23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
gojim 21.11.2008 9:01

A jestli si myslíte, že....

...současný establishment má snahu řešit tzv. "romskou otázku", tak to se hrubě pletete. Čím větší chaos, rozvrat a zmar ve společnosti, tím lépe se "vyvoleným" vládne.

Ypsilon 21.11.2008 9:10

Přesně tak

 Vládnoucí garnituře ( bez ohledu na barvu stranického trička) současný stav vlastně veelmi vyhovuje. Naštvaní lidé nadávají na Cikány, obskurní politická uskupení jako DS, NO a pod. sbírají politické body. Zastupitelé na všech úrovních se v klídku můžou věnovat svým kšeftíkům, které nadávající občané už nestíhají vnímat. Že jsou to dokonalé "černé díry" na peníze z daní, kde mizí daleko větší sumy a do daleko menšího počtu kapes než v socdávkách vyplacených  Cikánům, si stíhají uvědomit  ještě méně. Situace v Janově velmi pravděpodobně nemusela být tak zoufalá, kdyby nebylo "výhodného" prodeje obecních bytů....

runner 21.11.2008 10:38

Re: !!!

Ale to asi nejsou cikáni, píšou tam, že jsou to nějací "nepřizpůsobiví". Máme přeci svobodu slova, kdyby to byli cikáni, určitě by redaktor napsal, že jsou to cikái. Nebo se pletu?8-o

bm2 21.11.2008 8:39

krajna pravica ?

mal som vo vacsej ucte institut K.H.Borovskeho, predpokladal som, ze aspon vedia, ze termin krajna pravica je vymysel bolsevikov, snaziacich sa zahmlit vyborne porozumenie Hitlera zo Stalinom az do 41 roku. To je v skutocnosti "jedna pověra" a sto krat opakovana loz. Totiz nackovia, bolsevici, ortodoxni zeleni vsetko je to krajna LAVICA. Ak vobec je nejaka krajna PRAVICA ( minimalny stat a maximalna osobna sloboda a zodpovednost ), tak tam, kde libertarian uz prerasta do anarchistu.

jkotek 21.11.2008 10:00

Re: krajna pravica ?

Ono jde o to, ze neco jako "pravicova diktatura" z principu nemuze existovat.

Diktatura znamena silny stat. Tak silny, ze diktuje obcanum naprosto vse. Jak ale muze silny stat vzniknout v pravicove politice, kdyz tato pozaduje stat co nejslabsi?

A naopak diktatura znamena slabeho, temer nesvepravneho obcana. Jak to muze nastat pod pravicovou politikou, ktera chce naopak obcana svepravneho, odpovedneho a silneho?

A otazka pro chytre hlavy na zaver - je ODS podle svych skutku skutecne pravicova strana nebo jen namodro prebarvena socialni demokracie? Kdyz za jejiho vladnuti opet stouply statni vydaje (a tedy sila statu) nade vsechny dosavadni meze?

Ypsilon 21.11.2008 10:41

Re: krajna pravica ?

Nechci Vám rušit kruhy, ale Pinochet asi levičák nebyl, že. A diktátor to byl., to snad připustíte

Kon 21.11.2008 15:31

Re: krajna pravica ?

Vy jste byl v Chile v 70tých letech že to tak dobře víte? nebo jste to jenom četl v tisku? Vy tak věříte médiím přestože víte, že jsou vesměs levicově orientovaná?

Ypsilon 21.11.2008 16:58

Re: krajna pravica ?

Aha, takže ty mrtvolky byly jenom virtuální a levičák  Pinochet zlikvidoval jiného levičáka Allendeho. Ještě tu o 4ervené Karkulce

bebe 21.11.2008 8:13

Jak se zastal institut K.H.Borovského tyranizovaných občanů ?

Když je asociální lůza terorizuje  v Janově, institut  KHB mlčí, neporadí.  Lidé přišli  mj. o stamiliony, když ceny jejich bytů klesly na minimum vinou excelentních příživníků. Nemohou se ani odstěhovat od svých mučitelů.   Co na to hloupý Topol, gangster Langr s nastřílenýma vlasama, rádobyfilozof Péťa Pithart atd ? Nic, tito lidé je nezajímají.>->->-

VL 21.11.2008 8:16

Re: Jak se zastal institut K.H.Borovského tyranizovaných občanů ?

