2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Čech 21.10.2009 10:02

"Nikdy není dost pozdě, aby nemohlo být později." Jára Cimrman

Vytasit se s nějakým populistickým požadavkem na poslední chvíli a držet s ním v šachu ostatní smluvní strany bylo dříve pokládáno za vydírání. Pan Jemelík s odkazem na postoje středověkého fundamentalistického fanatika Jana Žižky pokládá postoj ignorování vůle české legislativy i exekutivy a stanovisek všech ostatních 26 států EU za správný. Máme přece soudruha Klause odkojeného československou církví husitskou a převtěleného Jana Žižky. Ano - už je to tady zase!  My Čechové a proti nám celá Evropa. Doufejme , že výsledkem nebude zase zbídačelá  země, jakou bylo Česko vydrancované v 15. století tehdejší  žižkovou Al Kajdou!

Václav 21.10.2009 9:57

Re: Zvláštní věc !

Je videt, ze fizl zustane fizlem v jakekoliv dobe. A co takhle vecne argumenty?

JaS 21.10.2009 9:53

No jo, těžko se rozhoduje

mezi samými podrazáky. Jen je mi podezřelé, že pan prezident nemá vůbec hrůzu z Rusů. Já jo, nevěřím jim ani půl slova - je to zkušenost z minulých let. Pak ještě rozhodnout, do jaké míry jsou nebezpeční podrazáci v Evropě v porovnání s podrazáky přímo u nás. Myslím, že podrazáctví u nás se blíží k tomu ruskému a že Evropa je přece jen slušnější.

idol 21.10.2009 9:51

Je to legitimní názor, byť hloupý, tzv. "klausohujerský"!

.......... znám i moudřejší důchodce, než je autor....

yorik 21.10.2009 9:50

Re: politicky prozíravá a uvědomělá část národa -

Otevřte si eur - lex a budete vidět, jak ta vláda práva v podání EU vypadá. :-/

Štváč 21.10.2009 9:40

Re: Jemelko

Četl jsem, správně pokládáte článek, který se vám líbí, za pravdivý. Já bohužel nejsem stejný jako vy, tak si hledám jiné. Poslední věta o vás říká, že jste vůl. Raději se ale nad ní zamyslete a pak pište. Dobrou noc.

Niky 21.10.2009 9:35

Re: Jak se zbavit Klause

R^>-R^

pteryx 21.10.2009 9:35

politicky prozíravá a uvědomělá část národa -

jako pan profesor Klaus a naši Komunisté za přizvukování pan Jemelíka a některých exotů z ODS nás zachrání před EU - před prosperitou a vládou práva. To bude moc fajn, už se na to těším.

ll 21.10.2009 9:35

ČRO6 - Radio Havel nedobrovelně placené koncesionáři

Nebo lépe ČRO6 -Radio Pravda a láska?

ll 21.10.2009 9:32

Svatá pravda aneb ÚS má pravdu, i když se mýlí.

"Pan prezident dostal tvrdou lekci od našeho Ústavního soudu, že nepřípustnost zpětného účinku práva sice platí, ale ne vždy a ne pro každého: Ústavní soud ČR zrušil jeho rozhodnutí o odvolání předsedkyně Nejvyššího soudu ČR Ivy Brožové zpětným uplatněním účinku zrušení příslušného paragrafu zákona o soudech a soudcích, o který opřel pan prezident odůvodnění svého kroku."

Dušan Streit 21.10.2009 9:32

Ne, ano, ano, ano

S autorem nesouhlasím jen ve věci jeho důvěry v EU. To jej nevarují všechny excesy, o nichž píše?

Benešovy dekrety se nesmí stát vnitřní věcí EU, protože pak by nebylo možné zaručit nic:

http://streit.blog.idnes.cz/c/106869/Nejautoritativnejsi-pravni-nazor-na-ohrozeni-Benesovych-dekretu.html

Prezident je pod velkým tlakem (i pisálků) a měl by vydržet::

http://streit.blog.idnes.cz/c/105852/Muze-prezident-Klaus-vydirat-vyderace.html

Advokát 21.10.2009 9:25

Re: Jemelko

Pane Štváči,

doporučuji přečíst sdělení šéfa katedry mezinárodního práva Univerzity Palackého k té retroaktivitě (MfD, pátek 16.10.). Možná se vám poněkud rozsvítí.

A ta vaše čeština ! Jistě jste alespoň absolvent VUMLu.

R.J. 21.10.2009 9:23

Re: ad "Zvláštní věc !: Jak to, že největšími zastánci Klause jsou dnes ti, jejichž data lze nalézt v Archivu bezpečnostních složek ČR ?

