30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

EVROPA: Polsko a falešné směřování EU

Válka na Ukrajině odhalila pravdu o Evropě. Mnozí evropští představitelé se nechali zlákat Vladimírem Putinem a dnes jsou v šoku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Hák 10.8.2022 8:22

K těm migrantům.

Když je migrace z jedné země do druhé hybridním útokem, znamená to, že Francie hybridně útočí na Británii a Rakousko hybridně útočí na Německo?

A ještě jeden dotaz - jak je to s evropskými, Bruselem oceňovanými organizacemi dovážejícími migranty do EU? Útočí tímto EU hybridně sama na sebe?

J. Plzák 10.8.2022 9:24

Máte zcela pravdu. Ve věci přílivu migrantů do EU postupují všichni proti všem a vedení EU se snaží, proti zájmům všech, vytvořit z migrantů nového evropského občana.

Brusel vidí novou Evropu se syrskými inženýry a iráckámi lékaři. Popeláři v Německu mohou, zatím zůstat Turci.

V. Kuhaj 10.8.2022 8:16

Pane Moraviecki, to že Evropa nejen falešně směřuje, ale je to falešný a hlavně stále více diktátorský projekt, víme už delší dobu i bez vás. Je škoda že na to upozorňujete až teď, kdy Leyenová veřejně prohlásila, že miliardy za Covid dostanete, až budete ta správná demokratická země. Ano, je to svinstvo, protože jako člen EU máte ty peníze dostat bez dalších dodatečných podmínek, ale takhle je to svinstvo aspoň vidět. Ale jako členská země EU máte přece jen lepší podmínky než my, čtenáři Psa. Tak alou konat, tady nám nebrečte!

P. Pepax 10.8.2022 8:24

Souhlas, co je EU zač dobře víme, ale současně dobře vidíme polské ambice, pro ně jsme jen dočasný partner při realizaci polských cílů.

V. Kuhaj 10.8.2022 8:34

No fakt je, že Polsko je z hlediska evropských zemí poměrně velká země, jestli v tom jsou nějaké její emancipační tendence... Takže další kohout na smetišti? To už ten bordel tady není dost velký?!

O. Vašíček 10.8.2022 12:16

Ale to každý rozumný stát jde za svými cíli a za zájmy svých občanů. Jen my jsme vyjímkou.

M. Hoblík 10.8.2022 7:58

Sláma u krajnice!

R. Vacek 10.8.2022 7:40

Poláci se stále ještě nevyrovnali s dlouhodobými historickými křivdami mezi nimi a Ruskem a mezi nimi a Německem. Řídit se Polskem je cesta k rozdělené militantní Evropě - to vlastně vidíme už na Ukrajině.

Bohužel prohrál směr představovaný Německem, který se snažil rozdělení Evropy překonat a vytvořit silný blok, kde by Rusko zajišťovalo dostatek surovin a západ technologie. Co tato prohra pro EU znamená, je stále zřejmější.

F. Kusák 10.8.2022 7:50

Ano, já to taky tak vnímám a vychází mi z toho jediné, totiž úpadek EU jako nejpravděpodobnější vývoj. Když vezmete jednu členskou zemi za druhou, tak všechny mají dost zásadní problémy. Jenže to nikdo z politiků EU nechce vidět.

F. De Winter 10.8.2022 8:08

Politici to nepotřebuji vidět, nahrabou si a odstěhují se třeba někam na Floridu a nechají to tady ovčanům na krku.

T. Hraj 10.8.2022 8:54

Poláci se s těmito "křivdami" (vojenskými napadeními a genocidou) naopak vyrovnali velmi dobře, tj. poučili se z nich. Proto je jejich armáda v Evropě jedna z nejlépe vyzbrojených, fungujících a odhodlaných bránit svoji zemi.

Směr představovaný Německem je na jedné straně sluníčková odtrženost od reality (záchrana planety, zrušení hranic, spektrum pohlaví, zrušení spalovacích motorů, diversity, inclusivity, equity...) a na druhé straně cynický pragmatismus a mocenská ambice Evropě vládnout (Nordstream 1 a 2, dohoda o uprchlíkách Merkel-Erdogan, ...)

Váš model má kromě jiného tyto trhliny: Rusko má jiné ambice než peníze za suroviny. Schopnosti západu dodávat technologie ba vůbec něco sofistikovanějšího vyrobit vyrostla (a dále roste) velmi silná konkurence.

F. De Winter 10.8.2022 7:39

Každá válka má své příčiny a ani válka na Ukrajině nezačala zničehonic. Američané mají takovou špatnou vlastnost, myslet si, že jich hodnoty a představy o uspořádání světa jsou nejlepší a ostatní budou skákat radostí, když je budou moci přijmout. To ale není pravda. Rusko bylo a je jediným státem, který je schopen konkurovat USA vojensky a to tak, že by dokonce bylo schopné zničit USA. Rusko prostě není možné jen tak vojensky zastrašit. No a Ukrajina je země nejblíže Rusku. Kdyby tam byli Američané schopni postavit základny a instalovat zařízení, ze kterých by mohli odpalovat rakety, které by do Moskvy letěly 5 minut, tak by měli na Rusko páku. Američané při své politice museli mít zájem ovládnout Ukrajinu. A na Ukrajině Američané ještě pořádně ani nebyli a už začali stavět základnu v Okačivu u Oděsy. (Tu Rusové rozmlátili hned v první vlně.) Takže z těchto důvodů potřebovali Američané ovládnout Ukrajinu, protože kdyby jí ovládli, tak mají velmi silnou páku na Rusko. Protože kdyby Rusové věděli že základna USA leží ve vzdálenosti 5 minut letu rakety do Moskvy, tak by museli dávat pozor a hlouběji se zamyslet, jestli přijmou nějaké americké požadavky nebo ne. Pokud tomu Rusko chtělo zabránit, tak muselo nevyhnutelně vstoupit na Ukrajinu. Bojovat za Ukrajinu není v našem zájmu. Ukrajina není Izrael. Ukrajina je mafiánská země, která může svým obyvatelům nabídnout jen útlak a chudobu. Poláci nechť se se svým ruským komplexem nechají někde vyfotit. To není náš problém. V našem zájmu je napodobit Orbána a chovat se jako Maďarsko. [>-]

