26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

KORONAVIRUS: Proč očkovat imunizované?

Mainstreamový názor podporovaný všemi politiky světa, téměř všemi novináři, všemi hypochondry a „náhodou“ také farmaceutickými firmami je, že úspěch v boji proti covidu-19 závisí na tom, aby se nechalo dobrovolně očkovat co nejvíce lidí, nejlépe všichni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 2.1.2021 12:30

Tak přestaňte chlastat, Šašku Hašku! Možná pak i přestanete vkládat do komentářů NP tolik ;-O nesmyslů... :-P

J. Vala 2.1.2021 12:28

bezne erudovany lekar Vam odpovi temer na vsechny otazky :

1.vzhledem k tomu ze cas je velicina, ktera se neda zfixlovat, je u kazde ucinnosti nutne ji proverit v case. predpoved ma hodnotu predpovedi pocasi na pristi rok.

2.ockovani lidi se snizenou imunitou neni problem ani u jinych vakcin. Existuji klasicke vyjimky, ktere zna lekar.

3. pri ockovani u bezpriznakove infekce muze vakcinace probehnout bourliveji, ale to neni kontraindikace ockovani ( jakehokoli ockovani !!!). O bezpriznakove infekci totiz nevime, ze ji mame..

4.kazdy, kdo se ockuje oslabenym virem, muze i onemocnet. BioNtech 162bn ale neni vakcina z oslabeneho viru, ale pouze mRNA. Jinak zadna vakcinace negarantuje, ze nemuze ockovany onemocnet, pouze snizuje rizika.

Staci ?

H. Paculová 2.1.2021 12:28

Copak lze těch 7 milionů brát vážně? Proto zřejmě také za tou kontrolní otázkou autor příspěvku mrká...

V. Balcařík 2.1.2021 12:25

Paní Boublíková hledal jsem zdroj Vaší absolutní znalosti problematiku Covid, ale nikde nic. Mohla by jste sem dát odkaz. Děkuji

H. Paculová 2.1.2021 12:25

O vývoji mRNA vakcín docela podrobný článek zde:

https://www.osel.cz/11503-pribeh-mrna-vakciny.html

L. Novák 2.1.2021 12:24

No vidíte. Už byste si mohla nárokovat přidělení titulu

Dr. h. c. na Googleově akademii. :-P

P. Han 2.1.2021 12:16

Pan Jakl se snad prezentuje jako odborník virolog? Naproti tomu Aston tvrzením, že se jedná o "jinou" vakcínu...

Ś. Svobodová 2.1.2021 12:16

Pro nekritické vyznavače vakcinování by mohly být varováním odpovědi Biologického centra AV ČR:

Jak dlouho vakcína funguje? Nevíme.

Mohou se očkovat lidé s alergiemi, sníženou imunitout atd.?

Nevíme, ale lze předpokládat že riziko tam je.

Jak zareaguje imunitní systém pokud mne očkují při bezpříznakové infekci?

Odpověď neznáme.

Mohu být infenkční po vakcinaci? To zatím nelze říct.

https://www.bc.cas.cz/novinky/detail/5750-jak-funguje-rna-vakcina-/

Z. Lapil 2.1.2021 12:13

"Tak nejak nechapu, jak lze spojit tri roky stare vyjadreni s vakcinou, vyvijenou az v roce 2020".

Jestli se mi daří dobře pozorovat cvrkot, tak Pfizerovská vakcína (a snad i Moderna) je principiálně odlišná od vakcín dosud používaných. Proto si dovedu představit, že její vývoj není otázkou posledních pár měsíců a že již před třemi roky někdo vyslovil pochybnosti, že by ten nový princip mohl dobře fungovat.

Potvrzujícví ndicie: vakcína Pfizeru potřebuje neobvyklé podmínky skladování(-70st. C). To naznačuje, že je "nějak" neobvyklá.

P. Boublíková 2.1.2021 12:08

To je výborný odkaz, děkuji a ukládám si. Je tam vše podstatné, co je o covidu a vakcínách známo. Každopádně aspoň toto minimum by si měl přečíst každý, kdo chce o problematice psát či diskutovat.

Š. Hašek 2.1.2021 12:06

No ...... moje vnučka na mě furt něco superpřenáší.