To Vám nevěřím,kdybyste napsal, že kňouravým přeskakujícím hláskem , jako buzík kvičel, tak to jo ,to bych věřil, ale že řval ? Jinak jste si asi dovolil moc, vyzvat miláčka a oblíbence půl národa, tedy té idiotské půlky národa, která obdivuje dodnes "Sašu",aby odstoupil. Nejste náhodou nevděčník ?

ceskej Honza 21.10.2009 9:19

Re: I já se považuji za eurofederalistu,

bez spolecné reci neexistuje zádný spolecný stát ani EU. Vyjímkou je Kanada, ale i tam se  francouzky mluvící enkláva uz jednou pokusila odtrhnout. A problémy jeste prijdou.

V EU se mluví vsemi moznými jazyky, hranice uz nejsou, ale lidi to nesblízilo, protoze si nerozumí. Navíc je jazyk nejvetsí rozehrávac nacionalismu. EU, coby federace naprosto nemá sanci, protoze na spolecné reci, nebudou lidi schopni se nikdy domluvit.

yorik 21.10.2009 9:11

Jak se zbavit Klause

mudrovali včera na Čro 6, pánové Kysela a Pehe. Jinak oblíbené téma na tomto médiu. Prý velezrádce, vlastizrádce či jiný zrádce. Prý si mohl vzpomenout dříve. Pánové asi nevědí, že o tomto problému vláda jednala a zelená frakce to zařízla. Odtud asi ta Vondrova slova, e ODS neměla sílu to prosadit. Prý to bylo schváleno kvalifikovanou většinouve Sněmovně. O té "kvalifikovanosti" se přesvědčila paní Fridrichová přímo na místě. Nezapomenu na slova pana Svobody " Kdo chtěl číst četl, kdo nečetl, číst nebude, hlasujte ihned, dámy a pánové" Nicméně, i když jsme ze všech stran ujišťováni, že žádná retroaktivita nehrozí, připustil pan Pehe, že Německo, Rakousko i Maďarsko by mohlo hájit vlastní partikulární zájmy a nepodpořit názor pana Fica, že Benešovy dekrety jsou nezpochybnitelné a nezrušitelné. Ovšem pan Fico může mít smůlu, už podepsal. Pokud tedy Václav Klaus nedostane garance a nepodepíše, bude třeba hledat nějakého Antiklause, nevelezrádce. Pan Pehe o někom takovém určitě ví. V nejhorším mu poradí pan Kysela, nebo ta "zelená frakce" které ty garance leží v žaludku od samého začátku, a nejen jí. :-/ 

in the clay court of Posseidon 21.10.2009 9:09

ad "Zvláštní věc !: Jak to, že největšími zastánci Klause jsou dnes ti, jejichž data lze nalézt v Archivu bezpečnostních složek ČR ?

na tom není nic divného, když se schvaloval lustrační zákon, tak se Klaus schovával v předsálí FS a jeho náměstek Jurečka ho zavolal až když bylo po hlasování....tp i ten Čalfa hlasoval s VPN pro....a když Dubček odmítl zákon podepsat jako předseda FS a já ho veřejně vyzval, aby tedy odstoupil z funkce, tak Klaus řval jako tur...

in the clay court of Posseidon 21.10.2009 9:06

Re: Zvláštní věc !

na tom není nic divného, když se schvaloval lustrační zákon, tak se Klaus schovával v předsálí FS a jeho náměstek Jurečka ho zavolal až když bylo po hlasování....i ten Čalfa hlasoval pro....když Dubček odmítl zákon podepsat jako předseda FS a já ho veřejně vyzval, aby odstoupil, tak Klaus řval jako tur...!!

Saul 21.10.2009 9:05

Dobrý článek

Souhlas. R^

gerontusinza 21.10.2009 9:02

Pane Jemelíku..... máte za 1.....

všimněte si jak píšete......... existuje právo a "právo" a o tom to je........ a zajímavé je i to že Posselt sice drží hubu ale rakouští vyhnanciřvou jako střelené sviňky štětinky...... konečně někdo kdo píše o problému země a nikoli o svých dojmech které vydává za dogma......... i ten Paroubek si uvědomil kde mu pokvete pšenka... jako s radarem.....;-)

Jerome 21.10.2009 8:59

Stojím

vždy v údivu, kolik diskutujících na těchto stránkách má tak hluboké politické zkušenosti, znalosti a vědomosti, že bez problému roztrhají na cucky všechno, co jim nesedí. Ovládají právní kličky na tak vysoké mezinárodní úrovni, že by jim leckterý soudní dvůr nesahal ani po kotníky. A hlavně tak nebetyčné antipatie, že už nerozpoznají ani kruh od kosočtverce. Stačí počkat měsíc, či dva a všechno bude jinak. A co teprve po letech ? Ale prozíravost bývá u nás sotva domovem.

j 21.10.2009 8:59

Re: Inu,pekli jste si Klause ...

stát vydělá ročně 1 bilion korun, tomu se říká hospodářství v (Y);-D o morálce se  vždy ti staří vyjadřují skepticky. Určitě se vám líbila dřívější doba protože tenkrát nebyly úplatky natož aby se kupčilo s diplomy;-D ale určitě jste se dozvěděl jak se sklidilo zrno a to se vám určitě dobře spalo

L 21.10.2009 8:52

Re: Inu,pekli jste si Klause ...

