30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

EVROPA: Polsko a falešné směřování EU

Válka na Ukrajině odhalila pravdu o Evropě. Mnozí evropští představitelé se nechali zlákat Vladimírem Putinem a dnes jsou v šoku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Tichý 10.8.2022 7:16

Dobry proslov!

P. Dvořák 10.8.2022 7:11

Souhlasím s první větou: "Válka na Ukrajině odhalila pravdu o Rusku."

To se musí spojit půlmiliardová Evropa s 340 milionovými USA, které už tam zcela otevřeně válčí, neboť dodávají systémy, zaměřují i řídí tyto systémy a prostřednictvím ukrajinských panáčků je i odpalují. K tomu použít 40 milionovou zbídačenou a zkorumpovanou Ukrajinu, aby ti všichni byli schopni alespoň zpomalit 150 milionové Rusko v jejich agresivní válce.

Tak nějak tuším, že umí víc, než nevyrobit budík.

R. Tichý 10.8.2022 7:18

Rusaci jsou darebaci, kteri napadli Ukrajinu. Ukrajina ma pravo branit se vsemi prostredky!

Rusaci umi vyrabet jen zbrane a navic pouze nektere, zejmena podle starych planu. Novou techniku nejsou schopni zavest do seriove vyroby!

P. Dvořák 10.8.2022 7:38

To nic nemění na tom, co jsem napsal.

V. Kuhaj 10.8.2022 8:06

No, krýt se obytnými budovami a civilními cíli je zajímavý prostředek, jen což. Další neobvyklý prostředek je, že Ukrajina (!) vypnula ropovod Družba. Co přijde příště raketový útok HIMARS na jadernou elektrárnu, kterou se kryjí pro změnu Rusové?! Co je to "všemi prostředky"?!

F. Kusák 10.8.2022 7:11

A k sankcím samotným. Že to Rusům působí vážné technologické potíže? No něco divu. Vždyť mnoho let Německo, ale nejen to, praktikovalo s Ruskem politiků výměny německé technologie za suroviny. Jen nevím, koho embargo více poškodí.

J. Krásenský 10.8.2022 7:56

Sankce můžou mít i velmi pozitivní vliv. Odejdou-li velké západní firmy, uvolní se trh pro rozvoj místního podnikání, které dusila právě ta silná zahraniční konkurence. A to může posílit sankcionováno u zemi. Záleží, zda využijí příležitost.

F. Kusák 10.8.2022 7:03

Tak víceméně souhlasím, tedy já a část společnosti. Jenže více Čechů asi podlehla pragmatickému řešení, proto se naše ekonomika tak mohutně propojila s tou německou, a v podstatě i s rakouskou, novým anšlusem napojenou opět na Německo. A kam směřovaly snahy Německa? Hlavně Čína a Rusko. I my jsme se vezli na vlnách kvazi prosperity a falešné humanity. Teď každý vidí, že to byla chyba, nicht wahr. Ano byla, ale většiny společnosti. Jak řešit nastalou situaci? Postupně omezit naší spolupráci s Německem. Ovšem jak a s kým, je složité a vyžaduje to mnoho námahy. A jsme toho vůbec schopni. NATO je zcela jistě přežitek. Mělo chránit hlavně západní Evropu před komunizmem a bylo rovnováhou Varšavské smlouvě. Takže měla by vzniknout zcela nová vojenská aliance, jinak koncipována a s jiným posláním.

F. De Winter 10.8.2022 7:22

Přerušovat spolupráci s Německem je hloupost, naopak je třeba spolupráci rozšířit i na ostatní.

F. Kusák 10.8.2022 7:44

No nevím, co je lepší. Tak moudrý nejsem. Ale znáte to: "spolu chyceni, spolu pověšeni". A pokud bude spolupráce s Čínou a Ruskem výrazně omezena, k tomu postupný úpadek německého průmyslu (ten má mnoho důvodů), pak je otázka, jestli si Německo udrží tak vysokou prosperitu.

