26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

KORONAVIRUS: Proč očkovat imunizované?

Mainstreamový názor podporovaný všemi politiky světa, téměř všemi novináři, všemi hypochondry a „náhodou“ také farmaceutickými firmami je, že úspěch v boji proti covidu-19 závisí na tom, aby se nechalo dobrovolně očkovat co nejvíce lidí, nejlépe všichni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Veselý 2.1.2021 1:47

To se Coviďákům líbit nebude a zas nám tu budou hysterčit. Jediným spolehlivým ukazatelem nebezpečnosti průběhu epidemie je počet lidí v nemocnicích. Teď máme cca 6000 i přes ohromná čísla pozitivních. Pokud stále platí, že je z nich 40% sociálních případů, zbývá 3600. Z toho je aspoň 30% vyděšených k smrti, kteří přišli po svých, ale více než Covid je ohrožuje strach. Ano někteří opravdu mohou umřít z vyděšení. U zbytku sepišme věk, váhu, nemoce a chraňme tyto skupiny. Od pondělí pak můžeme vše ostatní v klidu otevřít.

V. Halašta 2.1.2021 1:31

Ale kopíruje. Odtrhl se až po 20,12., kdy se nemocnice vylidnuji před svátky.

Ovsem i počty nakažených nemají vypovídací schopnost pro ty svátky. Řekne nám to až týden po 4.1. a já mám z těch čísel docela obavy.

S. Kubů 2.1.2021 1:18

Je nutné znovu opakovat, že infekce virem SARS-CoV-2 nezanechává primárně imunitu protilátkovou, ale buněčnou. Jarní studie na přítomnost protilátek v krvi české populace byly tudíž metodicky pochybné. Např. WIKIPEDIA k tomu říká:

"V článku publikovaném 14. května 2020 v časopisu Cell autoři uvádějí, že pacienti, kteří prodělali onemocnění covid-19 získali robustní buněčnou imunitu. Důležitým zjištěním je přítomnost CD4+ T lymfocytů reagujících se SARS-CoV-2 u ∼40–60 % osob, které neprodělaly onemocnění covid-19, což indikuje, že v běžné populaci existuje zkřížená buněčná imunita mezi běžnými koronaviry vyvolávajícími příznaky nachlazení a SARS-CoV-2."

T.j. kromě lidí, kteří jsou již proti covid-19 imunní proto, že nemoc již prodělali, tak část populace je imunní "primárně". Což odpovídá empirii, že u takto nakažlivého viru se v rodinách často nakazí jenom někdo, nebo případy velkých výletních lodí, kde došlo k rozšíření koronaviru - a zhruba 40 % pasažérů se většinou nenakazilo. Je ovšem ale třeba připomínat, že kolektivní imunita proti covid-19 bude v první řadě znamenat pokles závažných průběhů této nemoci, nikoliv automaticky pokles záchytů pozitivit SARS-CoV-2 metodou RT-PCR. A je nápadné, že (zatím) počet hospitalizovaných a hospitalizovaných na JIPkách s covid-19 nekopíruje křivku celkově zachycených "pozitivit". Pokud to tak vydrží, mohlo by se jednat již o důsledek vznikající kolektivní imunity. Je dobré si to zapamatovat, protože až se začne očkovat, tak právě toto se bude vydávat za její efekt.

Jedním z důvodů současného vysokého % pozitivit z celkového počtu vyšetření RT-PCR je nepochybně skutečnost, že se touto metodou konfirmují pozitivity v antigenních testech, takže pak v celkové sumě chybějí negativity (Ag-testů). To je tak, když se sčítají jablka a hrušky.

Pro připomenutí: „Poločas“ pochodu tohoto viru populací je asi 2-3 týdny a je proto stále potřeba se při interpretaci současných dat ptát, co se stalo (event. změnilo) před touto dobou

S. Pavuk 2.1.2021 1:12

Vynikajúci článok. Vďaka !

V. Halašta 2.1.2021 1:10

O 30%?! Díváte se na stejný graf? Já mluvím o vrcholu v 44. a 45. týdnu s 4200 mrtvymi, když průměr byl 2000.

J. Sedlář 2.1.2021 1:02

A co tam vidíte ? Já nárůst počtu mrtvých o cca 30% proti jiným chřipkám. Otázkou je kolik NA covid a kolik S covidem a kolik KVŮLI OPATŘENÍM PROTI COVIDU.

Co tam máte dál?

V. Wagner 2.1.2021 0:28

Pan Guttmann už ve svém minulém článku v polovině prosince psal, že vlastně téměř celá populace v Česku (i Izraeli) je promořena (prodělala infekci) a nemá cenu očkovat. Pokud by měl pravdu, tak by nyní v Česku neměla nastupovat třetí vlna, neměl by se opět zvyšovat počet lidí v nemocnicích a zvyšovat denní počet mrtvých. Přesto to pozorujeme. Je tak vidět, že pravdu nemá. Ale v budoucích několika měsících to uvidíme ještě spolehlivěji. V Izraeli dojde k rychlému proočkování, na rozdíl od většiny evropských států, včetně Česka. Pokud by měl pan Guttmann pravdu, měla by epidemie opadnout stejně v Česku i v Izraeli. Izrael by zbytečně vyhodil peníze za očkování a u nás by nevadilo, že jsme v očkování hodně zaspali. Podle mě, stejně jako ve většině svých názorů na epidemii COVID-19 píše pan Guttmann nesmysly a lži, a stejně jako minule zase uvidíme, že jeho předpovědi jsou totálně mimo. ale zde bude velice pěkné srovnání u Izraele a Česka.

V. Halašta 2.1.2021 0:25

A to jsem nečetl dál... Dvě třetiny imunizovaných by znamenalo, že růst počtu nakažených by už nebyl exponencionální. Už by to vlastně nebyl ani růst. Stačí se podívat na nějaký graf modelu SIR. No a počty hospitalizovaných nenaznačují ani, že by se jednalo jen o růst infikovaných a ne nemocných, jak tu kdosi tvrdil. Přesněji do vánoc nenaznačovaly a přes vánoce se vždy nemocnice vylidní.

V. Halašta 2.1.2021 0:20

Chřipka? Co se podívat na nezpochybnitelný graf? https://www.czso.cz/csu/czso/obypz_cr