5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Cartouche 21.11.2008 11:04

Re: Tento problém

Já jsem se na žádné cikánské genocidě nepodílel. Jestli to byl tvůj dědeček a cítíš za to vinu, tak jim do Chánova posílej třeba polovinu svýho platu. Ale mě z těchhle sebemrskačských orgií vynech!

ity 21.11.2008 11:14

Re: Tento problém

Ani já se nevyžívám v sebemrskání. Je ale nutný pojmenovat pravdu aby se věci mohli někam pohnout. Radši budu posílat polovinu svýho platu někomu, kdo do toho Chánova půjde a ovlivní tam alespoň část Romů tak aby se jejich život změnil k lepšímu pro ně i pro okolí, než dávat třičtvrtě platu státu,kterej s tím neudělá nic a prožere to ( a to setýká i Tvého platu

Vaněk 21.11.2008 11:22

Re: Tento problém

Pravda je jednoduchá, vědecky prokázaná, ovšem "multikulti" neprůchodná. Tak jako existují geny pro barvu kůže, či dokonce např. metobolické procesy (jsou léky účinné jen u černochů), tak existují i geny způsobující sklon k asociálnímu chování. Je to vědecky prokázaný fakt. Vyskytují se u některých ras - nebo chcete-li dnes pokrytecky - etnik. Nejen u cikánů. A sporadicky i v celé populaci.

Řešením samozřejmě nemohou být plynové komory, ale cílená výchova od dětského věku tam, kde se tato genová zátěž vyskytuje. Tak aby byla do budoucna maximálně potlačena a pod kontrolou. Tak jako se přistupuje k jiným dědičným chorobám.

Ypsilon 21.11.2008 11:44

Re: Tento problém

Geny způsobující sklon k asociálnímu chování?8-o8-o A kterýpak že gen to způsobuje. máte nějaký odkaz, kde to kdy kdo publikoval?

lola 21.11.2008 14:20

Re: Tento problém

vážený ,adoptujte si několik romských novorozenců z kojeňáku a oni Vám během pár let prakticky předvedou význam slova "GENY".

Ypsilon 21.11.2008 16:50

Re: Tento problém

Na to abych zjistil, že někdo plácá nesmysly mi stačí si přečíst toto: Tak jako existují geny pro barvu kůže, či dokonce např. metobolické procesy (jsou léky účinné jen u černochů), tak existují i geny způsobující sklon k asociálnímu chování. Je to vědecky prokázaný fakt. Vyskytují se u některých ras - nebo chcete-li dnes pokrytecky - etnik. Nejen u cikánů. A sporadicky i v celé populaci.

Pája 45 21.11.2008 17:53

Re: YPSILON

To ti zanechal stýček Dr. Mengele, milé "tvrdé Y", myslím tu analýzu" nebo ti ji poslal kámoš z USA?

Cartouche 21.11.2008 11:27

Re: Tento problém

Jo, ta pravda se musí pojmenovat hlavně proto, aby v nás cikánské organizace vzbudily pocit viny a mohly z nás tahat prachy. Běžný to byznys ve vyspělých multikulturních státech na západ od našich hranic. Na to ti neskočím, prevíte. Za několik dozorců v Němci zřízeném táboře v Letech nebude platit Cikánům stamiliony celý národ ze svých daní. Tohle etnikum nám má vracet nesrovnatelně víc, než my jemu.

ity 21.11.2008 13:11

Re: Tento problém

MYSLÍM, že jsem pojmenoval také problémy Romů, se kterými se musí oni vypořádat, jinak žádná pomoc nemá smysl. Ty to přehlížíš,příteli.

ihala 21.11.2008 11:18

Re: Tento problém

Pokud se týká vzdělávání Romů,nemáte pravdu.Prosím,informujte se třeba o vietnemských dětech,které chodí do českých škol.Je to jiná kultura,úplně jiná řeč.Děti během několika měsíců hovoří česky a ve škole jsou to skoro vždy nejlepší žáci.Proč asi?Protože chtějí.Zajímejte se také o to,kolik romských žáků,kteří začnou chodit na střední školu,nebo na odborné učeliště,vzdělání opravdu dokončí.Když někdo nechce,jak ho donutíte se něco naučit?

ity 21.11.2008 11:44

Re: Tento problém

Souhlasím s Vámi, Vietnamské děti chtějí, protože rodiče chtějí. U Romských dětí je ten problém prostředí, ze kterého přicházejí, netkví to v inteligenci jako takové. Je třeba vytvořit takový prostor, aby Ti kteří chtějí aby také mohli. A aby Ti kteří nechtějí nesli důsledky,  (žádná podpora...)