M. Šurgot 10.8.2022 6:28

Diskutujici rusky kolaborant Grundmann svou odpornou mystifikaci podporuje Putinovy lzi o tom, ze Zapad ho donutil vstoupit okovanou vojenskou botou na Ukrajinu. Navic Grundmann, jako kazdy patolizal, musi byt papezstejsi nez papez, takze se dnes obul do Polska, ktere je dlouhodobe trnem v oku Putina s Lukasenkem, a tvrdi, ze za valku na Ukrajine vlastne muze Polsko.

Kdybychom pristoupili na Grundmannovy argumenty, museli bychom ve finale hluboce smeknout nad polskou vykonnosti. Nejen ze Polsko donutilo Rusko k agresivni valce na Ukrajine, Polsko dokonce donutilo Finsko se Svedskem, aby po desetiletich neutrality pozadaly o vstup do NATO! Pricemz svou neutralitu tyto zeme udrzovaly po celou studenou valku, kdy Sovetsky svaz tvrde souperil se Zapadem o ovladnuti cele Evropy a ve vyhledu i sveta. Nicmene neni divu, ze za studene valky udrzely svou neutralitu. Tehdy bylo totiz Polsko, podle Grundmannovy logiky, prece podrizeno Sovetskemu svazu a nemohlo skodit cele Evrope a Rusku, tak jako dnes. 8-o;-D

R. Langer 10.8.2022 6:55

Takže teď máme lézt pro změnu do prdele Polsku?

Ještě před pár měsíci to byli přece zrádci evropských hodnot, pokud se dobře pamatuji.

Fakt v tom máte hokej, soudruzi! ;-D

M. Šurgot 10.8.2022 7:11

To ale, soudruhu, pod mym prispevkem placete nejen na spatnem hrobe, ale dokonce na uplne jinem hrbitove...

Ani jsem nenaznacil to, co pisete....

R. Langer 10.8.2022 6:02

No, škoda že tohle tady píšu minimálně posledních 10 let (spíš 15), o Putinově děvence, soudružce Merkelové z NDR. Celou dobu říkám, ať se na ty Němčoury vys*reme. To jsem ovšem byl odporný proti EUrounijní trol, a soudružka Merkelbába byla hvězda.

Ovšem dneska, když říkám, ať si svoje vztahy s Ruskem uspořádáme sami, a ne podle soudružky Merkelové z NDR, tak jsem pro změnu proti EUrounijní proruský trol, a soudružka Merkelbába je furt hvězda.

Tedy zejména pro místní bolševiky z Brusele. Tak vám říkám, soudruzi, běžte už konečně DO PRDELE! :-P

K. Zangl 10.8.2022 6:16

R^

R. Tichý 10.8.2022 7:20

Myslite jako vydat Ukrajinu rusakum?

Tak to jdi do (_!_) ty, soudruhu :-D

V. Kuhaj 10.8.2022 8:08

Ne. Odpojit ji od přístrojů, to bude úplně stačit.

J. Ganaur 10.8.2022 9:07

Tak to vezměte Langra za ruku a jděte spolu to putinele!:-P:-P:-P

R. Langer 10.8.2022 17:34

Tam si běž sám, Gaunere! ;-D

L. Novák 10.8.2022 5:04

Pěkné shrnutí současného stavu. R^

Legrace bude, až sem nastoupí celá ;-O Putinova trubačská garda, ne jenom Grundmann s Kostelanským... ;-D

M. Krátký 10.8.2022 1:02

Připodělaní Trubci ( i trubky ), kteří vedou EU - potažmo i její členské státy jenom kecají nesmysly a podle toho to vypadá i s námi - tato noc nebude krátká - bratříčku - zavírej vrátka !!!!!!

K. Machala 10.8.2022 1:02

Morawiecki má naprostou pravdu, jak směrem na východ, tak i do Berlína/Bruselu. Pro české zájmy je nejlepší přítel Polsko, ne krvavá Moskva a ne Berlín likvidující energetickou prosperizu Evropy.

V. Mokrý 10.8.2022 6:48

Nepřechválit ty katolický pšonky.

