29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
cicero.jan 20.12.2008 10:13

Re: Podobným

Pravda, a když lid zvítězil pod vedením komunistů tak z Vietnamu utíká kdo může. My dokonce to u nás můžeme vidět na vlastní oči.

Lubomír 21.12.2008 0:29

Re: Podobným

Z hlediska vyššího principu mravního není zabití komunisty zločinem!!!

Huaskaran 20.12.2008 17:10

Re: Podobným

Ty pitomče, zkus to vysvětlit těm , kterým se říká "vietnames boat people", asi by tě hnali svinským krokem. Proč myslíš, že utíkali ze země, ve které vyhráli válku komunisté? Při takové míře stupidity odmítám uplatňovat slušné vykání. Svatá prostoto!

Kenavp 20.12.2008 23:32

Re: Podobným

Blbče, ve Vietnamu šlo o zadržování komunismu. Zaplať pánbůh za to, že USA byli ochotny tu práci i v náš prospěch dělat. Jinak by komunismus zlikvidoval a přivedl do hladomoru půlku světa.

cicero.jan 20.12.2008 9:52

Naši furianti v parlamentu.

Již delší dobu předvádí náš parlament parafrázi Stroupežnického hry "Naši furianti". Zatím co ve hře šlo o to, kdo zaplatí punč, tady jde nejen o životy vojáků a i prestiž státu. Kdo by stál o spolupráci s partnerem, který se chová podle toho, jaká je konstelace sebestředných hádavých strejců v parlamentu. Není se co divit, že chování ostatních států vůči nám je povýšenecké, vždyť děláme všechno pro to, aby se utvrdili v přesvědčení, že si neumíme vládnout a že se u nás dá koupit naprosto vše.

raja 20.12.2008 9:52

trochu historie

Nechci se vůbec vyjadřovat ke včerejšímu hlasování. Chtěl bych se jen tochu zamyslet nad úspěšnosti pokusů o ovládnutí uměle vytvořeného kmenového státu kterému říkáme Afganistám. Poslední, komu se to podařilo, i když ne úplně, byl Čingizchán ovšem za cenu totálně " spálené země" kdyklid byl klid mrtvé země. A pak už všichni odešli jako zpráskání psi. Můžeme pokračocat od Timura Melika, přes Angličany, Rusy a.t.d. . Opravdu si myslíme, že lze vojensky ovládnout stát, který je de facto jen kmenovým soustátím, kde vládne náboženská, kmenová i osobní nenávist. No nevím, ale pokud bychom nenásledovali Čingizchána tak to vidím velice špatně. Zamysleme se.?

Němek 20.12.2008 11:48

Re: trochu historie

Souhlas. Nemohu pochopit, že tak profesionální tými "odborníků" kolem Bushe neviděly to, co viděl každý normální civil, že totiž žádná taková agrese se na cizím území nedá vyhrát. A kolik už jich bylo. Ale ono jim nejde o žádnou demokracii, to jsou jen bláboly pro hloupé voliče. Jde především o velké zisky zbrojařských monopolů; je potřeba čas od času vytřískat starou munici, aby se dala vyrábět nová. Cožpak to naši geniální politici nevidí? Ale vidí. Jenže jejich přesvědčení je vždy v souladu s jejich naditými peněženkami. Dělat se s tím v podstatě nedá nic. Ona totiž každá moc korumpuje (což říkal nejen Václav Havel, který chtěl zrušit Varšavskou smlouvu i NATO, ale jako mocný dospěl k "moudřejšímu" přesvědčení, totiž že může být i humanitární bombardování - což by  moudrého člověka nemělo ani napadnout) a když vyměníme jedny, druzí se u moci budou chovat stejně. Je to jistá zákonitost v politických systémech, které se v Evropě zabydlely. Protože si ti nahoře dobře uvědomili nezvratnost tohoto trendu, snaží se alespoň využít příležitosti ve svůj prospěch. Co jiného jim zbývá?

