26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

KORONAVIRUS: Jaká „epidemie neočkovaných“?

Začátkem posledního říjnového týdne roku 2021 se do našich médií dostala nová „průlomová“ teze o covidové epidemii – ministr zdravotnictví a někteří další „odborníci“ začínají razit pojem „epidemie neočkovaných“. Za rok a půl jsme si už zvykli na různé nesmysly, ale toto je něco jiného.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Disman 4.11.2021 9:46

Tohle všechno jsou nesmyslné diskuze. Zla slůvka, jak říká guru tehle nesmyslných teorií. Kdyz si pořídíte auto a chcete vyjet na silnici, musíte mít řidičák. Doklad o tom, ze jste se naučil a přijal celou řadu příkazů a zákazu, tedy omezeni osobní svobody jezdit jak chcete a kam chcete. Jinak se všichni na silnici pozabiji. Aby jakákoliv společnost mohla fungovat, takových omezeni musi přijmout mnoho ve spoustě oblasti. Komu se to nelíbí, ať se odstěhuje na Aljasku. Jen v divocine lze zažít pocit absolutní osobní svobody. (Pokud vás nesezere medvěd.)

J. Vintr 1.11.2021 21:16

Teď jsem někde viděl, že naše vláda už nakoupila 37 milionů dávek vakcíny. Bylo to prý v televizi, takže to není žádná konspirace. Očkovanci, těšte se na několikanásobný nášup....

S. Jelen 1.11.2021 22:02

To je nějaké divné. V novinách z minulého týdne se píše jen o nákupu 5,5 milionu, byť s možností případně dokoupit další.

J. Vintr 1.11.2021 19:45

Co si má člověk myslet o tom, když se potvrzení o prodělaném očkování nazývá dokladem o bezinfekčnosti?

Š. Hašek 1.11.2021 19:51

Blb je šťasten. brusele je radostí bez sebe. Geislerová chce zas do televize/ na Letnou.

Dvojkař z 8.c. (dřívější 8.c) se diví.

P. Lexa 1.11.2021 18:41

Je to správně epidemie kvůli neočkovaným:-)

J. Vintr 1.11.2021 19:48

Svým způsobem máte pravdu. Tuhle zcela vylhanou vlnu "epidemie" spustili proto, aby mohli další lidi zvýšenou buzerací přimět k "dobrovolnému" očkování.

Š. Hašek 1.11.2021 19:51

R^

V. Klepetko 1.11.2021 18:22

Ale vždyť tu opravdu máme "epidemii neočkovaných", "ministr Vojtěch má pravdu, a se statistikou pozitivních / nemocných / mrtvých to nemá nic společného!

Cítím se být hrdým členem mohutného a svobodného klanu očkovaných, a pro nás tu už žádná "epidemie" prostě není. Ano, nakazíme se tak jako ostatní a můžeme i umřít, máme o něco lepší šance že neskončíme na JIPce, ale to není to hlavní!

Nikdo nás příliš nebuzeruje. Všude máme zelenou. Těšíme se nevídaným svobodám - doma i v zahraničí, v zemích totalitních i demokratických - všude má "očkovanec" různé výhody! Vím, že správně by tomu tak být nemělo. Že vůči neočkovaným lidem s protilátkami je to hodně nespravedlivé, až sprosté... Rád bych jim dopřál stejnou volnost a svobody, jakým se těším já sám. Jenže jak? Když oni mají tu epidemii?

Epidemii zažívají jen ti z nás, kdo se cítí být a je omezován, buzerován a krácen na svých právech. My "očkovanci" žádnou epidemii neprožíváme.

Přidejte se k nám!

Ś. Svobodová 1.11.2021 18:24

Tak teď nevím co na to říct ;-D

V. Klepetko 1.11.2021 19:02

Chcete abych pomohl s registrací? :-)

Ś. Svobodová 1.11.2021 19:11

Ani omylem. Mám vlastních protilátek po 9 měsících tolik, že můžu darovat plazmu pro léčbu nemocných očkovaných i neočkovaných. Jen s nima nemůžu bez testu ani do hospody. Holt jsem v disentu. ;-)

V. Klepetko 1.11.2021 19:20

... a v "epidemii"... ;-)

To neuznávání protilátek považuji osobně za zcela zásadní problém. Měl jsem o tom dlouhou diskuzi s Patrikem Nacherem, ten se snažil přesvědčit Vojtěcha, ale neuspěl. Navrhoval jsem zhruba toto:

Měřit protilátky IgG 2x s rozestupem 3-4 týdny a podle těchto dvou bodů stanovit přiznanou lhůtu "bezinfekčnosti", což by vyhodnotil praktický lékař. Uvidíme, co když se to ujme?

Jinak, ve vaší situaci bych se sám neočkoval ani náhodou.

A. Ová 1.11.2021 19:56

Jé, prosim, prosim a nepodařilo by se nějak Vojtěcha přemluvit, že lidé mají i psýché se vším, co to obnáší. Díky, jste zlato

V. Klepetko 1.11.2021 20:36

Nebo raději Válka? Nevím... Zatím jsem z jeho výroků spíše smutný.

K. Salajka 1.11.2021 18:38

Váš příspěvek mi připomněl Planetu opic - jak našli lidé kolegu, který je nepoznával, protože měl šev na spánku.

V. Klepetko 1.11.2021 19:12

Zajímavá asociace... Vzpomeňte si také na "Nahou opici" od Desmonda Morrise: z etologického hlediska jde člověk i zvíře tam, kde je více zdrojů... Ve světě očkovaných je jich mnohem více!