M. Grundmann 10.8.2022 0:37

Polsko je dlouhodobým hlavním nepřítelem Ruska v Evropě a výrazným způsobem se zasloužilo na špatných vztazích Ruska a Západu. Polsko se 30 let snaží izolovat Rusko od zbytku Evropy a vytvořit Evropu bez Ruska. Polsko bylo rovněž hlavní silou v Evropě, která se stavěla proti partnerství pro mír a která usilovala o konfrontační rozšiřování NATO na východ.

Polsku se podařilo dosáhnout toho, co od samého počátku chtělo. Takže by mělo být spokojené a ne vše kritizovat. Nyní pokračuje v konfrontačním kurzu a chce dotáhnout své protiruské tažení až do vítězného konce.

K. Machala 10.8.2022 1:07

Na špatných vztazích má zásluhu z 90 % krvavý děd z KGB. Kupodivu vůči němu vrní jak rudí, tak i někteří z údajně opačné straby spektra, sle i někteří socdem a někteři konzervativci. Což nejde vymyslet, je to tak divné, že to může dokázat jen umná propaganda, které sedli na lep někteří lidi odleva doprava.

J. Lukavsky 10.8.2022 19:31

No nějak se mi nechce věřit, že by Polsko stálo za tím, že snad všechny země, které dříve byly součástí SSSR (kde tak vólno dyšet čelověk...) a Varšavské smlouvy se tak zuřivě cpou do NATO. Co za tím může být? I takové Finsko, Švédsko? No jestli je Rusko zářivým idolem ke kterému vzhlíží celá zeměkoule... proč se tedy do těch krachujících a hnusných USA kdekdo cpe? Proč se Mexiko, Afrika... nehrnou do Ruska? Má spousty země, nekonečné zásoby surovin, prostě neomezený potenciál pro rozvoj. J.L. end

M. Grundmann 10.8.2022 21:18

Ale já jsem nikdy netvrdil, že jsou lidé z východní Evropy k Rusku nepřátelští nedobrovolně. Dobrovolnost či nedobrovolnost na nepřátelství nic nemění. Říkám jenom, že tento přístup k Rusku, třebas i dobrovolný nebo chtěný, udělal z Ruska to, co je teď.

J. Kostelanský 10.8.2022 0:30

"Díky dodávkám techniky v měřítku, které je – soudě podle schopností Západu – stále relativně malé, začala Ukrajina obracet směr této války."

Válka na Ukrajině zcela jistě vejde do dějin válečnictví. Jen ne takovým způsobem jako by si Západ přál. :-)

Zelenskij a jeho tým vytvořili na Ukrajině fiktivní armádu, fiktivní vojáky a fiktivní vítězství. S cílem ukázat, jak je Ukrajina silná, aby ji Západ Západ dál posílal miliardy dolarů a eur. Z nich většina končí všude možně jen ne tam, kdy by měla...

Podle posledních proruských hoaxů prý celá třetina ukrajinských tankových brigád existuje jen na papíře. Ale tito papíroví vojáci dosahují velkých vítězství. :-)

Ono se pak nelze divit, že dlouho avizovaná ukrajinská ofenziva na město Cherson skončila ruskou ofenzivou na město Nikolajev. :-)

Mimochodem podle proruských hoaxů v minulých dnech Rusové zničili na Ukrajině sklad, kde mělo být 45 000 tun raket a jiných výbušnin dodaných Západem. Což je větší síla než měla atomovka svržena na Hirošimu.

Tohle by se potvrdit nebo vyvrátit dalo, kdyby byla vůle. Jestli na Ukrajině skutečně takový obrovský výbuch byl, musely ho zaznamenat seizmografické stanice (nejen) v blízkosti Ukrajiny.

K. Machala 10.8.2022 0:59

Ruská ofenzíva na Mykolajiv neexistuje, kde jste to vzal? Rusko se na této části stáhlo/bylo donuceno odejít už na jaře a od té doby se situace skoro nehnula, až na pár vesnic obsazených nově ua armádou.

J. Kostelanský 10.8.2022 3:11

Posečkejte chvíli...:-)