21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
StandaT 3.6.2007 13:38

Re: Stando,

Ano, prosazujte své názory. Ano, braňte se. Ale nezývejte to dialogem. Ten Vy nevedete.

F.VÍZEK 3.6.2007 13:36

Žádný rozdíl, Stando, nevidíte ? Zopakuji jich jenom hrstku"

1)  KSČM odmítala vstup do EU,  ČSSD pro vstup silně horovala a pomohla prosadit referendum.  2) KSČM zásadně odmítá členství v NATO, zatímco ČSSD vstup v době své vlády dokonce realizovala. 3 ) KSČM odmítá jakoukoli účast Česka ve vojenských misích v zahraničí, ČSSD jako vládní strana to prosazovala a organizovala.  4) Celá EU vnímá zcela rozdílně komunisty a socialisty už proto, že socialisté tvoří druhou nejsilnější frakci v Evropském parlamentu a v rozhodujících zemích se celá desetiletí účastnili vládnutí a sama evropská integrace je doslova "jejich dítě".  5) Ve volbách 2002 měli komunisté s ČSSD pohodlnou většinu 111 křesel v Poslanecké sněmovně a dohromady je to NEDALO!    6)Nikde na světě po vítězných volbách socialisté svoje vítězství nepovažovali za vhodné uzákonit do Ústavy "na věčné časy". 7) Za osm let vlády ani naše ČSSD neměla jediné nedemokratické "nutkání" (zavést cenzuru, šikanovat politické oponenty, zpochybňovat volby, přidusit tisk, rozhlas, televizi atd.).  8) S ČSSD spolupracuje celá evropská demokratické levice a považuje ji za spojence, za svoji součást. Ke KSČM se chová chladně.

huhu 3.6.2007 13:36

Re: Jako kolovrátek, jako kolo,kolo mlýnský...

odstavit Paroubka a jeho přátele od koryta šlo dosti ztuha. naštěstí se spletl, když říkal "máme 101". Ale i pak se držel ještě několik měsíců, jak ho*no košile....

Ostatně i ksč je ted "v opozici" a předala po 40 letech vládu - jak se ted potvrzuje, zase sobě v jiném rouše. Ale ten Klaus - s tím protivným svobodným trhem a systémem svobodné soutěže politických stran jim to mocenské ujednání s Havlem narušil. ....

huhu 3.6.2007 13:31

jak racionálně reagovat

racionální reakci na propagandistický blábol fanatika je prostě ho ignorovat nebo si z něj dělat legraci. Pokud jde o hranici slušnosti, je dost relativní a závisí na kulturní úrovni každého. Ale zrovna příznivcům ksčssd to úplné dno by nemělo tolik vadit. Socbolševici a jejich příznivci jsou mezi sebou zvyklí na křivárny toho nejhoršího kalibru včetně vražd, udání, posílání se do kamenolomu či rvačce na schůzi atd.

Ostatně má s tím osobní zkušenost i nepoučitelný soudruh Vízek a poučený "otec zakladatel" současné čssd z Vysočiny.

F.VÍZEK 3.6.2007 13:30

Jako kolovrátek, jako kolo,kolo mlýnský...

Vůdci Mao Ce-tung, Ho Či-min, Kim Ir-sen, Kim Čong-il, Fidel Castro, Josef Vissarionovič Stalin, Leonid Iljič Brežněv a další a další byli u moci „na věčné časy“. Neprospělo to jim a ani jejich zemím.  Něco podobného by se nemělo už nikdy uhnízdit v Evropě a zejména ne v našem Česku. Proto za Václava Havla i Klause, za Zemana i Špidly, za Grosse i Paroubka i Mirka Topolánka – ať kvete opozice, ať má zelenou různost názorů, rozmanitost pohledů, pluralita, demokracie a všechny garantované svobody. Politické názory se přebíjejí politicky a nikoli mocensky! Vítězit musí kvalita programů a jejich reálné uvádění do života.

Nyní v Česku máme pluralitní systém: Osm let byla vládnoucí stranou ČSSD a nyní je v opozici. Tehdy i nyní se pokouší svoji roli zvládat. O totéž se snaží i ODS.  Každá ze stran je přesvědčena, že je nej, nej, nej...  Každý z nás si o nich můžeme myslet cokoliv.  Nic z toho ale není důvodem pro pokřik, pro nadávky, pro umlčování, pro urážky a výhrůžky.... Pro dnešek moje - tečka. 

