8.6.2024 | Svátek má Medard


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
brok 21.10.2009 15:04

Re: Jestli tomu správně rozumím

Vláda SRN odsunuté Němce (nejen z Československa) odškodnila.

F. Čech 21.10.2009 15:02

Těch 0,3 M Čechů jsou započítáni v těch 6 miliónech Židů, protože šlo o České Židy. Sami Češi s Hitlerem příčinlivě kolaborovali.

Je známo, že čeští policisté i sami gestapáci byli zhnuseni udavačstvím a servilitou Čechů. Pak si ovšem tito čeští kolaborati vynahradili. Po porážce wermachtu jich byly v Praze plné ulice a pilně se zabývali lynčováním odzbrojených Němců a zakládáním národních výborů.

brok 21.10.2009 14:58

Re: I v našem zájmu by mělo být abychom příliš nepřipomínali nemorální způsob odsunu Němců.

Všichni, kdo kritizují vyhnání sudetských Němců pocházejí z generace, která o tom nic neví. V r. 1945 byly tři možnosti: 1) co nejrychleji odsunout Němce do zemí, kde tvoří většinovou populaci; 2) vést stovlky soudních procesů, většinou končících trestem smrti proti jednotlivcům; 3) nechat to být a sledovat stejné masakry, k jakým docházelo např. ve Východním Prusku. Odsun byl nepochybně právě pro Němce nejvýhodnější.

Když se mluví o vyhnání Němců, mělo by se rovněž mluvit o vyhnání Čechů z českého pohraničí. Pohraniční území, s vyjímkou "Egerlandu" bylo vždycky uzemím českým, Němcům nikdy (kromě válečných let) nepatřilo. Uzemí, kdysi zvané Egerland je součástí českého státu od doby vlády Václava II, ale vždy bylo zpravována českým panovníkem.

F. Čech 21.10.2009 14:54

Do izolace patříte především vy klausovi patolízalové!

Chováte se jako potrhlá fanatická sekta, která svého vůdce poslechne i kdyby je poslal na smrt. Což nevnímáte škody, které nám soudruh Klaus svými socialistickými experimenty způsobil jako premiér, ani ostudu, kterou nám dělá jako prezident, Vždyť koná pouze v zájmu komunistů a vás - členů jeho sekty, která mu sežere, jak se ukazuje všechno! Jeden den mobilisaci proti socanům a za týden nerozborné spojenectví s nimi na věčné časy stvrzené oposmlouvou. A to je jen jeden z desítek jeho přemetů! Mate v hlavě vůbec nějaký orgán pro myšlení nebo tam nosíte jen poslední instrukce vašeho pološíleného nafoukaného poloboha?

´hobis 21.10.2009 14:52

Re: Záruky?

Tak jsem to s sebepřemlouváním dočetl až sem a přiznávám,že z některých vaších příspěvků bolí oči,nebo co.Je to hrozné,kolik je stále zakuklených nacistů.Za chvíli budou psát,že češi založili Osvětim a pod.Žádní spoluobčené vyhnání nebyli,jen němci,kteří se dobrovolně přihlásili k 3 'Ríši byli vráceni do své vlasti.A to se mohli rozhödnou,zda-li nechtějí českosl.občanství.Brutálně byli vyhnáni a ožebračeni česi,žijící v pohraničí.Bene šovy dekrety prolomeny být nemusí,po přijetí LS¨,jakýkoliv soudce v EU musí rozhodnout o navrácení majetku.A stačí finanční odškodnění.To máme z toho,že jsme vyhráli válku,kdybychom ji prohráli,tak jsme takové problémy neměli.Asi bychom neměli žádné.

F. Čech 21.10.2009 14:45

I v našem zájmu by mělo být abychom příliš nepřipomínali nemorální způsob odsunu Němců.

Celá věc se dala řešit důstojným způsobem a ne okradením vyhnanců o věškerý jejich majetek doprovázeném násilnostmi a dokonce i místními masakry německých civilistů. Co tehdeiší vládě bránilo nechat jejich majetek vydražit, peníze jim ponechat a poté je poslat do Německa kulturním způsobem a ne v dobytčácích . Fakt, že jsme jim vyhnáním do demokratických států významně pomohli a sami zůstali 40 let uvězněni v dráty obehnaném komunistickém koncentráku zvaném Československo na celé věci nic nemění. Možná to byl pro nás Boží trest za neomluvitelné násilí při odsunu a neopodstatněné okradení vyhnanců.

libero 21.10.2009 14:41

Re: A kdo ve válce ubíjí a mučí lidi není? Re: Kecy pane......Re: Škody z případného prolomení Benešových dekretů

Ne, na vaši úroveň vskutku sestoupit neumím.

libero 21.10.2009 14:39

Re: Klaus

Jo, tam to na nich Beneš vymodlil.

libero 21.10.2009 14:38

Re: Klaus je pokrytecký nafoukaný gauner, který si libuje ve svém kazisvětství.