Klause obdivuji, protoze ma uzasne kravaty.

-ferry- 21.10.2009 8:50

Inu,pekli jste si Klause ...

... až to bylo nechutný,možná až děsivý ... Klaus byl adorován,jako genius,novináři i davy lidí na náměstích mu viseli na ústech a  nadšeně obdivovali jeho výroky. 1.Chudý stát,bohatý občan ... 2. O peníze jde až v prvé řadě... 3.Každý se musí starat sám o sebe ...  4. Špinavé peníze se nedají (dobře) rozeznat ... Volně citováno,ale Klausovy myšlenky to sděluje. Lidi (někteří) řvali radostí,že po letech komunistického útlaku  přišla konečně doba,kdy si všichni,tedy hlavně gauneři,po kterých komunisté šli,budou moci dělat,co budou chtít ... Dnes se Klaus ukazuje jako podřadný člověk snad ve všem.co tu dvacet dělal. Je strašné,že jako vrcholný demagog se dostal ke čtyřem nejvýznamnějším funkcím ve státě.Je to ostuda národa ... Hospodářství v řiti,morálka v řiti,etika jakbysmet ... Kupčení s vysokoškolskými diplomy se ukáže jako další budoucí katastrofa.Kdo si myslím,že Klaus bojuje za suverenitu země,hrubě se mýlí.Tu už on a jeho odesácká parta dávno zlikvidovali.Společně se zbožnými lidovci,intelektuálními odaáky a dalšími tak zvanými demokraty,které nikdo neznal,ale najednou (když už se to mohlo) tu byli v síle nevídané.Kočárníci,Dlouzí,Dybové ...

 Klause se lze zbavit snad jenom tak,že bude udělán prezidentem té Evropské Unie (ještě líp jejím císařem). Tak přestane mít obavy,že jednou bude vyšetřeno jeho (zatím) dvacetileté působení v politice a budou z něho vyvozeny důsledky ...

H.K. 21.10.2009 8:45

Re: Jemelko

.....Ale nejhorší je, že Klaus ví, že pravdu nemá ......

Myslím, že V.K. neví, že nemá pravdu. On si myslí, že pravdu má.  Pane Štváč IP: 147.231.46. víte určtě, že pravdu máte Vy

ivoš 21.10.2009 8:44

Re: Navíc je třeba dodat,

Demokrate, jak dlouho jste byl prosím ve straně (KSČ) 8-o?

ivoš 21.10.2009 8:40

Re: Jemelko

R^

Raul 21.10.2009 8:40

Místo s. Němců budou stigmatizováni Češi

Žádný dodatek nezabrání  těm co o to usilují podávat žaloby. Naopak ukáže že český stát uznává, že pro zachování svého právního řádu není schpen dodržovat obecná lidská práva ( retroaktivita obsažená v dekretech, která je jejich největší slabinou ) se přenese do práva EU.

Helkmut 21.10.2009 8:29

Jemelíku Jemelíku ... tebe už taky nebudu číst

:-)

Haui1 21.10.2009 8:28

Re: Pochybuji, ze EU muze vydat Klausovi mandat

Proč bychom, milý Troubíku, z EU vystupovali. Docela postačí, když EU zůstaně taková jaká byla, když jsme do ní vstupovali. Pro náš život bohatě postačí volný pohyb osob, zboží, pracujících, bezcelní obchod a pár dalších záležitostí. Nepotřebuji naprosto, aby o mně a mém životě rozhodoval někdo jako je Merkelová a Sarkozy.

Štváč 21.10.2009 8:05

Jemelko

"...dlouho jsem nerozumněl postojům prezidenta, ale oceňoval jsem jeho tvrdošíjnost." Co je prosím na ješitné tvrdošíjnosti k ocenění ? Lžete, vždy jste byl na jeho straně a teď alibisticky říkáte "ano" i "ne". Jeho příznivci vždy byli slaboši, nesamostatně myslící, nebo komunisti  /což je podobné/, kteří se tetelili radostí když začal dělat Evropě problémy. Ale nejhorší je, že Klaus ví, že pravdu nemá a taky ví, že zneužívá tupější část lidí, kterými v duchu opovrhuje a hraje si aniž by se mu něco mohlo stát. A to není odvaha, jak se někteří retardovaní domnívají.