26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

KONVOJ: Pro koho a proti komu?

Konvoj obrněných vozidel a transportérů má podle oficiálních tiskových zpráv demonstrovat Rusku, že síly NATO jsou v pohotovosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Boleslav 20.3.2015 14:35

Re: Souhlasím s autorem a přeji dobré nervy

Bylo by to krásné, kdyby to fungovalo tak, jak píšete. Bohužel si pletete NATO s Varšavským paktem.

J. Boleslav 20.3.2015 14:34

Re: Americká vojska by neměla jenom projíždět

Přesně tak, pořád to sem píšu.

R. Houška 20.3.2015 14:22

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

I kdepak. Paní se tu již tolikrát vyznala z lásky v největšímu z Václavů, že to musí mít přímo od pramene, nikoli předžvýkané bláznem Hájkem.

A. Novák 20.3.2015 14:21

Re: Souhlasím s autorem a přeji dobré nervy

tak uvidíme, co budete stahovat vy, až půjde z tlustých do tenkých...

R. Houška 20.3.2015 14:20

Re: Souhlasím s autorem a přeji dobré nervy

Utřiďte si pojmy s dojmy. Já tu pouze hodnotím, jediný, váš zde, veřejně projevený názor, a dovoluji si o něm tvrdit, že je kolaborantský.

R. Houška 20.3.2015 14:17

Re: Autor

No, možná, kdyby nepřepadli a nepovraždili ty policisty a úředníky, kteří odmítli porušit přísahu své vládě, nenechali se vyzbrojit Rusáky a nenechali si za humna nastěhovat ruské paragány, mohli spokojeně žít, dokonce jíst do sytosti a být v teple.

J. Klepal 20.3.2015 14:08

Re: Autor

Zapomněl jsem dodat, a navíc dělá (kyjevská vláda) obstrukce, pokud se chtějí Ukrajinci z východum chtějí uchýlit do bezpečí do západní části země.

M. Varadinková 20.3.2015 14:04

Re: Autor

Vy žijete na východní Ukrajině?

P. Papež 20.3.2015 14:03

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

Vysvětlujte blbovi, že tráva je zelená. Vždycky z toho vyleze rudá Varadinka.

M. Varadinková 20.3.2015 14:03

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

Když jste mi připomněl Protiprod, tak jsem se tam podívala a našla toto:

....Ti hoši z plechových maringotek cirkusu, co nám teď bude pár dnů kočovat za humny, ti jsou spíš oběti, než naši nepřátelé. Ti nám sem nepřivezli politickou korektnost, gender a multikulti, neplatili provokatéry Majdanu, nevyzbrojili ISIL. Je dokonce možné, že ty, kteří to vše zorganizovali také zrovna nemilují.

Proto tím nejlepším, co můžeme udělat pro ně, pro sebe a konec konců i pro Ameriku, je zasít jim do hlav pochyby. Přimět je, aby si položili určité otázky. Třeba zpočátku jen sami sobě. Pak svým nejbližším přátelům. A toto semínko pochybností, aby si časem přenesli do vlasti. Protože jediní, kdo mohou změnit politiku USA, jsou jejich vlastní občané. A veliké trezory se zpravidla otevírají maličkými klíčky....

http://protiproud.parlamentnilisty.cz/politika/1564-jejich-provokace-nase-sance-proti-americkemu-konvoji-bojovym-umenim-kodokan-judo-velezradny-protiutok-vlada-a-vlast-neni-totez-lze-do-zeleneho-mozku-zasit-seminko-pochyb.htm

J. Klepal 20.3.2015 14:02

Re: Autor

Jen tak pro úplnost uveďte, jakou humanitární pomoc (kromě explozí dělostřeleckých granátů a leteckých pum) dostali Ukrajinci v Doněcku a jinde od kyjevské vlády, která jim dokonce odmítá poskytnout základní životní potřeby a nutí je živořit o hladu a v zimě.

