26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

KONVOJ: Pro koho a proti komu?

Konvoj obrněných vozidel a transportérů má podle oficiálních tiskových zpráv demonstrovat Rusku, že síly NATO jsou v pohotovosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Netzer 20.3.2015 10:04

Re: Je strašně zajímavé

Názorný příklad toho, jak odpor vůči EU může zatemnit mysl.

M. Prokop 20.3.2015 10:03

Re: Pro Haase z ruského velvyslanectví

To zkuste na Varadinkovou, já na to moc netrpím.

J. Veselý 20.3.2015 9:53

Re: Pro Haase z ruského velvyslanectví

Jau :-)))

S. Lazárek 20.3.2015 9:53

Re: Pane Franke

To jistě neškodí, ale příčinu a následek je v tomto případě rozeznat poměrně snadno. Apropos, jistě si pamatujete, kdy Klaus jako president konejšil ukrajinský lid s tím, že jejich vstup do EU a NATO budeme podporovat......:-P

P. Zeman 20.3.2015 9:52

Re: Kost,hozená rudým zblblíkům!

Souhlas a drobná technická: pište prosím za interpunkci mezery. Příspěvek bude čtivější ;-)

B. Hamáček 20.3.2015 9:48

Re: Tak vy máte

V tom případě by bylo lepší , kdyby se zdržel podobných článků, působí to opravdu kolaborantsky . Kdo ho nezná osobně , já ho také neznám , tak si myslí a celkem oprávněně něco o proruské páté koloně.

P. Zeman 20.3.2015 9:47

Zbytečný článek

"Nepůjdu házet vejce, nepůjdu vítat, nemám názor, nevím...". Tak o čem to vlastně je? Možná pan Haas vyrukuje s jasnějším názorem na květnovou demonstraci ruské síly v Moskvě ;-)

S. Lazárek 20.3.2015 9:46

Re: Pro Haase z ruského velvyslanectví

.....je pravdoláskař......:-)

M. Prokop 20.3.2015 9:44

Re: Pro Haase z ruského velvyslanectví

Poněkud primitivní přístup, že kdokoliv s odlišným názorem na způsob řešení problému je nepřítel.

Takový, dalo by se říci, i bolševický. Kdo nejde s námi .....

M. Prokop 20.3.2015 9:42

Re: Pane Franke

A abych ještě jednou doplnil záležitost níže, neškodí rozeznávat, kdo tvrdí primárně že Západ celou ukrajinskou záležitost dost posral (což je bohužel pravda a neomlouvá to, že je Rusko agresivní, s tím se mělo počítat) a tedy snaží se, aby Západ zbytečně neblbnul (Haas typický příklad, i Mach, ale ten se o politiku co ekonom zajímá méně) od těch, kdo vyloženě podporují Rusko.

S. Lazárek 20.3.2015 9:40

Re: Je strašně zajímavé

Nějaký vliv na rotaci naší Zeměkoule má i gravitační působení Saturnu, to jistě nelze vyloučit, ale z mého pohledu obhajujete neobhajitelné. Jmenovaní slouží jako užiteční idioti ruské propagandě a nám naopak slouží jako idioti zcela neužiteční.

P. Maleček 20.3.2015 9:40

Pro Haase z ruského velvyslanectví

Vážený soudruhu

k vyzvednutí domluvené odměny za propagační činnost v prospěch ruských zájmů v ČR se dostavte zítra v poledne na vrátnici našeho velvyslanectví.

UPOZIRNĚNÍ !!!! - k vrátnici přicházejte pomalým krokem a s OP ve zdvižených rukou a hlavně bez jakýchkoliv kufříků, baťohů či volného kabátu skýtající možnost ukrytí trhaviny.

Při porušení těchto pravidel můžete být našimi bdělými strážci preventivně zastřelen. To víte, všude samý amerikánský terorista a zrovna vás, aktivní a ech prefíkaný ochránče ruských zájmů by byla škoda. I proto, že díky vaším kvalitám jste na seznamu budoucích čelních činovníků už chystané další ruské gubernie se zatím pracovním názvem Čžechia.

