21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Minorita 2.6.2007 11:47

Re: Když citujete, tak to aspoň označte

Člověče, co to žvaníte? Páral působil v Euru a HN, ale nikdy v RP. (Aspoň po listopadu, předtím nevím.) A co sem pletete Sobotku a spol.? Zkuste si sednout a znovu pomalu přemýšlet, dvakrát měřte a jednou řežte.

Kylchap 2.6.2007 11:44

Modrásci

se místo obhajoby TopShita pustili do nadávání na autora.  Proč asi?

Malý Aston 2.6.2007 11:34

Pan Vízek nemá informaci-státní pokladna je prázdná!

Co má stát? Jenom naše daně.O co má zájem soudruh Vízek? Všechno všem ukrást jako komančové a znovurozdělit aby měl každý kulové jako za vlády jeho předchůdců a spolustraníků.Kdo může za stávající stav podle soudruha Vízka?Všichni kromě socanů a komoušů.A já tvrdím,že za to mohou vízkové a jemu podobní dementi.Kdo donutil všechny občany aby po získání vlády v roce 1948 komunistickou sebrankou byl přerušen normální demokratický systém v naší republice?Kdo všechno znárodnil a co neznárodnil to ukradl? Komančové a vízkové. A dnes zase budou radit,jak to dělat? Měli na to 41 let a předvedli kulové. Pokud nemám pravdu,sedněte na kola a jeďte se podívat do Rakouska,ještě v roce 1950 jsme měli stejnou životní úroveň a kde jsme po vládě vízkovců? V perdeli vážení.:-D

kuk 2.6.2007 11:13

Když citujete, tak to aspoň označte

ať víme, odkud vítr vane. Stačí říct, že tenhle panflet sepsal modrý komunista Páral, který přišel do MF Dnes z RP, což je taky jasně vidět na stylu jeho psaní. Ta Kojzarovská škola (Sobotkové a Paroubkové...) se hold nezapře.

Jenda 2.6.2007 11:12

Velkej soudruh si zaslouží velkej formát ,vždyť je jeden z 6355 :-)

Blik 2.6.2007 11:07

Re: Re: Pane Vízku - jenom aspoň k jedné větě, nebo raději ke dvěma větám

Pane Starý, obdivuji Vaši svatou trpělivost, kterou vykazujete při srážce s Vízkem. S tímhle rudým zoufalcem ale opravdu nemá cenu diskutovat... :-)

Jenda 2.6.2007 11:06

A jak to dopadlo? Cynik by se za břicho popadal

Na straně příjmů se předpokládal růst ekonomiky zhruba o tři procenta ročně. Byl o hodně vyšší, ale dodatečné výnosy byly bez milosti a bez rozmyslu rozházeny. Podle reformy měly mírně stoupnout daň z přidané hodnoty a klesnout zdanění firem. Výsledkem mělo být navýšení příjmů státního rozpočtu na 851 miliard korun v roce 2006. A jak to dopadlo poté, co socialistická vláda snížila daně nejnižším příjmovým skupinám, zavedla společné zdanění a další úlevy, jako je třeba nižší DPH na cukrovinky, s nimiž se v Sobotkově reformě nepočítalo opravdu ani náhodou? Podle předběžných výsledků hospodaření státu za rok 2006 stát vybral od daňových poplatníků 923,3 miliardy korun.

Tedy zhruba o sedmdesát miliard korun více, než počítala Sobotkova reforma. Kdyby nedošlo k původně neplánovaným daňovým úlevám, bylo by to ještě minimálně o třicet miliard více. Možná i o padesát.

Zcela zásadní je však pohled na výdaje. Pokud by se nic nedělo a vláda by za minulé volební období s výdaji nic nedělala, měly v roce 2006 činit podle krizového scénáře 1,016 miliardy korun. Po Sobotkových „výdajových reformách“ to bylo ve skutečnosti 1,02 miliardy korun. Úsporný scénář, který Evropská unie označila za „málo ambiciózní“, měl stlačit útraty vlády na 938 miliard korun. Pokud by tedy Paroubkova vláda splnila své závazky ve snižování rozpočtových výdajů z vlastní rozpočtové reformy, činil by rozpočtový schodek v minulém roce pouze nějakých patnáct miliard korun, nikoli 97,3 miliardy.

