8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

KONVOJ: Pro koho a proti komu?

Konvoj obrněných vozidel a transportérů má podle oficiálních tiskových zpráv demonstrovat Rusku, že síly NATO jsou v pohotovosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Zikmund 20.3.2015 13:57

Re: Souhlasím s autorem a přeji dobré nervy

Vidíte? Vite o mně prd, ale přesto kádrujete.

R. Houška 20.3.2015 14:20

Re: Souhlasím s autorem a přeji dobré nervy

Utřiďte si pojmy s dojmy. Já tu pouze hodnotím, jediný, váš zde, veřejně projevený názor, a dovoluji si o něm tvrdit, že je kolaborantský.

A. Novák 20.3.2015 14:21

Re: Souhlasím s autorem a přeji dobré nervy

tak uvidíme, co budete stahovat vy, až půjde z tlustých do tenkých...

J. Boleslav 20.3.2015 14:36

Re: Souhlasím s autorem a přeji dobré nervy

Nevyhrožujte.

M. Zikmund 20.3.2015 14:53

Re: Souhlasím s autorem a přeji dobré nervy

Já bych si rád utřídil vaše pojmy s vašimi dojmy a nějak mi to nesedí a soudím, že jen tak plácáte, protože se vám můj názor nelíbí. Kolaborant je člověk, který spolupracuje se stávající mocí, aby si polepšil. Za komunistů jsem do žádného pionýra, ssm ani ksč kvůli vzdělání či karieře nevstoupil, tudíž jsem žádný kolaborant nebyl. Komunistická propaganda mne štvala a vytvořila ve mně dostatečné "protipropagandistické" protilátky. Proto, ač s našim spojenectvím s USA a členstvím v NATO souhlasím, mne stupidní válečnická propaganda musí štvát rovněž a tak ji tedy kritizuji. To je logická povinnost, chceme-li být občanskou společností.  S tím už se holt budete muset smířit, že demokratická společnost= společnost schopná sebekritiky, t.j. společnost, která je schopná vidět vlastní chyby. Řada lidí ale bohužel má pocit, že kritizovat se má a může jen náš konkurent, v tomto případě Rusko a že ten, kdo kritizuje spojence pomáhá nepříteli (a je tedy kolaborant). Toto je ale přesně myšlení, které tady předváděli komunisté čtyřicet let.

J. Boleslav 20.3.2015 15:03

Re: Souhlasím s autorem a přeji dobré nervy

Je zvláštní, že jste toto svoje protipropagandistické nadšení v sobě objevil ausgerechnet teď. Zkuste ho ale nasměrovat proti prolhané propagandě kremelské, tam budete mít bohaté pole působnosti.

M. Zikmund 20.3.2015 15:56

Re: Souhlasím s autorem a přeji dobré nervy

Další kádrovák, který ví, co jsem dělal nebo nedělal?

A co se týká propagandy, proti které se mám obrátit -jsem občan tohoto státu a tudíž a/ ať už chci nebo nechci si platím propagandu, kterou na mne působí politici mého státu a sdělovací prostředky tohoto státu a dále za b/ zodpovídám za chyby, kterých se dopouštějí politici tohoto  státu a potažmo i politici našich spojenců, se kterými uzavíráme svazky. Z toho důvodu logicky musím kritizovat především to, za co nesu spoluodpovědnost, tedy musím kritizovat prolhanost naší propagandy (jež mne obelhává za moje peníze). Ruskou propagandu si neplatím, nenesu tak za ni odpovědnost a je mi lhostejná. Věřím, že asi bude stejně prolhaná jako ta naše, ale abych ji mohl kritizovat, tak bych ji musel sledovat, což nedělám. Před rokem jsem si třikrát pustil zprávy prvního ruského programu a stačilo mi to - byla to v podstatě ČT, jen v ruštině a s obrácenými rolemi kdy místo černo-bílého tam měli bílo-černě vidění. Ale to byl jediný rozdíl, demagogie byla nemlich ta samá.

J. Šimek 20.3.2015 19:56

Re: Souhlasím s autorem a přeji dobré nervy

Ze třech sledování ČT máte světonázor, vy jste génius. Proč se nehlásíte o nobelovku?

M. Zikmund 20.3.2015 21:27

Re: Souhlasím s autorem a přeji dobré nervy

Řekněte si o nobelovku sám, vám ji dají hned jak se naučíte číst. Napsal jsem, že jsem si třikrát pustil ruskou televizi a že to mi stačilo, abych poznal, že tam mají stejnou demagogii jako na ČT. Na tom alespoň vidíte, jak si všechno pro sebe dokážete převyprávět do potřebné podoby.