F.VÍZEK 3.6.2007 13:26

Re: Opozice je ozdravná

Osm let byla vládnoucí stranou ČSSD a nyní je v opozici. Tehdy i nyní se pokouší svoji roli zvládat. O totéž se snaží i ODS.  Každá ze stran je přesvědčena, že je nej, nej, nej...  Vy i já si o nich můžeme myslet cokoliv.  Nic z toho ale není důvodem pro pokřik, pro nadávky, pro umlčování, pro urážky a výhrůžky.... Tečka.

F.VÍZEK 3.6.2007 13:23

Stando,

každý můj text (a byly jich v době mného politického angažmá spíše tisíce než stovky) je o něčem. V každém vyjadřuji svoje názory.  Je možné s nimi nesouhlasit a máte možnost je ignorovat. Jde mi opravdu o to, abych ke svému vidění problému a ke své pravdě "přivedl" ostatní čtenáře.  Soudím, že se o to pokuší každý, kdo má "drápek" v politice.  Já to považuji za normální.  Primitivní ideologické vidění světa jsem alew zavrhl už před 38 lety, když mi bylo 29 let.  I s tou ČSSD jsem se přes obrovskou finanční újmu  - která nutně následovala - dokázal sám a dobrovolně rozejít...   A když jsem pro někoho cílem osobního útoku, potom opravdu bráním jen a jen sebe.  To bych si neměl dovolovat?

huhu 3.6.2007 13:23

Re: Re: Petrovi N., aby snad moji odpověď nepřehlédl v "davu" ostatních příspěvků.

racionální reakci na propagandistický blábol fanatika je prostě ho ignorovat nebo si z něj dělat legraci. Pokud jde o hranici slušnosti, je dost relativní. Zrovna příznivciům ksčssd zrovna to úplné dno by nemělo tolik vadit. Socbolševici jsou mezi sebou zvyklí na křivárny toho nejhoršího kalibru.

F.VÍZEK 3.6.2007 13:14

Ani ten soudruh Kojzar

v někdejším Rudém právu neměl takové chování, jak zde představuje anonym, který se podepisuje mým jménem. Pedagogické vzdělání mě nutí nelámat hůl ani nad ním, byť náprava obtížná, kde svědomí temné...

Tento způsob vedení diskuse na DISKUSNÍCH STRÁNKÁCH  snad patřil do totalitního režimu, který  také uměl jenom vynadat disidentům do "zaprodanců a ztroskotanců" ...   Proč oživujete staré bolševické praktiky - hrrr na člověka místo na jeho názor ?  Bolševismus = způsob myšlení !  Je to u Vás infekce? alergie? následek úrazu?  Nepomohl by Julínkův resort?  

F.VÍZEK 3.6.2007 13:11

Samozřejmě - opět podvodník!

Ale za poznámku stojí:  Soudí náš podvodný anonym, že některý z našich vysokoškoláků starší 40let (nejen pan Václav Klaus) na přednáškách marxismu-leninismu (=vědecký komunismus, marxleninská filozofie, politická ekonomie socialsmu a kapitalismu, dějiny mezinárodního delěnického hnutí) vystupoval se stejnými názory jako nyní?   A soudí, že například pan Klaus (Ing. a CSc.) u zápočtů a zkoušek na VŠE volal: jsem proti Marxovi a Leninovi, jsem proti Marxovi a Leninovi, jsem proti Marxovi a Leninovi ? 

Já jsem se ve svých 29 letech (před 38 lety) odpoutat uměl - a doplatil - po zásluze - na to, byla to moje volba.   V bance jako úředník jsem nepracoval, že?

F.VÍZEK 3.6.2007 13:09

Re: Re: Když tak soudruh doktor :-)

Ty s někým diskutuješ,pitomče ?;-DFlušeš jen jedovaté sliny jako Vízek ;-D

StandaT 3.6.2007 13:08

Opozice je ozdravná

...a máme opozici?

Pořád jen samé ODS Mínus na sto variant, ale kde je jedna jediná ČSSD Plus, za k terou by vlastní vvůrci stáli déle, než dojde k posunu po vyplodnění další varianty ODS Mínus? Kdy zde bude něco co bude platit déle než Agenda2010, která drží neoficiální rekord a platila takřka půl roku, co měl Paroubek šanci být více, než řadovým poslancem?

F.VÍZEK 3.6.2007 13:06

Celý život jsem jako komunista zavíral huby oponentům a ničil jejich rodiny

dnes se dožaduji demokracie abych vám mohl posléze zase zakroutit krkem ;-D

F.VÍZEK 3.6.2007 13:03

Nezbývá než opakovat, opakovat, opakovat...

Jsem marxista - leninista , jsem marxista - leninista , jsem marxista - leninista  ;-DR^;-D

Tomas Fiala 3.6.2007 12:56

Re: Místo věcnosti osobní útoky ?

