9.6.2024 | Svátek má Stanislava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R.J. 21.10.2009 5:13

Re: Zvláštní věc !

 Jemelík je tam třikrát, šalamoun jeden. R^;-D

R.J. 21.10.2009 5:11

Re: Spravne hodnoceni situace

R^;-D

Josef Pajer 21.10.2009 3:57

Re: Spravne hodnoceni situace

Klaus jako činný kágébák dosáhl opravdu všech cílů, "zlepšil vztahy k Rusku", posílil jistoty národa v rozbití ODS a kdo pak je obětí jeho hry? Třeba Sherlock Holmes...

S.Š. 21.10.2009 3:56

Důkaz přinést je snadné. Jde o pár kliknutí.

Problém je v tom, že by tady vydržel tak leda 10 minut, mám to vyzkoušeno.

Sherlock Holmes 21.10.2009 3:27

Spravne hodnoceni situace

Klaus dosahl mnoha cilu,  zlepsil vztahy k Rusku coz jsou ekonomicke vyhody v budoucnu,  posiil jistoty  naroda naroda na preziti, Proc se nas taky snazi tak rychle a nasilne!!!! hnat do EO , ze si upekli svuji problem s Cinou a Ruskem, proc byt opet obeti jejich hry.

paštun višnu 21.10.2009 2:31

Re: Autorovi tleskám!

...se s dovolením přidám

Věra 21.10.2009 1:51

Vlasto, seš hloupá feministka.

Všichni víme, ře jsi nechala zavraždit hodného Crirada.

vlasta 21.10.2009 1:29

Re: .....pátá kolona různých pisálků a politikářů.....

Pátá kolona různých clayů káže, jako za peníze

Jeseter 21.10.2009 1:26

Re: doufám,

Co je na tom za "poklonkovani" ?Pan mudrc Martin take neni poklonkovani.

Jeseter 21.10.2009 1:21

Re: .....pátá kolona různých pisálků a politikářů.....

?????????Co tim chtel bajkar Posseidon rici ???????

in the clay court of Posseidon 21.10.2009 1:15

Re: Požadavek na výjimku o platnosti BD se začíná jevit stále smysluplnější ...

"Tato Smlouva se nezabývá majetkovými otázkami"....protože ty byly mezivládně vypořádány dávno předtím a nároky Němců byly několikrát vyrovnány německou vládou. Bylo jen řečeno, že vláda Německa nemůže ani garantovat ani jinak působit na to, aby nebyly vznášeny individuální nároky. To je logické. Já také mohu požadovat náhradu za prostřelené koleno u Wounded Knee....

in the clay court of Posseidon 21.10.2009 1:11

.....pátá kolona různých pisálků a politikářů.....

fuj styďte se, kážete jak komunistaRv!!

lexx01 21.10.2009 1:10

Požadavek na výjimku o platnosti BD se začíná jevit stále smysluplnější ...

... už například proto, když se podíváme na tolikrát zmiňované mezinárodní dokumenty. 

Česko-Německá deklarace např. říká:  Obě strany se shodují v tom, že spáchané křivdy náležejí minulosti, a že tudíž zaměří své vztahy do budoucnosti. Právě proto, že si zůstávají vědomy tragických kapitol svých dějin, jsou rozhodnuty nadále dávat při utváření svých vztahů přednost dorozumění a vzájemné shodě, přičemž každá strana zůstává vázána svým právním řádem a respektuje, že druhá strana má jiný právní názor. Obě strany proto prohlašují, že nebudou zatěžovat své vztahy politickými a právními otázkami pocházejícími z minulosti.

Ve Smlouvě mezi Českou a Slovenskou Federativní Republikou a Spolkovou republikou Německo o dobrém sousedství a přátelské spolupráci ze dne 27. února 1992, se opět píše: Obě strany prohlašují: Tato Smlouva se nezabývá majetkovými otázkami. 

Jak je vidět, v majetkových otázkách se v rámci Česko-Německých vztahů za uplynulých 20 let  především díky BD, které jsou právním vyjádřením Postupimských dohod, ani kamínek.  A nyní má vše pokrýt Smlouva, která žádným způsobem nenavazuje na právní řád jekékoliv případné zúčastněné strany.