Kon 21.11.2008 15:37

Re: Tento problém

Ani ne že tak chtějí (on by chtěl ledaskdo), ale mají vyšší IQ. To jim umožňuje chtěné realizovat.

S.P.Q.B 21.11.2008 21:15

Re: Tento problém

Viděls film Smradi? Doporučuji.

A taky si zjistit,jak autorka s pokusem o výchovu cikáňat dopadla.

Ypsilon 21.11.2008 12:01

trochu bych to poopravil

Jak známo, k emigraci se odhodlá všude jen ta životaschopnější část populace. Někde jsem četl, že IQ emigrantů je až o 20% vyšší než IQ běžné populace v zemi jejich původu. Ti vietnamští  vzorní studenti jsou děti emigrantů, mnohdy děti vysokoškoláků (to že tady začínali u stánků je celkem jedno). I z Cikánů mnoho těch schopných emigrovalo.

Že Asiaté přikládají vzdělání velký, až nezdravý význam, je ovšem taky pravda

Jura Jurax 21.11.2008 16:02

Re: trochu bych to poopravil

No, ti cikáni, co jsou u nás, jsou taky emigranti čertvíodkud - přišli k nám až po válce - takže jestli je jejich IQ podle Vás o až 20% vyšší než u běžných cikánů v zemi jejich původu ... ;-)

VL 21.11.2008 12:35

Re: Tento problém

Situace má jeden jediný kořen, po válce se potřebovali Slováci zbatit neoblíbené menšiny a kdo byl první po ruce? Slovenská kolonie Čechy, Morava a Slezsko. Vykoupili chajdu v cikánské osadě, naložili obyvatele na náklaďák a  hurá do Čech. Potom okamžitě přijel buldozer a srovnal to se zemí, aby se něměli kam vrátit.

Ypsilon 21.11.2008 12:42

Re: Tento problém

Jen bych dodal, že bylo prázdné české a moravské pohraničí po odsunutých Němcích, že....

Historik 21.11.2008 13:05

S těmi kořeny je to tak, že např. císař Karel VI vydal už roku 1726 dekret,

kterým nařídil Cikánům opustit území Čech a Moravy pod trestem smrti.

EW 21.11.2008 17:50

Komunisti, jo?

Komunisti delali mezi 60-70. lety pro cikanske deti vic nez kdokoli pred nimi i po nich. Byly predskolni tridy, aby se naucili cesky, jist priborem a splachovat na hyzlu. Ze by to v prumeru pomohlo, to moc ne, ale nekteri cikani se prece jen chytli. To s temi pomocnymi skolami zacalo az pozdeji, kdyz vlada pochopila, ze veskere usili je v zasade na nic a tech par schopnych cikanu se nahoru dostane i bez specificke pece. Takze kdo se nechyt v prvni az treti tride, sel do zvlastni skoly. A celkem pravem - jen se podivejte jak dopadly ty pokusy tech, co nas stat zalovali pro diskriminaci - prestupni zkousky na normalni skolu proste pres veskere snazeni aktivistickych preceptoru neudelali.

pavluska 21.11.2008 10:35

Kde jsou peníze,

které od roku 1989 až do dnešních dnů byly použity na mnoho různých projektů,jak pomoci romské menšině.Kdyby si dal někdo tu práci a sečetl jen peníze na romské asistenty.A nyní už jsem zase slyšela,že romské děti neumí česky.Již od Marie Terezie je v našich zemích povinná školní docházka.To znamená,že rodiče,až pra,pra,pra...snad chodily do českých škol a vědí,že jejich děti také do českých škol budou chodit.

honzak 21.11.2008 12:06

Re: Kde jsou peníze,

"Kde jsou peníze, které od roku 1989 až do dnešních dnů byly použity na mnoho různých projektů,jak pomoci romské menšině." - v hracích automatech a na kontech lichvářů a hospodských.