A vy jste už někdy u nás viděl politika, kterého by zajímali lidé? Pravda výjimkou jsou řeči a sliby před volbami, když si potřebují udržet korýtko, ale ten zájem končí vteřinu po uzavření volebních místností.

bebe 21.11.2008 8:21

Re: Jak se zastal institut K.H.Borovského tyranizovaných občanů ?

DS demonstruje proti pozitivní diskriminaci a těchto lidí se zastává do té míry, že si kvůli nim i nechají rozbít hlavy. Za to si ten volební hlas pak bezochyby  zaslouží.>->->-

Ypsilon 21.11.2008 8:26

Re: Jak se zastal institut K.H.Borovského tyranizovaných občanů ?

Volební hlas za chuť se za každou cenu servat buď  s Cikány nebo s policií? Můj nedostanou v žádném případě.

www racek 21.11.2008 9:14

Re: Jak se zastal institut K.H.Borovského tyranizovaných občanů ?

no, až se nastěhují cigoši do bytu vedle tebe nebo nad tebou, budeš je volit, to ti garantuji

Ypsilon 21.11.2008 9:48

Re: Jak se zastal institut K.H.Borovského tyranizovaných občanů ?

Cikány v sousedství mám, i když ne zrovna za zdí. Nasejřit mne dovedou do fialova, ale abych kvůli tomu volil tyhle šmejdy, to ani náhodou. Copak nechápete, že jim vůbec nejde o nějaké skutečné řešení čehokoli?

Historik 21.11.2008 9:51

Jsou jako jiní politici - chtějí se dostat k moci

Pak budou problém řešit podle svých představ. Lidé je nezvolí, pokud ovšem nebudou z neřešení situace současným režimem dostatečně zoufalí.

Ypsilon 21.11.2008 10:32

Re: Jsou jako jiní politici - chtějí se dostat k moci

Jenže současné vládnoucí garnituře, bez ohledu na stranické tričko, tenhle stav vyhovuje. Lidi nadávají a nesledují tak jejich kšeftíky. A ty jsou daleko větší "černou dírouů na prníze z daní a do daleko menšího počtu kapes než socdávky pro Cikány.

Historik 21.11.2008 9:48

Re: Jak se zastal institut K.H.Borovského tyranizovaných občanů ?

Racku máte pravdu, bohužel je tomu tak. Dokonce F.D.R. říkal, že si Němci zvolili Hitlera proto, že vzhledem k naprosté impotenci demokratických stran neviděli pro sebe jiné řešení. Takto obhajoval svůj New Deal.

VL 21.11.2008 8:02

112

Občas se dívám na nově na pořad 112, Doporučuji http://archiv.nova.cz/multimedia/112-18-11-2008.html od cca 3:15 . Situace, když musí městská policie chránit hasiče, kteří hasí panelák na Chánově před kofolami mi silně připomíná to co dělá současná i minulé vlády od roku 1945 v cikánské oblasti.

Ronnie 21.11.2008 10:32

Re: 112

tak proč ho proboha hasej ????

Jenda 21.11.2008 22:39

Re: 112

Protoze je to jejich prace a protoze mesto vi, ze ty kofoly stejne bude muset nejak ubytovat.

yorik 21.11.2008 7:58

institut K.H. Borovského nezklamal

za všechno může nástup komunistů do krajských vlád. Autor jen neupřesnil kterých, těch bývalých nebo současných? Až do nich bude nastupovat krajní pravice, bude hůř. Až bude v parlamentu slečna Edelmanová, tak možná procitne i institut K.H. Borovského a začne chváli pragmatického soudruha Filipa.  

A.S. Pergill 21.11.2008 7:44

On i ten Hitler se dostal k moci proto,

že se politici Výmarské republiky věnovali žabomyším sporům a hrabání do svých kapes, stejně jak to dělají politici naši (ale to samé v ještě větším měřítku předvádějí i ti, co se dostali "o patro výš", do orgánů EU).

DS pochopitelně nemá s pravicí nic společného, její politický a ekonomický program je levicový až levičácký. Pokud by se dostali do Parlamentu, tak by společně s komunisty podporovali "oranžové vize" soudruha Paroubka.

Je velice problematické je označovat za "neonacisty" vzhledem k tomu, že jejich program nic nacistického neobsahuje (v porovnání se skutečnými neonacisty, kteří na naší politické scéně také jsou, ale v počtu menším než malém, takže by se desítky "expertů na neonacismus" na jejich "monitorování a analyzování" nebyly schopny uživit.

