28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

KONVOJ: Pro koho a proti komu?

Konvoj obrněných vozidel a transportérů má podle oficiálních tiskových zpráv demonstrovat Rusku, že síly NATO jsou v pohotovosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Novák 22.3.2015 13:40

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

Pokud jde o Irák, má tam USA ambasádu čítající přes 5 tisíc lidí. Takže něco jako stínová vláda...možná i stínová anexe :o)

R. Olbert 22.3.2015 12:10

Píchl jste do vosího hnízda,pane Haas

Velmi slušně a rozumně napsané.Když jsem si přečetl ty reakce níže, je mi jasné, že brainwashing, financovaný a schválený Kongresem USA na rok 2015-2017 pro východní Evropu našel své adresáty.

Z těch oslavných příspěvků ke koloně na mě především působí jakási flustrace jednotlivců,kteří zde jen papouškují všeobecnou nevraživost k jinému názoru,než tomu "správnému."

Předpokládám, že většina z nich nejen nezažila 68.rok,protože ještě nebyli na světě,ale většina těchto křiklounů nebyla ani na vojně,jsou to takoví mamánkové,kteří bydlí ještě v pětadvaceti u maminky, neuplatnili se v profesním životě, tady se prostě vybíjejí ze svých mindráků... Ale stačilo by řádně zadupat a zalezli by do děr, hrdinové.

Tím končím, tvá Máňa.

Z. Rychlý 21.3.2015 22:42

Re: je nás víc, pane Rychlý, které ruští kolaboranti s e r o u

Ti krtci mě taky napadli, ale já se konspiracím snažím vyhnout. Tady se to nabízí, že ?

K. Vyšata 21.3.2015 10:39

Máme v tom vysvětlování přesunu trochu zmatek.

Nabízí se spousta variant. 1. Demonstrace síly ukazující Rusku jak jsme silní (myslím USA), otázka je, zda se toho někdo v Rusku všimne a neomezí se to jen na usazené ruské občany.

2. Demonstrace síly ukazující českým občanům jak snadno se jejich vláda podřídí hloupému teatrálnímu nápadu zelených mozků.

3. Mapování ústupových cest až se ruské síly po vyprovokovaném konfliktu vydají na cestu.

4. Nevinné, ale z pokřiveného vidění světa zelených mozků pochopitelné, upozornění kritiků americké politiky, že když nebudou poslušně následovat zaplavení světa "demokracií", můžou nás v ní utopit.

5. Nákladné, ale humánní divadlo, ukazující jak za drsným zevnějškem amerického vojáka bije něžné srdce přítele. A přátele máme rádi, že pane Astone, jen ty plné zásobníky ostrých by mohlo radši naši zem přeletět.  No a taky mapování území kdyby bylo nutné rychle přesunout nějaké ty síly opačně, k plánování je třeba důkldných znalostí terénu, smýšlení obyvatelstva, průjezdnost silničních tepen a způsob odstranění případných překážek.

J. Podešva 21.3.2015 7:08

je třeba to říkat stále znovu

Jsme členy NATO. Je dobře, že jsme členy NATO. Protože NATO je jediná obrana před ruskou agresí. Sovětský Svaz devastoval naši zemi přes 40 let. Po celou tu dobu jsme byli pro Sovětský Svaz jen nesvéprávnými poddanými. Po r. 1989 museli konečně vypadnout. A to nemohou zkousnout. Rus se zase začíná roztahovat, Rus by zase chtěl mít poddané. A NATO je obranou proti tomuto poddanství. A jestli vojáci NATO potřebují přejet z místa A do místa B přes naše území, ať klidně jedou. A jestliže tento přesun má něco demonstrovat, tak ať klidně demonstruje. A já si koupím americkou vlajku a půjdu jim mávat, abych demonstroval svůj vztah k NATO !

B. Rybák 21.3.2015 1:43

Otázky kladené panem Haasem

Jsou otázkami, které by si měl položit každý myslící člověk!

Jediným přijatelným vysvětlením tohoto z vojenského hlediska zcela nesmyslného, přesunu zanedbatelně malého množství vojenské techniky po silnicích a dálnicích, je zjišťování reakce českých občanů, s níž si strůjci nezákonného bombardování spřáteleného Srbska, hrůzného "arabského jara"... nejsou vůbec jisti.

