20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ypsilon 21.11.2008 13:05

Re: Dnes jsou provázané a dříve nebyly

Nejste náhodou zastánce návratu až před rok 1907 ?

Historik 21.11.2008 13:15

Tady by to ale chtělo postihovat PŘEKUPNÍKY, tedy majetele sběren

Ti také mají majetek, který by jim mohl být zkonfiskován. Totéž v bledě modrém platí pro majitele zastaváren.

Podotýkám, že boss londýnského podsvětí Jonathan Wild byl tuším roku 1747 pověšen právě za překupnictví kradené věci, která měla být za úplatu vrácena majiteli (to tehdy zloději běžně dělali, vlastně šlo o svého druhu výpalné). Nic jiného než účast na této transakci se mu totiž nepodařilo dokázat, ačkoliv krádež spáchali jeho lidé. Bylo to na základě zákona, který byl předtím vydán právě pro boj proti organizovanému zločinu.

frsi 21.11.2008 10:58

cikáni

 Bavím se názorama lidí,kteří viděli cikána jen v televizi a byl to Ščuka,nebo Veselý. Já vím o čem mluvím,protože jsem jim deseti velel. Když nepřišel do práce měl výmluvu,že mu umřel táta pak zas máma a to bylo asi pětkrát! Všichni mají strašně rádi svoje rodiny a tady je výsledek!  Udělá všechno pro to,aby nemusel pracovat.Všichni jsou stejný,není mezi nima žádný rozdíl! Svedou na vás úplně všechno i když jste se o ně prve zastávali.Ten co to nevidí,ten by měl navštívit očního,nebo aby jeho dcera si cikána namluvila!    

ity 21.11.2008 11:32

Re: cikáni

Zásadně s Vámi nesouhlasím. A vím o čem mluvím.Mnoho let jsem pracoval v dětském domově adodnes se pohybuju me zi Romy. Zažil jsem také mnoho negativních věcí o kterých píšete ale také jsem měl možnost dlouhodobě poznat charakterní a pracovité Romy. Nejsem příznivec multikulti společnosti ale Vámi předvedené házení do jednoho pytle je živnou půdou pro ty jásající sjednocené davy nadšeně budující zářné zítřky pod taktovkou osvícené strany.

JP 21.11.2008 11:54

Re: cikáni

V detskych domovech? Romy? Takze jsi nevidel zadne autenticke cikany anebo jsi jim daval neco co oni potrebovali a nikdy si neprestal! Oni umi byt jak med, kdyz neco chteji..hlavne se to tyka penez a jineho prospechu. Ja s nima delam docela casto uz 8 rok a bydlim v lokalite, kde jich je vic nez dost.

Jo mozna par starych cikanu poctivych je, ale nejak moc jich rozhodne nebude a jake splodi potomstvo je predem jasne. Tvuj problem je, ze te zajimaji predne cikani jako obeti, a tak k nim pristupujes. Pro ne jsi ale obet a uzitecny blbec ty a nepreju ti abys na ne byl nekdy odkazany.

ity 21.11.2008 13:05

Re: cikáni

S Romam se setkávám posledních 20 let. Posledních 10 let mimo dětské domovy, na ulicích také ve vězeních.Nevidím je jako oběti a rozhodně nefunguju jako užitečnej blbec. Zažil jsem s nimi dost negativních věcí na to abych si držel nějaké iluze od zeleného stolu. Za ta léta jsem ale také poznal desítky charakterních a poctivých Romů, a to prostě  nechci přehlížet a nemůžu přijmout tohle házení do jednoho pytle. asi tak.

frsi 21.11.2008 12:23

Re: cikáni

pane ,podle toho co píšete,tak jste asi cikán! Že jsem to poznal? Je mi 63,mám věřte s váma opravdu,ale řekl by klasik  opopravdu zkušenost! Vážený, vy si hrajete na něco co nejste,pochopte to! Cikáni jsou nepolepšitelný!!! Oni ví co můžou a to sakra využívají. Opakuji znova opakuji,že jsou všichni stejný! Neuvěřitelně lžou,kradou,ale i mezi sebou! Pane,já s nimi 30!!! let dělal! Vím o čem mluvím!

