nejtvrdší data. Takže co ukazují? Od půlky prosince se počet těžkých případů zvýšil ze zhruba 580 na asi 630 přes vánoce a dnes je na 868. Podíl z celkově hospitalizovaných se přitom zvýšil ze cca 12,5% na 14,5%, v čemž je možné vidět to vylidnění nemocnice na vánoce. A koneckonců i ta měkčí dtat, počty hospitalizovaných jdou už prudce nahoru, od vánočních 4500 na dnešních 6000.

Prodělání covid není kontraindikací k vakcinaci, To máte odkud?

Mezi seniory nebude nějaký velký odpor proti vakcinaci.

D. Stys 2.1.2021 9:56

Ovšem vypadá to, že babičky to přežijí a získají imunitu. Alespoň nebudou muset čekat až na ně po všech prominentech dojde očkování.

D. Stys 2.1.2021 9:55

No, hlavně systém nevidí všechny infikované. Na začátku systém "chytré" karantény hnal příznakové ale PCR negativní do práce a nemocné do front na testy nakažovat zdravé. Zároveň se nijak nechránily ohrožené skupiny.

Podobný pík můžeme očekávat tak za tři týdny, kdy se antigen negativní nakažení rozběhli mezi své dědečky a babičky. Ze svého okolí jsem zaznamenal 100% účinnost - obě navštívené prababičky nakaženy. Jak nemám prof. Flégra rád, tak v tomhle byla jeho předpověď zcela správná a naprosto logická.