A ani předvolební rozhazovačné šílenství poslanců a zejména socialistickokomunistické hlasovací koalice, které zvedlo povinné výdaje v letošním roce o neuvěřitelných a zcela nepřijatelných sedmdesát miliard korun, by zdaleka nevytlačilo deficit celkových veřejných financí nad hranici maastrichtských kritérií ve výši tří procent hrubého domácího produktu

Jenda 2.6.2007 11:05

Vízku,kdo lže ráno, v poledne i večer ?

Na internetových stránkách ministerstva financí dosud visí dokument, který se jmenuje Rozpočtový výhled 2003–2006 (koncepce reformy veřejných financí). A to je dobře. Každý se může podívat, jak byly vlády v posledním volebním období přístupné reformám a co z toho vzešlo. A Sobotkové a Paroubkové asi nejsou z tohoto počinu moc šťastní. Je to totiž nevyvratitelný důkaz byzantského hospodaření s veřejnými financemi, byť se socialisté pokoušejí tvrdit opak.

Pohled na skutečné účty je neúprosný. Na konci roku 2002 dospěla vláda Vladimíra Špidly k názoru, že vývoj veřejných financí je neudržitelný a zdroje na naslibované sociální programy prostě a jednoduše nejsou. Bohuslav Sobotka, „mladý a talentovaný“ ministr financí, přispěchal s takzvanou reformou veřejných financí, jejímž základem mělo být částečné zvýšení daní a omezené zabrzdění rychle rostoucích výdajů státu. Těžiště ozdravení rozpočtů mělo být ve výdajích. Jejich růst měl být oproti pasivnímu scénáři, tedy stavu, kdy by stát nedělal nic, snížen o dvě stovky miliard korun během tří let. Zároveň vláda přijala závazek veškeré dodatečné příjmy použít na snižování deficitu, tedy neměly být utraceny za další dávky či stavby silnic, železnic a státních úřadů.

Starý J. 2.6.2007 10:52

Re: Pane Vízku - jenom aspoň k jedné větě, nebo raději ke dvěma větám

ale fuj ....převýší...analytiků....

Starý J. 2.6.2007 10:49

Pane Vízku - jenom aspoň k jedné větě, nebo raději ke dvěma větám

....za vlád Špidly, Grosse i Paroubka ani jedinkrát Evropská komise nemusela směrem k Česku dělat důrazné „tytyty“....

To nám opravdu chcete namluvit, že to důrazné tytyty se týká vlády Topolánka? Rozpočet na letoší rok zdědil a státní kasa je prázdná a dluhy také nenasekal Topolánek! Vy dokážete obrátit v socanský prospěch i to varování EU komise! To snad i malé dítě školou poviné pochopí, že to tytyty nezpůsobil Topolánek, ale socanské vlády!

A dále se zmiňujete o tom, že máme dluh ještě malý, že jsme s "odřenýma ušima jakžtakž ty kritéria (deficit 3% HDP) dodržovali. Jenže letos už ne a nedodržel by je býval ani Sobotka. A když tak jásáte nad tím, jak malý máme dluh, proč se nezmíníte o tom, že v roce 2009 převíší mandatorní výdaje příjmy státu (i bez snížených daní)? proč tak důležitou věc opominete? To je také důsledek Topolánkova vládnutí?

Proč se nás snažíte přesvědčit, že Paroubek a Vy rozumíte té ekonomice a financím lépe, než drtivá většina ekonomů a anylitiků a finančníku státní banky, kteří právě v té drtivé většině prohlašují, že ani Topolánkův batoh nám zřejmě nepomůže. Proč ignorujete i to varování EU (kteránám zřejmě zatrhne dotace), proč ignorujete varování MMF a vůbec všech finančních institucí. Můžete mi jmenovat jediného finančníka, analytika, ekonoma, který Váš a Paroubkův přístup schvaluje?

