1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Stredocech 1.3.2006 8:27

jistě, ale KDO všechno se na tom pakuje?

Nedávno bylo v Lidových novinách, že si lékaři jedné brněnské nemocnice rozdělili ve mzdách třetinu "úspor," které vytvořili tím, že ODLOŽILI část neakutních operací.
 
janci 1.3.2006 9:09

Re: jistě, ale KDO všechno se na tom pakuje?

Na druhou stranu - proc by mel personal ze sveho dotovat provoz? A jak dlouho? vy byste to delal?
Ladislav N. 1.3.2006 11:43

Re: Re: jistě, ale KDO všechno se na tom pakuje?

Podle vás je tedy "logickým řešením" zavřít 600 lůžek, odložit operace na neurčito a třetinu vzniklé "úspory" si vyplatit na mzdách? (Viz příklad Brno-Bohunice)
IS 1.3.2006 10:23

Re: jistě, ale KDO všechno se na tom pakuje?

Stredocechu, ono to vyšlo asi 200 Kč hrubého na osobu. Jak asi jásali.
pavel 99 1.3.2006 10:36

Re: Re: jistě, ale KDO všechno se na tom pakuje?

kdyby těch paientů neošetřili víc, mohli mít i odměny větší - to je skvělý systém, co?
Doktor 1.3.2006 3:31

Výzva diskutujícím (na dobrou noc)

Prosím všechny diskutující, kteří mají potřebu se vyjadřovat k problematice neziskových nemocnic, aby si nejprve přečetli návrh zákona, tak jak ho schválila Poslanecká sněmovna. K disposici na http://www.psp.cz/forms/tmp_sqw/4c250003.doc . To by mohlo tento webový prostor ušetřit mnoha nesmyslných výkřiků.
Slava 1.3.2006 3:12

Správně, zdravotnické akciovky si rozvracet nedáme!

Další tržní komsomolec vyplodil skvostnou agitku - jako z modrého "Rudého práva". Jenom neosvětlil jak dosáhnout toho, aby to s akciovými nemocnicemi nedopadlo jako s kampeličkami, které neviditelná ruka trhu neuřídila, nýbrž rozkradla. Ani nenaznačil, co s pacienty, které tak jako v Plzeňském kraji akciové nemocnice třídí na ziskové a neziskové a ty druhé odesílá do neakciových zařízení.  Současnou podobu zdravotnictví v zásadě vymyslela ODS, těžko uvěřit, že by se jí to napodruhé povedlo lépe.
Ladislav N. 1.3.2006 3:18

Re: Správně, zdravotnické akciovky si rozvracet nedáme!

Další trouba, co neumí číst ani počítat.... Pro kampeličky a jejich vznik hlasovali socialisté, ODS byla zčásti proti, zejména Klaus.
 
Zdravotnictví už 8 let (tedy podstatně déle než ODS) "řídí" vláda ČSSD a její slavní ministři. Blběji než oni to zatím nikdo nedokázal. Může to ještě někdo "řídit" hůř, než ČSSD? 
Slava 1.3.2006 3:27

Re: Re: Správně, zdravotnické akciovky si rozvracet nedáme!

Další trouba, co nemá paměť. Podívejte se na stenozáznamy v PSP.  Tolik ke kampeličkám, byť šlo jen o příměr a lze nabídnout jiné. Socialisté sice osm let řídí zdravotnictví, ale ve formátu, jaký mu vtiskla ODS, s tím se dá opravdu těžkou hnout. A k vaší poslední otázce - ano, může, např. takový Rubáš, kterému, byť si to nejspíš nepamatujete, se říkal "Rubáš českého zdravotnictví". S pozdravem akciovému kapitálu zdar, Slava.
Ladislav N. 1.3.2006 3:34

Re: Socialisté sice osm let řídí zdravotnictví, ale ve formátu, jaký mu vtiskla ODS, s tím se dá opravdu těžkou hnout.

Chcete říct, že komunisté  z ČSSD jsou tak neschopní, že za 8 let své vlády nebyli s to hnout českým zdravotnictvím?  A co tedy nabízíte do příštího volebního období? Totéž?
Slava 1.3.2006 11:47

Re: Re: Socialisté sice osm let řídí zdravotnictví, ale ve formátu, jaký mu vtiskla ODS, s tím se dá opravdu těžkou hnout.