Tak mu tam držte místo, v tom útulku.

F. Čech 21.10.2009 14:36

Klaus je pokrytecký nafoukaný gauner, který si libuje ve svém kazisvětství.

S komunisty a neonacisty v zádech se snaží rozložit EU a současně pěstuje těžko vysvětlitelné úzké vztahy s nenažraným Ruskem. Ke přesvědčení o své vševědoucnosti dnes přidává i přesvědčení o své všemohoucnosti. Hoďte na něho konečně někdo síť  a umístěme ho do útulku kam se svou corobnou megalománii a paranoiou rozhodně patří!

Jaara 21.10.2009 14:32

Stačilo mi,

jak jsem včera v TV viděl jistého rakouského vyhnance... S jakou vehemencí nabádal vládu, aby nikdy nepřipustila byť jen debatu o nějakých podmínkách podpisu LS... Proč asi?

RosPerot jr 21.10.2009 14:29

diky

Konecne jeden rozumny nazor od cloveka, ktery tomu rozumi a vi o cem mluvi.

Diky.

RH

gerontusinza 21.10.2009 14:13

To proto aby fšichni viděli jaký Klaus je nýmand......Re: Stačilo mi,

;-D to víte přátelští rakušáci.... ale v první řadě náckové....:-/

gerontusinza 21.10.2009 14:09

Jasně nácku....... Re: A kdo ve válce ubíjí a mučí lidi není? Re: Kecy pane......Re: Škody z případného prolomení Benešových dekretů

zůstaňte si tam kam patříte a neotravujte........   ein Reich, ein Fuerer....... Die Fahne hoch.... nezapomeťe že jste byli daleko ruštější než Rusové.... a máte krev skutečně neviných na pazourách a ani Posseltové vám je nevymyjí ....táhněte tam kam patříte, tj  do (Y)(Y).  za to smetiště můžou vaši vůdcové ja Honecker a hajzlové kteří posílají smetí přes hranice...... vy jste jen obyčejný vylízaný nácek s přebubřelým sebevědomím - heil česká špíno;-D

Jaara 21.10.2009 14:09

Stačilo mi,

jak jsem včera v TV viděl jistého rakouského vyhnance... S jakou vehemencí nabádal vládu, aby nikdy nepřipustila byť jen debatu o nějakých podmínkách podpisu LS... Proč asi?

L 21.10.2009 14:02

Re: Proč se před Klause sklánět?

Proto je tak obliben.

L 21.10.2009 14:01

Re: Konečně mám jasno

Deti stranickych pohlavaru uz nebudou jezdit na jachtu do Italie, budou jezdit k Cernemu mori do Ruska. Tam maji pionyrsky tabor Artek pro deti komunistickych funkcionaru, rika se jim artekisti. Tma pochoduji s rudou vlajkou pred sochou Lenina a jak je jim dobre.

Náhodný kolemjdoucí 21.10.2009 13:59

Re: Jestli tomu správně rozumím

Tenkrát to bylo výhodné, majetek po odsunutých byl větší než majetek, který zůstal v Německu (a který už byl na vagonech a směřoval do Ruska).

Náhodný kolemjdoucí 21.10.2009 13:56

Proč se před Klause sklánět?

Kdyby Klaus využil svého práva a bojoval za dodatek od začátku vyjednávání, odebral právo vyjednávat Topolánkovi (kterého předtím pověřil) či dokonce pohrozil neratifikováním smlouvy před Topolánkovým podpisem (opět s pověřením Klause) , pak všechna čest. Čekat ale zákeřně a potměšile jestli smlouvu neshodí někdo jiný a pak to nakonec zbaběle vytahnout svědčí pouze o křiváctví. S takovým člověkem se v normální společnosti dál nejedná. V čechách je ovšem podrazáctví kvalifikací k úspěchu.

Hnyk 21.10.2009 13:54

Re: Jestli tomu správně rozumím

Místo reparací, které nebylo Německo schopné platit, byl válkou postiženým státům nabídnut Marshallův plán. Ten Československo hrdě odmítlo.

karel-smichov 21.10.2009 13:50

Re: souhlasím

Hlavně to dělá dobře komoušum !!>-

Niky 21.10.2009 13:36

Re: To je objektivní zhodnocení, od modrých mozků se ale ocenění nedočká.