Ludva 20.12.2008 8:52

Stejně jsme jen stafáž USA,

Aby jejich vojenské zájmy vypadaly aspoň trochu věrohodně, tak potřebují takové užitečné idioty, jako jsme my. Jsme okupanti v zemi, kde nemáme co dělat. Stejně tam o naši "pomoc" nestojí.

Bloud 20.12.2008 9:09

Re: Stejně jsme jen stafáž USA,

Máte pravdu. My o pomoc Talibanu taky nestojíme. Ale až  z Afghanistánu odejde za nadšeného potlesku všech bojovníků za mír poslední západní voják, Taliban a jemu podobní začnou ochotně pomáhat nám. Svými humánními metodami a ve jménu svého smířlivého náboženství. A za čas zase povoláme nějaké mladé muže do zbraně a začneme ten problém řešit znovu pěkně od začátku. Akorát že bojová linie nebude v afghánských horách, ale v Evropě. Smrt americkému imperialismu a Míru zdar, jak jinak.

Ludva 20.12.2008 9:14

Re: Stejně jsme jen stafáž USA,

Můžete mít pravdu, ale pak ta obrana bude zcela legitimní. Preventivně někoho vyvraždit, to má být postoj civilizovaných států ? Když Vám jde o lidi, tak proč jsme nezasáhli třeba ve Rwandě, kde vyvraždili stovky tisíc lidí.

Bloud 20.12.2008 9:22

Re: Stejně jsme jen stafáž USA,

USA někde někoho vyvražďují ? Válka je hnus a umírají často nevinní. Ale tak zhovadile jako například chrabří rusáci v Čečně ta američané opravdu neumí. Rwanda ?  Neřešila to náhodou OSN ? Nedopadlo to, viďte ? No jak by mohlo, když k tvrdé vojenské akci, která je občas potřeba, když všechny ostatní metody selhávají, máme zase jenom ty dobře vycvičené a vyzbrojené amíky, kteří jsou asi jediní schopni opravdu bojovat za tu naši zlenivělou a rozmazlenou západní civilizaci.;-)

Hans 20.12.2008 10:38

Re: Stejně jsme jen stafáž USA,

Nomen omen;-D

zajda 20.12.2008 9:15

Re: Stejně jsme jen stafáž USA,

R^ Co ty tisíce mladých mužů, kteří neumí nic jiného než střílet na jiné, budou dělat? Žeby pracovat na horských políčkách nebo je jejich vůdci přesunou na jinou bojovou linii, třeba izraelsko-arabskou či pákistánsko-indickou nebo dárfúrskou?

Bloud 20.12.2008 9:24

Re: Stejně jsme jen stafáž USA,

Ano, tam všude najdou islámští bojovníci své nové uplatnění v boji za svou svatou věc. Ale nebojte, i na nás v Evropě něco zbude. Zdroje jsou !:-D

Ludva 20.12.2008 9:33

Re: Stejně jsme jen stafáž USA,

Muslimů je v Evropě několik desítek miliónů. Ten proces nezastavíte válkou v Afghánistanu. Podle mě bylo lepší nechat jejich státy v blahém středověku, než je vytahovat za cenu našich životů na naši úroveň.

Bloud 20.12.2008 9:49

Re: Stejně jsme jen stafáž USA,

Problém je ten, že oni chtějí a musejí expandova, aby přežili. Oni musejí mít nepřítele a s ním bojovat, aby svým poddaným mohli ozřejmit, proč musejí žít v bídě a nepohodlí, když jinde lidé žijí v pro ně nepředstavitelném přepychu. Musejí mít nepřítele, aby tomu stádu pod sebou mohli vládnout. Až budou mít místo stáda pod sebou občany se svými právy, tak skončí. A oni nechtějí končit, jim se to líbí, víte ? Ten vzorec chování byl a stále je ve všech totalitách stejný. Jiné jsou pouze kulisy, ale o ty nejde. Jde o to ovládat. A Džihádisté znají pouze jednu metodu. Je poněkud středověká. Ta potenciální pátá kolona v podobě muslimských přistěhovalců tu situaci jenom zhoršuje, protože je to velmi přitažlivá cílová skupina pro všechny pravověrné vykladače koránu a bůh ví čeho ještě. Ale pojďme se přestat vojensky angažovat ve stylu USA a nechme tyto líbezné oblasti a mírumilovné vůdce  jejich přirozenému a zdravému vývoji. To bude za pár let příjemné překvapení.