A člověk jako lidská bytost vnímá svou svobodu jako nejcennější drahokam... Někdo chce být za každou cenu disidentem nebo si dobrovolně volí otroctví neočkovanců.

Já si zvolil svobodu!

A. Ová 1.11.2021 20:06

Musíte mít potvrzení na to, že jste svobodný. Au. Přímo úměrně počtu razítek. Ty to vidíš

V. Klepetko 1.11.2021 20:30

Berte to pragmaticky: když máte českou občanku a ten covidpas, můžete se celkem volně pohybovat po Evropě. Bez těchto dokladů můžete mít ale problém - a pocit vnitřní svobody vám nepomůže...

Například - asi před týdnem jsem letěl z Tašmentu do Varšavy s den starým PCR testem. Ale bez covidpasu by mě poláci vůbec do země nepustili!

Svoboda se v praxi projevuje tím, že necítíte tlak vnějších omezení. A tohoto pohledu platí jasná rovnice: očkovaný člověk je dnes jednoznačně svobodnější!

V. Klepetko 1.11.2021 20:31

"z Taškentu"

A. Ová 1.11.2021 21:04

brát pragmaticky se uchopuje jak? Ále muselo tam být krásně v Taškentu, úplně si to představuji, jestli to uchopuji správně pragmaticky

V. Klepetko 1.11.2021 21:35

Příklad pragmatického jednání: vím, že když si vezmu do příručního zavazadla na palubu letadla malé nůžky na nehty a 150ml pěny na holení, tak tím bezpečnost spolucestujících nijak neohrozím. Celníci to ale zakazují, takže se raději přizpůsobím, jinak mi to stejně vyhodí... Stát je vlastně takový velký a dost hnusný celník. Chce po mě abych se očkoval. No a proč vlastně ne? Jde o maličkost... A co když to fakt i trochu pomůže? :-)

V Taškentu bylo hezky. Překvapilo mě, že vyrábějí na hlavu více aut než my, většinou Chevrolety... V posledních letech vybudovali desítky velkých rybníků a prodávají živé kapry že sudů, jako u nás o Vánocích. Auta jezdí z 90% na plyn, takže to nesmrdí.

A kdo neumřel, tak už tam měl covida...

A. Ová 1.11.2021 21:42

Ach, ale ti kapři mě překvapili. A neměli by nepragmatičtí dostat průkaz o bezinfekčnosti, já myslím, že by to bylo logické

V. Klepetko 1.11.2021 22:12

K čemu by byl nepragmatickým jakýsi průkaz? Pohleďtě na ptáky v nebi - nesejí, něžnou, a přeci je o ně postaráno, a přesto živi jsou!

A proč by měl být vůbec nepragmatický člověk bezinfekční? Proč by o ní měl usilovat, o tu bezinfekčnost? Nebo o logiku? ;-)

V. Sember 1.11.2021 19:20

Covidový manifest?;-D

V. Klepetko 1.11.2021 19:29

Ne. Pokus o racionalizaci :-)

Možná že by pomohlo i toto podobenství... V různých kulturách na prahu dospělosti probíhá "obřad iniciace", po kterém se muž stává právoplatným členem společenství, může vést sexuální život a těšit se z práv a svobod.

Proč by nemohla být ta "vakcinace" obdobou podobného obřadu? Mohla by to být nová dobrá kulturní tradice! Navíc jako vědec jistě chápete, že se tím vlastně podpoří R&D, výzkum a vývoj. Samá pozitíva, nemyslíte? ;-)

A. Ová 1.11.2021 20:15

Takže vakcínováním na to lidstvo už konečně přijde- jak být dospělý. To se ale všem uleví. To už budou samé rozumné bytosti na světě s dohotoveným psychickým, fyzickým i mentálním, citovým vývojem. A po kolikáté dávce? Dozvíme se to jako lidstvo někdy? Řekněte, tradicionalisto

V. Klepetko 1.11.2021 20:56

Jestli se vám ta myšlenka nelíbí, mohl bych nabídnout nějakou jinou... Pochopte o co se snažím -

misto logických argumentů si člověk může najít mnoho jiných důvodů ve prospěch očkování. K covidpasu nevede jedna, ale tisíce cest! Drtivá většina vlád po celé zeměkouli evidentně pohlíží na "očkovance" pozitivně, kdežto neočkovanci jsou "fuj". Z těchto okolností, pokud nejste Václav Havel, Che Guevara nebo Johanka z Arku, tak je asi jednodušší se nechat očkovat, než snášet tu buzeraci...

No a pokud nevěříte v blahodárný ozdravný účinek vakcíny, tak co vám brání v představě, že nechat se očkovat je něco jako vykouřit dýmku míru? Nebo něco jako nechat si propichnout jazyk u hotentotů, jako manifestace citové vyspělosti? :-)

A. Ová 1.11.2021 21:19

Musím nést zdravou biologickou dezinformaci napříč plejádami od věků do věků, jsem tak naprogramována, nemůžu za to. Nejde podlehnout přechodným medicínským vývrtkám předposledního civilizačního úskoku. Kdo by se postaral o nemocné a strádající?

V. Klepetko 1.11.2021 21:55

Noam Chomsky by z vás měl sémantickou radost ;-)

Plejády, když pohlédnete od ramene Oriona směrem na rudý Aldebaran v souhvězdí Býka a ještě o kousek dál, a začnete je počítat... tak vás náhle oslní svou odvěkou anorganickou krásou, která je pravým opakem dezinformace;-)

A v tu chvíli pochopíte, že být přeprogramována může být vzrušující, že nemocné a stradající možná čeká zázrak, a že možná právě ve vakcíně by mohla být pravda.

Chce to jen mít odvahu. A představivost. A Psa :-))