M. Zikmund 20.3.2015 13:57

Re: Souhlasím s autorem a přeji dobré nervy

Vidíte? Vite o mně prd, ale přesto kádrujete.

P. Papež 20.3.2015 13:57

Autor

Autor je velmi trapný. Jeho prohlášení "Nejsem ani rusofil, ani amerikanofob" je lež. Rusofilské články ve Viditelném Mackovi ledacos napovídají. Hledat ve všem problém, to je Haas. Demonstrace ruské síly v konvojích " s humanitární pomocí" na Ukrajině mu nevadila , i když evidentně byly dováženy zbraně. Nemám rád lháře a pitomce. Haas je v této množině.

M. Zikmund 20.3.2015 13:46

Re: Souhlasím s autorem a přeji dobré nervy

Co s tím má generál Pavel splečného? Je to voják a bude rozhodovat o vojenských věcech, nikoliv politických (stejně jako nerozhodoval a politice v pozici šéfa generálního štábu ČR). Na našem nulovém vlivu na EU či NATO to nemá žádný vliv - naši političtí představitelé vždy nakonec odkývají všechno, co se jim předloží. Tak to bylo a tak to bude a nic jiného se od nás neočekává. A když by se z toho chtěl některý vysmeknout, tak dostane za uši. Tak si to raději rozmyslí.

M. Varadinková 20.3.2015 13:46

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

To mám tutově z vlastní hlavy. Vám to snad přijde nelogické? Domníváte se, Američani nemají své velmi pragmatické zájmy a nehájí je? Že všechny ty války vedou jen ve jménu jakéhosi vyššího, nadpozemského "Dobra"?

R. Houška 20.3.2015 13:46

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

To je opravdu divný, že když někdo sundá Amíkům dva baráky uprostřed NY, s pomocí letadel plných civilů, tak se Amíci naštvou, a hodlají ho dopadnout. Myslím si, že kdyby Taliban neposkytoval Usámovcům zázemí, zůstali by Amíci doma. O likvidaci masového vraha, který neváhal plynovat vlastní obyvatelstvo v Iráku, se asi bavit nebudeme, Líbie byla především dílem Italů a Sarkoziho, a bez zásahu NATO v Jugošce, by tam ještě dnes seděl Miloševič nebo jeho příbuzenstvo. O Kosovu žádná, to je vůči Srbům extrémní prasárna.

J. Růžička 20.3.2015 13:45

Americká vojska by neměla jenom projíždět

nýbrž je nanejvýš žádoucí, aby u nás, stejně jako v Polsku a v pobaltských zemích zůstala trvale. Jako výstraha a obrana svobody a demokracie u nás, proti rozpínavosti a imperiálním choutkám rusácké bandy.

M. Varadinková 20.3.2015 13:43

Re: Souhlasím s autorem a přeji dobré nervy

I od něho se přece očekává jen poslušnost. Nebo si opravdu myslíte, že zrovna on bude diktovat Američanům, co mají dělat?:-)))))

R. Houška 20.3.2015 13:39

Re: Souhlasím s autorem a přeji dobré nervy

Lidé s vaším přístupem, při jakémkoli ohrožení této země, stáhli ocasy, a jali se kolaborovat s novou mocí. Z těch nejagilnějších vznikl komunistický xindl, o kterém píšete. Nicméně, pro vznik tohoto xindlu, vytvářejí lidé s vašimi názory, to nejlepší podhoubí.

J. Šimek 20.3.2015 13:34

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

Tohle jste tutově vyčetla na protiproudu :o):o):o)

J. Šimek 20.3.2015 13:30

Re: Souhlasím s autorem a přeji dobré nervy

"Žádné partnerství se od nás neočekává, jen poslušnost. To je realita."

Jo a náš generál Petr Pavel bude pouhá figurka ve vedení NATO, která to proti nám bude realizovat.

Píšete dlouze, ale jen bláboly ...

M. Varadinková 20.3.2015 13:29

Re: Nemyslíme si o sobě příliš?