ity 21.11.2008 12:51

Re: cikáni

Pane, nejsem Róm, Jsem árijský Čech minimálně 4 pokolení zpět blonďák (trochu štrejchlej šedou) s modrejma očima. Jsem konservativec a křesťan chcete-li. Přesto má životní zkušennost mi velí s Vámi naprosto zásadně nesouhlasit.

frsi 21.11.2008 14:19

Re: cikáni

pane vaše životní zkušenosti jsou podivný! Jak jsem prve řekl,buď jste slepec,nebo ty problémy nechcete vidět! Věřte i já byl věřicí,protože jsem z kulacký rodiny. Dnes  nemám potřebu chodit do kostela,protože je plný komunistů! To jsem odbočil,ale zpět k cikánům.Nechápu jaká životní zkušenost vám velí mýti jiný názor. To vám nestačilo kolik argumentů jsem předložil? Znova : lžou,kradou,ubližujou starým lidem jen proto, že jim nechtějí půjčit peníze,který stejně nikdy nevrátí. Jediný co umí je prcat,ale o děti se musí postarat stát. To jsem já,ale i vy! Dokud na děti dostávají prachy,tak je to ok,ale běda kdyby jim děti vzali a tím pádem je konec přídavků,pak by měl práci ombucman a ten je stejně jako vy pomatenej.

mlady k 21.11.2008 17:40

Re: cikáni i bilí

pane myslím že vy jste take pomatený to již vidite komunisty imezi farářamanevímjestli jste urazil víc komunisty nebo  věřící .Ale k věci nemáme jen černé ale i bílé cikány  chtělo by to povolit tělesné tresty  a začít u těch co by za pohlavek hnali rodiče k soudu,rakoska ve škole nikomu z nás starších neuškodila věřím že by udělala pořádek i v prostějovské nemocnici a bez policije.

frsi 21.11.2008 18:10

Re: cikáni i bilí

vážený,měl bych vám říct,že když píšete příspěvek,tak nepíte! To co jste napsal to je zmatený a já tomu nerozumím! Opakuji,je mi 63 a to je myslím dost na to abych mohl říct,že můžu mýt občas pravdu. Komunisti chodí do kostela až teď,když konečně můžou. Já nevím,jak vy do kostela chodíte,ale já nemůžu klečet vedle soudruha,kterej mojeho tátu nazval kulakem a ukradl mu všechno to hovno,kterej ten chudák měl!!! Jestli vy jste zahodil rudou knížku a teď máte modrou,je váš problém.

Sunny 21.11.2008 13:44

Re: cikáni

Tady přeci nejde o "házení do jednoho pytle". Většina lidí si tvoří názor na základě vlastní zkušenosti. Já jsem byla od dětství vychovávána v tom, že lidé jsou si rovni, barva kůže nehraje roli apod. (Matka je dobrá duše a velká idealistka:-)) V obecné rovině tyto principy ctím dodnes a vychovávám v tomto duchu své děti. Vlastní zkušeností jsem však byla donucena k určité korekci, kterou však rovněž musím promítnout do výchovy. Domnívám se, že jde pouze o aplikaci zdravého selského rozumu. Škoda, že tento na vlivných politických pozicích tolik chybí:-/

VL 21.11.2008 12:31

Re: cikáni

Ještě tam mohl pravidelně vidět Giňu juniora, než dostal soudním rozhodnutím podmínku na neoprávněné čerpání sociálních dávek. Pak ho ČT ztáhla z hlavních zpráv a dělá jenom v lokálním zpravodajství ;-)