Paroubek 2.6.2007 10:39

Arab.

Jestli je Vízek exot to nevím,ale že je blbec to vidím.

Ladislav N. 2.6.2007 10:33

Tak mě napadlo, jak vypadá exot, který píše tyhle kraviny... Tady je

František Vízek ;-O ve "velkoformátové" fotografii ;-O (nějaký "umělec" ji "zvětšil" z malého formátu, proto se při plném zobrazení 2400 x 3000 pixelů - 520 kB - jpg (bez automatického zmenšení v prohlížeči) projeví pixelizace (čtverečky v obraze). ;-P Připomínám, že tahle fotka už bude nejspíš řadu let stará.

Jenda 2.6.2007 10:28

Vízek všemi mastmi mazaný ,propaguje sexuální polohu "na Paroubka" :-)

"Jaký způsob soulože je na Paroubka? ..... To si Vaše léta nespokojená a neuspokojená partnerka pozve do ložnice milence a miluje se s ním, zatímco vy u toho pokřikujete, že by jste to dokázal daleko lépe"

Ladislav N. 2.6.2007 10:20

Re: jen kopíruje Klause - ten nás přece varoval utahnutím opasků

Nevím, před čím kdo varoval vás, na to si musíte poslechnout nejspíš Miloušův Jakešův nebo Grebeníčkův projev, ale Klaus mluvil zásadně jenom o vyhrnování rukávů.

O opascích a jejich utahování žvaní jenom totalitou ztloustlí líní komunisti.;-P

Jenda 2.6.2007 10:18

Re: jen kopíruje Klause - ten nás přece varoval utahnutím opasků

Vám by dieta prospěla soudružko rudá babo,máte 150 kilo ze socialistického přežírání ,prožrala jste budoucnost i vlastním vnoučatům,tlustá krávo ;-D

Ladislav N. :-))) 2.6.2007 10:16

Komunista Vízek a jeho nablblá rudá propaganda...

Stačí přeletět očima, za půl minuty vyřízeno i s tímhle příspěvkem... ;-D Vízku, přidej grády, za tohle od Paroubka příplatek k důchodu nedostaneš!!

Jenda 2.6.2007 10:15

Soudruhu Vízku,napište nám jak dopadla Špidlova "reforma" z roku 2002 :-)

Pan "zdroje jsou " raději prchnul do Bruselu,jak sám sebe vyděsil heslem "bohatým brát a Vám dávat " ;-DJste demagogické rudé hovado soudruhu ;-D

herdekbabka 2.6.2007 10:03

jen kopíruje Klause - ten nás přece varoval utahnutím opasků

PROKOP BUBEN 2.6.2007 9:51

Re: Skoro tak dobré, jako Rath....

 NO, pravdou je, že si ten Topolánek nevidí a nebo nechce vidět do úst......Dojal mne opět, když na Den dětí - vyzdvihoval funkci rodiny a sliboval všemožnou podporu....

Džejpí 2.6.2007 9:41

Obdivuhodné!

Co vy všechno dokážete považovat za rozumné?! Slovo rozumné, má slovní základ rozum-. Skutečně se domníváte, že vámi obdivované články vycházejí z rozumu? Pak je jediné vysvětlení - s rozumem jste na tom stejně.

Stanley 2.6.2007 9:29

Pan Vízek .

Nechápu dost dobře, proč se pan Vízek rozešel s Paroubkem a jeho partají ? Vždyť si spolu , soudě podle tohoto článku tak dobře notují a krásně jim to ladí ?! Jinak si ovšem myslím, že oslavné tirády na jeho vlastní život a osobu, jdou panu Vízkovi přece jen lépe !