Pouze jsem reagovala na úvodní otázku: co může Američany na nás zajímat?

Přestaňte se na mne lepit, pragovačko.

M. Varadinková 20.3.2015 13:26

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

A proč by měly být připojeny k USA? Podmanit si je a využít je lze (pokud by přepadení bylo úspěšné) i jako místo pro vojenskou základnu nebo zdroj surovin. Viz třeba Kosovo.

Je dokonce výhodnější je mít jen jako podmaněnou kolonii, než je připojovat a dávat tak tamním uprchlíkům a teroristům možnost volného pohybu přímo do USA.

S. Netzer 20.3.2015 13:24

Re: Nemyslíme si o sobě příliš?

Oni mají s Českou republikou nějaké nekalé úmysly, že se tak hloupě ptáte?

S. Netzer 20.3.2015 13:21

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

Odkláníte, ale to se dalo očekávat.

M. Zikmund 20.3.2015 13:21

Souhlasím s autorem a přeji dobré nervy

Přesun vojenské techniky nikoliv po železnici (jak by bylo logické, účelné a ekonomické), ale po silnici (tedy zbytečně zatěžující) není: ani projev síly, ani potvrzením naší spoluúčasti na obraně, ani demonstrace či dokonce zastrašování strašáka Ruska, ale jen a jen o PROPAGANDĚ. O ničem jiném. A to propagandě zaměřené nikoliv směrem k Rusku, ale pouze a jenom na obyvatele ČR. Je to v podstatě test. První zkouškou byla informace o tom, že se v Čechách připravuje základne americké armády. Neuspěli jsme, nezatvářili jsme se dostatečně dychtivě. Druhý test je konvoj. Uvidíme. Oboje má otestovat naší loajalitu, tedy zda na slovo aport, přiběhneme, přineseme, položíme a poté poslušně očekáváme další příkaz. Nemyslet, nekritizovat, plnit! Žádné partnerství se od nás neočekává, jen poslušnost. To je realita.

Číst si některé příspěvky, tak to člověka hned a spolehlivě vrátí o několik desítek let zpátky. Tehdy tu ten totalitní režim nedržela jen STB, drželi ho hlavně kádrováci v podniku, uliční důvěrníci v bydlišti atd., prostě ten veškerej xindl, kterej mohl ukázat prstem a udělat z člověka neloajálního (v tehdejším slangu neuvědomělého), ideologicky podezřelého občana jen proto, že nekafral kolem dokola propagandou požadované fráze, nevyvěšoval prapory a celkově neprojevoval dostatečnou lásku k CCCP. Tak tahle kádrovácká mentalita je tady u řady lidí pořád (i u těch, kteří zjevně tu dobu nezažili), jen se schovává za antikomunismus (i když v principu uvažuje úplně stejně).

A. Novák 20.3.2015 13:21

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

USA žádné sousedy nepřepadá, vyvolává války daleko od svého území.

M. Varadinková 20.3.2015 13:19

Re: Nemyslíme si o sobě příliš?

Že by je zajímala strategická poloha?

R. Houška 20.3.2015 13:19

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

Vážená, a Afghanistán, Irák, Libie a Kosovo, jsou kolikátými státy USA? Nějak mi muselo uniknout, že jim na vlajce přibyly 4 hvězdy?

J. Fridrich 20.3.2015 13:18

Výrazný nesouhlas s autorem tohoto článku

Výrazný nesouhlas s autorem tohoto článku. Autor asi nepochopil, že Amerika je jediný náš spojenec, který - když nám bude nejhůře - nám bude schopen a ochoten účinně pomoci.

Ta " obrovská " Americká kolona - jak byla také u nás nazvána v tisku - čítá cca 120 bojových vozidel a 500 vojáků......

Ruského mírového cvičení se účastní 38 000 přiznaných vojáků a tisíce kusů těžké vojenské techniky, letectvo - včetně těžkých strategických bombardérů schopných nosit atomové zbraně.............zahrnuje území od Arktidy po Krym u Černého moře.