J. Fridrich 20.3.2015 13:18

Výrazný nesouhlas s autorem tohoto článku

Výrazný nesouhlas s autorem tohoto článku. Autor asi nepochopil, že Amerika je jediný náš spojenec, který - když nám bude nejhůře - nám bude schopen a ochoten účinně pomoci.

Ta " obrovská " Americká kolona - jak byla také u nás nazvána v tisku - čítá cca 120 bojových vozidel a 500 vojáků......

Ruského mírového cvičení se účastní 38 000 přiznaných vojáků a tisíce kusů těžké vojenské techniky, letectvo - včetně těžkých strategických bombardérů schopných nosit atomové zbraně.............zahrnuje území od Arktidy po Krym u Černého moře.

J. Boleslav 20.3.2015 14:39

Re: Výrazný nesouhlas s autorem tohoto článku

Autor je známý kremlomilec. S jeho kolaborantskými kecy snad ani nemá cenu vážně polemizovat.

J. Kanioková 20.3.2015 18:06

"známý kremlomilec"..... uff..

zato vy jste "skutečný" demokrat..

Vy jistě Tomáše znáte osobně a znáte jeho osud..

K. Krejčů 20.3.2015 13:02

Nemyslíme si o sobě příliš?

Co může Američany na nás zajímat - zpovykaný národ, který se tu přikloní tam, jindy zas jinam. Američané v moderních dějinách dovolili tuším jen jednou, aby se válka odehrávala na jejich území - to byl Pearl Harbour (11.září v New Yorku nepočítám, to byl terorismus). A poučili se z toho. Od té doby se všemi prostředky snaží přesunout i jenom hypotetickou možnost střetu na území potenciálního protivníka - ono je celkem logické, že se lépe brání dům, obehnaný vysokou zdí, když je protivník venku a ne když ho máte už v obýváku. Prostě - oheň se lépe hasí v zárodku. Máme štěstí, že USA jsou ochotné vzít nás "za zeď svého domu". A je celkem jedno, že tím sledují hlavně svoji bezpečnost. Z touhy po expanzi je nepodezřívám - 2x pomohli Evropě (v 1. i 2.. svět. válce) a zase se vrátili domů. A že Evropu ovládají ekonomicky? S tím asi nic neuděláme, prostě jsou lepší, resp. ekonomicky silnější.

M. Varadinková 20.3.2015 13:19

Re: Nemyslíme si o sobě příliš?

Že by je zajímala strategická poloha?

S. Netzer 20.3.2015 13:24

Re: Nemyslíme si o sobě příliš?

Oni mají s Českou republikou nějaké nekalé úmysly, že se tak hloupě ptáte?

M. Varadinková 20.3.2015 13:29

Re: Nemyslíme si o sobě příliš?

Pouze jsem reagovala na úvodní otázku: co může Američany na nás zajímat?

Přestaňte se na mne lepit, pragovačko.

S. Ševeček 20.3.2015 15:13

Re: Nemyslíme si o sobě příliš?

Možná zřídí v Praze sídlo evropského chalífátu.

J. Boleslav 20.3.2015 14:37

Re: Nemyslíme si o sobě příliš?

Přesně tak.

J. Kraus 20.3.2015 12:32

Někdo chce tu Ameriku zničit a nejsou to Rusové ani Číňani.

Ti asi mají dost nahnáno, stačí se podívat na počty a kvalitu zbraní na obou stranách. A Čína si nemůže dovolit nechat Rusko padnout. Mám při sledování současných vojenských dokumentů podivný pocit lítosti a soucitu při pohledu na americké, ale ještě víc na britské a francouzské vojáky. Elita národa, poslední pouto s dožívajícím a dožilým světem předků. Jak řekl princ Charles, vše se v Británii za poslední desetiletí změnilo, jen Trooping the Colour je stejný, jaký byl v době jeho dětství. A dodal, myslím, něco o nostalgii a dojetí. Byli, jsou, budou ti vojáci obětováni v podivných válkách a kampaních bez vítězství? Oni, na rozdíl od svých politických vůdců, jasněji vidí to, co způsobili v Iráku, Libyi i jinde. Každá z těch válek od Vietnamu a Falkland, kromě snad malých mírových misí někde na periferii, způsobila další ponoření jejich zemí do temnoty a, možná ještě důležitější, vyvolala odpor a nenávist tisíců a milionů proti nim. Nenávist je mocná síla. Někteří říkají, že příčiny chování USA neleží už v rovině racionální, ale že jsou zcela ovládány temnými silami. Všechno jejich počínání v oblasti politické, hospodářské, kulturní i vojenské je sebevražedné a vypočítané tak, aby kolaps přišel najednou. Někdo si to chce takříkajíc pořádně užít. Američané jako oběť, která ale sama strčila hlavu do oprátky. I kdyby se Abramsy převalily přes Moskvu a přes Ural, co by se změnilo? A asi by nezůstalo u Abramsů. Další rozvrácená země, další příliv smrtelné nenávisti vůči Západu. No, takhle to na Zemi nemůže dlouho fungovat. Nejde už o lidi, jde o záchranu Země, a temným sílám bylo prý už dáno vědět, že přichází konec jejich působení na ní. Svoje věrné si pochopitelně odvedou s sebou, ale asi i mnohé nenávistníky z druhého břehu, spojené s nimi právě tou nenávistí. Co se týče konvoje, nehledal bych v tom nějaký druhý nebo třetí plán. Zdá se, že je to typická ukázka amerického přístupu k primitivním barbarům, účinná na slaboduché, dokonale kontraproduktivní pro ostatní.