Problém Romů spočívá v tom, že při rovných, ani silně zvýhodněných PŘÍLEŽITOSTECH nejsou schopni dosáhnout ani slabě podprůměrných výsledků. Stěžují si na rasismus, protože nedosahují automaticky a bezpracně stejných VÝSLEDKŮ, jako většinová populace (o tom je antidiskriminační zákon, který po nás chce EU a soudružka Džamila ho prosazuje v ještě idiotštější podobě, než jaká by postačovala k uspokojení EUrohovad). (Je třeba Romy srovnat s Vietnamci a dalšími Asiaty, kteří za podstatně horších podmínek dosahují lepších výsledků než majoritní populace a přes vysloveně rasistickou propagandu našich veřejnoprávních médií proti nim prakticky žádné negativní nálady v majoritní populaci nejsou.)

Recept na "romský problém" je jednoduchý (a známý): Pro kriminálníky tábory nucených prací, kde by získali základní pracovní a hygienické návyky. Rodičům kriminálníkům odebrat děti k výchově v nekriminogenním prostředí. Progresívní nárůst horní i dolní hranice trestní sazby při recidivách. Zrušení (nebo radikální snížení) 5000 prahu škody pro posuzování protispolečenského jednání jako zločinu. Zavést trestní zodpovědnost rodičů za kriminalitu dětí (+ ekonomickou za způsobené škody, + odpustit si idiotské pindání do jejich výchovy, pokud

A.S. Pergill 21.11.2008 7:46

Re: On i ten Hitler se dostal k moci proto, - dokončení

+ odpustit si idiotské pindání do jejich výchovy, pokud ta výchova nebude vysloveně prokriminogenní). Zavedou něco takového spíš naše "demokratické" strany, nebo spíš strana jako DS?

VL 21.11.2008 8:06

Re: On i ten Hitler se dostal k moci proto, - dokončení

Dalším opatřením by bylo zavést za drobnější trestné činy fyzické tresty. Myslím si, že nejenom opálený spoluobčan by si odpustil krádež lahve akoholu v obchodě, pokud by do 6 hodin po odhalení následovalo třeba 25 ran bambusovou tyčí na veřejnosti. Abych nekřivdil cikánům, tak jsem byl svědkem, když v tenkrát Delvitě chytili Vietnamce, který asi potřeboval zásobit svůj stánek s alkoholem a měl porůznu v oblečení 5 lahví fernetu a 4 becherovky.

Ypsilon 21.11.2008 8:23

Re: On i ten Hitler se dostal k moci proto, - dokončení

Nějak  nevím, proč zavádět další nesmyslné kategorie trestů, když jich i v současnosti máme dost.. Jen kdyby cajti pachatele dokázali najít a soudy rychle  odsoudit, aby pachatel vůbec věděl za co je souzen. Vysoká objasněnost trestných činů a RYCHLÉ soudy je to, co by zafungovalo. Ne to, že se davy  krvechtivých primitivů budu chodit na rynek ukájet podívanou zvanou bičování (Y)

VL 21.11.2008 8:50

Re: On i ten Hitler se dostal k moci proto, - dokončení

No jo, ale těch 25 ran holí by bylo velice levných, jinak by bylo pachatele třeba zavřít byť jenom na měsíc a platit mu stravu, byt a hlídání, pokutu z bezdomovce nebo cikána v sociální nouzi také nedostanete. V televizi ukazovali, že prostitutky, které začali pokutovat v Plzni už na pokutách dluží milion a nikdo ho z nich nedostane. Naopak na exekuce by bylo možno vybírat vstupné.

VL 21.11.2008 8:52

Re: On i ten Hitler se dostal k moci proto, - dokončení

Ostatně se tyto tresty osvědčují třeba v Singapuru. Tam je to za kouření a žvýkačky na veřejnosti a spreyerství.

Ypsilon 21.11.2008 9:03

Re: On i ten Hitler se dostal k moci proto, - dokončení

Fajn, chcete žít ve státě jako je Singapur? Zjistěte si o něm víc.Tedy spíše jaký byl, on už se zřejmě  dost zdemokratizoval. Já bych tam žít nechtěl.

Historik 21.11.2008 9:15

Re: On i ten Hitler se dostal k moci proto, - dokončení

Můžete uvést nějaké podrobnosti? Raději žít v Singapuru než v Litvínově. Doporučuji Machiavelliho, ten na tento problém upozorňuje, když říká, že anarchie přináší stejně tolik křivd, jako tyranie. V některých zemích třetího světa nelze bez ochranky ani vyjít před barák.