Plošná chemizace je samozřejmě sen výrobců.

Víte kolik znám občanů, co denně zkoušejí nové a nové preparáty. Mají víc flaštiček než já druhů koření do guláše a bramboračky. Ještě doplácejí! No, ti fikanější berou jen ty bez doplatku ..... a potom o tom vykládají ve vlaku.

Z. Lapil 2.1.2021 12:03

Je pravda, že si začínám myslet, že se schyluje ke scénáři: přirozené odeznění pandemie nastane koncem jara a bude bráno jako důkaz účinnosti (zcela) neúčinného očkování. Netvrdím, že to mají Pfizer a spol. od jara v plánu, jen si myslím, že tam situace směřuje.

A co je na tom nejlepší - nikdo mi nedokáže, že nemám pravdu :-).

Průšvih bude, až na podzim, pokud možno těsně po volbách, které vyhraje kdokoliv jiný, než Babiš, naběhne podzimní vlna respiračních chorob.

Š. Hašek 2.1.2021 12:00

"Neznervozňuje".

Rozlišuji "doporučení"/reklamu na vakcínu a věčné zdraví (dále viz bílé zuby, pračku bez vodního kamene, rozesmáté skákání na stromy v devadesáti letech) od odborných konzultací se svým praktickým lékařem.

Totéž doporučuji i Vám, paní Svobodová.

Neplánuji chemizaci svého organismu.

Š. Hašek 2.1.2021 11:54

Já též neberu osobní zkušenost na lehkou váhu. Televize jen kulí oči a barví si jinak vlasy.

V naší široké rodině asi tři byli v posteli a jedna paní (90 let) zemřela. Od března. Já byl v říjnu asi týden nějakej divnej, podivně, chřipkovitě, jako asi už patnáctkrát za život. Přešlo to samo, hodně to naštvalo, venku svítilo Slunce a práce stála.

Celkem chápu, že moje zkušenost je pro Vás nezajímavá, stejně jako zkušenosti pana De Winter.

Diskutujte. Ale nepište, co říkala Nora. Vona už klimaktericky blbne (to říkají odborníci, lékaři, já jen cituji). Pište od svých plic. Zajímají mě osobní zkušenosti.

Zdar! Dlouho jste tady nebyl.

Z. Lapil 2.1.2021 11:53

Známá si na covid trpce stěžovala z následujícího důvodu: po náročném dni dorazila domů, těšíc se konečně na pořádné domácí kafe - a vono nic :-).

Mmch bez registrace - ona coby OSVČ nikam nemusela (práce doma plus prodej na trzích), děti mají školu zakázanou standartně a chlap na dlouhodobé neschopence, takže si odpočítali 14 dní a prohlásili se za zdravé.

Ś. Svobodová 2.1.2021 11:53

A neznérvozňuje Vás, že ta samá slova jako: pravděpodobně, lze zhruba odhadnout, dá se předpokládat, není vyloučeno + rozšířeno o: není známo, zatím nevíme používají v odpovědích i ti, kteří vakcínu doporučují, např: https://www.bc.cas.cz/novinky/detail/5750-jak-funguje-rna-vakcina-/

Š. Hašek 2.1.2021 11:45

Zajímavé čtení.

Zejména o vedlejších účincích některých napouštědel a vývaru z jejich distribuce chtivým. Ten Lipitor musel frčet. Dneska stačí říct slovo tuk/sádlo v tramvaji, a už si od Vás modernisté odsedávají.

Tak kolik z Vás se těší na to napouštědlo? Statisticky je jasné, že jedna třetina si to přidá k již několika používaným. Bude to asi bezva kombinace.

Budou debaty lajkovací na netu a zodpovědné praktické lékaře z toho klepne ..... dát dohromady očkování a čtyři všeliké léky (po dobu již třeba dvaceti let). Ti nezodpovědní budou doporučovat dvojité. Nebo tři balení za cenu dvou.