S pozdravem Míru a bratrské spolupráci mezi národy zdar

Ś. Svobodová 20.3.2015 9:38

Přehlídka

Význam konvoje může být všelijaký. Má-li to být oficiální demonstace síly Rusku, tak nepříliš účinná, směřuje-li z východu na západ. Průjezdové trasy jsou naplánované tak, aby pokryly co největší území. To naznačuje, že se jedná spíš o přehlídku směrem k občanům ČR. V tomto souhlasím s Matějkou.

Ale narozdíl od něj si myslím, že USA touto přehlídkou chtějí podpořit naše národní sebevědomí, hrdost na příslušnost k NATO atd.. Hle, čeho jsme součástí! U nich to tak totiž funguje.

Jenže zase zapoměli, že jsme v Čechách...

M. Prokop 20.3.2015 9:36

Re: Je strašně zajímavé

On tam nějaký podíl viny ze strany Západu je, Klausova chyba je, že zřejmě ve snaze oponovat (pozorovatelné u něj i v jiných věcech) mluví jen o něm a ne o mnohem větším zavinění Ruskem.

Jeho postoj bych přičítal hlavně tomuto (ale jeho osobně neznám, tak je to jen odhad).

Jmenovaní politici a komentátoři - jak kdo. Že to o nich někdo napíše ještě zdaleka neznamená, že tomu tak je.

S. Lazárek 20.3.2015 9:34

Re: Je strašně zajímavé

To, co tu namatlal pan Haas, je k uzoufání blbé, sorry......

S. Lazárek 20.3.2015 9:32

Re: Pane Franke

Sorry, to patří o ulici vedle......:-)

M. Prokop 20.3.2015 9:32

Re: Je strašně zajímavé

A jen obecně dodám, místní zvyk, považovat každého s více či méně odlišným názorem na řešení nějakého problému hned rovnou za nepřítele nebo nepřítelova agenta je mírně řečeno nešťastný, spíše hodně blbý.

Nemá cenu dělat si nepřátele z možných spojenců.

S. Lazárek 20.3.2015 9:31

Pane Franke

jestli znáte někoho na rentgenu, poproste ho, ať Vám ustřihne kus starého snímku, to by šlo.....:-)

S. Lazárek 20.3.2015 9:29

Re: Je strašně zajímavé

Děkuji za odpověď. S Vaším hodnocením nesouhlasím, protože jmenovaní politici a komentátoři se svým vystupováním skutečně zásadně blíží názorům komunistů a slouží ruské propagandě jako střelivo do jejich zbraní. NIKDY jsem například neslyšel pronést Klause JEDINOU kritickou poznámku na adresu Putina a svalovat vinu událostí na majdanu na EU a Západ jako takový, je hanebnost non-plus ultra.

E. Tocháček 20.3.2015 9:28

Vidím to velmi podobně pane autore.

Nevěřím, že je možné demonstrovat Rusku sílu NATO tím, že 120 vojenských vozidel pojede směrem od jeho hranic. Váš pohled na smysl jízdy v zastrašení oponentů konfrontační politiky USA ale úplně nesdílím. Myslím, že současná administrativa USA si chce průzkumem na místě pouze ověřit zprávy CIA a NSA o míře rozpolcenosti našeho národa. Aby bylo jasno, já jsem všem oponentům této konfrontační politiky vděčný. Obávám se, že jinak už by USA a RF spolu vedlo válku a nejspíš na území Evropy. A to je ještě ta „lepší“ varianta.