P.S. Kde asi byli všichni ti dnešní obhájci NATO (USA), když tu chtěl G. Bush (mladší) postavit pouhý radar (jeho velvyslanec asi tak "dobře" nepracoval, jako ten dnešní, politicko-korektní multikulturní fanatik)!

P. Neubauer 20.3.2015 23:53

Re: je nás víc, pane Rychlý, které ruští kolaboranti s e r o u

Situace musí Rusy neskutečně vytáčet, když aktivují spolehlivě zakonspirované krtky.

P. Neubauer 20.3.2015 23:46

Tak toto je ukázka ruské propagandy

Nejvyšší úrovně. Alespoň se agenti odkopávaji. Trochu to jejich řídící důstojníci přepálili.

Naprostá klasika : miluji Američany ale.......

Hnus.

Z. Rychlý 20.3.2015 23:44

Re: je nás víc, pane Rychlý, které ruští kolaboranti s e r o u

Ano, se rou mě fest. Ale to je velmi silná emoce, která nám něco naznačuje. Musím popřemýšlet proč mě s..ou tak moc. Od Klause se to dalo čekat, ten pro výsluní udělá ledacos, ale Haas ???

Asi mě nejvíc štve, že jsem se mýlil v jeho vysokém hodnocení, tolik rozumných úvah - a teď tohle. No, snad je to jen úlet, nikoli nějaký kalkul. Pokud na něj něco mají, měl to vybalit dřív a měl klid.

J. Podešva 20.3.2015 21:45

je nás víc, pane Rychlý, které ruští kolaboranti s e r o u

M. Zikmund 20.3.2015 21:27

Re: Souhlasím s autorem a přeji dobré nervy

Řekněte si o nobelovku sám, vám ji dají hned jak se naučíte číst. Napsal jsem, že jsem si třikrát pustil ruskou televizi a že to mi stačilo, abych poznal, že tam mají stejnou demagogii jako na ČT. Na tom alespoň vidíte, jak si všechno pro sebe dokážete převyprávět do potřebné podoby.

Z. Rychlý 20.3.2015 21:24

Já tuhle zradu pořád nemůžu strávit.

Ne, že kdosi nás má za hlupáky, to T.Haas ze mě dělá hlupáka. Samozřejmě, že jde o ukázku  síly. Za situace, kdy si vládce Kremlu myslí, že EU a NATO nebudou reagovat na žádnou další anexi, je to demonstrace velmi potřebná. Kydy o běžném přesunu jsou jen lavírováním politiků, kteří se bojí otevřené řeči, kvůli svým voličům. A také řeči o levnějších přesunech po železnici jsou trapné - a Haase nedůstojné.

Pochybuje snad vláda Spojených států o naší loajalitě? No vůbec bych se jí nedivil. Řekl bych, že USA (NATO) jsou oprávněně znepokojeni naším „spojenectvím“. Sám je toho ukázkou. Na rozdíl od soudruha Haase doufám, že armáda projede republikou bez orgasmu antiNATO kriplů. Orgií proamerických soudruhů se nebojím - žádné nebudou. Zato Čembrlejnů bude jako naseto a doufám, že jen s rajčaty.

A to srovnání „Jak se díváte na vstup spřátelených armád“ je mimořádně hnusné. Nepřímo tím naznačuje že armáda NATO je pro nás okupační, protože ta bratrská okupační armádou opravdu byla.

Jakou hru to Haas odmítá a jakou hraje  ?? Vždyť je to proputinovská agitka jako hrom. Na závěr ta farizejská slova o amerikanofobovi a rusofilovi. No nasadit si dobrovolně Putinův chomout, nad tím žasnu. A jsem znechucený, protože jsem měl T.Haase za člověka se zdravým rozumem. Asi má nějakou 13.komnatu o které nic nevíme a vědět nemáme. 

Odmítám jeho hru hrát.

M. Prokop 20.3.2015 21:21

"poměrně demokraticky bylo na Krymu vyhlášeno referendum,"

Nejdřív obsadit, pak treperendum.

Poměrně demokraticky, vzor Sudety.

:-P

Dokončeno to nebylo proto, že Putinovi zelení mužici se posunuli dále, na východní Ukrajinu.

J. Kyselková 20.3.2015 21:00

Re: Koho mají USA kolony zastrašit ?