R. Houška 20.3.2015 12:40

Re: Někdo chce tu Ameriku zničit a nejsou to Rusové ani Číňani.

Falklandy? Myslíte tím ty britské ostrovy v Atlantiku, s britským obyvatelstvem, které přepadla argentinská komanda, přejmenovala je na Malvíny, a snažila se tam všechno rozkrást? Tak z těch Británie asi moc traumat nemá. A nečtěte jen toho Hájka, občas si třeba přečtěte něco ze skutečných evropských dějin, například něco o podílu Američanů na vítězství demokratických sil v obou posledních světových válkách v Evropě. Co je asi nutká k tomu, stále nám zachraňovat zadek po té, co si necháme přerůst přes hlavu různé Hitlery? Nebo snad Putlery?

J. Podešva 20.3.2015 12:42

příliš mnoho slov, pane Krausi

Snažíte se sdělit, že USA zničí svět.

A aby to sdělení nevypadalo tak hloupě, balíte ho do mnoha a mnoha slupek mnoha a mnoha slov.

J. Vintr 20.3.2015 12:44

Re: Někdo chce tu Ameriku zničit a nejsou to Rusové ani Číňani.

Řekl bych, že je to právě naopak. Že se někdo snaží zrušit dosavadní řád světa, garantovaný právě Amerikou. A to i podkopáním Ameriky zevnitř ...

J. Vintr 20.3.2015 12:29

Autor se zatraceně plete

jediná věc, která může zastavit případnou rozpínavost Ruska, je přítomnost amerických vojáků v potenciálně ohrožených zemích. Putin velmi dobře ví, že bez USA v zádech by Evropa (snad s vyjímkou Velké Británie) bez boje kapitulovala před jakýmikoliv kroky Ruska. Zato jakýkoliv silový krok Ruska proti jakékoliv části amerických ozbrojených sil by nutně vyvolal reakci. A takový blázen, aby chtěl ozbrojený konflikt s USA, snad ani Putin není.

V. Čermák 20.3.2015 11:58

O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

Je to divadlo a nevím, kdo ho vymylel a co si od toho slibuje. Také jsem zvědav, jestli to nakonec nebude kontraproduktivní, jako všechny hloupé a přehnané akce v duchu PaL. Tuším, že Bude.

R. Houška 20.3.2015 12:00

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

Neberte přítelkyni Varadinkové střelivo. PaL, to je její téma, v tom se vyzná nejlépe.

M. Varadinková 20.3.2015 12:18

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

Já na to nemám copyright, takže se radši starejte o to, abyste i Vy pochopil, že věčné válečnické choutky pravdoláskařů jsou cestou do pekel.

R. Houška 20.3.2015 12:26

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

To ale musíte běžet vysvětlit svému kremelskému Guru, to je ten, kdo jako jediný rozpoutává války, přepadává své sousedy a krade jim území. Mně pak laskavě dovolte, se tomu bránit, a vybírat si k tomu spojence. Ale to vy jistě neuděláte, že, to by váš sen, Amnest Amnestovič, nedovolil.

A. Novák 20.3.2015 12:27

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

o rozpoutávačích válek se zrovna s vámi bavit nemá cenu, když vaše mince má jen jednu stranu :o)

R. Houška 20.3.2015 12:29

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

Kdopak v tomto století ještě přepadl svého souseda a ukradl mu území? Rád se poučím.

A. Novák 20.3.2015 13:21

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

USA žádné sousedy nepřepadá, vyvolává války daleko od svého území.