M. Prokop 20.3.2015 9:25

Re: Je strašně zajímavé

Jistěže mohl. Klaus celkem dobře diagnostikuje stávající stav, z čehož vyvozuje (IMHO)mylné závěry. Haase znám osobně a jak jsem napsal již níže, on se skutečně domnívá, že jiný postup v soupeření s Ruskem by byl efektivnější (nesouhlasím s ním, ale nepodezřívám ho ze snahy kolaborovat s Ruskem). Matějku nekomentuji, jeho výlevy mi obvykle (ne vždy) nesedí, neznám ho, abych byl schopen posoudit důvody. Petr Mach kolem celé záležitosti dost prozíravě chodí velmi opatrně, jen mírně kritizuje sankce, s tím, že svobodný obchod je nejlepší cesta k zmírňování problémů. Rusko nepodporuje ani on, ani Svobodní. Vadí mu hlavně dost chaotický přístup EU.

Srovnávat tyto lidi (snad s vyjímkou Matějky) s komunistickými kolaboranty je buďto neznalost (doufám), nebo sprosťárna použitá v boji s ideologickým nepřítelem.

M. Prokop 20.3.2015 9:16

Re: Tak vy máte

V tomhle případě omyl. Tomáše znám osobně a jsem dost přesvědčen, že to myslí dobře a rozhodně ne v prospěch Ruska. Spíš jako kritiku USA i ČR. Domnívá se, že jiný přístup by byl efektivnější.

Sice s ním nesouhlasím, ale kolaborant jako ten Vyvadil určitě není.

S. Lazárek 20.3.2015 9:16

Re: Je strašně zajímavé

Pane Prokope, důvod Vaší reakce chápu, nějaký čas se známe. Ty rozdíly byste uvést mohl? Já to totiž vidím úplně přesně, jako ten chlapík nad Vámi a asi mi tedy taky schází příslušné úchopové instrumentárium.

M. Prokop 20.3.2015 9:13

Re: Je strašně zajímavé

Ne, náhoda ne. Jen vaše neschopnost vidět rozdíly.

Pravičák pravý, ne t.zv., je takový, kterého vy certifikujete?

V. Kusý 20.3.2015 9:12

Z Vašich slov láska jen kape.Ale spíš k

velkému dubisku na východě.Tak se k němu sakra přiviňte a neotravujte vzduch. A ještě něco, víte, co je to "medvědí služba", že.Tak to je přesně to, co prokazujete pravici.

J. Šrámek 20.3.2015 9:11

Kost,hozená rudým zblblíkům!

Asi jako ten radar,málem ze druhé světové války.Asi by velice byl platný proti dnešní vojenské technice.Tak i těch několik vojáčků s transportéry.Je to jen gesto.Nad nímž rozumný člověk mávne rukou.Ovšem naši rudohlaví tvorečkové se mohou strhat.Viz mnohé příspěvky na tomto serveru.Jediná otázka je,PROČ JEŠTĚ NENÍ KSČM POSTAVENA MIMO ZÁKON,TAK,JAKO SESTERSKÁ NSDAP!

V. Heidlerová 20.3.2015 9:07

Re: Stydím se

Připojuji se. Cítím nejen stud, ale i údiv nad těm i bláboly a konstrukcemi.  Jsme členy NATO, tak snad by se vůbec neměla vyvolávat hysterie nad přejezdem konvoje, který nás má chránit.

F. Netopil 20.3.2015 9:06

Je strašně zajímavé

sledovat jak se postupně (a hlavně rádoby nenápadně) sbližují v podstatných věcech názory t.zv. pravičáků za jaké se považují páni Klaus, Haas, Matějka, Mach a spol. s názory pánů Filipů, Kováčiků a Ransdorfů. je to jenom náhoda ?

J. Farda 20.3.2015 9:02

Re: Tak vy máte

Tu přeci, včetně stařičkého mocnáře, občan Čehona také miloval! Zlatí jasnozřiví V+W, máme tu Čehonů na věrtele, vždyť si stačí jen počkat  .........

T. Kočí 20.3.2015 8:56

Re: Je nutné snižovat rizika další války

Jak řikával Reagan: Mír silou.