A neměli kdysi náhodou Veselý, Veselá - Samková a Ščuka nějaké problémy s účetnictvím ROI a vyúčtováním peněz, které poslala nějaká švédská nadace ;-)

Marat 21.11.2008 12:50

Re: cikáni

A mohl by v té TV pracovat bílí,kdyby spáchal a byl potrestán jako ten Giňa? VYLOUČENO ! Giňa je cikán a ty můžou všechno.

ity 21.11.2008 10:37

Tento problém

má v zásadě 2 kořeny  1. Kořen český: aktivně jsme se spolu s nacisty podíleli na genocidě českých Romů (po válce jich zbylo několik set).soužití s nimi nebylo bezproblémové ale bylo kulturně mnohem blíž než se současnými Romy.Současní Romové sem přišli po válce ze Slovenska,Maďarska,Ukrajiny,Rumunska... Jejich zvyklosti a celkový způsob života byl zcela odlišný od našeho.Nad to neuměli Česky a i průměrně ineligentní děti z prvních tříd ve velké míře přecházeli do zvláštních škol, takže si tato komunita nebyla schopna vytvořit vlastní inteligenci a vůdce. Na vině je zcela jistě komunistické školství. Sklízíme co jsme zaseli.

2.kořen Romský : Neúcta ke spravedlnosti a právu. Nejsou jistě sami v této zemi ale je jich procentualně víc než ve většinové společnosti.Levicové smýšlení( mám na něco právo i když pro to nic neudělám), krev je silnější ( Rom se zastane Roma, i když páchá zločin) Pohodlnost a lhostejnost k morální výchově dětí.

My musíme vzít zodpovědnost za naší vinu (maximálně podporovat ty romské rodiny a děti, které se o něco snaží . Romové musí řešit své problémy a za selhávání v soužití s s neromy nést odpovědnost. Problém vlády všeobecně a pravicové zvlášť že rezignuje na vymáhání práva a spravedlnosti (chcete-li podle Bible je to její prioritní úkol "odměňovat dobré a trestat zlé). Nejhlubší kořen těchto našich současných problémů je všeobecně hodnotový. Opustili lsme tři pilíře západní civilizace : Římské právo, Řeckou vzdělanost a především křesŤanskou víru a morálku a propadli jsme bezbřehému konzumismu. To zákonitě nese své důsledky

niky 21.11.2008 10:53

Re: Tento problém

Dotaz: V které zemi si tato komunita byla schopna vytvořit vlastní inteligenci? Vůdce pokud je mi známo mají.

cb 21.11.2008 11:00

Re: Tento problém

Ktera jina komunita si nedokazala vytvorit vlastni inteligenci?

ity 21.11.2008 11:04

Re: Tento problém

Ve Francii,Śpanělsku a Portugalsku jsou organizace, převážně křesťanské, které snesou podle našich měřítek toto označení.Pravda je,že pokud je mi známo nikde nefungují jako reprezentace národa. To ale nic nemění na tom, že mezi Romy jsou organizace,rodiny i jednotlivci, které a jejichž činnost je nutné podpořit. 

Vaněk 21.11.2008 11:15

Re: Tento problém

V české republice jsou rodiny, které řádně pracují, vychovávají děti a platí daně.

TY je třeba podpořit.

ity 21.11.2008 11:34

Re: Tento problém

Naprosto souhlasím, o to tu jde

Vaněk 21.11.2008 11:39

Re: Tento problém

Měl jsem ovšem na mysli VŠECHNY  rodiny.

Bez rozdílu rasy a majetku.

Nevidím důvody podporovat, že se někdo chová řádně jen proto, že má jinou barvu kůže.

ity 21.11.2008 11:49

Re: Tento problém

Já jsem měl na mysli také všechny rodiny.