callout 20.12.2008 11:47

Re: Stejně jsme jen stafáž USA,

to je přesně jako kdyby v roce 1933 utnuly západní demokracie tipec Hitlerovi - nestalo se, nakonec se tak stalo za cenu nekonečně větší později...Ale vysvětlujte toto dnešním mladým, neuvěří vám, myslí si že malujete čerty na zed.

Marat 20.12.2008 12:26

Re: Stejně jsme jen stafáž USA,

To nevysvětlíte ani starým.Vysvětlovat něco levičákum,by bylo námohou marnou.Zvláště čechum z níchž jsou více jak tři čtvrtiny zblblé více jak stoletou propagandou.

Ludva 20.12.2008 13:14

Re: Stejně jsme jen stafáž USA,

Ten názor je legrační od přezdívky Marat,  že ano Vy starý revolucionáři ;-D

Eva D. 20.12.2008 15:36

Re: Stejně jsme jen stafáž USA,

R^

Kenavp 20.12.2008 23:40

Re: Stejně jsme jen stafáž USA,

Idi/ote.

vašek 20.12.2008 8:51

válka v Afganistánu

Opilec Bush,který pije opět denně litr alkoholu,jak píší naše listy, se spálil už párkrát,viz Irák a jeho atomové zbraně,které byly jen v opilé hlavě Bushe,a Afganistán bude horší než Irák,tam nikdy žádná vojska nezvítězila.Ze sovětské zadnice jsme hbitě vlezli do zadnice Americké.V.

zajda 20.12.2008 9:18

Re: válka v Afganistánu

Když jsme lezli do sověstské zadnice, tak jste držel hubu a krok a stál v té frontě lezců do řitě. Dnes je z Vás hrdina, anonymní a sprostý.

Informace naších listů si doporučuji ověřit v zahraničním tisku. A ty z Blistů rovnou ignorovat.

Braník 20.12.2008 14:42

Re: Ze sovětské zadnice jsme hbitě vlezli do zadnice Americké

jsme hbitě vlezli -takze vas tech a-alpinistu je vice?!A o 'opilci Bushovi' pise zrovna nejaky cesky 'Vasek', Pepik ci Honza, ktery je nekolikanasobnym mistrem sveta v konzumaci piva. Hezky zertik...

Eva D. 20.12.2008 15:34

Re: Ze sovětské zadnice jsme hbitě vlezli do zadnice Americké

Braníku, R^R^R^

Kenavp 20.12.2008 23:46

Re: válka v Afganistánu

Vašku, ty blbče, neměl by si místo utrácení času v těchto diskuzích dohánět vzdělání? Ty hovadiny co píšeš nejsou ke čtení.

Lubomír 21.12.2008 0:56

Re: válka v Afganistánu

Raději si zazpívej s Evou!!

vašek 20.12.2008 8:44

okupanti

Kdyby došlo k napadení našeho státu,nikdy by NATO nevstoupilo do válečného konfliktu s Ruskem.Tak si laskavě nechte své bláboly pro děti prvních tříd.V.

Magor Milda 20.12.2008 9:18

Vašek a okupanti

To je také důvod, proč máme mít tu radarovou základnu v Brdech. Zvyšuje to naši bezpečnost, protože Nato a to je také USA v tom jsou zaangažovány také. Kdyby v Gruzii měli třeba takovéto zařízení, rozmyslili by si ruští agresoři dvakrát, zda tam můžou jet jen tak na výlet.

jo jo 20.12.2008 8:33

paroubek? co to je za SHIT ????

;-)