Osobně mi ta celá situace velmi .. ale opravdu velmi "smrdí"  velkým průšvihem a zodpovědní politici, publicisté i novináři by se  měli sakra chatit provazu a začít společně táhnout správným směrem!!! 

lary 21.10.2009 1:09

Re: Zvláštní věc !

No kdyby pro to byl uveden nějaký důkaz, tak by to nevypadalo jako invektiva od seriového hlupáka.

in the clay court of Posseidon 21.10.2009 1:07

Re: Záruky?

pojistka není a nebude....pojistku, kterou chce Klaus, tedy reálnou pojistku muEU nedá. EU nemůže v oboustranně požadované retroaktivitě stranit ani jedné ze stran. Uznává, že retroaktivita není možná, současně nemůže spáchat novou křivdu tím, že by Němce zbavila moýnosti se domáhat svých práv jednotlivě. Může jen zachovat současný status quo věci a tedy vydat dodatek shodný s tím, který dostali Angličani a Poláci. Co taková vyjímka říká?

"Listina nerozšiřuje možnost Soudního dvora Evropské unie ani jakéhokoliv soudu Polska či Spojeného království shledat, že právní a správní předpisy, zvyklosti nebo postupy Polska či Spojeného království nejsou v souladu se základními právy, svobodami nebo zásadami, které Listina potvrzuje."

Listina nerozšiřuje možnost... znamená, že se nevylučuje možnost soudně vymáhat vymahatelná práva platná v dané zemi nebo před esd BEZ POUŽITÍ TÉTO LISTINY. Tedy pokud by i Klaus "vymohl" tuto vyjímku, tak se nic nemění na stávajícím stavu. Což vyhovuje vyhnancům, ne tolik Klausovi, který chce můru dekretů zaplašit navždy...ale nejspíš se spokojí s tím, že si "zachová tvář"

in the clay court of Posseidon 21.10.2009 1:05

taky nevolám po impeachmentu

ale volám po tom, aby president konal dle ústavy. Ústava je o vyvažování rolí. Na jedné straně o vyvažování mocí. Na druhé straně o vyvažováné hlav. Exekutiva v osobě presidenta má z ústavy kompetenci sjednat smlouvu. Druhá hlava exekutivy, premiér, vyvažuje tu první, prezidenta. Prezident sjedná, premiér kontrasignuje - říká ústava. Tím role exekutivy končí a vě je předána k dalšímu vyvažování. Vyvažuje moc zákonodárná moc výkonnou. A to buď přímo občan formou referenda nebo obě komory parlamentu. Jest vyváženo vše, co vyváženo býti má a president podpisem a premiér kontrasignací stvrzují, že nic nebylo opomenuto, že proběhly všechny ústavní procedury jak mají. Nepodpis znamená, že se přihodilo něco neústavního, jinak nelze jinak je to jen zhrzený truc hlavy, která si neuvědomila, kdy měla podle ústavy konat. Prezident jako jedna z hlav exekutivy nestojí ani nad vládou ani nad občanem ani nad parlamenty. Nemůže přihazovat na misku vah ještě jednou. Absurnost toho uvaýování je patrná už z úvahy, že by prezident zastavil proceduru po závazném referendu...

vlasta 21.10.2009 0:51

Re: Záruky?

Proč neroztrhat rovnou tu LS?

Martin 21.10.2009 0:48

doufám,

že se autor při každém napsání slov "pan prezident" v jakémkoli pádu poklonol ve směru k Hradu :-).

Tak servilní text jsem už dávno nečetl.

pavel 21.10.2009 0:46

nemam rad duchodce

 smrt eu !!rozbijem to  >-!!

S.Š. 21.10.2009 0:27

Zvláštní věc !

Jak to, že největšími zastánci Klause jsou dnes ti, jejichž data lze nalézt v Archivu bezpečnostních složek ČR ?

Dafnis 21.10.2009 0:17

Autorovi tleskám!

strejda 21.10.2009 0:15

Záruky?

Co jsou záruky? Spojenecká smlouva s Francií garantovaná Británií. Byla pevná jako hráz a pak byla jen cárem papíru. Tak je to se všemi smlouvami a zárukami. Co může být trvalé je pevné postavení mezi mocnostmi. Málokdy se získá chováním malého kluka. A pak, zpochybnit se dá vše. Proč se nevrátit do roku 1918 před pozemkovou reformu?