A pak ještě 20x....

TBB - falešný mormonský kněz 3.6.2007 12:55

Re: Ideologie?

Nö, pane Vízku, nevadí mi, když mě občas někdö pohoupá, ale nesmí z toho přijít mořská nemoc. Máte-li pocit, že většina národa náhle zblbla a vrací se do dětských let (viz Werich - někdy si přečtu noviny a mám pocit, že mi je 5), mohu Vás ujistit že tomu tak není. Takže pohádky o přetahování se "levice s pravicí" si nechte pro Hajaju. Nejednou jsem měl možnost navštívit Parlament a taky jeho restaurace, kam běžní smrtelníci zpravidla nesmějí. Mít tak záznamník - to by bylo posvícení. ODS s ČSSD, ČSSD s KDU, KDU se všemi a do toho zpívají přiožralí komunisté, kteří se bratří se všemi. Vtěšině "demokraticky zvolených" jde jen o koryta a vůběc se nedivím Daniele Kolářové, která v nedávném rozhovoru pro přílohu MF Dnes (31.5.) uvedla, že z politiky odešla, protože netušila, kolik je v tomto státě bl..bů (volně parafrázováno. Jinak - nezpochybňuji, že jste "trpěl" - ale i já jsem od svých 15 let každou volnou chvíli dobrovolně házel až do vystudování VŠ lopatou a nijak mi to neublížilo a rád na to vzpomínám. A nebylo to na čerstvém vzduchu v lomu, ale v ocelárně. A dělal jsem to pro peníze, protože tenkrát (nechtěl-li být student vekslák) jinak vydělat nešly.

F.VÍZEK 3.6.2007 12:53

Nezbývá než opakovat, opakovat, opakovat...

Dospělí lidé by se neměli vůbec urážet, pouze věcně přít a dokládat svoje tvrzení argumenty.  Diiskusní stránky slouží přece  k výměně různých názorů, protože výměna názorů stejných postrádá smysl a nikoho neobohacuje.  Umlčování oponentů vede k degeneraci.  Příkladem jsou např. i totalitní systémy v zemích někdejšího sovětského bloku. Pluralita názorů není nemístná a není ani nebezpečná. Naopak : je předpokladem pro zdravý vývoj společnosti.   Život v totalitě = jeden názor, jedna pravda, jedna cesta, jedna strana, jeden vůdce .... to tady 50 let bylo a nic dobrého z toho nevzešlo.  Obrůstají nám  mechem mnozí naši namodralí  „takydemokraté“.  Měli by pochopit, že opozice je ozdravná a že  je dobré, když v demokracii "každý chvilku tahá pilku".  Aspoň z moci nikdo neonemocní.

StandaT 3.6.2007 12:52

Vízku, co je hanebnost?

Co je hanebnost?

Akceptace různých schopností a různého nasazení(=flákači v Pantagonu - (c) šéfodborář ze Škodovky) nebo "teorie" jsme si rovni ve všen, nikoliv jen před zákony?

Spravedlivé daně? Nebo "teorie" stejné oběti?

Respektování individuálních potřeb(=sobeckost) nebo "teorie" stejných žaludků?

StandaT 3.6.2007 12:43

To vaše volání po dialogu je farizejstvím, Vízku

Pořád, dnes a denně voláte po dialogu. Ale na ten dialog musí být dvě strany. T.J i vy musíte reagovat na to, co říkají druzí. Ale vy druhé jen ignorujtete a melete si své. Za poslední rok jste se nikam neposunul, žádný názor nejen nezměnil, ale ani neopravil, nepřizpůsobil. Nic. Jste idelologická skála, co si na demokrata hraje. Vidíte jen své a demokracie je pro Vás dobrá jen proto, aby ostatní mohli následovat Vás. Aby přijali vaší pravdu. Nic jiného nevidíte, než sebe.

Vy jste nikdy dialog nevedl!

StandaT 3.6.2007 12:39

Vízku

To, zda se Paroubek přilne k Filipově straně nebo ne, není a nemůže být záležitostí médiíí jak píšete níže. Toto rozhodnutí - za prvé - již padlo, takže klidně používejte minulý čas, nikoliv budoucí. A za druhé, toto bylo rozhodnutí Paroubka jako politika, nikoliv Paroubka jako čtenáře novin.

Nerelativizujte, nerozmělňujte a nezakrývejte zodpovědnost konání neokomunistů, kteří ovládli SocDem

F.VÍZEK 3.6.2007 12:39

Demokracie se teprve klube...