Talián 2.6.2007 9:23

Re: reformička

Pokud by se jednalo o prostředky pro prosté fungování státu, stačily by daně ve stejné prcentuální výši jako kupříkladu za 1. republiky. Stát, reprezentovaný přebujelým aparátem si za bolševika uvykl financovat kde co a není ochoten toho nechat. Na to je jeden dobrý způsob. "Vysušit ho." Má několik zásadních kroků: Všechny postradatelné prostředky uklidit za hranice. Potřebné reservy vyměnit za zlato a schovat. Sídla firem odsunout z Česka. Minimalizovat zisky a tedy také zdanění tím, že vytvoříme venku sesterské firmy, které budou v zisku, ale jejich české sestry na hranici krachu. Tuto taktiku je nutno vést opatrně v mantinelech zákonů. Ostatně většina prosperujících podnikatelských subjektů to dělá. Je to totéž, co dělají zahraniční firmy v Česku. Tady se vyrábí, ale firma sídlí ve výhodné lokalitě. Tímto způsobem je možno minimalizovat odvody do černé díry rozpočtu a ten se musí uskrovňovat. Vládu a její poskoky netřeba zohledňovat. Jsou to jen zaměstnanci placení z našich peněz. Jejich úkolem není vládnout, ale udržovat republiku v chodu za co možno nejnižších provozních nákladů. Když se tam cpali, tak ať se snaží.

LV 2.6.2007 8:10

Skoro tak dobré, jako Rath....

To se to plivá jedovatou slinou, když se někdo snaží ten binec po vás uklidit, socani! Když to alespoň zkouší. Zkouší v rámci možností, daných slabou vládou, nejistým výsledkem kteréhokoli hlasování v parlamentu a (bohužel) silnou opozicí. Silnou davy ničemů, které zkorumpovala nezaslouženými dávkami a které popichuje, že by jí ten blahobyt Topolánkovci mohli snížit. To si vážně, vy "disidente" myslíte, že stav, jehož se vaše vlády dopracovaly, totiž že příjem rodiny mnohého "správného" nepracujícího převyšuje příjem rodiny, kde oba pracují, je správné a spravedlivé?!?!

Někdo už do toho říznout musí - ničemové žijí lépe, než pracující, administrativa bobtná a úřední šikana leze občanům až na dvorky a do ložnic. To je V A Š E zásluha, soudruhu, vaše a vašich soudruhů. Vaší legislativní smršti, vaší politiky "alespoň dávečku do každé rodiny, oni si zvyknou jak narkomani.."

Lepší Topolánek v hrsti než vaše sliby na střeše!!!!

huhu 2.6.2007 8:03

uvaha zloděje ?

Socana, který je svojí podstatou zloděj, nenapadne, že těm kdo platí více daní nežli dostanou z rozpočtu zpět, není možno přisypat více, jen je možno je méně okrádat.

PetrM 2.6.2007 8:03

Vízek je mág

Senátor asi myslel Copperfielda ;-D

F.VÍZEK 2.6.2007 8:03

Už 38 let nejsem komunista !!!

Odevšad mě vykopali tak jsem marxista-leninista na volné noze ;-D

Jenda 2.6.2007 7:41

Sex "na Vízka" :-)

.........stát nahý v lomu, bičovat si záda a  řvát....... já jsem dizident..... já jsem rozvaceč.....já jsem první z 6335 bojovníků.......a mám na všechno papíry .......dokud se to nepovede ;-D

VLADIMÍR 2.6.2007 6:52

lampasák

Jak může bývalý LAMPASÁK dělat reformu,buď je propitý nebo zelený.Ale o tom se samozřejmě nepíše.

Kuba 2.6.2007 6:11

Mirek opravdu všemy mastmi mazaný není - je jenom hloupej

Lze jen doufat že už brzx skončí a budeme mít od něho pokoj (Y)

Martin 2.6.2007 6:01

Re: Re: Re: reformička

nic takoveho jsem nepsal, jen jsem naznacil, ze mluvit o celosvetove konjunkture je nesmysl