Nic nenabízím, nejsem politik, NEJSEM ve straně. Faktem je, že teď se něco děje, po dlouhé době, a to se vám nelíbí. Mně se zase nelíbí to, co nabízí ODS. Jako potenciální pacient na tom nic nezískám, jako plátce daně na tom nutně prodělám.
Ladislav N. 1.3.2006 12:26

Re: Faktem je, že teď se něco děje, po dlouhé době, a to se vám nelíbí.

Nelíbí.  Komu by se líbily LŽI MUDr Ratha a jeho nesmyslné zásahy do financování zdravotnictví nebo úplatky, které pravděpodobně provázejí jeho kariéru už od působení v LOK a ČLK?
H.K. 1.3.2006 17:34

Re: Re: Re: Socialisté sice osm let řídí zdravotnictví, ale ve formátu, jaký mu vtiskla ODS, s tím se dá opravdu těžkou hnout.

Přesně tak. Dvě volební období nic, jenom dluhy a těď těsně před volbami pěkný randál.
tatina 1.3.2006 8:26

Re: Re: Re: Správně, zdravotnické akciovky si rozvracet nedáme!

Lepší vyznamenání jste ČSSD ani dát nemohl.Napsal jste to přesně v té rovině,jako když si koupíte barák,8 let v něm bydlíte,ale stále nadáváte na původního majitele,že Vám začalo do něj téci.Je to jen Vaše neschopnost,že jste si tu střechu nespravil.Vám by se ale líbilo,kdyby tu střechu za své spravil bývalí majitel.Typicky socialistické.
Slava 1.3.2006 11:59

Re: Re: Re: Re: Správně, zdravotnické akciovky si rozvracet nedáme!

Tatino, protřete si oči, právě teď jde přece o to, abych použil vašeho příměru, že tu střechu někdo opravuje. Jenže vaše logika je: udělejte něco, ať  do baráku neteče, ale na střechu nám nesahejte.
Vašek 1.3.2006 15:47

Re: Re: Re: Re: Re: Správně, zdravotnické akciovky si rozvracet nedáme!

Když už jsme u příměru k té střeše, tak on tu střechu začal opravovat v obddobí dešťů a nejdřív sundal krytinu a shání materiál na opravu. Ale vůbec ho nenapadlo, že by tu stavbu měl provizirně zakrýt..
Jirka 1.3.2006 9:00

Re: Re: Správně, zdravotnické akciovky si rozvracet nedáme!

poslanec ODS Mandelík vypotil zákon o Kampeličkách
Ladislav N. 1.3.2006 11:47

Re: Re: Re: Správně, zdravotnické akciovky si rozvracet nedáme!

A hlasování v parlamentu dopadlo jak?
janabok 1.3.2006 2:50

IS - na dobrou noc

absolutně mi nevadí diskuse s človíčkem infikovaným socialismem - skoro vše se dá léčit (popř argumenty vysvětlit)....
 
komunistu přesvědčit (byť) argumenty nelze - je to komunista...
 
Mrchožrout 1.3.2006 2:36

Jasně, že ODS to dělá ouplně nejlíp.

Podíly z transformací jézetdé, kde pořád nemáme penízky, co nám soudruzi vzali, kupónovka s akciema, pro který neplatily žádný pravidla akciovýho trhu,  a teďka nemocnice jako akciovky, další hit z dílny modrých šmolek.
Nika 1.3.2006 2:44

Re: Jasně, že ODS to dělá ouplně nejlíp.

No Mrchožroute, jestli čekáte, že ty peníze z JZD dostanete od socanů, tak to radši nezadržujte dech...
Mrchožrout 1.3.2006 2:48

Re: Re: Jasně, že ODS to dělá ouplně nejlíp.

Ale socani jézetdé netransformovali, proč bych to měl čekat imrvére zrovna od nich?Začínaj transformovat špitály a nedávají do nich ani kačku ze svýho, jakpak to asi dopadne, he?
tatina 1.3.2006 8:29

Re: Re: Re: Jasně, že ODS to dělá ouplně nejlíp.