Tak mladou a křehkou máme v Česku demokracii a už ji Pepa (a nejen on) posílá  "do důchodu". Pluralitu názorů má za nemístnou, možná nebezpečnou. Život v totalitě = jeden názor, jedna pravda, jedna cesta, jedna strana, jeden vůdce .... to považuje za řešeníé !  Obrostl mechem !

TBB - falešný mormonský kněz 3.6.2007 12:36

Re: Vízek je mág

No, není se čemu divit - většina našich volených i nevolenýchpředstavitelů umí jen dva jazyky - "po našemu" - pomalu a rychle. Takže double O nebo double P - vsjo ravnó. 

F.VÍZEK 3.6.2007 12:35

Dám ruku do ohně...

Že si nikdo ze čtenářů nemyslí, že tento příspěvek vyšel z mého pera. Připomenu: IP: 88.100.57 . A děkuji za podporu (byť i nesmělou), kterou mi občas tady, ale hlavně v desítkách a desítkách meilů dennodenně vyslovují čtenáři, kteří dobře rozumí pojmům demokracie, diskuse, pluralita... Posiluje mě to.

Malý Aston 3.6.2007 12:29

Re: Re: Re: Ano, plně se hlásím ...

Vážený pane nemáte pravdu.Vaše vize,že jedině socky jsou záchranou pro všechny občany to je pozůstatek Vašeho komunistického učení,které Vám pořád straší v hlavě.Nemám nic proti normální levici jakou reprezentoval pan Zeman nebo pravici kterou vedl Klaus.Nemusel jsem souhlasit ale respektoval jsem jejich názory.Takže normální politické strany bohužel ještě nemáme a musíme si na ně počkat.V žádné politické straně současnosti není politik,který by měl svou myšlenku.Topol to není,Paroubek ani náhodou,Čunek končí a Bursík taky,toho převálcují jeho odpůrci.Jedině KSČM se drží své ideologie a čeká na vhodný okamžik. Ten problém je ve všech postkomunistických državách bývalého lagru socialismu a je mi jen líto,že to potkalo i nás.Mám se báječně,dočkal jsem se doby kdy mohu svobodně cestovat a na své vlastní oči se přesvědčit o debilitě systému ve kterém jsem musel prožít podstatnou část svého života. Nemám rád komanče u komančů a komanče u socek.:-D

Radek 3.6.2007 12:11

Re: Když tak soudruh doktor :-)

Jen potvrzuješ to,co jsem napsal.S lidmi tvého ražení je veškerá diskuse zbytečná.

Pepa 3.6.2007 12:06

Když tak soudruh doktor :-)

Komunista nemůže být šlechtic,pitomče zasloužilej marxista-leninista na volné noze už vůbec ne;-D;-D;-D

Radek 3.6.2007 12:00

Běsnění v modrém

Ta přehlídka modrých primitivů,kteří umí jen nadávat, je opravdu poučná.Na věcné argumenty jen nenávistné sliny.Proti všem modrým fanatikům zde vystupujícím je pan Vízek šlechticem ducha.

F.VÍZEK 3.6.2007 11:59

Bohužel...

Z primitiva se ani ten orangutan nevyvine... Bez argumentů - na co reagovat ?  Pepa, Pepa !

F.VÍZEK 3.6.2007 11:58

V demokraciích se totiž levice s pravicí "přetahuje" a každý chvilku tahá pilku - o tom je pluralita ! Zkuste to pochopit.

Proto se můžeme s Jyrkou posrat když jsme museli od válu ;-D

F.VÍZEK 3.6.2007 11:57

Re: Re: Ano, plně se hlásím ...

Malý Astone, zatímco 99,9% občanů dávalo po celou totalitu KSČ a komunistům ANO, ANO, ANO, tak pan Vízek už před 38 lety (a to mu bylo 29 let!) byl touto stranou šikanován, ostouzen a umčován, vyhozen z výkonu profese, souzen a označen za antisocialistu... atd. atp.  Bojovat NYNÍ proti KSČM, když  už 18 let není u koryta? Proč?  Na levici je nejsilnější ČSSD a to je uznávaná demokratická strana, dokonce v ČR nejstarší. A po dobu osmi let u vlády nijak podstatně nezklamala: přivedla zemi do NATO, do EU a ekonomika je v růstu, jaký dějiny nepamatují. Veřejný rozpočet je (pokud jde o dluh k HDP)  druhý nejméně zadlužený v Evropě. A konvergenční program po letech plnění se až letos - díky všem stranám - se dostává do potíží: blížíme se v rozpočtu ke 4% , zatímco povoleno a schváleno 3%.