Jasně Ivánku sjednocená Evropa je nutná,to už říkal soudruh Hitler a jeho soukmenovci!

Marat 21.10.2009 13:35

Re: A kdo ve válce ubíjí a mučí lidi není? Re: Kecy pane......Re: Škody z případného prolomení Benešových dekretů

Geronte-sklerotiku, blbec jsi ty.

Kdy už pochopíte, že vy Češi nejste vůbec lepší, jak ti  vámi odsuzovaní Sudeťáci. Což vy, čeští komunisté se záslužnou pomocí celého národa jste tu svou vlast nezničil daleko více, jak ti Sudeťáci? Z kvetoucí země jste udělali smetiště Europy. To vy svou vlastní zásluhou jste udělali z ČSR kolonií SSSR. Nezasloužíte  si vyhnat z té země?

Niky 21.10.2009 13:33

Re: pana prezidenta beru,

Troubo,Brusel=Moskva a Berlín.

Niky 21.10.2009 13:31

Re: Klaus

sarte,snad Postupim a dohoda vítězných mocností? Nebo ne?

sart 21.10.2009 13:14

Re: Klaus

Samozřejmě, že nezpochybňuji válečná zvěrstva,ale Benešovy dekrety daly právní zadostiučinění zvěrstvům Čechů, to že se zde týdny a měsíce po válce vraždili nevinní civilové je největší hanbou českého národa. A´T si na to téma budeme snažit ospravedlnit cokoliv. To jak zmiňujete ty zavražděné Židy , ale vždyť vyhnáni byli dokonce i němečtí Židé, kteří zázrakem přežili koncentrák.

Harry 21.10.2009 13:13

Re: No jo, těžko se rozhoduje

A ta vo Cervene Karkulce prijde kdy?

Harry 21.10.2009 13:10

Re: O odsunu rozhodl prezident republiky Beneš svými dekrety

Inu take si lze jednoduse vysvetlit, ze Benes jednal s ostatnimi Spojenci uz delsi dobu a oni s nim a ze po dosazeni konsensu (odsun) se ourady a sekretariaty daly do skrabani brku na pergamenu coz proste nekde slo rychleji a nekde pomaleji. Vetsina veci se takto dohaduje predem a konference to jenom pozehnaji a podepisou. Predstava, ze se teprve na mezinarodni konferenci zacne resit neco co tam nekdo vytahne z aktovky je iluze.

Harry 21.10.2009 13:06

Re: Klaus

"je tu ale něco horšího, to že si neumíme přiznat zrůdnost a bezprávnost vyhnání Němců, Maďarů atd" Priznali Sudetsti Nemci zrůdnost a bezprávnost zavrazdení napr. 6M Zidů, 0,3M Cechů......... Kde? Nevim o nicem. H.Khol neklekl v Terezine jako W.Brandt v Osvetimi (?). Az pan Posselt bude zahajovat kazde setkani Vysidlencu modlitbou za zabite Ne-nemce a prosit Boha o odpusteni - pak mu budu verit. Stejne ale vetsine Nemcu muzou byt Sudetaci ukradeni a povazuji je ja dozivajici skupinku nevyznamnych podivinu.

sart 21.10.2009 12:57

Klaus

Osobně si myslím, že představa o tom, jak se Evropa skloní před Klausem je hodně mylná. Nevidím pro to důvod, spíše bych si dovedl představit, že se všichni kromě nás shodnou na našem vyloučení z EU, nanamítejte prosím, že to nejde, Evropa má dost schopných právníků a politiků, aby se to zrealizovalo. Nejsme zase tak významný trh, nejsme už ani takový zdroj úžasných odborníků, náš domácí průmysl je většinou jen montovnou. Takže , pak až zůstaneme sami, opět se závorami v Rozvadově, bez možnosti půjčovat si na vše včetně důchodů, pak tedy pomáhej poblouzněným čecháčkům bůh.To věčné omýlání Benešových dekretů je už trapné, kdo zatoužil po starém faterlandu, dávno tady už je, půdu si snad mohou Němci koupit stejně jako třeba Holanďané a ty vybydlené a Čechy dávno zničené barabizny myslím Němce už nezajímají, je tu ale něco horšího, to že si neumíme přiznat zrůdnost a bezprávnost vyhnání Němců, Maďarů atd, v tom je ten hlavní problém. není národ v Evropě , který právě českým běžencům z komunistického ČSSR tolik pomáhal jako Němci.Bohužel hysterie spojená s vyhnáním a odpíráním české spoluviny se táhne přes všechna dejinná období.