P. Moravčík 2.1.2021 11:41

Na Slovensku je pomaly preťažený zdravotnícky systém, konkrétne nemocničné lôžka, takisto sa nebezpečne znižuje počet zdravotníkov k dispozícii. Zahltené sú aj linky pohotovosti. Pre príjem do nemocníc sa prísne selektuje. A už vôbec sa neprijíma zo sociálnych dôvodov. Po sviatkoch a hlavne Silvestri sa počíta s krajným vyťažením, nejaké "odkladové" lôžka pre sociálnych sú v tejto situácii nemysliteľné. U vás to, myslím, bude dosť podobné, aj keď ste na tom lepšie.

J. Urban 2.1.2021 11:36

R^

P. Moravčík 2.1.2021 11:33

Tentokrát ste trafil vedľa, pán Cícha. Aj keby som si to negooglil, diskusné príspevky pani Boublíkovej môžem posúdiť ako z odborného hľadiska správne. Problém je, že sa pár vetami len ťažko dá vysvetliť podstata veci, ak prijímateľovi chýbajú niektoré základné informácie. Nie je to výčitka, len konštatovanie, mám s tým skúsenosť.

P. Moravčík 2.1.2021 11:29

Ja takisto, pán Šťastný, ale bola to preukázaná bežná infekcia adenovírusmi. Skoro rovnaký priebeh (bez bolestí kĺbov, ale s horúčkami, kašľom, nádchou, silnými bolesťami hlavy, strhanou sliznicou dýchacích ciest), ale bez dôkazu vírusu chrípky. Na adenovírusy sa neočkuje, robili to len Amíci u vojakov proti najbežnejším sérotypom (myslím že 4 a 7), ale aj tí sa na to nakoniec vykašlali.

J. Pecháč 2.1.2021 11:27

Naprostý souhlas !

J. Pecháč 2.1.2021 11:25

Musím se zastat pana Neffa, kterého v článku napadáte, protože:

1. nenašel jsem v jeho příspěvku, na který poukazujete, jedinou zmínku sebechvály

2. pan Neff se ani omylem(na rozdíl od "profesora" Jakla) neprezentuje jako odborník virolog.

Mimochodem, VY se vehementně snažíte nás ohromovat odbornými články, abychom nabyli dojmu, že vy jste ten pravý odborník . Nejste příznivcem dezinformací a přitom se to ve vašem článku hemží výrazy jako: pravděpodobně, lze zhruba odhadnout, dá se předpokládat, není vyloučeno atd.

Z. Lapil 2.1.2021 11:23

Trochu OT, ale nevím, při porušení jakých dopravních předpisů jde o život?

Protože na červenou se stojí i u nás, a omezená rychlost není reálně víc než nesmysl: kolik znáte silnic, na nichž 90km/h nedokážete jet ani jako závodník rallye a kolik je silnic, kde je 100-110 poklidná přiměřená rychlost i pro relativně nezkušeného řidiče?

L. Novák 2.1.2021 11:22

;-) R^ Je to marný, je to marný, je to marný...

P. Moravčík 2.1.2021 11:19

Pri opakovanej infekcii mi však chýbajú údaje o imunostatuse pacientov. Ochorenie sa môže opakovať aj v prípade nízkej obranyschopnosti. Na zodpovedanie otázky by museli byť rekonvalescenti vyšetrení na hladinu protilátok, aby sme mohli povedať, že sú odolní proti reinfekcii. Je to dosť zložité a zatiaľ môžeme len špekulovať o tom, čo je vo veci. To za 2a/ - nejaké údaje predsa len sú, za 2b/ to je fakt, za 2c/ stav imunity je zásadný pre zodpovedanie otázky.

J. Svoboda 2.1.2021 11:14

Jo vy máte svoje vývody postavené na osobní zkušenosti a já s vámi chtěl diskutovat, tak to jsem se šeredně spletl ...

Pěkný den.

P. Moravčík 2.1.2021 11:08

Manželka môjho synovca si to preskákala vez Vianoce a stratila chuť a čuch. Chcel som to využiť a v rámci utuženia príbuzenských vzťahov ju pozvať na vlastnoručne uvarený obed, ale práve dnes mi volala, že sa jej už chuť vracia. Tak si musím počkať na remisiu a skúsiť to znova;-D.

D. Stys 2.1.2021 11:06

Jeden z nás umí číst.

J. Nevrkla 2.1.2021 11:05

R^