Ani já nevidím důvod podporovat někoho, jen pro to že má jinou barvu kůže. Jde ovšem o start, někdo toho má naloženo tolik, že se nezvedne ani když se rozběhne jak nejrychleš může. V naší společnosti ovšem barva kůže je ňáký to kilo navíc. Bohužel.

litops 21.11.2008 12:34

Re: Tento problém

Takovýchto rodin je naprosté mimimu, válcují je ti, kteří nepracují, neposílají děti za vzděláním a pod.

VL 21.11.2008 12:36

Re: Tento problém

Tyto rodiny ovšem většinou ani nepotřebují podpořit. Ty potřebují jedinou věc, zajistit dodržování zákonů, které je mají chránit.

Vaněk 21.11.2008 11:17

Re: Tento problém

Jinak jsem rád, že je tu někdo, kdo našel konečné řešení cikánské otázky. Zde víru v jednoho z mnoha bohů.

Jsem rád, že v zemích, kde jsou u vlády a mají prakticky 100% zastoupení v obyvatelstvu ctitelé křesťanské verze bohů, problémy s cikány vyřešili a hledí směle k světlým zítřkům hned po smrti, kdy budou spaseni.

Ypsilon 21.11.2008 11:49

Re: Tento problém

Ač jsem přímo programový neznaboh, tak v mém rodném městečku mezi cikánskou komunitou působí pravoslavná církev  a ten kněz je docela úspěšný. Prostě je tou  Autoritou, kterou jsou jeho ovečky ochotny poslechnout.

ity 21.11.2008 12:11

Re: Tento problém

I já jsem rád milí Vaňku, že se našel někdo,kdo v jedné půlce věty do hloubky vyjádřil podstatu křesťanství. Nechci se tu pouštět do theologických diskusí. Křesťanem rozumím člověka který má osobní vztah s Ježíšem Kristem a následuje Jej v praktickém životě.Církev vynechme. Na světě neexistuje země,kde by pouze křesťané byli u vlády a měly 100 proc.zastoupení v obyvatelstvu. Rovněž z této perspektivy neexistuje žádná cikánská otázka. Realita je, že když Rom a kterýkoliv jiný člověk se stane křesťanem podle výše zmíněné minidefinice, tak zcela zásadně změní své chování ( můžete tomu říkat třeba spása před smrtí). Znám takových Romů desítky. Jeden takový 58  letý mi pomáhá při rekonstrukci domu, přesto že má uřízlé prsty na ruce (stalo se mu to v zaměstnání,světe div se)a mohl by odpočívat na inv.důchodu.Pracuje takhle již 9.měsíc a zcela zadarmo ! Vím, že je to vyjímka a velmi si ho vážím.

Marat 21.11.2008 12:57

Re: Tento problém

Nejsem pohan ani muslím,nejsem ani členem jiné círke,ale na křesťanství bych při takové věci nespoléhal.Mexičtí lupiči i jiní,před loupežnou výpravou,kde hodlali všechny oběti podřezat,šli nejprvé dokostela.Pokorně se modlili a té sádrové nebo dřevěná pannece Marií slibili podíl z lupu a opravdu se s ní dělili.

ity 21.11.2008 13:14

Re: Tento problém

Já také nespoléhám na křesťanství ale na Boha a vtom je fakt rozdíl

ity 21.11.2008 12:41

Re: Tento problém

Jsem také velmi rád, že se našel někdo kdo v půlce věty vyjádřil podstatu křesťanství.Nechci se pouštět do teologických diskuzí. Křesťanem rozumím člověka, který má osobní vztah s Ježíšem Kristem a následuje Jej v praktickém životě.Církev vynechme. Z tohoto úhlu pohledu žádná země se 100 proc.vlády a obyvatelstvem neexistuje. Rovněž žádná cikánská otázka neexistuje. Existuje jen otázka osobní odpovědnosti člověka vůči svému Stvořiteli a vůči svým bližním. Realitou je,že stane - li se Rom a kterýkoli jiný člověk křesťanem podle výše zmíněné minidefinice má to zásadní vliv na jeho chování vůči druhým lidem.