JZD transormovala KDU-ČSL,když už chcete něco tvrdit.Že Vy socialisti nic nedovedete spravit.Jedině tak udržovat,ať už je to v dobrém stavu,nebo ve špatném.Ono by to chtělo taky přijít s něčím novým,ale to bych chtěl asi moc po těch socialistech,že?
Šumavák 1.3.2006 2:51

Mrchožroute, co se Vám na nemocnicích jako a. s. nelíbí?

Já bych si hned pár akcií své nemocnice koupil a jako akcionář kontroloval , jak hospodaří. A jako akcionář tam vyžadoval pořádnou péči! Vy ne? Vy radši do nemocnice kde není na záchodě papír a každá uklízečka Vám řekne, že do toho nemáte co kecat? Jo, to pak chápu, proč jsou tam ty hnědé šmouhy po zdi. To od Vás , že?
IS 1.3.2006 3:08

Re: vytěsnění malých akcionářů?

Šumaváku, cožpak vám není známa možnost tzv. "vytěsnění" malých akcionářů. Vaše akcie se vykoupí za nadiktovanou cenu a můžete nemocnice ovládat asi jako let raketoplánů na Mars. A to ještě v případě, že by akcie byly obchodovatelné, což není zaručeno. 
Mrchožrout 1.3.2006 3:09

Re: Mrchožroute, co se Vám na nemocnicích jako a. s. nelíbí?

Kdo Vám v tom brání?Ty akcie si kupte, nejlépe v listinné podobě, ať je pak na tom hajzlíku můžete rovnou spláchnout, až Vás převezou jako minoritu.A vůbec, pročpak se nedaj koupit už teďka?Nebo ste na nějakém spodním stupínku a eště ste se nedostal k lizu?
Šumavák 1.3.2006 2:27

Mimochodem, IS , už Vám dal někdo ten sporák?

Nebo ještě pořád nemáte na čem vařit? No jo, to asi jo, když tady vaříte z vody.
IS 1.3.2006 2:54

Re: Mimochodem, IS , už Vám dal někdo ten sporák?

To byl příběh mého známého. IS se změnil živelně na kolektivní sdružení po úmrtí významného přispivatele. Sporák byl dodán poté, co došlo k menší explosi a ve věci se angažoval inspekční orgán. Majitel-obec se hájil tím, že ho známý neupozornil, dávno by by sporák vyměnil. Že jde o sporák snad 25 let starý, ho nevzrušovalo.  Bohužel majitelé domů reagují někdy až když hrozí havárie a jsou ohroženy životy.  Nic zvláštního, distributorům léčiv na životech nemocných také nezáleží, více je zajímá korupce nebo zvýhodňování věřitele.
Ladislav N. 1.3.2006 3:13

Re: rudé bláboly komunist(k)y "IS"...

Ach, zase ty vaše komunistické lži!  Distributoři nejsou dobročinné společnosti, dopravují léky od výrobce ke spotřebiteli a bez peněz inkasovaných za léky by nemohli existovat. S nemocnými nemají bezprostředně nic společného a je věcí nemocnic, jak si léky opatří.
 
Už vám několikrát (naposledy včera Andy ?) bylo doporučeno, pokud vám na pacientech předlužených nemocnic opravdu záleží,  abyste vzala své úspory a nemocnicím je půjčila na dobu, až budou ochotny/schopny vám je splatit. Že je raději vložíte na termínovaný vklad do banky?  To už je vaše věc. Když vám na pacientech nezáleží...
Stredocech 1.3.2006 8:25

Pokud se Vám zdá, že si distributoři počínají zle, nic Vám

nebrání tyto pohledávky od nich odkoupit. Třeba Vám dají slevu. Nebo se na to samozřejmě můžete složit, ty dluhy jsou 200 Kč na obyvatele, včera jsem v lékárně doplácel dvojnásobek, z toho min. 70 Kč prokazatelně vinou Ratha (před ním ten doplatek nebyl).
Přímo mě fascinuje, že nejste schopen pochopit, že distributoři nemohou dodávat na dluh věčně, neboť musí platit výrobcům. A JEJICH případné dluhy stát nezaplatí.