Pane Šimku nepřehánějte, řekla jsem svůj názor. Nemíním opakovat jednostranné domněnky.

Ta situace Ukrajiny je velice složitá. Rozpoutali Majdanem revoluci v naději, že rozhazovačná EU jim pomůže zázračně k blahobytu. Na volby se vyflákli. V euforii šli tak daleko, že to rovnou chtěli natřít Rusům a sáhli na jazykový zákon. A Putin se rychle ozval - poměrně demokraticky bylo na Krymu vyhlášeno referendum, které bylo souhlasné pro anexi k Rusku. Krym je poměrně v pohodě. Západ šílí.

A je zle. Nevím, proč to tím nebylo dokončeno. Putinovi se podsouvá expanze, Myslím, že ten toho má plné kecky a o dáreček v podobě rozvrácené, zadlužené Ukrajiny moc neusiluje. Brání se západnímu tlaku, silné mediální manipulaci a sankcím.které poškozují všechny.

Ještě připomínám, jak my jsme se vzorně rozdělili se Slovenskem, viďte ?

M. Prokop 20.3.2015 20:41

Re: Pokud bylo záměrem této "provokace"

Jedině svůj. Pro vás zřejmě nepředstavitelné.

J. Podešva 20.3.2015 20:11

se sovětským svazem, přišla bída na zem

J. Šimek 20.3.2015 20:03

Re: Kristepane!!

Někdy si říkám, že pár vašeho ražení se mohlo v roce 89 zhoupnout na kandelábru.

J. Šimek 20.3.2015 20:01

Konvoj ve skutečnosti jede okupovat ČR a

obklíčit soudruha Edmund Heusinger a donutit ho poslouchat. Dokáže to s 520 vojáky na stovce vozidel. Kam se hrabe internacionální pomoc z roku 68.

J. Šimek 20.3.2015 19:56

Re: Souhlasím s autorem a přeji dobré nervy

Ze třech sledování ČT máte světonázor, vy jste génius. Proč se nehlásíte o nobelovku?

J. Šimek 20.3.2015 19:53

Re: Koho mají USA kolony zastrašit ?

Není to Semelová ?

J. Urban 20.3.2015 19:36

Komunisty, nácky a rusofily

konvoj §ere. Proto ho vítám. A články komunistů, nácků a rusofilů už nečtu.

J. Tolman 20.3.2015 19:11

Re: Pokud bylo záměrem této "provokace"

Řekl bych, že on ví, čí je.

J. Tolman 20.3.2015 19:09

Re: poznámka

To pochytil od Klause.

M. Mařák 20.3.2015 19:08

Tomáš Haas

z Kremlu mráz.

J. Babička 20.3.2015 18:45

poznámka

Pan Haas napsal nejrafinovanější protiamerický článek co jsem četl, To

snad jen když jsem četl Goebbesův článek, kde se vyznává jak má rád

američany a proto nesoulasí s tím co americká váda dělá byl lepší. Kam

se hrabou komunisté s tou jejich promitivní propagandou, že tu američany

nechceme. Pan Haas jim ukázal jak se to dělá šikovně

J. Babička 20.3.2015 18:44

Re: Koho mají USA kolony zastrašit ?

To víte to byl vždy problém, že lidi utíkali do Ruska.

Ť. Mráček 20.3.2015 18:25

Strašení Americkým broukem mandelínkou bramborovou

Autor nás v podstatě straší organizací do které jsme vstoupili dobrovolně a svobodně, což se v případě nařízeného vstupu do Waršvaského paktu nestalo. Na minimální podpoře spojencům v pobaltí není třeba lamentovat jak staré báby. Jediným přínosem autorova cancu je, že odhaluje potenciální zrádce.

B. Hamáček 20.3.2015 18:13

Re: Při podobných diskusích

Abychom to krátce shrnuli : BOLŠEVICI TÁHNĚTE UŽ DO P....!!! A HLAVNĚ SE NEVRACEJTE !!!!

B. Hamáček 20.3.2015 18:11

Re: Pokud bylo záměrem této "provokace"

Jsou i jedinci, kteří opravdu neví čí jsou. To je i případ pana Haase.

B. Hamáček 20.3.2015 18:10

Re: Koho mají USA kolony zastrašit ?

Běžte si vyměnit plínky, vezměte dudlíka a jděte spinkat, už je pozdě na vás.