xy 21.11.2008 10:21

Jinak je fakt

že za eskalaci cikánské kriminality a dlouhodobé neřešení problému nesou plnou odpovědnost všechny polistopadové politické reprezentace. Na jednu stranu umožnily nekontrolovatelný příliv cikánů ze Slovenska, podporu a sociální dávky bez jakékoli kontroly a dvojí metr vůči přestupcům zákona (zejména v oblasti méně závažné kriminality) z řad bílé většiny a cikánské menšiny. Média se na "rasismu naruby" podílí nemenší měrou, Každé napadení Cikánů je silně medializováno, zatímco opačné případy jsou zcela ignorovány. Úřady se nepokouší o skutečnou integraci menšin, ale svým přístupem situaci pouze eskalují. Proč například policie nezajistila v Litvínově bezpečnost tamních občanů už dávno a vyhazuje miliony za bombastické akce proti Dělnické straně. Tzv."odborníci" se diví podpoře DS ze strany tamních občanů, ale ta je přirozená, DS je nyní jediným subjektem, který se jich zastane. Iniciátory této krize je však nutno hledat za hranicemi ČR, původně národnostně a sociálně homogenní zemi bylo nutno rozbít na znepřátelené skupiny a mezi nimi vyhloubit nepřekročitelné příkopy. A to se evidentně daří.

ity 21.11.2008 10:54

Re: Jinak je fakt

plnou zodpovědnost nese také předlistopadová vláda a dokonce i kolaborační vláda 2.rep. Ty tu situaci nastavily.Ve dvojím metru máte pravdu. Pravda ovšem je že nejvíc nás okradla bílá menšina jako např pan Železný (ne ten oštěpař !) jenže oni kradou tak nějak čistě na dluh bez osobního kontaktu, že si ani nevšimneme............... a nehulákají v noci pod okny

Ypsilon 21.11.2008 11:05

Re: Jinak je fakt

A jsou spokojení, když  lidi nadávají na ty VIDITELNÉa kravál  dělající "sběrače kovů" , a jich si nevšímají.

Vaněk 21.11.2008 11:24

Re: Jinak je fakt

Jak nás okradl pan Železný? To by mne skutečně zajímalo.

xy 21.11.2008 11:35

Re: Jinak je fakt

ČR prohrála arbitráž s CME kvůli špatné ochraně zahraničních investic a musela platit jako mourovatá. A někdo zařídil, že byla ta ochrana tak mizerná.

Vaněk 21.11.2008 11:42

Re: Jinak je fakt

Z toho co vím, o tomto procesu, tak spíš je zřejmé, že někdo zařídil, abychom jednu z arbitráží prohráli. P. Lauder i tak na Nově vydělal víc, než do ní investoval. A to právě zásluhou Železného, kterého chtěl z businessu vyšachovat. Patrně by bez něj dopadl se svou investicí do Novy stejně, jako dopadl s podobnými investicemi v okolních státech.

whaler 21.11.2008 12:16

Re: Jinak je fakt

Já bych řekl, že vinu nese i přelistopadový režim. Jinak ale R^

zoch 21.11.2008 10:05

Dokud budeme používat název "romové"......

....je to pro mne neuchopitelné. Vždy to byli a všude jsou cikáni.  Pokud si toto začneme uvědomovat a nebudeme schovávat hlavu do  písku,máme šanci a to společnou.  Když mně začne ale cikánský mluvčí říkat ať jej neurážím,že on není cikán,že on je rom,tak se otočím jdu od něj. Jeho hloupost je totiž nekonečná. Jeho historie je neoddělitelně spojena se slovem cikán. A pokud se nenaučí s tím žít tak já se nemohu naučit žít s ním.

Kotrba 21.11.2008 10:15

Re: Dokud budeme používat název "romové"......

  Samozřejmě, máte pravdu! Jsou nejen Romové, ale i Sinti cikani. Prý se dobře navzájem nesnášeji, ale nivc přesného nevím.  Mate pravdu, byli cikani a zůstanou jimi.  Kotrba svobodnik v záloze.>-