J. Ganaur 10.8.2022 9:09

Ble ble ble ble blé SPDé....:-P:-P:-P

F. De Winter 10.8.2022 9:19

Vaše argumenty jsou neotřesitelné. ;-)

L. Novák 10.8.2022 10:15

To byla reakce na vaše žvásty... ;-D

D. Hubáčková 10.8.2022 10:03

R^R^8-o

D. Hubáčková 10.8.2022 10:06

Ten můj vykulený smajlík je u mě omylem;-)

J. Basler 10.8.2022 7:22

Zlatá slova, jen aby je někdo poslouchal a nezapadla...

V. Kuhaj 10.8.2022 8:01

Co byste navrhoval? Vyhlásit Rusku válku?

J. Basler 10.8.2022 8:07

Dobrý návrh... Byl jsem v roce 1979 až na Bajkale, přes Moskvu a Novosibirsk. Kamarádka tam byla před pár lety a furt to samé. Takže asi nic pro nás.

Válku asi ne, nějakou tu "speciální operaci". Obávám se ale, že tohle už má Putin ve své makovici strovnáno i bez nás.

M. Šejna 10.8.2022 8:18

Na Bajkale v roce 1979?

Za plnění socialistickych závazků? No a protože v SSSR tehdy musel mít turista speciální bumážku pro každou republiku nebo oblast, tak jste musel být pro sovětské soudruhy velmi spolehlivá osoba.

Ale oceňuji, že jste se tu k tomu bezelstně přiznal. :-P

J. Basler 10.8.2022 8:30

Pane Šejno, jste vedle jak ta největší jedle. Co třeba studentské výměny které byly i na mé MFF UK? Jako turistu by mě tam nikdo pochopitelně nedostal. A mimochodem, spolehlivá osoba (pro STB) včetně mých rodičů jsem určitě nebyl - otcové, máma i sestra taktéž. Po roce 1968 se ukázalo zcela jasně

Píšete tady celkem rozumně, ale tohle Vaše vyjádření a hlavně nedomyšlení (hlavně "spolehlivá osoba") by stálo za velkou mluvu... Nebo ne?

M. Šejna 10.8.2022 8:52

Já jsem byl v roce 1976 v Moskvě jako dorostenec na atletických závodech. Takže vím, jak sovětské pořádkové síly fungovaly.

Ačkoli jsem byl dorostenec, nechtěli mě pustit z letiště, protože mi chybělo nějaké razítko, které mi prý měli v Praze dát . Byl jsem jim podezřelý.

Narozdíl od vás bych si ale nedovolí tvrdit, že v Rusku 2022 je to stejné, jako v Rusku 1976. A ještě to zdůvodnit tím, že tam loni byla moje kamarádka, a ta tvrdila, že je to tam stejné jako tehdy.

J. Basler 10.8.2022 9:02

Takže omluva asi nebude, jako vždy jsou k dispozici výmluvy a odbočky stranou. 8-o

Já jsem byl pro Rusy určitě podezřelý, projevovalo se to na mnoha místech kde jsme byli. Jasně, zapomněl jsem dodat, že jsem myslel životní prostředí, přírodu, města, způsob myšlení lidí atd. To by bylo na dýl, ale po Vašich poznámkách...

M. Šejna 10.8.2022 9:10

Omluva nebude.

Já byl v roce 1979 ve Varšavě. V roce 2019 tam byla moje známá a furt je to tam prý stejné, jako 40 let předtím. ;-D

Už tušíte tu blbost, co jste napsal?

A ještě požadujete omluvu. 8-o

D. Hubáčková 10.8.2022 10:09

R^

L. Novák 10.8.2022 10:22

Šejno, jak mohli v komunistickém SSSR dělat problémy při vstupu tak zažranému socialistovi jako jsi ty? To museli být ti tajní úplně vedle. Šejna bylo v Táboře míru a socialismu zvučné a slavné jméno... Nebo že by právě proto? :-P

F. Navrátil 10.8.2022 7:21

Německo si EU pořídilo jako svůj ekonomický a mocenský blok. Polsko si chtělo pořídit něco podobného jednak konfederací s Ukrajinou a jednak vytvořením středoevropského Čtyřmoří. Lépe preferovat nezávislost a vlastní zájmy než strkát hlavu do různých, ale velmi podobných chomoutů.

V. Mokrý 10.8.2022 7:25

R^R^

K. A. 10.8.2022 7:17

Tato věta je podle mě hodně důležitá:

"Musíme také porazit hrozbu imperialismu v rámci EU."

Neohrožuje nás jen Moskva, ale i Bruseloberlín. Když to srovnáme s Fialovými frázemi a jeho domácím úkolem zrušit veto, tak jsou na tom Poláci se svými politiky lépe.